Tecrübeli anneler yardım!

91ankaraa

Hey there! I am using KK
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
879
941
53
3 buçuk yaşında oğlum var. Son üç beş aydır önünü alamadim teknoloji bağımlılığı yaşıyoruz. Oyunlar ilgisini çekmiyo. Almadığım boyama kitabı hikaye kitabı boyama setleri kalmadi. Hani olurda ilgisini çeker diye. Tamir etmeye meraklı diye hani şu çilek mobilyanin ahşap setleri varya onlardan aldım bilmem kaç liraya ama şu an yüzüne bakmıyo. Gel beraber oynayalım desemde gerek yok ben cizgi film seyredicem diyo. Televizyon telefon tablet resmen çocuğu esir aldı. Şifre koyuyoruz ama ya çözüyo ya da açıcam diye telefonu bloke ediyo. 15 günlük bebek var bi de. Yeterince üstüne düşemiyorum. Babasi her bunaldiginda telefon veriyo eline. Havalar soğuk dışarı çıkamıyoruz. Yazın yine sürekli parka bahçeye çıkarıyodum. Şu an ne yapsam bilemedim. Sevdiği bi oyun bi etkinlik yok resmen. Bi kaç gündür sulu boya yaptırıyodum sıkıldığında. Ellerini kollarını boyamasina müsade ediyodum ama bugün sadece bi kac dakika oyalandi sıkıldım kaldıralım dedi ve bitti. Ne yaptırabilirim ben bu çocuğa nasıl kurtarırım bu aletlerden.

Mecbur sıkılıyor cunku hayal dünyası gelişmemiş tv tablet bağımlısı olmuş..oyun kurmayı bılmıyor..

O teknolojık aletlerın yaydığı radyasyonun cocuguna etkılerını bir bilsen..daha göz ucuyla baktırmazsın..

Benim kıza yasak..normalde çocuğun bulunduğu oda da dahı bulunmaması gerekıyor bu cıhazların..

ee sussun diye vermişsiniz zamanında eline tableti telefonu
malesef şimdi düzeltmekle uğraşacaksınız
onun tv izlememesini, cep telefonuyla oynamamasını istiyosanız siz de oynamayacaksınız.

Haklısın tabi. Bu kış gelene kadar bizde de yasaktı. İlgilenmezdi bile. Ama eve kapandıktan sonra ve özellikle babasının amcasının sürekli susturmak için eline tutuşturmasindan sonra böyle oldu bu yaş gurubunun ilgilisini ne çeker onu öğrenmek istiyorum.

Yarim gun krese gönderme sansiniz var mi?
Çocuklar tabletle bilgisayarla hic tanismazsa aramiyorlar. Benimki 3.5 yasinda hic bilmez mesela. Cunku evde telefona dokundurmuyorum diger seylerle de o uyanikken acmadigimiz icin tanismadi. O yuzden bilgisayar oyunu denen seyden bihaber büyüyor :) siz de ne var ne yok kaldirin. Ulasamayinca unutur.

ee sussun diye vermişsiniz zamanında eline tableti telefonu
malesef şimdi düzeltmekle uğraşacaksınız
onun tv izlememesini, cep telefonuyla oynamamasını istiyosanız siz de oynamayacaksınız.

Telefonumda oyun yok. Zaten oyun oynamaya vaktim de yok ki. Tableti kayinbabam sırf onlara gittiğimizde sussunda rahat rahat dizi izleyelim (!) diye hediye (!) almış. Evet hata tabi ki biz büyüklerde kabul ediyorum ama bana çözüm konusunda öneri gerekiyo... Hani bu yaşlarda ne yapmak dağıtır bunlara karşı ilgisini.

Yaslari yakin sayilir cocuklarimizin. Benimki en cok boya yapmayi, resimli kitaplara bakmayi, arabalarla oynamayi bi de yapboz yapmayi seviyor. Donem donem degisse de genel ilgileri bunlar. Ama her cocugunki farklidir siz de ilgisini cekecek seyleri deneyerek bulacaksiniz. Cok parcali ahsap puzzle lardan alin mesela. Cok guzel vakit geciriyorlar.

acilen krese gonderin,zaten kres yasi gelmis orda zamanin nasil gectigini anlamiyorlar.
eve gelince de siz oyalar sonrada uyutursunuz.

