tecrübeli aneler yardımcı oluuunnn

Büyüme atağı geçiriyor olabilir. Beşikte uyumayı nasıl öğrettiniz ya benim ki de 5 aylık olucak emmeden uyumuyor. Bütün gece koyun koyuna yatıyoruz resmen. O da çok sık uyanıyor beşiğe bile alıp koymaya üşenir oldum. Ama benim ki hep sık uyanırdı.

Mantıklı aslında başlayabilirim yoğurtla dediğiniz gibi.
Bizim iki tane dişimiz çıktı bile :)
Ama kalsyuma ihtiyacı var doğru.
Ev yoğurdu yapıp verdiniz dimi?

Benimki sık uyanmıyordu valla 2 aylıkken bile iki kez emmek için uyanıyodu uykusu çok güzeldi.
Ben gazı bittikten sonra beşiğe koydum,ağlamaya başlayınca kucağımda alıp sakinleştirdim tekrar koydum beşiğine. Tekrar aldım tekrar koydum derken 1 saatten 5 dk ya kadar düştü süreler.
Emmeden uyumaya başladı aslında düZeni çok güzel hergün 8 de uyur sabah 6:30 7:30 arası uyanır.
Gündüz uyku saatleri de aynı.
Zaten bi düzen kurduğunuzda o düzen devam eder. Alışkanlığını bıraktırın bence memede uyumak da sık uyanmaya sebep oluyor.

Uzun mu sürdü kolikliği? 23 aylıkken kestiniz sütten o zamana kadar sürdü mü? İnşallah düzelir aslında ağlaması filan yok.çok uyaal bir bebek ama uyku konusu beni mahfetti uyku eğitimi de diş çıkardığı döneme girdi tam düzene girmişti tekrar baştan aldım :) o yüzden uukuya geçişte zorlanınca gerilmeye başlıyorum bugün 2 saat uğraştım resmen. Çok ağrı kesiciye de yüklenmek istemiyorum.

Mantıklı aslında başlayabilirim yoğurtla dediğiniz gibi.
Bizim iki tane dişimiz çıktı bile :)
Ama kalsyuma ihtiyacı var doğru.
Ev yoğurdu yapıp verdiniz dimi?
Evet sürekli evde yoğurt yapıyorum zaten hazır yoğurt yiyemiyoruz artık bize tadı tuhaf geliyor :)) evdeki yoğurtsa bu ne diyoruz zaten ilk verdiğinizde muhtemelen 2 tatlı kaşığı falan yiyebilir.ama iyice çırpın pürüzsüz olursa daha kolay yutar akar gider bogazindan...
ilk başta nasıl yutmasi gerektiğini anlamaya çalışacak ve biraz sabırlı olup zaman verirseniz muhtemelen 20 dakika sonra o 2 kaşık yoğurt bitmiş olacak.gün gectikce yavaş yavaş hızlanır bir bakmisin "aneee oguttt bitiii" diye ağlamaya başlar olur benim oglusum gibi

Kolay gelsin, sağlıkla büyüsün inş:)

Dönem dönem bi haller oluyo herlde bu bebelere
Sonra geçer inşaAllah
Bizdede bi düzensizlik var bu ara

Diş çıkarma döneminde normalde gece uykusu sorun olmayan bebekler bile huy değiştirebiliyor canım.Bu dönemde mecburen bir miktar daha uykusuz kalacaksın zaten ilk dört diş sonrası bebekler daha az hissediyor sanırım acıyı o kadar etkilenmiyorlar yani benim tecrübem bu yönde.Bu dönemi atlatınca normale dönecektir..

Çok teşekkür ederim :)) yapıcam yarın pazartesi veririm bende :)

Öylr mı ay iyi bare bende 2 sene böyle geçecek heralde diye düşünüyodum :))
Bu gece uyudu çok şükür 1 ay sonra ilk defa 2 kez uyandı.

Yok tatlım içini ferah tut

Her bebek aynı olmamakla beraber yaşını geçince gece uykusu daha uzun ve düzenli oluyor.Bir de karnı tok altı temiz ve hastalık belirtisi yoksa ateş kusma vs. bırak biraz ağlasın biliyorum gaddarca ama bebekler anneyi kullanıyor feci şekilde

Ağlamıyor ki sorun orda :))
Ihlıyor belli ki canı acıyor ama ağlamıyor hiç.

Benim buzlukta anne sütüm var onunla yoğurt yapmayı düşünüyorum. Hiç anne sütünden denediniz mı yoğurt yapmayı? Ben bi deniyim diyorum bakalım nasıl olucak hem daha besleyici olur. Bide inek sütünden korkuyorum açıkçası henüz erken diye.

Canım tutmuyormus sanırım boşa harcama istersen sütünü. Bir de inek sütü mayalanip yoğurt ya da peynir olunca bebekler için çok faydalı. Direk süt olarak verilmesi yaşına girene kadar yasak sadece

Evet direkt süt 1yaşa kadar verilmesi tercih edilmiyor.Ama ev yoğurdu, sütten yapılan tereyağı lori peyniri vs. Çok yararlı oluyor bebekler için.

Anne sütü ile yoğurt denedim ama olmadı.hatta annem saçmalama kızım yapma olmaz dedi dinlemedim yaptım, sonuç; olmadı! Hep bir bildikleri var

Canım tutmuyormus sanırım boşa harcama istersen sütünü. Bir de inek sütü mayalanip yoğurt ya da peynir olunca bebekler için çok faydalı. Direk süt olarak verilmesi yaşına girene kadar yasak sadece
Bi poşetten denicektim olur mu diye. Yoğurt olarak sıkıntı olmuyorsa öyle yapiym o zaman :) teşekkür ederim

O zaman hiç denemiyim madem direk inek sütüyle yapiym.. teşekkür ederim

Bi poşetten denicektim olur mu diye. Yoğurt olarak sıkıntı olmuyorsa öyle yapiym o zaman :) teşekkür ederim
Yok ne sıkıntısı aksine çok gerekli. Hem bağırsakları için hem kalsiyum ihtiyacı için ek gıdaya geçince mutlaka her gün üç dört yemek kaşığı evde mayalanmış yoğurt yedir canım. Ama benim gibi bir kaseyle başlama. Önce çay kaşığıyla sonra tatlı kaşığıyla en sonunda çorba kaşığıyla arttırarak git ki bebiş kolay alissin. Hem de alerji ihtimaline karşı da önlem almış olursun.

Hayır fileli kasiyicilar var ya (tam adı nedir bilemiyorum) ,onların file kısmı silikon olanından alıp ,sebzeyi içine yerlestiriyorsun ,çocuğun parça koparmasına imkan yok .en fazla suyunu emer .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…