- 20 Haziran 2014
- 1.654
- 799
- 63
- Konu Sahibi sonbahar1991
-
kaç yaşındasınız...Oglum suan 10yasinda 2.cocuk icin okadar gec kalmisim ki suan daha iyi anliyorum.
Tekrar ayni seyleri sil bastan yasama korkusuyla hala 2.dusunmek uzak gibi duruyo
Cesaret edemiyorum
Bence pespese yapilmali kardesler kardes gibi buyumeli.
Sizin gibi düşünüyorum inanin bir iki sene zorluk çekerim ama okul döneminde çok rahat olurum diye düşünüyorum çevremdeki örneklere bakarakArkadaslar da bundan bahsetmisler bu da kisiye gore degiskenlik bir durum..
Kendimden ornek vereyim oglum busene 1. Sinif kizim 4 yasinda aralarinda 2 yas 2ay var..
Bebekliklerinde cok zorlandim fakat simdi cok rahatim tabi onlar da..
Oglumla ders calisirken kizim kendini oyalayabiliyor oyun kurabiliyor..
Elinden tutup okula markate vs rahat gidip gelebiliyorum.
Bazi arkadaslarin daha sikintili olduklarini gorebiliyorum yani arayi fazla acanlarin..
Gidip gelmede ders calisirken kucukten dert yaniyorlar..
Genel olarak baktigin zaman cok fazla ara vermek biraz dezavantaj herseye sifirdan basliyorsun..
Çok haklisiniz kesinlikleOglum suan 10yasinda 2.cocuk icin okadar gec kalmisim ki suan daha iyi anliyorum.
Tekrar ayni seyleri sil bastan yasama korkusuyla hala 2.dusunmek uzak gibi duruyo
Cesaret edemiyorum
Bence pespese yapilmali kardesler kardes gibi buyumeli.
Ama bi kardeşte lazim dimi oğlunuza arayi da çok acmamak gerek bence :)valla bunun için en doğru zaman kendini hazır hissettiğin zaman. benim oğlum çok hareketliydi. sakin olsaydı ara vermeden düşünürdüm senin gibi benimde babanne annenne destekçi maddi manevi. ama oğlan nezaman sakinleşti o zaman 2. düşündüm. kısmetse aralarında 5 yaş olucak. küçük olan kendini bilene kadar 1 sene geçicek büyük olan 6 olucak neredeyse o zaman. daha da akıllanacak. ama yinede acaba diyorum 2 çocukla nasıl yapıcam :)
aynen yaptık bakalım 5 ay bitiyor bu hafta:) sağlıklı olsunlar da hepsi büyür gider. allahtan destek olanlar var şükretmek lazım ya olmasalardı gene bi şekilde olurdu ama gerçekten k.valide anne başka. allah razı olsun çok yardımcılar bana. bazen korkuyorum ikisine de yetebilicekmiyim diye ama sonra rahatlıyorum...Ama bi kardeşte lazim dimi oğlunuza arayi da çok acmamak gerek bence :)
Anlaştık haberleşelim mutlu haberi alıncaBirlikte başlayalim bakalim kim daha önce hamile kalacak
Acaba bencilmi düşünüyorum ben daha sonra zorluk çekmeyim diye bu koşuşturma devam ederken bir tane daha yapalim zorlanmam diye düşünüyorum15 aylıksa biraz daha bekle bence.Benim kızım çok usluydu da noldu, 2 yaşına doğru yaramaz olmaya başladı :) Wc eğitimi de ver,konuşmaya başlasın sonra olur Allahın izniyle. 2-3 yaş çok önemli yaşlarmış valla,yaşarken anladım. 4 yaş fark olması en güzelidir diye düşünüyorum
Yasimla ilgili sıkıntım yok 31yasindayimkaç yaşındasınız...
hmm anladım bende aynı şeyleri düşünüyordum ama sanki daha tecrübeli hissediyorum kendimi sanki daha kolay atlatacakmışım gibi geliyor görücez bakalım doğum yapınca:)Yasimla ilgili sıkıntım yok 31yasindayim
Ara verip tekrar uykusuzluklar,asilar, wc aliskanligi,tekrar anaokulu, 1.sinif
Bunlari dusununce vazgeciyorum.
