tecrübelerinize ihtiyacım var lütfen...

ozlmddmr

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
65
0
296
37
Antalya
arkadaşlar benim sorunum eşimin annesiyle daha bügün oradık ve sinirlerim tavan yapmış bi şekilde eve geldim yine...
1 yaşında oğlum var şu anda ama evlendiğimiz ilk zamanlarda 2 defa boş gebelik geçirdim eşimin annesi hiç yanımda olmadı
hep akrabalarıyla dedikodumu yaptı düşük yapıyorum diye tedavi gördüm bebeğim oldu şimdi de bebeğime kendi bebeğiymiş gibi davranıyo
bu durum beni çok üzüyo bi yere gideceğimiz zaman benden önce alıp beklemeden gidiyo bazen çocuğu kaçırır gibi ceket bere giydirmeden bile götürüyo
daha bi sürü şuan aklıma gelmiyo nasıl engelliycem bu durumu lütfen fikir verin sevsin ama babaanne gibi anne gibi değil onun annesi benim yaa..

Eşinle konuşmayı dene canım bence. O söylesin bir durum varsa sen hiç muhattap olma..

eşim kabullenmek istemiyo defalarca söyledim uyarmazsan ben söylicem o zaman daha büyük tartışırız diyorum ama
hiç bişey yapmıyo benim bişeyler yapmam lazımm

eşiniz konuşmayacağını söylüyorsa o zaman yapılacak tek birşey var siz konuşacaksınız ve o da çıkacak olayları göğüsleyecek..k.valideniz yangından mal kaçırır gibi davranıyor galiba,çok garip.

valideyi sık sık ikaz edeceksin ,:31:bu kadar basit..
onun annesi benim sen değilsin gibi konulara hiç girme bence ,gereksiz..

ben olsam sıkıntıdan sinirden çatlarım iyi dayanıyorsun

ama sıkıntı senın sıkıntın.nasıl yani dersen kocan bundan rahatsız olmadığı için tutup kendi anasına karım rahatsız oluyor bebeği alıp alıp kaçırma demez diyemeezz... ha rahatsız olsa da diyemez orası da ayrı ya...

kocanı araya koymana gerek yok..

kendın konuşmalısın kaynanayla... ya da;

çocuğu kucağına aldığı zaman görmüyor musun, ay bi altını kontrol edeyim de al elinden, gazı var mı de al elinden,

de oğlu de yani bahane mi yok

mesela dışarı mı çıkacaksın şu ana kucağı mı nedir ismi hani bebeği kendi kucağına sabitleyen şeyler var ya

önce kendin hazırlan kayınvalıdeye söylemeden, tam kapıdan çıkacak şekilde hazır ol 1 tek ayakkabını giymek kalsın

sonra da bebeği hazırla..

o ana kucağına al çocuğu sonra otur bi sandalyeye ayakkabını giy bu arada eşyaları kayınvalıdene toplat ay belim ağrıyor anne eğilemicem rica etsem sen alırmısın eşyaları de mesela...

çocuğu senden isterse ver ben tutayım derse anne baksana nasıl çıkartayım kolu bacağı ağrır çıkartamam şimdi sonra alırsın de

azcık hin olun saf gibi açık açık herşey olmaz diye düşünüyorum...kayınvalide hinoğluhin olmuş çünkü...

ha bunlar sökmezde bu soğukta bebeği tutup götürmeye kalkıyorsa anne nereye götürüyorsun görmüyor musun üşüyecek verir misin çocuğumu lütfen! diye azcık sert azcık yumuşak orta karar kadına çıkış

apıştır kadını

Canım benim işin zor desem çok da zor değil.Bu işler bizde bitiyor baktın eşin işe yaramıyor diline kuvvet canım.Altta kalma gerek suratınla gerekse laflarınla ver cevabını.Benimkiler de böyle oluyorlardı bazen hele ki kayınpederim zorla kayınvalidem için anne dedirtiyordu"kızım anasına kızdı,yok anasına bağırdı" vs vs bende derdim ne annesi onun annesi benim o babaannesi diye her fırsatta söyledim.Biraz ara verdiydi bazen yine diyor bende duymazdan geliyorum çünkü inadına diyorlar.Çocuk istediğini yapıyor kayınvalidemin yanında kadınla ben papaz olmaktan bıktım artık evdekiler de isyandalar onun şımartmalarından.Düşüne biliyor musun çocuğumu terbiye etmekte zorlanıyorum ben hayır dedikçe kadın yapsın diyor.Valla bunlarla işimiz zor ama mücadeleye devam...:27:

ben olsam sıkıntıdan sinirden çatlarım iyi dayanıyorsun

ama sıkıntı senın sıkıntın.nasıl yani dersen kocan bundan rahatsız olmadığı için tutup kendi anasına karım rahatsız oluyor bebeği alıp alıp kaçırma demez diyemeezz... ha rahatsız olsa da diyemez orası da ayrı ya...

