tecrübeli anneler bize yardım edermisiniz..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mhtp

tutun bana annemm
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
3.586
24
116
Konya
anneler ve anne adayları hamile kaldığımız andan itibaren heyecanlanıyoruz...
''ay bebişimin için ne yapmalıyım..bir an önce alışveriş yapayım..ne alsam ki'' ve bir çok soru aklımızdan geçiyor..tecrübesiz olduğumuzdan bazen yanlış şeyler yapabiliyor yada işe yaramayacak şeyler alabiliyoruz...neyse uzatmayayım..:))
tecrübeli anneler sizlere sorularımızı yöneltsek bize yardıcı olur musunuz..?olumunekankayizsmile

ben sorularıma başlayayım..
--keşke almasaydım dediğiniz şeyler var mı??
--ben erkenden ıslak mendil falan gibi şeyleri alıp biriktirmek istiyorum...(bunları almazsam kıyafetler falan alıp doldurucam yoksa evi.:).alma hevesimi bu tür ufak şeylerle karşılamak istiyorum..) siz ne diyorsunuz??
--hangi markaları kullanıyorsunuz??
--bebeğime hazırlanırken yada doğum sırasında yanlış yapmışım dedikleriniz neler??

sorularım çok daha sorucam...:lepi:

bebek eldivenlerini ne kadar süre kullandınız?*kaç tane eldiven almdınız??

Merhaba
sağlıklıca kavuşursunuz inş. bebeğinizee
keşke almasaydım dediğim kumaşlı emzik askısı bağlamalı olduğu için kumaşını ağzına sokabiliyor..alırken çok hoşuma giderek almıştım hemde farklı bir emzik askısıydı diğerleribe göre ama ne yazıkki kullanmadık..ama beşiğinin üstünde salanan oyuncaklarının arasında asılı olarak duruyor :) onun için zincir olanlardan aldım artık..onun geçirme halkası var emzikden geçiriosun tamamdır..
ıslak mendilde stok yapabilirsin hiç düşünmeden..ilk aylar çok kullanılıyor sürekli yaptıkları için
ben ilk 2 ay nıveanın ıslak mendilini kullandım parfümsüz, alkolsuz.. harika tek kelimeylee.tavsiye ederimm.. şimdi ise johns baby,evy baby,can bebe favorim ...
bebek eldiveni yaklaşık 2 ay kullandım yüzünü çiziyorlar çnkü 5- 6 çift alın derim çok lazım oluyor birde hemen lastikleri gevşediği için

teşekkürler canım...boncuğun çok tatlı maşallah ona..:))

Cok iyi bir topik eminim hepimizin isine yarayacaktir. zemuszemus

ay süper bi topik olmuş walla..umarım anneler bize yardımcı olur...

hastane çantasına neler koymalıyız...bide bez falan stok yapmayı düşünüorum ben erkenmi ve hangi markayı tavsiye ediosunuz anneler ??

tşkler mhtp
[Bhazzzel bez için stok yapma derim doğumuna al 1 paket ondan sonra kgsne göre alırsın çabucak gelişiyorlar çnkü..
yaz bebeği olcağı için kesnlikle primayı tavsiye ederim incecikk
halada onu kullanıyorum kızıma çok memnunuz ][/B]

Süper bi topiccc :lepi:
Eminim hepimizin işine yarayacak
MEhtapcım eline sağlık valla

Süper bi topiccc :lepi:
Eminim hepimizin işine yarayacak
MEhtapcım eline sağlık valla

saol canım...

ben bişey daha sorucam
battaniye çok lazım olur diyor annem..şimiden bizim 6-7 tane var...penye mi pazen mi çok kullanılıyor..ona göre 1-2 tane daha alıcam..

selam kızlar öncelikle sağ sağlim kucağınıza alırsınız inşallah bebişlerinizi..
biz 1 ay kullandık eldiven ama eldivenleri elinden çıkartıyordu kendinden eldivenli tulumları tercih ettim ben..bebeğimin altını ilk 3 ay sadece ıslak pamukla sildim hala evde pamukla siliyorum kaka yaptığında yıkıyorum ama dışarıda unibabynin ıslak pamuk olanından kullanıyorum..
battaniye çok lazım oluyor ben pazen kullanmadım penye kullandım..
prima kullanıyoruz bende çok memnunum..
pijama hiç rahat olmuyor kucağına alınca katlanıyor falan hala çıtçıtlı tulumu tercih ediyorum ben evde...

Uni baby nin ıslak mendillerinden al canım sadece o marka yeni doğan için sağlıklı.
Çok fazla kıyafet alamyın bence hediye çok geliyor.
Birde boydan tulumları ben hiç kullanamadım hemen küçüldü ve hiç giydiremediğim 4 tane tulumu var, patikli pantolanlar çok işe yarıyor.
Alt açma minderi olarak silinebilir olanları tercih edin nıveanın bakım çantasında vardı ve ben çok memnun kaldım, malum yeni doğanlar çok altını kirletiyor ve hemen sabunlu suyla silip kurutuyordum, siğer türlü hergün makina çalışır.
Bence stok yapmaya gerek yok, nitekim herşey her zaman var.
ağız silme mendillerine çok ihtiyaç duydum ben, sırtı terli olduğunda sokuşturuyordum. Aklıma gelirse yine yazarım.

