Çocuk Hastalıkları tecrubeli anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bnde cok korumanin giydirmenin dogru olmadgni blyorm ama bi ben deglmki esim korkuyo usuturz dye

benimki de korkardı

üşütmeyin
ama terletmeyin

çocuk stabil kalsın

gece de penye pijama giyip üstüne de ince penye battaniye örterdik mesela

bize gelen kişiler terlerdi biizm evde kışlık giydikleri için

penye body ile dolaşırdım ben

bakıcı azıcık ateşli idi o kısa kollu tişört giyerdi evde

ev soğuk değildi

yukarda gördüm yıkarken de önce banyoda elektirkli petek çalıştırır ısıtırdık

sonra da odasını ısıtırdık banyodan çıkınca da kapatırdık

o yıkanıncaya kadar biz terlerdik ama o üşümezdi

dışarda ağzından soğuk alır vs der o anneanne babaanneler yok öyle bir şey

çocuğu boğmayın

oğlum 6 aylık arkadaşımın babası vefat etti

bebeği arabada eşim ile bıraktım ben cenazeye gittim sonra dönüşte de kv yi alıp hasta ziyaretine gidecektik

arabaya bir bindi vayy bu çocuk üşür de sarmamışsın da araba koltuğunda oturuyordu başında şapka yok atkısı yok vs vs

montu da yoktu galiba

neyse biraz gittik kv başladı öflemeye pöflemeye ayy çok sıcak da ben terledim de mantomu çıkarayım da

ben de dedim ki çocuğu giydirirken bir bildiğim varmış değil mi

hıh yapıp bana gitti

çocuk benim onu dinleyip hasta olacağına he der geçerim oldu bitti

benimki de korkardı

üşütmeyin
ama terletmeyin

çocuk stabil kalsın

gece de penye pijama giyip üstüne de ince penye battaniye örterdik mesela

bize gelen kişiler terlerdi biizm evde kışlık giydikleri için

penye body ile dolaşırdım ben

bakıcı azıcık ateşli idi o kısa kollu tişört giyerdi evde

ev soğuk değildi

yukarda gördüm yıkarken de önce banyoda elektirkli petek çalıştırır ısıtırdık

sonra da odasını ısıtırdık banyodan çıkınca da kapatırdık

o yıkanıncaya kadar biz terlerdik ama o üşümezdi

dışarda ağzından soğuk alır vs der o anneanne babaanneler yok öyle bir şey

çocuğu boğmayın

oğlum 6 aylık arkadaşımın babası vefat etti

bebeği arabada eşim ile bıraktım ben cenazeye gittim sonra dönüşte de kv yi alıp hasta ziyaretine gidecektik

arabaya bir bindi vayy bu çocuk üşür de sarmamışsın da araba koltuğunda oturuyordu başında şapka yok atkısı yok vs vs

montu da yoktu galiba

neyse biraz gittik kv başladı öflemeye pöflemeye ayy çok sıcak da ben terledim de mantomu çıkarayım da

ben de dedim ki çocuğu giydirirken bir bildiğim varmış değil mi

hıh yapıp bana gitti

çocuk benim onu dinleyip hasta olacağına he der geçerim oldu bitti
Olmuyo iste bn dort tane buyuttum bak dyo ne olmus dyo zaten onuda evlatliktan reddettiler bn oglnu elnden almsim aralarini bozmusum ne sanyodu blmyorm evlennce

Olmuyo iste bn dort tane buyuttum bak dyo ne olmus dyo zaten onuda evlatliktan reddettiler bn oglnu elnden almsim aralarini bozmusum ne sanyodu blmyorm evlennce

benimkid ediyordu

o da dört tane büyütmüş

hatta ben tek çocuğum ben çooook çocuk büyüttüm annen bir tanede kalmış diye kendince laf da vururdu

bakıcıya bile karışmaya kalkardı

arada eşimi de etkilerdi ama azıcık da ona höt denirdi

başka konularda uzun uzun yazmıştım kv çocuğa evde ayakkabı giydirmiyorum diye benimle kavga ederdi sanki eskiden evde ayakkabı varmış gibi

