Tecrubeli anneler koşun imdadıma....

Sarılık oldu ve düşük doğum ağırlıklı olduğu için mecbur kalıyoruz. Cabuk yükseliyor sarılığı...
Sarılığı iyileştirecek ilk gıda anne sütüdür. Mama değil. Siz bilirsiniz ama bir annenin bebeğine verebilecek en güzel hediyesi anne sütüyken, bilinçsizlik ve endişe gibi sebeplerle mamaya sarılması bebeğe haksızlık. Anne sütünün faydalarını okuyun ,eşinize de okutun. Bu konuda bir sürü kaynak var. Yeni doğan sarılığını yeterince araştırsaydınız mamadan medet ummaz sık sık emzirirdiniz.
Bu arada ilk hafta mama verilebiliyor. Ama her emzirmeden sonra degil ve biberonla değil, yeni doğan kasıgıyla. Her enzirmeden sonra mama verdiğin bebegin bi sonraki beslenmesinde yeteri kadar emmez.

Tebrik ederim maydanozsuyu Allah analı babalı büyütsün. Vatana millete hayırlı bir evlat olsun inşallah.

Öncelikle neden mama veriyorsun? Bir iki öğün verme. Kakasini takip et. Doymayan bebek kaka yapmaz.
Ve sürekli ağlar. Eğer mama verince ağlaması kesiliyorsa o zaman doymuyor demektir.

Eşimin "sütün az" takıntisindan dolayı diyelim...
Emzirdikten sonra uyuyor zaten...
Yani emerken uyuyor...
Yaklaşık 20 dakika emiyor tek göğsü bu arada..
Yerine yatırsam uyur.
Ama eşim uyuyan çocuğa illa bi mama veriyor...
30 cc mama veriyor çocukta uyku halinde iken içiyor mamayı...
Yani çocuk içince eşim de bak işte aç kalmış cocuk diyor...
Resmen kısır döngüye döndü olay...
1 gün mama vermesek anliycaz aslinda ama sarılığı yükselir diye korkuyorum ben de... çünkü doktor dikkat edin dedi...hstaneye yatabilirdi vs..

Az dedikce süt azalır
Tamamen psikolojik bebek biberondan rahatlıkla mama emdikçe meme zor gelecek ve bırakacak
Öncelikle bu kısır döngüden kurtulun. Gak dese guk dese emzirin. Dakika tutmanıza gerek yok. Ekli resim dünya emzirme derneğinden.

Eklentiler

• 12193426_1030627660302486_75858208220500869_n.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 17
Aa dogurdunuz mu, hayirli olsun. Saglikla buyusun insallah.

O ne ya..
Eşinin içine kaynana kaçmış

Bebek bikaç kere emdiğinde göğsünü süt inince göğüs uçlarımda sızı olurdu benim ordan anlardım sütün geldiğini,sonrada cuk cuk yutkunur zaten bebek. Sık sık emzir,emzirdikçe artar sütün mamaya ihtiyacınız yok gibi geldi bana.

Dövün bence beni....
Dövmek değil. Seni kendine getirmek için biraz sert yazdım. Yoksa lohusa birine böyle bir yorum yapmam. Sen bebeğinin annesisin kimsenin senin üstüne söz söylemeye hakkı yok. Ben konu evladımsa babasından da çok bilirim. Her anne için bu böyle olmalı.
Sarılık normal değerlerindeyse korkulcak bir şey yoktur. Sürekli emzir. Saatte bir emzir. 40 dakka mı emdi 1 saat mi emdi. Emzir. Sütüm gelmiyo mu dersen süt sağma makinalarından edinmediysen o çok bilen kocana söyle alsın. Sağ. Daha çabuk geliyor süt.seni kırmak en son isteyeceğim sey. Güle güle sağlıkla büyüt bebeğini

Sütün çokta olsa besleyici degildir doymuyordur bebişin..benim kızımda öyleydi .çokta sütüm vardı ama durmadan aglıyordu..doktor bir ölçü mama verin dedi veee sustu minnagım..meger sütüm çok doyurmuyormuş..doktor hem emzir hemde mama ver dedi bende öyle yaptım..tosun gibi oldu maşallah ..korkma canım bişey olmaz..sende öyle yap..emzirmeyi bırakma ama mama da ver kuzucuga..

