Tecrubeli anneler koşun imdadıma....

Baba ne bilirmiş ya çok bilmiş teyzeler gibi aç diye gezilir mi ortada. Sarılık değeri kaçlarda eğer normal sınıra indiyse mamaya gerek yok. Bez takibinden anlarsın zaten kilo takibi yapılır ne durumda ona göre yol çizilir. 2 göğsünüzde de tutun şu an o bebişin tek ihtiyacı sizin göğsünüzde durmak. Emdikçe gelir sütünüz hiç moral bozma
Ya benim kocam face emzirme sanatına üye olacaktı o dönem zor tuttum :KK70: kv rahhmetli olmus biz evlenmeden.kaynana ruhunu da oğluna teslim etmiş .aynen erkekte bu durum daha cekilmez

Ona şimdi ne verirseniz ne kadar verirseniz emer sonrada fazlasını kusar
Ya benim kocam face emzirme sanatına üye olacaktı o dönem zor tuttum :KK70: kv rahhmetli olmus biz evlenmeden.kaynana ruhunu da oğluna teslim etmiş .aynen erkekte bu durum daha cekilmez
[/QUOT
Bismillah ya 😂😂😂erkek karışınca kötü oluyo ya zaten kafalar karışık bi durun😁

Mama verme ben 6 ay su bile vermedim..tabi sütün yoksa mecbur verirsin onu anlarimda sütün varken nie mama vermeye başladın onu anlamadim..süt cocuk emdikce cogalir..nezman isterse ver 2 saaten fazla aç bırakma gece bile emzircen ilk zamanlar böle....günde 2 kez kaka yapiyorsa doyuyor demektir..uyumaması gazdan da olabilir

Ağız kenarlarında süt varsa etkili emme olduğunu gösterir. Yeter ki sık emzirin ve en az 10 dk memede kalsın dediğim gibi. Emzirme esnasında bebeğinizle konuşmanız da çok mühim. Bir de emzirdikten sonra da meme dolu dolu ve sert mi? İlk 1 hafta için genel kural uyanık bebek aç bebektir. Bebek yeterli derecede emmiyorsa mamaya değil sağılma yoluna gidilmeli, ilk kural bu. Çevremizdeki insanlar annelere öyle çok karışıyor ki, bir kitap açıp okumuşlar mı ya da araştırmışlar mı acaba. Lütfen eşiniz araştırsın madem, çok yanlış biliyor. İlk 6 ay sadece sadece anne sütü olmalı, aşırı önemli bu durum. Sütü arttıracak pek çok besin var, mama son çare olmalı.
Yanlış bilgi veriyorsunuz
Mesela oğlum ilk gece sürekli ağladı uyandı
Emiyordu her bezi kakalıydı yani doyuyordu.
En son kucağımda tuttum uyudu
Yani istediği anne kokusuydu.
Uyuyup uyumama sütün miktarını göstermez
Ayrıca yutkunma, ağız kenarında süt olup olmaması da sütün az olduğunu göstermez

Acayip yanlış yönlendirmeler var
En doğru bilgi emzirme sanatı grubu
Eşinize söyleyin bebenin ağzına kolay akışlı biberonu dayarsa tabi ki alır mamayı, biberon emzik en çok meme reddi sebebidir

Ayrıca yutkunma, ağız kenarında süt olup olmaması da sütün az olduğunu göstermez

Size İstanbul üniversitesinde hala görev alan alanında uzman hocalarımızın makalelerini atacağım. Bizzat ders kitaplarımızda yazan da budur. Sütün miktarıyla zaten bir yorumda bulunmak zordur, mühim olan etkili emme olup olmadığıdır. Yazdığım her bir cümle doktorlar tarafından tescillidir. Lütfen bilip bilmeden yazmayınız. Hocalarımızın makalesini atacağım.

günde 30-40 cc mama çok değil ben de 40 çıkana kadar 30 cc vermiştim endişelenmeyin ki sütünüz gelsin/artsın.

Eşimin "sütün az" takıntisindan dolayı diyelim...
Emzirdikten sonra uyuyor zaten...
Yani emerken uyuyor...
Yaklaşık 20 dakika emiyor tek göğsü bu arada..
Yerine yatırsam uyur.
Ama eşim uyuyan çocuğa illa bi mama veriyor...
30 cc mama veriyor çocukta uyku halinde iken içiyor mamayı...
Yani çocuk içince eşim de bak işte aç kalmış cocuk diyor...
Resmen kısır döngüye döndü olay...
1 gün mama vermesek anliycaz aslinda ama sarılığı yükselir diye korkuyorum ben de... çünkü doktor dikkat edin dedi...hstaneye yatabilirdi vs..
Sarılık iyi değil Allah korusun ama bebiş çok fazla yerse gaz yapmaya başlar.
Şöyle anlatayım. Ikinci gün eve geldik. Gece hiç susmadı kızım. En son mama verdim, öyle uyudu. Sezeryan olduğum için bir kaç gün mama verdim. Emdikten sonra uyumaya başlayınca mamayı bıraktım.
Gereksiz mama verio bebişin sindirim sistemini zorlamayın derim.