neymiş üşürmüş soğuk alırmış vs vs

bir gün eve geldim kv kp oturmaya gelmiş

çocuğun ayağında da dışarı ayakkabısı altını sildik dediler

bakıcıya bunlar dışarı ayakkabısı evde giymiyoruz değil mi deyip çıkarıp eline verdim koy ayakkabılığa diye

kv anladı o çocuk bir iki saat ayakkabı ile dursa bir şey kaybetmezdi ama benim otoritem sarsılırdı

evine gittim çocuk yalınayak geziyordu ayakkabı giydirdim ayağına derdi ki mevsim de Mayıs haziran vs yaz yani

mesafe iyidir kısacaaaa

benimkid ediyordu

o da dört tane büyütmüş

hatta ben tek çocuğum ben çooook çocuk büyüttüm annen bir tanede kalmış diye kendince laf da vururdu

bakıcıya bile karışmaya kalkardı

arada eşimi de etkilerdi ama azıcık da ona höt denirdi

başka konularda uzun uzun yazmıştım kv çocuğa evde ayakkabı giydirmiyorum diye benimle kavga ederdi sanki eskiden evde ayakkabı varmış gibi

neymiş üşürmüş soğuk alırmış vs vs

bir gün eve geldim kv kp oturmaya gelmiş

çocuğun ayağında da dışarı ayakkabısı altını sildik dediler

bakıcıya bunlar dışarı ayakkabısı evde giymiyoruz değil mi deyip çıkarıp eline verdim koy ayakkabılığa diye

kv anladı o çocuk bir iki saat ayakkabı ile dursa bir şey kaybetmezdi ama benim otoritem sarsılırdı

evine gittim çocuk yalınayak geziyordu ayakkabı giydirdim ayağına derdi ki mevsim de Mayıs haziran vs yaz yani

mesafe iyidir kısacaaaa
İyide esim calismiyo uni okuyo maddi destegimiz yok bi burslarla iste mesafeli olmayi bnde isterdim hatta orda hc kalmak istemezdim ama mecbur kaldm dha fzla sabredemedm esim aldi bni bu seferde olanlar oldu iste

İyide esim calismiyo uni okuyo maddi destegimiz yok bi burslarla iste mesafeli olmayi bnde isterdim hatta orda hc kalmak istemezdim ama mecbur kaldm dha fzla sabredemedm esim aldi bni bu seferde olanlar oldu iste

o zaman yavaş yavaş huyuna giderek halledeceksin

kvnin dediğinin de aklına uyanını kv yi methederek yapacaksın

aman annem iyiki söyledin bak işte tecrübe vs vs onu pohpohlayacaksın; bir diğerini de duymazdan geleceksin işine gelmiyor ise

bu aşamada gemileri yakamayacağına göre onun doğrularına da bir süre katlanacaksın o zaman

o zaman yavaş yavaş huyuna giderek halledeceksin

kvnin dediğinin de aklına uyanını kv yi methederek yapacaksın

aman annem iyiki söyledin bak işte tecrübe vs vs onu pohpohlayacaksın; bir diğerini de duymazdan geleceksin işine gelmiyor ise

bu aşamada gemileri yakamayacağına göre onun doğrularına da bir süre katlanacaksın o zaman
Simdi konusmuyoruzki

Ondan önce fındık,fıstık ,üzüm bebeklere ve küçük çocuklara verilmeside çok tehlikeli en çokta bundan korkardım boğazına takılı kalıp felç olur diye çocuğu kime emanet ettiğinde önemli

Ondan önce fındık,fıstık ,üzüm bebeklere ve küçük çocuklara verilmeside çok tehlikeli en çokta bundan korkardım boğazına takılı kalıp felç olur diye çocuğu kime emanet ettiğinde önemli
Tabi bn zaten cok fazla emanet etmiyorm dha kcuk zaten bi bucuk aylik

Asıl sarıp sarmalanan çocuk hasta olur sık sık.. Sokağa salınan çocuklara bakın, hiç hasta oluyorlar mı? Ne kadar kollarsan o kadar az gelişir bağışıklığı..

usumekten degil mikroptan hasta olur.
benim cocuklarim corap dahi giymiyor incecik kiyafetle dolasiyorlar butun gun ama hasta olduklari yok. ne zaman ki sumuklu cocugun birine denk gelsek pat diye benimki de hasta oluyor.

