gizemlicim sagol canim 5+4de gittim, 6.haftanin ortasi yolc sac gorulmeliydi artik. doktor kese capi olcmedi ben de inanamiyorum niye olcmedi orda sinirrden de nutkum tutuldu yolc sac yok die degil ultrasonu 10 saniye yapmasina ah ah orda nie demedim kese capi vs die!!!!!!!!! ustune sorunca yolc sac falan oyle ogrendim yoksa demeyecek bile. aslinda sunu da demem lazim adam beni panik etmedi hatta erken dedi baska bir sey demedi ama ben ilk hamileligimin ultrasonlarini cikarinca erken olmadigini biliyorum die israr edince baktiki biliyorum, bazen boyle oluyor sonradan gorunuyor demeye basladi( neyse kan testi yaptirt ikiye katiyor mu bu bakalim cok iyi bir isaret dedi, yaptirdim bugun 16 bin kusur cikti, son testime gore 10 agustosta yaptirmistim katlamis hep.
canim ya senin bu ornegin benim icin cok onemli, bebegin olcagina dair iyi bir isaret sayilan yolc sac diye bir sey gorunuyor once kesede, bebekten once, sanirim doktorun bu konuda 5+2de var ya da yok dememis sana. bizde bu yolc sac in gorunmemesi supheli yoksa bebekte gec gorunebiliyor. daha net hatirlarsan bekliyorum cevabini.
guncelleyeyim arkada kalinca kimse gormuyor:)
canim ya senin bu ornegin benim icin cok onemli, bebegin olcagina dair iyi bir isaret sayilan yolc sac diye bir sey gorunuyor once kesede, bebekten once, sanirim doktorun bu konuda 5+2de var ya da yok dememis sana. bizde bu yolc sac in gorunmemesi supheli yoksa bebekte gec gorunebiliyor. daha net hatirlarsan bekliyorum cevabini.
benim başıma aynısı geldi. ben de 5+4 de sadece kese görmeye gittim. dr kese var 6 haftalık (ultrasona göre) ama ne embriyo ne yolk sac var dedi. bende de hiçbir belirti olmadığı üstelik adet kanamasının üstüne hamile kaldığımı anladığım için (hafif ağrıyan göğüslerimden bunun dışında hiçbirşey yoktu) bu da boş kese oldu dedim. 5 ay önce de tüp sonucu bebeğin kalbi durmuştu. dr 1 hafta sonra kürtaja hazır gel hala bebek yoksa alırız dedi. hafif lekelenmem devam ediyordu dr un verdiği progesteronu da kullanmadım nasılsa boş kese bari düşecekse kendi düşsün yine kürtaj olmayayım diye. eşimin işi çıktı 1 hafta sonra değil 10 gün sonra gittim. adete göre tam 7+0 dı. hala belirti yoktu. dr baktı ve haftasıyla uyumlu bebeği ve yolk sac ı gördü. o günden sonra da bebeğim önce 2-3 gün 3. aydan sonra 1-1;5 hafta önce gitmeye başladı.ileri yaş nedeiyle amniosentez yaptırdım detaylı ultrasonu geçtim 25. haftaya geldim.
sonuç olarak 5+4 de yolk sac yok diye zırvalayan doktorlara aldırma. sakın 7. haftayı doldurmadan da bebek yok diye kürtaj olmaya falan kalkma. 1 hafta bekle. bence 6+4 ile 7. haftalar arası bebeği görürsün.
zaten 1 önceki tüpte de doktorum bebeği görmek için pozitif betahcg den 2 hafta sonra çağırmıştı. öncesi yanıltıcı oluyor
canim ya morel oldu yazdiklarin ama bu hamileligin dogal yoldan olmus anladigim kadariyla. dogal hamileliklerde tam da senin yasadigin o kadar cok yasaniyorki dollenme gunu bilinmedigi icin. yine de cok morel verdi yazdiklarin.olur da haftaya da gorulmesse zaten 8.haftayi gecene kadar asla el surdirtmem Insallah guzel haber alirim da bunlari dusunmeme gerek kalmaz cok sagol; saglicakla kavus bebegine vaktinde Insallah
sagol denizcim Insallah oyle olur, kan sonucum 16 binden 25 bine cikmis 48 sattte ikiye katlamamis
ben seni neredeyse 9 aydır takip ediyorum canım hamile olduğuna çok sevindim.bence kendini üzme.bhcg gebelik ilerledikçe 2 ye katlamayabilir.o çok sorun değil.en güzeli 2 hafta daha beklemek ve sınra yine usg ye gitmek.o zamana kadar başka şeylerle uğraşmak. bebeklerin rn güzeli senin
arkadaslar sukurler olsun kalp atisini duydum, Allah saglikla kucagima almayi da nasip eder Insallah. eger kafaniz karisirsa gorundu gorunmedi diye kaygiya duserseniz kesinlikle cok gelismis ultrason aletleri olan bir merkeze gidin jinekologa gitmek yerine. ben oyle yaptim ve cok sukur sadece embroyoyu gorurmuyuz die beklerken kalp atisini alabildik:)) makinenin ileri duzey olmasinin katkisi buyuk. darisi isteyen bekleyen herkesin basina Insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?