• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tecrübeli anneler yardım wc eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Gece altını bezlerken uykuya daldiktan sonra mı bezlediniz yoksa gece gündüz aynı anda mi eğitim verdiniz. . Bezlemediyseniz gece kalktiginizda tuvalete mi goturdunuz

Hiç bezlemedik biz gece.
Gece 3 civarı alarm kurup kalkiyodum yaptırıp tekrar uyutuyodum.
Son 1 aydır hiç kalkmiyorum.
Akşam uyumadan önce yapıp yatıyor.

Normal de gece zor olurmuş galiba ama biz gecede sorun yaşamadık.
Gündüz epey sıkıntılı oldu.
Yapmama gibi. Onuda üstüne gitmeden atlattık.

Ben çalıştığım için gündüz kısmını annem atlattı. Gece kısmıyla ben ilgilendim gibi oldu.

Hiç bezlemedik biz gece.
Gece 3 civarı alarm kurup kalkiyodum yaptırıp tekrar uyutuyodum.
Son 1 aydır hiç kalkmiyorum.
Akşam uyumadan önce yapıp yatıyor.

Normal de gece zor olurmuş galiba ama biz gecede sorun yaşamadık.
Gündüz epey sıkıntılı oldu.
Yapmama gibi. Onuda üstüne gitmeden atlattık.

Ben çalıştığım için gündüz kısmını annem atlattı. Gece kısmıyla ben ilgilendim gibi oldu.

Malesef anne de yok kayinvalide de uzaktan talimat veriyor her ikiside. .
Bakicimiz var ama o çok ugrasmaz bende teklif edemiyorum açıkçası bir kaç hafta izindeyim o yüzden şimdi alistirayim dedim. Yazın havuz deniz skntm kalmasın
Gece egitiminden korkuyorum en çok da..

Bakicimiz var ama o çok ugrasmaz bende teklif edemiyorum açıkçası bir kaç hafta izindeyim o yüzden şimdi alistirayim dedim. Yazın havuz deniz skntm kalmasın

Öyle düşünme. Gerçekten hazır olduğun da atlatacaksiniz sizde.
Konuşmayı bırakma.
Sürekli artık büyüdün sen. Kocaman oldun buraya yapman lazım.
Sen buraya yaparsan biz çok mutlu olucak gibi şeyler söyle :)
Hatta alkışlayın.
Gece daha kolay olacak emin ol.
Sen stres yaparsan çocukta strese girer.
Tuvaletini beklerken sürekli öp başını oksa :)
Bende aralarda birikmiş izinlerimi kullandım.
Bu şekilde motive etmeye çalıştım hep.
Altına bıraktığın da olsun bir dahaki sefere altına yapMicak benim bebeğim falan dedim.
Yapiyosundur bunları zaten ama yapmaktan vazgeçme diye yazdım.

bizde 3 yaşında başladık, öncesinde denemiştik ama hazır değildi,
kedileri çok sever kızım, kedili müzikli bir lazımlık aldık ve salonun orta yerine koyduk, öyle öyle alıştı, sonra lazımlık banyoya taşındı, halada kullanıyoruz. o onun tuvaleti oldu kendisi gidip yapıyor.

bu arada wc eğitimi esnasında kreşe gidiyordu, ordaki arkadaşlarının bezsiz olması ve çişlerini tuvalete yapmasıda büyük etken oldu.

Büyük oglum 2 yaşını bir kaç ay geçmişti. Wc götürüp bundan sonra çişini buraya yapacaksın annem dedim. Bi daha gece ya da gündüz altına yapmadı. Arada kaçırdığı oluyordu ama bilmeden. Az olmuştur onlar da. Diğerleri o kadar kolay olmadı ama onlar da bir kaç güne alıştı sanırım. 3 yaş biraz ters bi zaman sanki. Yani cocuklar cok terslik yapmak istiyorlar o zaman. Ben genelde 2 2.5 yaş arası başlıyorum.
Kardes kac cocugun var ki? 8-9 tane gibi konusmussun :)

Benim de 30 aylık kızım var. Haziran ayında wc eğitimi vereceğim. Ama ufak ufak geriliyorum açıkçası. Konuyu takipteyim..