Asıl sarıp sarmalanan çocuk hasta olur sık sık.. Sokağa salınan çocuklara bakın, hiç hasta oluyorlar mı? Ne kadar kollarsan o kadar az gelişir bağışıklığı..
Dogruda insan telaslanyo iste bsey olcak dye eskilerden beri kullanilagelen bi sozdur aman sole gydir usuteceksin cocugu ve dha niceleri

ustteki arkadasta dogru yazmis hasta olacakki vucut mikrobu taniyip ona karsi askerler olusturacak ( anlayin diye boyle yaziyorum ) bir daha o mikrop geldiginde hazir olan asker hastaliga olanak vermeden mikrobu yokedecek ... Lakin grip mikrobunun pek faydasi yok cunku 100.000 cesit grip vurusu var ve grip vurusleri devamli tur degistirir.Kayin valide eski kafa onlarla isiniz zor, ogrenip ogrendiklerinizi uyguladiginizda bakin dogru olan bu diye inandiracaksinizda sonra size guvenecekler ben kaynanama halen ogretemefim usumeyle hasta olunmayacagini soyledigimde gulerler bana :))) tovbe tovbe diye

Ooff aynen resmen strese giriyorum, bebegim 50 gunluk, bir suru kalin polar giysiler, yelekler almis giydirmek icin. Evde beraberken o kadar cok giydiriyor ki yavrum nasil terliyor. Anlatamiyorum. Sinirleniyorum artik.

Bebegini kisin hasta etmeden yaza ulastiran varmi nsl korudnz nasl giydirdiniz tecrubeli annelet bna yazablrmi cocugu bi kis hasta etmezsek buyudgunde cok ciddi bi hastalga yakalanmazmis dye duydumda
Ben daha once boyle bir sey duymadim ama hasta etmemek icin kendi yaptiklarimdan ornek verebilirim;

Emzirmek, etrafinda sigara icirmemek, kimsenin yuzunu ve ellerini opmesine izin vermemek, asiri kalin giydirmemek (cok sicaga alisirsa azcik bir sogukta bile sifayi kapabilir ve biz cok soguk bir ulkede yasiyoruz, kizimin soguga alismasi lazim), kaloriferler yanmaya basladiginda odanin nem dengesini korumak, cocuga sık sık temiz hava aldirmak, bol sivi alimini saglamak, bir de ek gida aliyorsa vitamin yonunden zengin sebze meyvayi taze taze vermek.

Ben daha once boyle bir sey duymadim ama hasta etmemek icin kendi yaptiklarimdan ornek verebilirim;

Emzirmek, etrafinda sigara icirmemek, kimsenin yuzunu ve ellerini opmesine izin vermemek, asiri kalin giydirmemek (cok sicaga alisirsa azcik bir sogukta bile sifayi kapabilir ve biz cok soguk bir ulkede yasiyoruz, kizimin soguga alismasi lazim), kaloriferler yanmaya basladiginda odanin nem dengesini korumak, cocuga sık sık temiz hava aldirmak, bol sivi alimini saglamak, bir de ek gida aliyorsa vitamin yonunden zengin sebze meyvayi taze taze vermek.
Sagolun tavsiyeleriniz icin ama oglum dha bir aylik ondan bu kadar endisem onumuz kis bide

Sagolun tavsiyeleriniz icin ama oglum dha bir aylik ondan bu kadar endisem onumuz kis bide
Benim kizim da henuz 6 aylik, sizi cok iyi anliyorum. Umarim saglikla atlatirsiniz kisi. Bol bol emzirin ve bebek gormeye gelenlere de ellerini yikamalarini soyleyin, oglunuzu da kimseye opturmeyin.

Back
X