• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tazminat ödemek zorunda kalmasam 7 senemi çöpe atacağım

Konu çok ilginç bir hal aldı, tuhaf. Merak ettim o kişi kimdi acaba !

Herkese merhaba bütün vücudum sinirden tir tir titreyerek yazıyorum bunları iş yerinde. ÖYPliyim bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Doktoramın 5.senesindeyim, öncesinde yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım. Ortalama olarak 4-4.5 senedir danışman hocamdan ciddi manada mobbing görüyorum. Artık ruh sağlığımı kaybetmek üzereyim. Zaten antidepresan ve terapiye devam ediyorum ama terapistim bile artık fiziksel olarak çok etkilendiğimi ve tazminata bir çözüm bulabilirsem bırakmam gerektiğini söylüyor. Beni bağlayan artık eğitim hayatım falan değil zaten ÖYP' yi bilenler vardır çok ciddi bir miktarın altına imza attım ve ödeyemem bıraktırdığım takdirde. Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama sorunlar ben evlendikten sonra başladı. Danışmanım evlenmemi istemediği için bana tepki gösterdi, doktorayı bitirmem gerektiğini söyledi. Bölümüm itibariyle minimum 6 senede bitireceğimi biliyordum ve o kadar beklemek istemedim. Yavaş yavaş gereksiz eleştirilere, iş yükümü arttırmaya başladı. O zaman tepkimi veremedim çünkü bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum olayın. Zaten çok mükemmelliyetçi bir insan ve örneğin kendisinin dersine sunum hazırladığımda bir cümle bile eksik yazsam 'Nereden aldım seni doktoraya, seninle iş yapılmaz' diye hakaretler saydırmaya başladı.

Doktoramın 3.senesinde hamile kaldım. Hamile kalmış olmama çok ciddi bir tepki gösterdi ve doğum iznime çıkmaya izin vermeyeceğini söyledi. Ben de danışman değiştirmek istediğimi söyledim. Danışman değiştirme kağıdımı imzalamadı, bırakmak zorunda kal da tazminat öde aklın başına gelsin dedi. Ben de başka bir hocayla anlaşıp onun imzası olmadan enstitüye götürdüm ama danışmanım siyasi açıdan kuvvetli durumda ve rektöre çok yakın ne yapıp ne edip kabul ettirmedi, kendi imzası olmadığı için ben kusurlu durumdaydım zaten. O günden itibaren de benim hayatımı zehir etmeye son hız devam ediyor. Diğer asistanı, öğrencileri olduğu halde bütün ders sunumlarını & kongre sunumlarını bana hazırlatıyor çünkü tek dediği : Olmamış beceremiyorsun sadece bunu demek için. Bir gün inat edip 3 farklı şekilde hazırladım aynı sunumu, hiçbirini beğenmedim dedi. O zaman beraber değiştirelim ben de öğreneyim dedim inanır mısınız hiçbir şey diyemedi. Sonra birini sundu derste.

Mesela gece 3' te sunum atıyor bana düzenle diye, sabah 8.30' da arıyor hani hazır değil mi diye. Senin tek işin burası gece bile bakacaksın, eşin var çocuğun var beni ilgilendirmez diyor. 17.00' de hiçbir zaman mesai bitişi yapamadım, en erken 19.00' da çıkabiliyorum 18.55' te çıkmış olsam ortalığı yıkıyor arayıp. Senin tek işin burası başka yerde olamazsın zaten hiç çalışmıyorsun diyor. Benim yaptığım projeyle bir ödül, bir teşvik aldı hala daha hiçbir şey yapmıyorsun, beceriksizsin diyor. Hamileyken 37. haftaya kadar çalıştım yasal iznim geldiğinde doğum yaptım yoksa 39. haftaya kadar çalışırsın diyordu. Doğumdan 30 gün sonra aramaya başladı hadi gel artık böyle doğum iznimi olur sen benim işlerimi aksatıyorsun diye. Öyle ya da böyle, tartışmayla yasal iznimi tamamladığım günün sabahı aradı geliyorsun dimi yoksa şikayet edeceğim seni diye.