Cok zor bi surec bizde lazimliga oturttuk gitti yere goturdum onu buraya yapman lazim diye yarim saat bekledigini biliyorum. Lazimlikta kaldirmadim beklettim. Sonunda basardim. Odul koydum en sevdigi sey cikolata cisini yap sana bunu vericem sunu vericem. Onun sevdasina yapti. Sonra gecede baglamadim tabiki her saat basi tuvalete kaldirdim. Sabirli davrandim agladi cok agladi ama tamam deyip yatirmadim yerine kararli oldum ve cisini yapmadan yatirmadim. Lazimlikta gozleri kapaniyodu o derece yapana kadar bekledim. 2gun sonra gece kaldirdigimda aglamalarida bitti cok sukur bu kadar bizimkisi 1hafta surdu.

Kızlar Merhaba

3 yaşını yeni doldurmuş bir oğlum var tuvalet eğitimine başladık. Geçen yaz denemelerimiz olumsuz oldu hazır olmadığını düşünüp bıraktık. Hata mi ettik bilmiyorum.

Tuvalete götürüyorum yapmıyor tuvaletten çıktığımız dakika altına bırakıyor. Güzel güzel konuşuyorum korkutmamaya çalışıyorum ama inanin 5 dakikada bir altına bırakıyor. Giiiit diye de bagriyor öyle gezmek istiyor. . Sizler nasıl baş ettiniz çok kısa bi zaman oldu ama kıyafet yetiştiremicem korkarım ki

Nasıl davranmam gerekiyor biliyorum sabırlı olmak şart ama nasıl baş edebilirim bilmiyorum yardimci olun lütfen. .

Ve bir süre konum taşınmaz ise çok iyi olur teşekkür ederim hepinize. . Sevgiler

Edit: alıştırma kilotlari aldım fakat ondan çok rahatsız oldu giymiyor
Kesinlikle zor bir süreç Allah yardımcınız olsun
Sabrın sonu selamet elbet sizin yavru da alışacak
Yorumları okumadım yazanlar olmuştur belki birkaç tavsiyem olucak size kendi yaptıklarımdan
3 ay daha bekleme şansınız varsa yaz gelince alıştırmaya başlamanız daha rahat olur . Don atlet gezdikleri için daha az çamaşır batar. Halıları kaldırırsınız koltuklarada sıvı geçirmez örtü serersiniz.
Israr yok hatırlatma var . İlk günler 15 dk da sorun , söylemeye başlayınca süreyi yarım saate 1 saate çıkarırsınız
Çıkartma alın tuvalete yaptıkça duvarlara yapıştırırsınız.
İmkanınız varsa ficher prise ın şarkılı klozetini alabilirsiniz.
Minik şekerler sakızlar alıp çiş kakadan sonra ödül verebilirsiniz( hep öyle alışmıyorlar tuvalet alışkanlığını edinince unutuyorlar artık bu ödülü)
Sakın kızmayın korkutmayın
Kesinlikle bir daha bezlemeyin
Çişi yaklaşık 1 haftada kakayıda 1-2 ayda tuvalete yapmaya başlıyorlar. Bol bol külot alın :)
Tamamen alıştığı düşündüğünüz andan sonra kazalar olacaktır çok normal görmezden gelin
Gazanız mübarek olsun :)

