5 günlük bebeğim var....
Hem emiyor hem mama alıyor...
Mama bana dert oldu... mama içsin istemiyorum...
Once emziriyorum sonra mama veriyorum...
Emzirirken süt icebildigini nereden anlıcam ben???
Mamayı 30 40 cc içiyor...
Midesi bu kadar küçükken nasıl emme uzerine bu kadar mama içebiliyor?
Benden süt mü cekemiyor?
Anneliginiz hayırlı olsun.
Şu anda ruh halinizi tahmin edebiliyorum. Hepsi geçecek emin olun.
Nerdeyse bütün bebekler sarılık olur. Endişe etmeyin. Anne sütü sarılığı uzun sürebilir. , Bebeğinizin 40 i çıkana kadsr gündüzleri 1,5 saati geceleri 2 saati geçirmeden emzirin. Bu en fazla olan saat. Onun haricinde bebek ne kadar memede kalmak isterse kalsın. Şu anda dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Sizin koynunuzdan ayrılmak istemeyecektir. "Yenidoğan mektubu" yazip okuyabilirsiniz.
Emecek yatağına koyup uyuyacak beklentisinde olmayın ( mama yiyince uyuyor olabilir)
Doyma ölçütü ilk bir ay kakali bezler sonrasında cisli bezlerdir. Şu anda 24 saat içinde günde 3 kez 1 TL büyüklüğünde kakali bez alıyorsanız doyuyordur. Bir seferde 3 taneye bedel de olabilir.
Şu an da midesi kiraz çekirdeği kadar.
Süt emdikce çoğalır. Şu anda sütünuz kolostrumdur muhtemelen. Kolostrum gozle görülmeyebilir, elle özel bir teknik ile sağmak gerekir görebilmek için .
Sütun azlığı çokluğu ölçülmez aslında. Çünkü sağım yaparsaniz memelerin sagima alışık olmasi gerekir ki; anne bebek bir arada ise sagima gerek yoktur.
Sütun memeden sızması, bebeğin yutkunmasi ölçüt değildir. 14 aydır hiç yutkunma sesi duymadım ve hiç mememden süt akmadi. İlk 6 ay sadece emzirdim.hala da aktif olarak emziriyorum.
Mama pat diye bırakılmaz. Kademeli olarak azaltmaniz ve azalttığıniz miktar kadar anne sütü takviye etmeniz gerekir. Bunun için elle sağım yapabilirsiniz.
Mamayı biberon ile vermeyin. Kaşık, enjektör, eds yöntemi olabilir.
Emzik biberon meme reddine davetiyedir. Başta anlamazsınız ama 3-4 ay civarı meme reddi yaşayabilirsiniz.
Facebook'ta emzirme sanatı isimli gruba üye olursanız yardımcı olurlar