• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tecrübeli anneler yardım wc eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
16.941
28.625
798
Kızlar Merhaba

3 yaşını yeni doldurmuş bir oğlum var tuvalet eğitimine başladık. Geçen yaz denemelerimiz olumsuz oldu hazır olmadığını düşünüp bıraktık. Hata mi ettik bilmiyorum.

Tuvalete götürüyorum yapmıyor tuvaletten çıktığımız dakika altına bırakıyor. Güzel güzel konuşuyorum korkutmamaya çalışıyorum ama inanin 5 dakikada bir altına bırakıyor. Giiiit diye de bagriyor öyle gezmek istiyor. . Sizler nasıl baş ettiniz çok kısa bi zaman oldu ama kıyafet yetiştiremicem korkarım ki

Nasıl davranmam gerekiyor biliyorum sabırlı olmak şart ama nasıl baş edebilirim bilmiyorum yardimci olun lütfen. .

Ve bir süre konum taşınmaz ise çok iyi olur teşekkür ederim hepinize. . Sevgiler

Edit: alıştırma kilotlari aldım fakat ondan çok rahatsız oldu giymiyor

Ben birer saat arayla ''hadi bir bakalim çiş gelmiş mi?''diyerek ve yemeklerden hemen sonra götürmüştüm.geceleri de hic baglamayip besiginindeki carsafa naylon musamba serdim
Telefonu iki ya da üc saat arayla kurdum uykudan uyanip götürürdüm gece bir kere wc ye yapsa sabaha kadar kaza olmuyordu ve on bes gun araliksiz pes etmeden bunu uygullqdim ve olumlu sonuc almistik

Biz de 3 ay önce başladık alıştırmaya.
Oğlum 4 ay sonra 3 yaşında olacak.

Dediğin gibi söylüyor du tuvaleti geldiğinde ama yapmiyordu.

Sonra ben oturarak yapamadığını yani ikinamadigini farkettim.
Comelecek şekilde tuvalete çıkardım :)

Hem bana sarıldı, sanırım güvende hissetti.
Hemde yaptı tuvaletini.
Bu şekilde bezi tamamen bıraktı.

Bu şekilde dene istersen.

Kızlar Teşekkürler cevaplariniz için. Inanin şimdiden yoruldum desem yeridir 5 dakikada bile surmuyor bırakıyor altına. . Tuvalete oturuyoruz yapmıyor bekliyor ama çıkınca anında kaç gün sürecek. Yapı olarak zaten çok agresif bir insanım ama bu kadar zor olacağını dusunmemistim sinirlenmek kızmak yok sakin ol diye diye yedim kendimi

Biz de 3 ay önce başladık alıştırmaya.
Oğlum 4 ay sonra 3 yaşında olacak.

Dediğin gibi söylüyor du tuvaleti geldiğinde ama yapmiyordu.

Sonra ben oturarak yapamadığını yani ikinamadigini farkettim.
Comelecek şekilde tuvalete çıkardım :)

Hem bana sarıldı, sanırım güvende hissetti.
Hemde yaptı tuvaletini.
Bu şekilde bezi tamamen bıraktı.

Bu şekilde dene istersen.

Gece altını bezlerken uykuya daldiktan sonra mı bezlediniz yoksa gece gündüz aynı anda mi eğitim verdiniz. . Bezlemediyseniz gece kalktiginizda tuvalete mi goturdunuz

Büyük oglum 2 yaşını bir kaç ay geçmişti. Wc götürüp bundan sonra çişini buraya yapacaksın annem dedim. Bi daha gece ya da gündüz altına yapmadı. Arada kaçırdığı oluyordu ama bilmeden. Az olmuştur onlar da. Diğerleri o kadar kolay olmadı ama onlar da bir kaç güne alıştı sanırım. 3 yaş biraz ters bi zaman sanki. Yani cocuklar cok terslik yapmak istiyorlar o zaman. Ben genelde 2 2.5 yaş arası başlıyorum.

Yorumları okumadım söylendimi bilmiyorum ama kuzenimin adı ne deniyor bilmiyorum kendi küçük tuvaleti vardı ışıklı ve müzikli salonun orta yerinde dururdu başlarda :-) ona oturup çişini yapmak için sabırsızlanırdı. Yetişkin tuvaletine oturmak istemezdi. Sonra sonra alıştı, salondan banyoya koydular.banyoda ona yapmaya başladı. Sonra da kaldırdılar kırıldı dediler üstelemedi yetişkin tuvaletine oturdu.

:)

Merhaba kizlar 3 yas cok gec degil mi benim de kizim var 7 aylik suan en erken zaman dilimi nedir acaba

Merhaba kizlar 3 yas cok gec degil mi benim de kizim var 7 aylik suan en erken zaman dilimi nedir acaba

3 olsa yine iyi 4 yaşında benimki daha önceleri denedim ama sağlık sorunumuz vardı bırakmak zorunda kaldım. Çalıştığım için anca bu zaman uygun geldi. Çünkü bakıcı ugrasmak istemiyor suan evdeyim evdeyken halledeyim dedim

Bizde gecen yaz alistik 3 yasindayken kacirdigi zaman kesinlikle sakin davran olabilir oglum altina kacirabilirsin bu cok normal de ama kesinlikle ses tonuna dikkat et benim oglum ilk kakasini yaptigi zaman sifonu cekince cpk agladi kakam korkucak orda diye kaka kaybolunca bende oglum senin kakan benim kakam babanin kakas birlikte oynuyolar hadi sifpnu cekelim yorulduklari icin susamislardir dedim oyle alistik pes etme 1 saat araliklarla gotur isedigi zamanda hadi cesmeyi nisan al ates seklinde yapiyoduk

Yorumları okumadım söylendimi bilmiyorum ama kuzenimin adı ne deniyor bilmiyorum kendi küçük tuvaleti vardı ışıklı ve müzikli salonun orta yerinde dururdu başlarda :-) ona oturup çişini yapmak için sabırsızlanırdı. Yetişkin tuvaletine oturmak istemezdi. Sonra sonra alıştı, salondan banyoya koydular.banyoda ona yapmaya başladı. Sonra da kaldırdılar kırıldı dediler üstelemedi yetişkin tuvaletine oturdu.

