• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tecrübeli anneler yardım wc eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Amin canım teşekkür ederim. Ben wc alistirirken bi de 1 yaşında oğlum vardı. Belki o yüzden Rabbim kolaylaştırdı diye düşünüyorum. Merak etme hepsi geçecek. Sonuçta bi zamanlar da doğumu büyütüyordun gözünde ya da sütten kesmeyi. Hepimizin farklı farklı problemleri oluyor. Hepsi zamanla geçip gidiyor.

Inşallah geçer suan bile altına bıraktı gözüme baka baka Rabbim bana sabır versin içimden bi canavar çıkacak yoksa

Inşallah geçer suan bile altına bıraktı gözüme baka baka Rabbim bana sabır versin içimden bi canavar çıkacak yoksa
Geçecek Allah ın izniyle merak etme. Ben çok sıkıntıya girdiğimde hastanede çocuklarını bekleyen annelerin halini düşünürüm hep. Allah im sağlık sıhhat versin gerisi hallolur

Aaa hatirladim ben seni. Yine benzer bi konuda dikkatimi cekmisti sormustum. Sonra niye bu kadar cok cocuk doguruyosun diye kavga cikmisti benim yuzumden :KK70:
Yine topliyim mi milleti :KK53:
Alıştılar artık birşey demiyorlar ben de alıştım insanların tepkilerine :) herkes kendi doğrusunu yaşıyor napiyim

Sanirim benim oğlum pek ödülle yapmayacak. Parka gideriz dedim anne hava soğuk ya sen cikarmazsin ki soğuk havalarda dedi. Çikolata yeriz o zaman dedim. Cvp çikolata sevmiyorum ya anne!
İstedigi seyleri yapmsmsyi deneyin bi de. Tuvaletini yaparsan diye soyleyin belki oyle yapar. Brnm bebeim de sekiz bucuk aylik bu yaza ogretme niyetim var insallah.

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Bugün 2. Gün 5 dakikada yapmıyor artık altına gece de yatirmadan önce yaptırmıştim alarm ile uyandım kaldırdım çok ağladı seni sevmiyorum anne diye :KK43: sonra yapmadi tabi tuvalete bir sonraki alarm ile uyandigimda altına yaptığını gördüm. . Şuan yatak çamaşır nevresim yikamakla mesgulum :KK43: allahım sabır
bir arkadaşım oğlu gece uyanmakta zorlandığı için o uyurken su şişesine işetiyordum dedi. bunu söyleyende ebe hemşire. :) çocuk uyanmak istemiyormuş uykusunda şişeye işetiyormuş zaten azıcık karnını ovunca hemen işer diyordu. ben denemedim ihtiyacım olmadı ama bir fikir olabilir arkadaşım. gerçi uzmanlar uykuda işetmeyin mutlaka uyansın diyor ama sen bilirsin.

allah bağışlasın bakabilen için ne mutlu. imkanım olsaydı bende çok bebek isterdim
Amin canım. İlk başlarda bizim de pek imkanımız yoktu. Çocuklarla beraber maddi manevi imkanımız arttı çok şükür. Hayırlısı olsun hakkınızda.

bir arkadaşım oğlu gece uyanmakta zorlandığı için o uyurken su şişesine işetiyordum dedi. bunu söyleyende ebe hemşire. :) çocuk uyanmak istemiyormuş uykusunda şişeye işetiyormuş zaten azıcık karnını ovunca hemen işer diyordu. ben denemedim ihtiyacım olmadı ama bir fikir olabilir arkadaşım. gerçi uzmanlar uykuda işetmeyin mutlaka uyansın diyor ama sen bilirsin.

Aaa meslektasim şişeye isetmis :) olmuyor galiba ben beceremicem :( şimdiden çok yoruldum

Geçecek Allah ın izniyle merak etme. Ben çok sıkıntıya girdiğimde hastanede çocuklarını bekleyen annelerin halini düşünürüm hep. Allah im sağlık sıhhat versin gerisi hallolur
aynen bende oyle seyler düsünürüm hastanede yatmıstık zaten 2 kez bronsıtten Allah saglık versin kuzularımıza..

Bizde gecen yaz alistik 3 yasindayken kacirdigi zaman kesinlikle sakin davran olabilir oglum altina kacirabilirsin bu cok normal de ama kesinlikle ses tonuna dikkat et benim oglum ilk kakasini yaptigi zaman sifonu cekince cpk agladi kakam korkucak orda diye kaka kaybolunca bende oglum senin kakan benim kakam babanin kakas birlikte oynuyolar hadi sifpnu cekelim yorulduklari icin susamislardir dedim oyle alistik pes etme 1 saat araliklarla gotur isedigi zamanda hadi cesmeyi nisan al ates seklinde yapiyoduk
ay cok güldüm demek hep birden oynuyorlar :) benim oglum 12 aylık oluyo onunda bakalım biz nasıl alıscaz

evet cnm ise yarar cocuklar öyle seylerden hoslanıyo sence ne zaman baslamalı benimki için daha erken 12 aylık. galiba 2 yasta alıstırıyorlar
2 yastan once uzmanlar onermiyo canim ben alistirdigimda 3 yasina girmek uzereydi 2 yasindan sonra bencede bide erkek cocuklari daha gec alisiyomus

