Haftada bir mutlaka yıka. Temiz olmamak soğuktan daha çabuk hasta eder. Gündüz saatlerinde yıka. Yıkayınca kutupta yasiyo gibi kat kat kat giydirme. Evi güzel havalandir. Özellikle yabancı biri gelince. Hastadır falan filan ihtimaline karşı. Hava güzel oldukça dışari çıkar. Her gün en az 15 dk güzelce giydir hava soğuk olsa bile balkona çıkar. Çocuğun bünyesi soğuğa alışması gerekli. Yoksa burnu üşüse hasta olur. Ben bu konuda çingene çocuklarını örnek alıyorum :) mahallemizde var çocuklar yaz kış yalin ayak ama maşallahlari var. Bizimkiler olsa zatürre olur...
Ek gidaya başladın mi bilmiyorum. Başladıysan günlük meyvesini ihmal etme. Kış çorbası dediğim bi çorba yapardım ben oğluma. Pirinç, mercimek, pirasa, soğan, sarımsak, kendi yaptığım kemik suyuyla düdüklüde haşlayıp üzerine zeytinyağı ve biraz naneyi sos yapıp yedirirdim. Ben bu saydikalrimin cok faydasıni gördüm. Hiç hastalanmadi mi? Tabi ki hastalandi. Her sene en az bi defa hasta oldu ama her geçen sene daha çabuk atlatti. Bağışıklık sisteminin buna ihtiyacı var. Şimdi çok rahatım. Çünkü kuvvetli bünyesi olduğunu biliyorum. Artık bu gün kesin hasta olacak dedigim zaman bile hasta olmuyo. Kayinvalidem bu konuda örnek bile verir beni konu komşuya. Kendisi 3 çocuğunu da hasta olacaklar diye pamuklarin yunlerin içine sarmış. Hatta uyurlarken sıcak su torbalarıni doldurup beşiğin içine koyarmis. Çocukken hasta olmamışlar pek. Ama şimdi eşim kışın 6 ay öksürür. Kardeşleri desen öyle. Temmuzda üşüyorum diye bana yorgan cikarttirdigini bilirim...