Bende oglumu tam 2 bucuk yasında cıkardım bezden. İlk bir hafta cok zorlandik. Dediginiz gibi lazımlıga oturunca yapmıyordu kalkınca altına yapıyordu. Guzel guzel anlattım olmadı kızdım olmadı hediye verdim olmadı. Cok yoruldum vazgececektim ama herkes bu kadar ugrastin bi kac gun daha ugras alısır dedi. Bende inat edip ugrastım. Ve bir haftanın sonunda alıstı cok sükür. Benim size tavsiyem gece gunduz beraber cıkarın cocugun aklı karısmasın. Bide ben oglumda farkettim sabah kalktiginda bezi kuru oluyordu yapmıyordu. İlk gece kaldırdım saat 3 gibi ama uykulu uykulu cok agladı yapmak istemedi bende yatırdım geri altına yapmadı cok sükür. Arada bi kacırdı cok sıvı tükettiginde yada üzüm karpuz gibi meyve yediginde. Ama sonra sonra alıstı. Allah sabır versin zor bir sürec.. Bir de suan havalar soguk yaza dogru cıkarmalısınız havalar sıcaakken daha kolay olur diye biliyorum..

Buaksam kizim ilk defa wc ye kaka yapti cok mutluyum kizlar 2 gun sonra 2vyasina girecek insallah ya ne tuhaf insan buna bile diygulanor ve hic.korkmadi kendi soyledi anne kakam geldi dedi sakin yapma kosalim tuvalete dedim hemen kostuk allahtan tutabildi ve cok gecmeden yapti yaparken aferin sana aaa cok guzel kaka bakalim ne renk falan derseniz hoslarina gidiyor kizlar benimki ilk defa yaptigi halde hic korkmadi hemde alafrangada:)

Babasiyla dedesiyle gitsin tuvalete onlardan ornek alabilir. Bi de odul. Vermeyi deneyin sevdigi seylerden alin yada parka gidicez ama once tuvalet diyin. Gece de eglenceli sekilde konusun. Çiş diş yatak sonra da masal diyin ilgisini cekebilir.

erkek çocukları 2,5 yaşın sonunda çiş sinirleri gelişiyor ve ancak 3 yaşında tam olarak çişini söyleyebiliyor. 2,5 yaşından önce çişinin geldiğini biliyor ama tutamıyor olabilir tabi bazı erkek çocukları daha erken söyleyebilir. ben genelden bahsediyorum bilimsel araştırmalardan. kaka ise daha zaman alabilir 4 yaşı bulabilir. kız çocukları 18 aylıkken çişlerini anlayıp söyleyebilirler kakalarını ise 2 yaşında. oğlum 3 yaşına 1 ay kala anne beze yapmıcam tuvalete yapıcam dedi. kaka yıda 3 yaşını geçince tuvalete yapmayı kabul etti. ondan önce kakası gelince bez bağla derdi. birgün bez bağlama kakam evine gitsin dedi. konu hakkında hiç konuşmadık sadece tuvalete giderken ben kakamı yapmaya gidiyorum diye evde sesli sesli ilan ettik. babasıyla tuvalete girmesine izin verdik. geceleride yatmadan çişini yaptı gece arada kendi uyanıp çişini yaptı ben hiç uyandırmadım. oğluma baskı yapmadım sadece beni ve babası arkadaşlarını gözlemlemesini sağladım ve bu şekilde bezden kurtuldu. her çocuk farklı oluyor sıkmayın canınızı çocuk ne zaman isterse bezi o zaman bıraksın siz zorlamayın. yaşıtlarının tuvalete gittiğini gözlemlemesini sağlayın bizim yöntemimiz buydu. Allah oğlunuzua güzel ömür versin sağlıcakla büyütün inşallah. kolay gelsin.