İşe döndükten sonra süt iznimi bile kullandırtmadı. Mobbing davası açtım ama kimse şahit olmadı çünkü siyasi gücü sebebiyle korkuyorlar. Zaten hiçbir sonuç çıkmaz diyor kendisi de. Çocuğum okulda büyümek zorunda kalıyor çünkü gerçekten çıkamıyorum buradan. Haftasonları dahil sürekli arayıp bir şeyler yapmamı istiyor inanın artık telefon çalınca, whatsapp mesajı gelince nefesim hızlanıyor yine ne olacak diye. Şu anda da tezimi kontrol etmiyor uzatabileceğim maksimum seviyeye kadar uzatacağım tezini diyor. En son yine bir süredir kendi yapması gereken bir işi bana yaptırıyor ve her şeyin tam olduğuna emin olduğum halde az önce arayıp bağırdı çağırdı. Sinirden çenem uyuşuyor artık, sütüm zaten erkenden kesildi, saçlarım dökülüyor avuç avuç. Hem ruh sağlığımı kaybettim hem hasta oldum. Tazminatı ödeme gücüm hiçbir şekilde yok, çok ciddi ücretlerden bahsediyorum. Bu kadar dayandım biraz daha dayanacağım demek istiyorum ama mezun etmeyip, yine de o tazminatı bana yıkarsa eğer, o zaman gerçekten ne hale gelirim tahmin edemiyorum.

Bu arada şu ana kadar bütün öğrencileri antidepresanlarla mezun olmuş, yarıda bırakmış olan da çok öğrencisi var.
Allah şaban sabırlar versin. Asla pes etme, bugünleri geçecek ve kimsenin ahı kimsede kalmaz İnan buna, sana bol bol dua edeceğim.
Ancak mobbing konusunda attığı mesajlar mailler delil olarak kullanılabiliyor kimsenin şahitliğine ihtiyacın yok, niçin o yolu denemedin?

Şok içinde okudum.:KK57:
Doktorama daha 1 sene var ama danışman hocamın elini öpesim geldi bu konudan sonra.o_O
Evli ve çocuklu bir arkadaşım da sizinki kadar değil ama benzer sorunlarla karşılaştı.
Ve şunu çok duyduk. Evli olmanız, çocuğunuzun olması sizin kişisel tercihiniz. Yani bizi ilgilendirmiyor, ne istersek yapacaksınız.:işsiz:
Ama kendimi yerinize koyarak okudum çok üzüldüm, Rabbim size tez vakit bir çıkış göstersin. öypli değilim o yüzden nasıl olur o konuda bir fikrim yok ama dua edeceğim sizin için...

Gizli kayit delil olarak gecmez ayruca suctur
telefonlarda ses kayıt sistemi var size mobbing uyguladığında yavaşca onu açın ve kayıt edin bu kadar basit başka şahide gerek yok
T

Herkese merhaba bütün vücudum sinirden tir tir titreyerek yazıyorum bunları iş yerinde. ÖYPliyim bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Doktoramın 5.senesindeyim, öncesinde yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım. Ortalama olarak 4-4.5 senedir danışman hocamdan ciddi manada mobbing görüyorum. Artık ruh sağlığımı kaybetmek üzereyim. Zaten antidepresan ve terapiye devam ediyorum ama terapistim bile artık fiziksel olarak çok etkilendiğimi ve tazminata bir çözüm bulabilirsem bırakmam gerektiğini söylüyor. Beni bağlayan artık eğitim hayatım falan değil zaten ÖYP' yi bilenler vardır çok ciddi bir miktarın altına imza attım ve ödeyemem bıraktırdığım takdirde. Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama sorunlar ben evlendikten sonra başladı. Danışmanım evlenmemi istemediği için bana tepki gösterdi, doktorayı bitirmem gerektiğini söyledi. Bölümüm itibariyle minimum 6 senede bitireceğimi biliyordum ve o kadar beklemek istemedim. Yavaş yavaş gereksiz eleştirilere, iş yükümü arttırmaya başladı. O zaman tepkimi veremedim çünkü bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum olayın. Zaten çok mükemmelliyetçi bir insan ve örneğin kendisinin dersine sunum hazırladığımda bir cümle bile eksik yazsam 'Nereden aldım seni doktoraya, seninle iş yapılmaz' diye hakaretler saydırmaya başladı.