anneler ve anne adayları hamile kaldığımız andan itibaren heyecanlanıyoruz...
''ay bebişimin için ne yapmalıyım..bir an önce alışveriş yapayım..ne alsam ki'' ve bir çok soru aklımızdan geçiyor..tecrübesiz olduğumuzdan bazen yanlış şeyler yapabiliyor yada işe yaramayacak şeyler alabiliyoruz...neyse uzatmayayım..:))
tecrübeli anneler sizlere sorularımızı yöneltsek bize yardıcı olur musunuz..?olumunekankayizsmile

ben sorularıma başlayayım..
--keşke almasaydım dediğiniz şeyler var mı??
--ben erkenden ıslak mendil falan gibi şeyleri alıp biriktirmek istiyorum...(bunları almazsam kıyafetler falan alıp doldurucam yoksa evi.:).alma hevesimi bu tür ufak şeylerle karşılamak istiyorum..) siz ne diyorsunuz??
--hangi markaları kullanıyorsunuz??
--bebeğime hazırlanırken yada doğum sırasında yanlış yapmışım dedikleriniz neler??

sorularım çok daha sorucam...:lepi:

merhaba inşallah hepiniz sorunsuz bi gebelik yaşayıp sağ salim bebişlerinizi kucağınıza alırsınız. Ama bu günlerinde tadını çıkarın çünkü küçük meleklerinizin karnınızda olması mucizevi bi duygu. Ben doğumdan sonra bile bi kaç hafta elim karnımda gezdim, Ahmet yanımdaydı ama oradaki boşluğunu hissettim(doğum yapan arkadaşlar anlar beni)ohaoldumsmile
sorduğunuz sorulara gelince;
:uhm:bence çok fazla yenidoğan kıyafet almayın, hastane çıkışı iki tane aldım ben onun dışında 0-3 ay aldıklarımın çoğunu çok kullanamadık çünkü Ahmet çok hızlı büyüdü.Bazı kıyafetlerini hiç giyemedi. Ben de hamileyken diğer topikleri takip etmiştim. Aldığım tavsiyeye uyup 3-6 ay kıyafet almadım 6-9 aldım. Bebek iri olursa aldıklarımı 3-6 aylarda giyer normal olursa zamanında giyer dedim.İyikide almamışım 3-6 ayda o kıyafetleri giydi.
:uhm:ıslak mendile gelince, bence bebek ve anne bakım ürünlerinin bi listesini yapın neler alacaksanız ve hepsini internetten alın. Teker teker almaktansa bi arada almak daha hesaplı, en azından kargo ücreti olmaz:lepi:
bende yeni doğduğunda ıslak pamuk sonrasında unibaby yeni doğan kullandım bu arada.
:uhm:marka konusuna gelince hepsindende aldım, zevkime göre buldukça pazardan bile aldım. mothercare'in indirim zamanı 7'li body takımları çok hesaplı oluyo tavsiye ederim. Kanz, mothercare, chicco, C&A indirimlerini takip edin ve iç giyimi(bebeğin doğrudan tenine değecek çünkü), tulumları oralardan alın derim.

ay süper bi topik olmuş walla..umarım anneler bize yardımcı olur...

hastane çantasına neler koymalıyız...bide bez falan stok yapmayı düşünüorum ben erkenmi ve hangi markayı tavsiye ediosunuz anneler ??
:uhm: sakına bezi stok yapmayın, bi paket prima yenidoğan alın gerisi sonra. küçük popoları o kadar hızlı büyüyoki bi paketten ikinci kez kullanamaya bilirsinizlaelaelaelaelae

hastane çantasına konulacaklar için ben aşağıdaki linkteki listenin çıktısı alıp teker teker üstünü çizerek gitti çok da işime yaradı

http://www.babaolmak.com/dosyalar/Revize_Bebek_Ihtiyac_Listesi_Aralik2008.xls

hepinize şimdiden kolay gelsin...

Benim bebeğim gibi düşük kilolu bir çocuk doğarsa büyük kıyafetlerde kaybolur gider, 2700 gr doğmuştu ve hastane çıkışı kıyafetlerinde kayboluyordu bence 3 takım yeni doğan alınmalı, iri bir bebek bile olsa en fazla ne kadar olabilir ki 4500 olsun hadi, oda pekala girebilir 03 aylık kıyafetlere.
Park yatak alın çok fonksiyonlu ben çok memnunum.
Bakım çantası olarak sebamed çok iyi diyorlar ama ben nıvea aldım ve memnun kalmadım.
Benim bebeğim çok kusan bir bebekti ve battaniye yetiştiremiyordum 5 tane penye battaniyesi var ve hala çok işime yarıyor hepsi.
Bebek bezi olarak prima çok iyi ama pahalı, ben ilk doğduğunda prima kullandım sonra huggies e geçtim pişik oldu primaya devam ediyoruz.
Patikli pantolonlar olduğu için çok fazla çoraba gerek olmuyor, bana hediye geldi 7 tane 2 tanesi anca kullandım ve küçüldüler.

kesinlikle çok iyi bir konuya değinilmiş bende şimdi her gün ne almalıyım diye panik yaşıyorum özellikle beşik konusunda bebeğim doğduktan ay sonra tayinimiz çıkıyor ve taşınıyoruz gideceğimiz şehri ve evi doğal olarak bilmiyoruz park yataklar hiç içime sinmiyor mobilya beşik sadece bir yıl kadar kullanılır büyüğen beşik evet sonrası için istiyorum ama gideceğimiz evi bilemediğim için odam müsait olur mu onuda bilmiyorum bir fikir verirseniz sevinirim.....

Back
X