:)

Bizimde araba şeklinde var ama yüzüne bile bakmıyor ne yazikki yetişkin tuvaletinde zaman geciriyoruz işte :)

Bizde gecen yaz alistik 3 yasindayken kacirdigi zaman kesinlikle sakin davran olabilir oglum altina kacirabilirsin bu cok normal de ama kesinlikle ses tonuna dikkat et benim oglum ilk kakasini yaptigi zaman sifonu cekince cpk agladi kakam korkucak orda diye kaka kaybolunca bende oglum senin kakan benim kakam babanin kakas birlikte oynuyolar hadi sifpnu cekelim yorulduklari icin susamislardir dedim oyle alistik pes etme 1 saat araliklarla gotur isedigi zamanda hadi cesmeyi nisan al ates seklinde yapiyoduk

:)) bu iyiydi. Şimdilik sorduğu tek şey babam da mı çişini buraya yapıyor anne

Evet oğlum sen de artık buraya yapacaksın çünkü kocaman bir abi oldun artık diyorum 2 kez başardık şükür bunada

Büyük oglum 2 yaşını bir kaç ay geçmişti. Wc götürüp bundan sonra çişini buraya yapacaksın annem dedim. Bi daha gece ya da gündüz altına yapmadı. Arada kaçırdığı oluyordu ama bilmeden. Az olmuştur onlar da. Diğerleri o kadar kolay olmadı ama onlar da bir kaç güne alıştı sanırım. 3 yaş biraz ters bi zaman sanki. Yani cocuklar cok terslik yapmak istiyorlar o zaman. Ben genelde 2 2.5 yaş arası başlıyorum.

Maşallah hemen alışmış ne güzel

Aa cinsiyet belirtmemisim pardon evet erkek
Bir tanıdığım şöyle yapardı.klozete yapmak istemiyordu. Banyoda çamaşır makinasının üstüne yarım litrelik pet şişe koymuştu. Gün boyu altını hiç bağlamazdı çocuk onu oyuna çevirmişti. Çişi gelince şişe diye bağarıyordu. Annesi tutuyordu o şişeye yapıyordu. Çok hoşuna gidiyordu:) sonra büyük tuvaletinde peçeteyi koparıp atardı sifonu çekerdi bye bye peçete yaparlardı beraber. Sonra hadi sen tuvaletini yap tuvaletine de bye bye yapalım derdi. Başta ıkınmadan kalkardı sonra alıştı ben bye bye dicem diyip basardı sifona:)

Biraz sabır biraz oyun sanırım..

Benimde çocuğum 2 yaşını 2 ay geçerken öğrendi. İlk 4 gün hiç tuvalete yapmadı. Sık sık götürüyordum ama tuvaletten çıktıktan 5 dk sonra bırakıyordu. 5.gün bi baktım sabah çişşşş diye bağırıyor. Ondan sonra hiç altına kaçırmadı bile. Sakin olun öğrenir yaşı gelmiş zaten. Birkaç günde hemen öğrenilecek değil ya.

Bir tanıdığım şöyle yapardı.klozete yapmak istemiyordu. Banyoda çamaşır makinasının üstüne yarım litrelik pet şişe koymuştu. Gün boyu altını hiç bağlamazdı çocuk onu oyuna çevirmişti. Çişi gelince şişe diye bağarıyordu. Annesi tutuyordu o şişeye yapıyordu. Çok hoşuna gidiyordu:) sonra büyük tuvaletinde peçeteyi koparıp atardı sifonu çekerdi bye bye peçete yaparlardı beraber. Sonra hadi sen tuvaletini yap tuvaletine de bye bye yapalım derdi. Başta ıkınmadan kalkardı sonra alıştı ben bye bye dicem diyip basardı sifona:)

Biraz sabır biraz oyun sanırım..

Şuan bizde tam o konumdayiz amaç sanki cis yapmak değil su ile oynamak oynarkende yapıyor işte. 30 yaşındayim zaten yaşlı ve yorgunum :) bide eğitim falan annecigimin kıymetini nasıl anladım bi bilseniz

Benimde çocuğum 2 yaşını 2 ay geçerken öğrendi. İlk 4 gün hiç tuvalete yapmadı. Sık sık götürüyordum ama tuvaletten çıktıktan 5 dk sonra bırakıyordu. 5.gün bi baktım sabah çişşşş diye bağırıyor. Ondan sonra hiç altına kaçırmadı bile. Sakin olun öğrenir yaşı gelmiş zaten. Birkaç günde hemen öğrenilecek değil ya.

Bazı arkadaşlarım 1 ay sürdü diyor bazısı iki tane patlattim 3. Günde yapmadı diyor. Kesinlikle şiddetle eğitim taraftarı değilim ama dedim ya çok agresif bi yapım var ama oğlum söz konusu olunca kedi gibiyim. Şimdiden yoruldum dilerim sizler gibi 4. Gün sonunda rahat ederim

Back
X