Doktoramın 3.senesinde hamile kaldım. Hamile kalmış olmama çok ciddi bir tepki gösterdi ve doğum iznime çıkmaya izin vermeyeceğini söyledi. Ben de danışman değiştirmek istediğimi söyledim. Danışman değiştirme kağıdımı imzalamadı, bırakmak zorunda kal da tazminat öde aklın başına gelsin dedi. Ben de başka bir hocayla anlaşıp onun imzası olmadan enstitüye götürdüm ama danışmanım siyasi açıdan kuvvetli durumda ve rektöre çok yakın ne yapıp ne edip kabul ettirmedi, kendi imzası olmadığı için ben kusurlu durumdaydım zaten. O günden itibaren de benim hayatımı zehir etmeye son hız devam ediyor. Diğer asistanı, öğrencileri olduğu halde bütün ders sunumlarını & kongre sunumlarını bana hazırlatıyor çünkü tek dediği : Olmamış beceremiyorsun sadece bunu demek için. Bir gün inat edip 3 farklı şekilde hazırladım aynı sunumu, hiçbirini beğenmedim dedi. O zaman beraber değiştirelim ben de öğreneyim dedim inanır mısınız hiçbir şey diyemedi. Sonra birini sundu derste.

Mesela gece 3' te sunum atıyor bana düzenle diye, sabah 8.30' da arıyor hani hazır değil mi diye. Senin tek işin burası gece bile bakacaksın, eşin var çocuğun var beni ilgilendirmez diyor. 17.00' de hiçbir zaman mesai bitişi yapamadım, en erken 19.00' da çıkabiliyorum 18.55' te çıkmış olsam ortalığı yıkıyor arayıp. Senin tek işin burası başka yerde olamazsın zaten hiç çalışmıyorsun diyor. Benim yaptığım projeyle bir ödül, bir teşvik aldı hala daha hiçbir şey yapmıyorsun, beceriksizsin diyor. Hamileyken 37. haftaya kadar çalıştım yasal iznim geldiğinde doğum yaptım yoksa 39. haftaya kadar çalışırsın diyordu. Doğumdan 30 gün sonra aramaya başladı hadi gel artık böyle doğum iznimi olur sen benim işlerimi aksatıyorsun diye. Öyle ya da böyle, tartışmayla yasal iznimi tamamladığım günün sabahı aradı geliyorsun dimi yoksa şikayet edeceğim seni diye.

İşe döndükten sonra süt iznimi bile kullandırtmadı. Mobbing davası açtım ama kimse şahit olmadı çünkü siyasi gücü sebebiyle korkuyorlar. Zaten hiçbir sonuç çıkmaz diyor kendisi de. Çocuğum okulda büyümek zorunda kalıyor çünkü gerçekten çıkamıyorum buradan. Haftasonları dahil sürekli arayıp bir şeyler yapmamı istiyor inanın artık telefon çalınca, whatsapp mesajı gelince nefesim hızlanıyor yine ne olacak diye. Şu anda da tezimi kontrol etmiyor uzatabileceğim maksimum seviyeye kadar uzatacağım tezini diyor. En son yine bir süredir kendi yapması gereken bir işi bana yaptırıyor ve her şeyin tam olduğuna emin olduğum halde az önce arayıp bağırdı çağırdı. Sinirden çenem uyuşuyor artık, sütüm zaten erkenden kesildi, saçlarım dökülüyor avuç avuç. Hem ruh sağlığımı kaybettim hem hasta oldum. Tazminatı ödeme gücüm hiçbir şekilde yok, çok ciddi ücretlerden bahsediyorum. Bu kadar dayandım biraz daha dayanacağım demek istiyorum ama mezun etmeyip, yine de o tazminatı bana yıkarsa eğer, o zaman gerçekten ne hale gelirim tahmin edemiyorum.

Bu arada şu ana kadar bütün öğrencileri antidepresanlarla mezun olmuş, yarıda bırakmış olan da çok öğrencisi var.