098713DC-EB0D-4869-B238-452D933C71CF.jpeg

805C9DA0-66B8-4B65-8F40-A3EE80A8BFA8.jpeg

Tüm yazdıklarım bizzat ders kitabımızla örtüşüyor. Bu koskoca ders kitabını yazan ise bir profesör. Yıllardır bu bölümü okuyup mezun olmuş ben ve 25 yıldır bu mesleği yapan bilmiyor siz mi biliyorsunuz? Bizimde diplomamız zaten boş bi kese kağıdı. Bir de yanlış yönlendiriyorsunuz demişsiniz, şaka gibi. Ağız kenarlarında süt varsa sütün az olduğunu gösterir diye bir şey saçmalamadım ben, siz uydurmuşsunuz. Yutkunma sesi çocuğun emdiğini gösterir, aksini nasıl savunuyorsunuz? Şapırtı sesi varsa ememediğini düşünme ihtimalimiz var. İlk 1 hafta bebek uyuduktan hemen 5-10 dk sonra uyanıp ağlıyorsa, bu bir hafta devam ediyorsa bebek açtır. Gayette uykuyla alakası var.

Katılıyorum size beslemeyen süt bile yazmışlar
Çok üzülüyorum anneler zaten canının derdiyle uğraşıyor bir de bi ton bilgi kirliliği
Inşallah yorumlarla hareket etmez

5 günlük bebeğim var....
Hem emiyor hem mama alıyor...
Mama bana dert oldu... mama içsin istemiyorum...
Once emziriyorum sonra mama veriyorum...
Emzirirken süt icebildigini nereden anlıcam ben???
Mamayı 30 40 cc içiyor...
Midesi bu kadar küçükken nasıl emme uzerine bu kadar mama içebiliyor?
Benden süt mü cekemiyor?😣
Anneliginiz hayırlı olsun.
Şu anda ruh halinizi tahmin edebiliyorum. Hepsi geçecek emin olun.
Nerdeyse bütün bebekler sarılık olur. Endişe etmeyin. Anne sütü sarılığı uzun sürebilir. , Bebeğinizin 40 i çıkana kadsr gündüzleri 1,5 saati geceleri 2 saati geçirmeden emzirin. Bu en fazla olan saat. Onun haricinde bebek ne kadar memede kalmak isterse kalsın. Şu anda dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Sizin koynunuzdan ayrılmak istemeyecektir. "Yenidoğan mektubu" yazip okuyabilirsiniz.
Emecek yatağına koyup uyuyacak beklentisinde olmayın ( mama yiyince uyuyor olabilir)
Doyma ölçütü ilk bir ay kakali bezler sonrasında cisli bezlerdir. Şu anda 24 saat içinde günde 3 kez 1 TL büyüklüğünde kakali bez alıyorsanız doyuyordur. Bir seferde 3 taneye bedel de olabilir.
Şu an da midesi kiraz çekirdeği kadar.
Süt emdikce çoğalır. Şu anda sütünuz kolostrumdur muhtemelen. Kolostrum gozle görülmeyebilir, elle özel bir teknik ile sağmak gerekir görebilmek için .
Sütun azlığı çokluğu ölçülmez aslında. Çünkü sağım yaparsaniz memelerin sagima alışık olmasi gerekir ki; anne bebek bir arada ise sagima gerek yoktur.
Sütun memeden sızması, bebeğin yutkunmasi ölçüt değildir. 14 aydır hiç yutkunma sesi duymadım ve hiç mememden süt akmadi. İlk 6 ay sadece emzirdim.hala da aktif olarak emziriyorum.
Mama pat diye bırakılmaz. Kademeli olarak azaltmaniz ve azalttığıniz miktar kadar anne sütü takviye etmeniz gerekir. Bunun için elle sağım yapabilirsiniz.
Mamayı biberon ile vermeyin. Kaşık, enjektör, eds yöntemi olabilir.
Emzik biberon meme reddine davetiyedir. Başta anlamazsınız ama 3-4 ay civarı meme reddi yaşayabilirsiniz.
Facebook'ta emzirme sanatı isimli gruba üye olursanız yardımcı olurlar

Eşinin babalık izni bitince rahatlarsın en azından gündüzleri.Allah yardımcın olsun,sağlıkla büyüt inşallah bebeğini 🌸

Back
X