kocanı araya koymana gerek yok..

kendın konuşmalısın kaynanayla... ya da;

çocuğu kucağına aldığı zaman görmüyor musun, ay bi altını kontrol edeyim de al elinden, gazı var mı de al elinden,

de oğlu de yani bahane mi yok

mesela dışarı mı çıkacaksın şu ana kucağı mı nedir ismi hani bebeği kendi kucağına sabitleyen şeyler var ya

önce kendin hazırlan kayınvalıdeye söylemeden, tam kapıdan çıkacak şekilde hazır ol 1 tek ayakkabını giymek kalsın

sonra da bebeği hazırla..

o ana kucağına al çocuğu sonra otur bi sandalyeye ayakkabını giy bu arada eşyaları kayınvalıdene toplat ay belim ağrıyor anne eğilemicem rica etsem sen alırmısın eşyaları de mesela...

çocuğu senden isterse ver ben tutayım derse anne baksana nasıl çıkartayım kolu bacağı ağrır çıkartamam şimdi sonra alırsın de

azcık hin olun saf gibi açık açık herşey olmaz diye düşünüyorum...kayınvalide hinoğluhin olmuş çünkü...

ha bunlar sökmezde bu soğukta bebeği tutup götürmeye kalkıyorsa anne nereye götürüyorsun görmüyor musun üşüyecek verir misin çocuğumu lütfen! diye azcık sert azcık yumuşak orta karar kadına çıkış

apıştır kadını

aslında bebeğim doğdu daha 24 saat geçmeden beni dışlamya başladı hastanede bebeğime bi test yapılması gerekiyodu alt kata inecekleri bebeğimi kucağına alıp biz çocuğumuzu aldık gidiyoruz siz kalın gibi bi cümle kurdu bana ve ben ne yapacağımı şaşırdım o an hissettiğim üzüntüyü acıyı anlatamam ve o andan sonra bebeğime dokunmasını bile istemiyorum :14: :14:

Canım benim işin zor desem çok da zor değil.Bu işler bizde bitiyor baktın eşin işe yaramıyor diline kuvvet canım.Altta kalma gerek suratınla gerekse laflarınla ver cevabını.Benimkiler de böyle oluyorlardı bazen hele ki kayınpederim zorla kayınvalidem için anne dedirtiyordu"kızım anasına kızdı,yok anasına bağırdı" vs vs bende derdim ne annesi onun annesi benim o babaannesi diye her fırsatta söyledim.Biraz ara verdiydi bazen yine diyor bende duymazdan geliyorum çünkü inadına diyorlar.Çocuk istediğini yapıyor kayınvalidemin yanında kadınla ben papaz olmaktan bıktım artık evdekiler de isyandalar onun şımartmalarından.Düşüne biliyor musun çocuğumu terbiye etmekte zorlanıyorum ben hayır dedikçe kadın yapsın diyor.Valla bunlarla işimiz zor ama mücadeleye devam...:27:

söylüyorum arkadaşım defalarca uyarıyorum bebeğim amip olmuştu doğduğu zaman herşeyi hijyenik olması gerek diye uyarıyorum bişey olmaz deyip ben arkamı döner dönmez bişiyler tıkıyo çocuğun ağzına oğlum yiyecek bişey görünce hemen yer bunu hep kullanıyo yicek şeylerle yanına çekiyo hep...
benim annem özellikle babaannen oğlum falan diye onu gösteriyo o da bırak çocuk ne isterse onu desin zorlma babaanne demesin falan diyo

oğlun ilk torun mu :44:ilk torunlarda böyle sahiplenme fazla oluyor.bence zamanla bu durum azalır ama çok rahatsız oluyorsan fazla sert çıkmadan uyarabilirsin yarı şaka yarı ciddi laf vurabilirsin.umarım inatçı insanlar değillerdir:31:

Kısa ve net cümlelerle, bu çocuğun sizin çocuğunuz olduğunu, annesi gibi davranmasından hoşlanmadığınızı, kendi evladınızla ilgili kararları kendiniz vereceğinizi belirtin.
Çocuğunuzun iyiliği için bunu yaptığınızı, annenin anne, nenenin nene gibi davranması gerektiğini, aksi takdirde çocuğunuz için bu durumun hiç iyi olmayacağını, ve çocuğunuz için yapamayacağınız şey olmadığını, evladınızın iyiliği için gerekirse herkesi karşınıza alabileceğinizi belirtin. Bağırmadan, uzatmadan, suçlamadan küçük bir konuşma yapın.