Merhaba, öncelikle tebrik ediyorum öyp ile atanma kararınız çok cesurca ,ben cesaret edememiştim, şartları , tazminatı kefilleri onca şeyi çok çok ağır ..
Bir hocanın yanında çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum çok zor, hele ki mükemmelliyetçi biriyse, şuanda çok sayıda hoca ile çalışıyorum, çok nazlılar ve zorlar, sık sık bağırırlar ve çok iyi dinlenmek isterler, hata kabul etmezler, aynı şeylerin biraz daha farklısını yaşıyorum, sadece ortam farklı, inanın her yer aynı, bebek ve evlilik konusunda hepsi üç aşağı beş yukarı aynı fikirdeler, kariyerini aksatabilecek her şeye karşılar.
Sadece sabırlı olun derim, gülün geçin, dalgaya vurun, hele hele dava hiç çözüm değil, zıtlaşmaktan öteye gitmez, biraz huyuna gitmeniz lazım, zaten son virajdasınız bence kendinizi üzmeyin, biraz rahat olun, inanın herkes aynı durumda. Danışmanınız iyi olması çok önemli şanssızsınız ama bence yarı yolda bırakmayın kendinizi az daha idare edin, bence sabrın sonu selamettir, sağlığınızdan değerli değil, takmamayı öğrenirseniz inanın herşey kendiliğinden düzelir,
mesela: gokyuzundekiturna sen de hep yanlış yapıyosun, sus dinle beni, şunları okudun mu, şunu yaptın mı, şu neydi dediklerinde aynı falım sakızı reklamlarındaki gibi oluyorum:) Ben onları olduğu gibi kabul ettim ve herşeye rağmen herkesten öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum kızsalar,üzseler, yıksalar bile bizi. sabretmek lazım :)
Mesela ben hamileyim, bir hocam bu dünyaya çocuk getireceksin vicdanın sızlamıyor mu hiç, bide kocan var at gitsin kocanı da çöpe demişti:) Ben güldüm geçtim ,bence sizde geçin yoksa o kadar çok şey yaşayacaksınız ki , çok uzun bi süreç..

Allahinn kaçığı, okumus ama bir halt olamamis iyi dayaniyorsunuz sikayet edin dicem ama yapamiyosunuz Allah bin katini cikartsin ondann

Tüylerim diken diken oldu ya :((((( abimin hocası da evlendi ve çocuğu oldu diye kıyameti koparmıştı. Hayattan kop da bana kendini ada diyorlar resmen.
Hocanizin belli insanliktan yana gram nasibi yok. Ama sizin canınız bu kadar kıymetsiz mi? Ne demek terapi görüyorum, saçlarım dökülüyor, sutum kesildi? Bunları hak ediyor musunuz? Dava açın, eski öğrencilerini dinletin, hakimden psikolog talep edin. Ama daha önemlisi yasal haklarinizi kullanin! Dogum izni, sut izni, mesai saati bunların hepsi sizin yasal hakkınız. Kimse de kullanmaniza mani olamaz.
Babam yeni emekli oldu, alaninda en çok doktora yaptıran profesordu. Eksi sozlukte sayfalarca öğrenci yorumu var, olumlu olarak. Uzun yillar dekanlık yaptı, bir gün bile şoförünü ailesi için kullanmadı. 2 asistanı vardı ikisinin de gözünün içine bakardı, çocuklarından ayırmadı. Dekanliktan ayrılırken sekreterine ve şoförüne terfi verip ayrıldı.
Kimse küçük dağları yaratmadi yani. Profsa prof, tukur bacagina, aç davani acıma. Evladindan, senin ruh sağlığından degerli mi

Ben hukuk mezunuyum. Son senemde mayısta evlendim. O yaz diplomami aldım. Yüksek lisansa başladım. Sınavın günü değişmiş ve bana gönderdikleri bilgi ulaşmadı. Dolayisyla sınava girmediğim için yarım dönemim ziyan oldu. Hukuk fakültesine dava açtım ve kazandım! Yükseği bıraktım, o ayrı. Ama hakkımı bırakmadım, bırakmam.
Hocaların burnu kaf dağında. Profsan profluğunu bil, ben evde prof besliyorum dedim birine. Ağzından köpükler çıkmıştı. Türkiyenin en ünlü hukuk profesoru, oyle ozel üniversite falan da değil.
Isterse tillahi olsun, kimse beni asagilayamaz.
Hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin. Birseyleri ispat edin bak nasıl tutusuyor. Zaten sistem altüst oldu. Çok şükür o tepedekiler hapiste şimdi

Verdigi isleri yerine getirmeseniz yani sizde ona kok sokturseniz.birakin rezil etsin birakin laf konussun.kameralarin olmadigi yerde yuzune gulerek hakaretler edin.yani kiskirtin.ama bunu insnalarin yaninda yapmayin.baktiniz olmuyor kucuk kurum buyuk kurum neresi olursa olsun sikayet edin.ama benim fikrm ilk alternatif.gerekirse siz iftira atin.tuylerim diken diken okudum bir anneye bu yapilirmi nasil insan evladi bu.vallahi o korkmuyorsa siz hic korkmayin.