Aynen bilgisayari öyle unutturdum. Kıyafetlerin altına sakladım bıraktım orda. Kreşe seneye gidecek. Bu sene evde kalmasını ben istemiştim. Tuvalet büyük sorun çünkü. Benden başkasına temizliğini yaptırmıyo. Hem de kardeşi oldu yeni onunla biraz zaman geçirsin istedim...

Denerim tabi ki teşekkürler.

Canim bebisinin sariligi gectimi.
oglun icin oyuncu anne oyunlarini öneriyorum.

evden tv yi ve tableti kaldırma imkanınız var mı, telefonları da onun göremeyeceği şekilde muhafaza etme.

yani diyelim ki siz sigara bağımlısısınız, işte sizin dikkatinizi sigaradan dağıtacak aktiviteler bulsak bile yanınızda sürekli sigara bulunsa vu alışkanlığınızı bırakabilir misiniz?

Bahsettiğinize göre çocuğunuz da tv bağımlısı olmuş, bir müddet tamamen bu ortamdan uzaklaşmalı diyorum ben.
başka eve karışamazsınız belki ama kendi evinizdeki düzeni değiştirebilirsiniz.

acilen krese gonderin,zaten kres yasi gelmis orda zamanin nasil gectigini anlamiyorlar.
eve gelince de siz oyalar sonrada uyutursunuz.

Kreşe önümüzdeki sezon başlayacak. Kardeşi doğduğu için onu evden gönderdiğimizi düşünebilir diye yollamak istemedim. Hemde tuvalet yemek gibi ufak tefek problemlerimiz var. Temizligini benden başkasina yaptırmıyo. Yavaş yavaş atlatiyoruz utangaçlıgi.

Canim bebisinin sariligi gectimi.
oglun icin oyuncu anne oyunlarini öneriyorum.

Tamamen geçmedi ama şimdi daha iyiyiz. Bazen yine tembellesiyo ama sürekli takip ediyorum kan şekeri düşmesin diye emziriyorum.

Oyuncu anne derken beraber oyun kurmak mi?

oyuncu anne - şermin çarkacı yazar 3 çocuklu çalışan bir anne.
enerjisine hayran kaldığım bir anne üstelik.
çocuklarıyla sürekli oynadığı oyunları paylaşıyor.
kitapları ve sosyal medya üzerinde hesapları var. her anneye tavsiye ederim.

Bir kaç saatliğine oyuncu abla gibi bir yardımcı bulabilmeniz mümkünse çok iyi olabilir.hem size de ufak tefek şeylerde yardımcı olur,biraz biraz içe kapanıklığını da atmış olursunuz.15 günlük bebek varken oğlunuzla kaliteli zaman geçirmeniz zor olur ve oyun oynayabilmek için enerjiniz kalmayabilir.
Telefon,tablet,bilgisayar hiç ortalıkta olmasın onunla oynayan onu oyuna sevkeden biri olunca vazgeçer.benim bir arkadaşım tableti kırdı ,sorunu kökten çözdü .

İşin kötüsü babamız tv bağımlısı o tv hayatta kalkmaz ordan. Hatta daha fazla izleyebilmek için tivibu baglatti ölse kaldirmaz. Annemler tv izlemezler uydu bağlantılari bile yok. Arada oraya gönderiyorum. Ben en iyisi tekrar gönderdigimde tabletin başına bi is getireyim telefonu da eski model bi şeyle değiştireyim.

Eminim güzel olur :) aynısıni bende yaptırmak istedim. Kartonumuz boldu bizim :) bant kesme tutma yapıştırma işini oğluma verdim. Ama yok olmuyo. Çocuk yerinde duramıyo. En sonunda dayanamadı yaptığımız evi makasla kesti. Gerçi o da bi şeydir ama sen böyle deyince renkli kartonlar geldi aklıma. Bekli renkli olunca ilgisini çeker.

Hemen bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…