Umarım yavrunuzu saglikla kucaginiza alirsinizhmm anladım bende aynı şeyleri düşünüyordum ama sanki daha tecrübeli hissediyorum kendimi sanki daha kolay atlatacakmışım gibi geliyor görücez bakalım doğum yapınca:)
Bebek dünyaya geldiği ilk saniye o ölüm gibi doğum saatlerini unutturuyosa alişilmiş rahat hayati da unutturur eminim :)Umarım yavrunuzu saglikla kucaginiza alirsiniz
Ben nezaman cesaret edicem bakalim
Gecen yaz tatile gidip gelelim tamam dedim esime
Bu senede yaz gelsin biraz gezim tatilimi yapim söz diye diye seneler geciyo.
Hepsi bahane aslinda
Suan oglum kendi yiyo evde durabiliyo
Okula birakinca gezebiliyorum
Eve kapanmak tekrar cok zor geliyo
O bebis dunyaya gelince bunlari unutturur belki kim bilir.
Rabbim yavrunuzu Size bagislasin.
Ben kendi durumuma yakin bayanlarin fikirlerini merak ediyorum. Elbette yorumlari göz önünde bulundurucam zorluklarini ve kolay yönlerini bilenlerden duymak daha önemli. Ama ben zaten bu konu hakkinda bir karar verdim ve ilerde beni neler bekliyor merak ediyorum bunu da en iyi yaşayanlar bilir...Bu sorunun cevabı herkese göre değişir ki.
Herkes kendine göre ve şartlarına göre cevap verecektir.
Birinin maddi durumu müsaittir, “tam sırası”der.
Biri yüksek lisans yapıyordur “erken” der.
Bu istatistiklerden sonra gerçekten doğru karar mı vereceksin?
çok teşekkürler.. gerçekten istiyorsanız ertelemezsiniz sanıyorum. çünkü biz kadınların bi ssati var biyolojik saat derler ya hani.. istedikten sonra biz kadınlar 40ında da olsak yaparız.. demekki biraz zaman var. belkide hiç düşünmiceksiniz tek çocuk olucak oğlunuz.. ben zaten illa kardeş olsun diye çocuk yapanlara karşıyım..anlatabildim dimi...Umarım yavrunuzu saglikla kucaginiza alirsiniz
Ben nezaman cesaret edicem bakalim
Gecen yaz tatile gidip gelelim tamam dedim esime
Bu senede yaz gelsin biraz gezim tatilimi yapim söz diye diye seneler geciyo.
Hepsi bahane aslinda
Suan oglum kendi yiyo evde durabiliyo
Okula birakinca gezebiliyorum
Eve kapanmak tekrar cok zor geliyo
O bebis dunyaya gelince bunlari unutturur belki kim bilir.
Rabbim yavrunuzu Size bagislasin.
valla istiyorsan erteleme derim eşin ne düşünüyor..Ben kendi durumuma yakin bayanlarin fikirlerini merak ediyorum. Elbette yorumlari göz önünde bulundurucam zorluklarini ve kolay yönlerini bilenlerden duymak daha önemli. Ama ben zaten bu konu hakkinda bir karar verdim ve ilerde beni neler bekliyor merak ediyorum bunu da en iyi yaşayanlar bilir...
hakkaten ya düşününce insan neler yaşıyor o anlarda.. unutuyorsun hepsini... benim oğlan uykusuzdu işe hep uykusuz gittim hatta bi gece sabaha karşı beşikte sallıyorum hiç unutmam eşime dedimki valla duvara patlatıcam beşiği.. o derece sinirlerim gerilmişti uykusuzluktan. allah biliyo yüreğimi insan çok zor günler geçiriyor..hepsi geldi geçti asla 2. bebek istemiyorum derken bak 4 ay sonra yavrumu alıcam kucağıma :)Bebek dünyaya geldiği ilk saniye o ölüm gibi doğum saatlerini unutturuyosa alişilmiş rahat hayati da unutturur eminim :)
Bende bunu goz ardi ederek fazla ara vermek istemedim canim...Arkadaslar da bundan bahsetmisler bu da kisiye gore degiskenlik bir durum..
Kendimden ornek vereyim oglum busene 1. Sinif kizim 4 yasinda aralarinda 2 yas 2ay var..
Bebekliklerinde cok zorlandim fakat simdi cok rahatim tabi onlar da..
Oglumla ders calisirken kizim kendini oyalayabiliyor oyun kurabiliyor..
Elinden tutup okula markate vs rahat gidip gelebiliyorum.
Bazi arkadaslarin daha sikintili olduklarini gorebiliyorum yani arayi fazla acanlarin..
Gidip gelmede ders calisirken kucukten dert yaniyorlar..
Genel olarak baktigin zaman cok fazla ara vermek biraz dezavantaj herseye sifirdan basliyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?