Ben de ar görüm
Ben olsam napardım?
Rektörden randevu alıp giderdim, sonra konuşurdum danışman değişikliği diye. baktım onu savunuyor açardım camı atıcam kendimi der sonra yalandan sinir krizi geçirip kendimi hastanelik ederdim ve bunu whatsup haber kanallarına mobingci hoca intihara senep oldu diye yayardım.

Böyle andavallar anca bundan anlar
Ama tabi bu durum öyp durumunuzu etkiler mi bilmem.

Ben de ar görüm
Ben olsam napardım?
Rektörden randevu alıp giderdim, sonra konuşurdum danışman değişikliği diye. baktım onu savunuyor açardım camı atıcam kendimi der sonra yalandan sinir krizi geçirip kendimi hastanelik ederdim ve bunu whatsup haber kanallarına mobingci hoca intihara senep oldu diye yayardım.

Böyle andavallar anca bundan anlar
Ama tabi bu durum öyp durumunuzu etkiler mi bilmem.
Vallahi tebrik ederim :)

Mobbing işi çok sıkıntı. Hangi üniversite adına imza attıysan o üniversite ile konuş. Kadrolar 50d ye döndükten sonra kimi okul tazminatsız muvaffakatname vermiş. Onun dışında okulunun seni geri çağırmasını isteyebilirsin. Okulun gerekçeli bir yazı yazıp tez konunun ve danışmanının değişmesini resmi olarak isteyebilir. Danışman değişmese bile hiç değilse artık orada çalışan statüsünde olmadığın için üzerine çok gelemez.

Bu nasıl bişey ya? Bu artık mobing değil arkadaşım. Bu adam resmen işkence ediyor. Böyle bişey olabilirmi ya? Allah ıslah etsin...

Tum yorumlari okumadim. Ogretim uyesiyim. Bildigim kadariyla OYP kaldirildi. Bir de OYP lonin imzaladigi seneti bulundugu kuruma doktora bitimindr donmemesi halinde odetemiyorlar diye biliyorum. Bir avukata sordunuz mu?
Mobing icin de sunu tavsiye edebilirim. Telefonunuza ses kaydi yapsaniz bunu kullanabiloyor musunuz bunu da bir avukata sorun. Cunku karsi tarafin izni olmadan kayit yapmak suc ama mobing icin olmayabilir.
Ote tarafyan danismanin sunumlarini size hazorlatmasi cok tuhaf. Ben kendi ders notlarimi kendim hazirlarim. Asistanlar sadece lab derslerine girerler.
Sut iznine gelince oglum da doktora yaparken dunyaya gelmisti. 6 ay sut izni kullandim. 6 ay sizin yasal hakkiniz. Bunu nereye sikayet ederse etsin elinizden alamaz.
Size bir avukata gitmenizi oneririm cunku gercekten psikolojik sorunlari olan patalojik bir vakayla karsi karsiyasiniz. Danismaninizi degistirme hakkiniz da var. Gercekten iyi bir avukat ve iyi bir arastirma ile haklarinizi ogrenin.
Bu arada birakmanizi tavsiye etmem. OYP bitince de umarim ayni yerde bu kisiyle devam etmeyeceksinizdir. Allah yardimciniz olsun. OYP kaldirildi diye biliyorum. Bi arastirin.

okurken nefesim kesildi. bakin size sahit gerekmiyor. size attigi wp mesajlari aramalar mailler bunlar bile mobbing icin gecerli psikologunuzun sahitligini falan arastirin. inanilir gibi degil. birkere daha danisman degistirmeye calisin. Allah yardimciniz olsun. cok uzuldum.

Back
X