2 yastan once uzmanlar onermiyo canim ben alistirdigimda 3 yasina girmek uzereydi 2 yasindan sonra bencede bide erkek cocuklari daha gec alisiyomus
yani bizimki seneye yazı fln . cocuk yetiştirmek meşakkatli bi iş allah herkese sabır versin. rabbim dileyen herkese de bebek nasip etsin insallah

Tuvalet eğitiminin 3.gününü bol kakalı bir şekilde sonlandırdık. 3 kere kiloduna yaptı ağlayacaktım neredeyse. 31 aylık oğlum. Bir kaç tane topik okudum ve çok doğru bir Zaman'da başladığımı farkettim. 3 yaş ve sonrasında zorluk daha fazla :KK43: şimdilik sadece gündüz bezden çıkarmayı düşünüyorum. Gündüze alışınca gece daha kolay bezden çıkar diye düşünüyorum ki tecrübeli annelerden aldığım bilgiler hep o yönde. Allahım sabrını verecek inşallah. Benim farkettiğim 'çişin var mı' sorusu çok tehlikeli! Çünkü yanlışlıkla da olsa sorduğumda saniyesinde çişini donuna yapıyor. Bu soru 'çiş yapmalıyım' mesajı veriyor anladığım kadarıyla. Klozet ya da lazımlığı istemedi alaturka wc kullanıyoruz. Benim de kolayıma orası gidiyor açıkcası.. Henüz 'çişim geldi' cümlesini duymadık ama sabırla bekliyorum. Booool bol Rabbi Yessir duasını okuyorum; inşallah mucizesini gösterecek :nazar::KK200:

Benim oğlum 4 yaşında kolej sınıfına başladıktan sonra geceleri altına yapmaya başladı. Kolejle konuştuk ancak bir sonuca ulaşamadık. Şu an koleje gitmiyor ama altına yapma problemi halen geçmedi, gece tuvalete kalkmak yerine rahat olduğunu düşünerek yaptığını söylüyor, çözemedik :) Bez bağlıyoruz koca adama hala

Cok zor bi surec bizde lazimliga oturttuk gitti yere goturdum onu buraya yapman lazim diye yarim saat bekledigini biliyorum. Lazimlikta kaldirmadim beklettim. Sonunda basardim. Odul koydum en sevdigi sey cikolata cisini yap sana bunu vericem sunu vericem. Onun sevdasina yapti. Sonra gecede baglamadim tabiki her saat basi tuvalete kaldirdim. Sabirli davrandim agladi cok agladi ama tamam deyip yatirmadim yerine kararli oldum ve cisini yapmadan yatirmadim. Lazimlikta gozleri kapaniyodu o derece yapana kadar bekledim. 2gun sonra gece kaldirdigimda aglamalarida bitti cok sukur bu kadar bizimkisi 1hafta surdu.

Benim de gece problem
Her saat başı kaldırdım demişsiniz
İşe yaradı mı
Ben de gece ayaktayim sürekli
İşe yaradiysa ben de devam edeyim
Çünkü tutamiyor
Yani altına kaçırma değil, bayağı ıslatıyor

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Bugün 2. Gün 5 dakikada yapmıyor artık altına gece de yatirmadan önce yaptırmıştim alarm ile uyandım kaldırdım çok ağladı seni sevmiyorum anne diye :KK43: sonra yapmadi tabi tuvalete bir sonraki alarm ile uyandigimda altına yaptığını gördüm. . Şuan yatak çamaşır nevresim yikamakla mesgulum :KK43: allahım sabır

Ben de günlerdir aynı durumdayım
Her sabah yatak yorgan yıkanıyor
NaNaptiniz merak ettim
Halledebildiniz mi
Sanirim benim oğlum pek ödülle yapmayacak. Parka gideriz dedim anne hava soğuk ya sen cikarmazsin ki soğuk havalarda dedi. Çikolata yeriz o zaman dedim. Cvp çikolata sevmiyorum ya anne!
Benim oğlum da ilk hafta kakasini ısrarla altına yaptı
Hatta aynı sizinki gibi yaparken "ben ödül istemiyorum anne" dedi

Benim oğlum 36 aylık
Bugün tuvalet eğitiminde 17. Günümüz
Ilk hafta çok zor geçti
Yazın 30 aylıkken denedim
34 gün uğraştım
Psikolojik sorunları oluşunca bırakmak zorunda kaldık
Hamileydim o zaman
Çok zor günler geçirdik
Şimdi bebeğim 3 buçuk aylık
Kayinvalidem bizde kaldı iki hafta