Çocuk her zaman aç oldugu için emmez. Lütfen eşine anlat biraz araştırsın. Kendini güvende hissetmek için emer. Refleks sonuçta onun için emme. Uylu arasında emiyo diye bir bebek aç olamaz.seni dinlemiyorsa anne sütü dostu bir doktorla konuşturmalısın.

Sütünüz sahiden azsa, hastane tipi göğüs pompaları en az bir aylık süreyle kiralanabiliyor, onlardan kiralayıp sağarsanız hem ne kadar süt olduğunu görürsünüz, hem de sürekli sağılan meme süt üretmeye devam eder ve artar inşallah. Hem eşiniz de kaç cc süt olduğunu görünce vazgeçer belki. Böyle yapması sizi strese sokar ve ters teper Allah korusun.

Benim de bebeğim 28 günlük ve doğduğunda memeyi almadı ve elimle sağarak kaşıkla verdim. Yanımdakiler sürekli sütün bitecek emmiyor dedi ve ikinci günün sonunda sütüm gitmişti

En son ağlayarak kızdım herkese ve susturdum. sütüm yetecek diye inandım ve dereotlu yeşil salata, hurma, su, hoşafa dayandım. Hala emmeyen bebeğim için silikon göğüs ucu koruyucu aldım ve bir günün sonunda onu aldı. Şimdi emiyor ve emdikçe sütüm artıyor çok şükür.

Eşiniz ikna olup sizi rahat bıraksa zaten sütü olan ve bebeği memeyi reddetmeyen bir anne olarak çok rahat edersiniz. Bu nedenle sağıp biberona koymanız eşinizi susturur gibi geldi.

Allah yardımcınız olsun ve bebeğinizi Rabbim size bağışlasın. Sarılık da bir an evvel terkeder sizi inşallah.

Eli ağzındanysa emzik verin

5 günlük bebeye niye mama verdiniz ki? Yanlış anlamayın, ahkam kesmek istemem asla, hani sütünüz olmaz, başka sorun olur, mama verilmesi gereken yerler elbette vardır. Ama şuan zaten bebenin memeye yapışık yaşaması gereken zamanlar, her an emzirebilirsiniz ve ne kadar emzirirseniz sütünüz de o kadar çoğalır. Mama vererek onun emme oranını ve dolayısıyla süt üretiminizi azaltıyorsunuz. Bu arada eşinizi çocuk doktorunuzla görüştürün, siz laf anlatamıyorsanız, doktordan dinlesin bir de. Ha yine kabullenmeyip çocuğu mamaya boğuyorsa bir psikologa yönlendirin. Şuan yaptığı bebeğinize de size de zarar.

Bi sağın süt var mı ona bakın yeni annesiniz tam anlayamaya bilirsiniz emdikten sona doyan çocuk mama almaz. Yutkunmasindqn da anlayabilirsiniz. Süt artırıcı şeylere bakin bende rezene müthiş ise yarardi sıvı tüketmekten erinmeyin bi artarsa devamı gelir zaten. Daha sut olup olmadığından emin olmadan da mamayi kesmeyin ihtiyacı varki emiyor bebek. Sağlık ocağı kontrolünde hemsirelerlede gorusebilirsunuz

Baba ne bilirmiş ya çok bilmiş teyzeler gibi aç diye gezilir mi ortada. Sarılık değeri kaçlarda eğer normal sınıra indiyse mamaya gerek yok. Bez takibinden anlarsın zaten kilo takibi yapılır ne durumda ona göre yol çizilir. 2 göğsünüzde de tutun şu an o bebişin tek ihtiyacı sizin göğsünüzde durmak. Emdikçe gelir sütünüz hiç moral bozma

Ah Allah yardımcın olsun...kendi lohusaligimi hatırladım.erkegin çok bilmisi hiç çekilmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…