söylüyorum arkadaşım defalarca uyarıyorum bebeğim amip olmuştu doğduğu zaman herşeyi hijyenik olması gerek diye uyarıyorum bişey olmaz deyip ben arkamı döner dönmez bişiyler tıkıyo çocuğun ağzına oğlum yiyecek bişey görünce hemen yer bunu hep kullanıyo yicek şeylerle yanına çekiyo hep...
benim annem özellikle babaannen oğlum falan diye onu gösteriyo o da bırak çocuk ne isterse onu desin zorlma babaanne demesin falan diyo

Anneniz iyilikle yaklaşıyor ama bırakın haketmiyor böyle birşeyi.
Ayrıca babanne yemek konusunda bunları yapıyorsa daha az görüşmeye görüştürmeye çalışın. Doktorunuz da bundan çok hoşlanmayacaktır. Doktorun talimatları olarak gösterebilirsiniz.
Çocuğunuzun sağılığı herşeyden önemli ve taviz vermediğiniz için sizi suçlayacaklarsa bırakın suçlasınlar. Siz istediğinizi yapın.

oğlun ilk torun mu :44:ilk torunlarda böyle sahiplenme fazla oluyor.bence zamanla bu durum azalır ama çok rahatsız oluyorsan fazla sert çıkmadan uyarabilirsin yarı şaka yarı ciddi laf vurabilirsin.umarım inatçı insanlar değillerdir:31:

bi torunu daha var kızının çocuğu ama onu fazla görmüyolar yanlarına gelince de hiç ilgilenmiyolar sevmedikleri ortada yani.

Anneniz iyilikle yaklaşıyor ama bırakın haketmiyor böyle birşeyi.
Ayrıca babanne yemek konusunda bunları yapıyorsa daha az görüşmeye görüştürmeye çalışın. Doktorunuz da bundan çok hoşlanmayacaktır. Doktorun talimatları olarak gösterebilirsiniz.
Çocuğunuzun sağılığı herşeyden önemli ve taviz vermediğiniz için sizi suçlayacaklarsa bırakın suçlasınlar. Siz istediğinizi yapın.

önlisans mezunuyum bebeğimi iyi yetiştirmek için bi sürü kitaplar okuyorum doktorumuzla sürekli irtibat halindeyim böyle olunca böyle oluyo diye anlatıyorum ama bana inanılmıyo anlattıklarım masal gelio ellerim titiriyo sinirden..

önlisans mezunuyum bebeğimi iyi yetiştirmek için bi sürü kitaplar okuyorum doktorumuzla sürekli irtibat halindeyim böyle olunca böyle oluyo diye anlatıyorum ama bana inanılmıyo anlattıklarım masal gelio ellerim titiriyo sinirden..

Çok fazla açıklama yapmayın. Eşinizle de konuşun. Öyle kaçmak olmaz.
Sinirlerinize hakim olamadığınızı anlatın ona. Ve evladınızın sinirli ve tahammülsüz bir anneye değil, huzura ihtiyacı olduğunu..
Kayınvalideniz bu tutumuna devame derse, istemediğiniz halde daha büyük sorunlar çıkacağını.
Ama her yerde söylediğim gibi. Asla annesini suçlayarak değil. çünkü hiçkimse, kadın erkek farketmez, annesinin hatalı olduğunu bilse bile bunu kimseye söyletmez.
Annesinin müdahalelerinin yanlış olduğunu ve bundan canınızın sıkıldığını. Ve bu duruma çok gerildiğinizi.
Ne kadar agresif olursanız o kadar suçlanırsınız. Haklışken haksız duruma düşersiniz. Tüm bu konuşmaları yaparken metanetinizi koruyun.
Sonra, hakkınızda bu kadın sinirli, hata yapabilir diye güven sarsarsınız. Doğrularınız değil, yanlışlarınız önyargıya sebep olabilir.

ayy aynı benim kaynanam, benimkide öyIe kızım dogmadan arkamdan hep konustu ,kızım dogdu sanki kendi bebegi hastanede kucagıma biIe sadece emzirmek icin aIabiIdim deIirdim resmen eve geIdik gene aynı sürekIi bizde nerdeyse emzireyi biIe kendi yapcak cok üzüIdüm agIadım bisey desem küscek neyse esim görüyodu zaten davranısIarını dedim vaIIa dayanamıyorum artık oda uyardı annesini sonra küstü bize herkesi aramıs akrabaIarı cocugu kucagıma aIamadım vermediIer bana göstermiyoIar faIan bir sürü yaIanIar
6ay sonra bisey oImamıs gibi geIdi ama biz uzak biyere tasındık eskisi gibi görüsmüyorum gecenIerde geIdi 2 hafta kaIdı aynı degisen bisey yok yani kızım bunaIdı iyice ,
kucagıma geImek istiyosa geIip aIıyo :(( su kaynanaIar yokmu en iyisi mesafeIi oImak canım

Back
X