Buaksam kizim ilk defa wc ye kaka yapti cok mutluyum kizlar 2 gun sonra 2vyasina girecek insallah ya ne tuhaf insan buna bile diygulanor ve hic.korkmadi kendi soyledi anne kakam geldi dedi sakin yapma kosalim tuvalete dedim hemen kostuk allahtan tutabildi ve cok gecmeden yapti yaparken aferin sana aaa cok guzel kaka bakalim ne renk falan derseniz hoslarina gidiyor kizlar benimki ilk defa yaptigi halde hic korkmadi hemde alafrangada:)
kız çocukları kakasını iki yaşında söyler diyor bilim adamları burada siz ispatı olmuşsunuz :) yeni yaşı hayırlı olsun :)

siz tedigin davranırsanız çocuk bunu hisseder ve kullanır.

erkek çocukları 2,5 yaşın sonunda çiş sinirleri gelişiyor ve ancak 3 yaşında tam olarak çişini söyleyebiliyor. 2,5 yaşından önce çişinin geldiğini biliyor ama tutamıyor olabilir tabi bazı erkek çocukları daha erken söyleyebilir. ben genelden bahsediyorum bilimsel araştırmalardan. kaka ise daha zaman alabilir 4 yaşı bulabilir. kız çocukları 18 aylıkken çişlerini anlayıp söyleyebilirler kakalarını ise 2 yaşında. oğlum 3 yaşına 1 ay kala anne beze yapmıcam tuvalete yapıcam dedi. kaka yıda 3 yaşını geçince tuvalete yapmayı kabul etti. ondan önce kakası gelince bez bağla derdi. birgün bez bağlama kakam evine gitsin dedi. konu hakkında hiç konuşmadık sadece tuvalete giderken ben kakamı yapmaya gidiyorum diye evde sesli sesli ilan ettik. babasıyla tuvalete girmesine izin verdik. geceleride yatmadan çişini yaptı gece arada kendi uyanıp çişini yaptı ben hiç uyandırmadım. oğluma baskı yapmadım sadece beni ve babası arkadaşlarını gözlemlemesini sağladım ve bu şekilde bezden kurtuldu. her çocuk farklı oluyor sıkmayın canınızı çocuk ne zaman isterse bezi o zaman bıraksın siz zorlamayın. yaşıtlarının tuvalete gittiğini gözlemlemesini sağlayın bizim yöntemimiz buydu. Allah oğlunuzua güzel ömür versin sağlıcakla büyütün inşallah. kolay gelsin.

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Bugün 2. Gün 5 dakikada yapmıyor artık altına gece de yatirmadan önce yaptırmıştim alarm ile uyandım kaldırdım çok ağladı seni sevmiyorum anne diye :( sonra yapmadi tabi tuvalete bir sonraki alarm ile uyandigimda altına yaptığını gördüm. . Şuan yatak çamaşır nevresim yikamakla mesgulum :( allahım sabır

5 tane. 6.yolda daha 8 9 olmadı :)

Maşallah Allah bagislasin ben 2. Düşünüyordum ama bu eğitimden sonra rafa kaldırdım o hayallerimi çok yoruldum :(

Babasiyla dedesiyle gitsin tuvalete onlardan ornek alabilir. Bi de odul. Vermeyi deneyin sevdigi seylerden alin yada parka gidicez ama once tuvalet diyin. Gece de eglenceli sekilde konusun. Çiş diş yatak sonra da masal diyin ilgisini cekebilir.

Sanirim benim oğlum pek ödülle yapmayacak. Parka gideriz dedim anne hava soğuk ya sen cikarmazsin ki soğuk havalarda dedi. Çikolata yeriz o zaman dedim. Cvp çikolata sevmiyorum ya anne!

Maşallah Allah bagislasin ben 2. Düşünüyordum ama bu eğitimden sonra rafa kaldırdım o hayallerimi çok yoruldum :KK43:
Amin canım teşekkür ederim. Ben wc alistirirken bi de 1 yaşında oğlum vardı. Belki o yüzden Rabbim kolaylaştırdı diye düşünüyorum. Merak etme hepsi geçecek. Sonuçta bi zamanlar da doğumu büyütüyordun gözünde ya da sütten kesmeyi. Hepimizin farklı farklı problemleri oluyor. Hepsi zamanla geçip gidiyor.

Back
X