Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

ANNELERE ON ALTIN TAVSİYE

Bebeklere ilk 4 hafta emzik ve biberon vermeyin. Bunların emilmesi, bebeğin memeyi tutmasını bozuyor. Başka gıdalara da verildiğinde küçük midesi olan bebek hemen doyuyor ve anne memesini emmiyor. Sonuçta, süt yapılması için anneye uyarı gitmiyor.
Anne ister normal ister sezaryenle doğum yapsın hemen bebeğini emzirmelidir.
Anne sütüyle beslenen bebeğin ilk 6 ay, D vitamini ve flor dışında hiçbir ek sıvıya ihtiyacı yoktur.
Süt veren annenin salgısı bebeğin memeyi bulmasını kolaylaştırıyor. Bu nedenle memenin karbonatlı sularla temizlenmesi önerilmiyor. Ellerin sık, memenin ise günde bir kez yıkanması yeterlidir. (ben her emzirmeden önce suyla yikiyordum )
Emziren annenin tahin, pekmez, hoşaf gibi tatlı gıdalar almasına gerek yoktur. Bunların süt üretimi üzerinde hiçbir etkisi yoktur ancak bol su içilebilir.
Emziren annenin sigara içmemesi ve iyi dinlenmesi gerekiyor.
Beslenme sıklığı bebekten bebeğe değişir. Bebek her istediğinde emzirilmelidir.
Bebekler ilk aylarda gaz sancısı çekerler. Bu dönemde ağladıkları için anneler verdikleri sütün yetmeyeceğini düşünerek ek gıdalara başlama hatası yapar. Eğer bebek ayda 500 gram alıyorsa ek gıdaya gerek yoktur. Zaten anneler iki bebeğe yetecek kadar süt üretebilirler.
Anne sütü, oda ortamında 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Hiçbir mama formülü anne sütünün yerini tutamaz. Bu biçimdeki iddialara ihtiyatla yaklaşın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emzirme: Anneyi Kansere Karşı Koruyor

Dünya Kanser Araştırma Fonu'nun bugüne dek yapılmış 7.000 araştırmayı inceleyerek vardığı sonuca göre; risk % 4,8 azalıyor. Buna göre emzirme faaliyeti, vücutta kanserle ilişkili bazı hormonların azalmasını sağlıyor; bu da hastalık riskini düşürüyor.

Ayrıca emzirme döneminin sonunda, vücut, memeden DNA'sı zarar görmüş hücreleri atıyor. Bu da gelecekte meme kanseri riskini azaltıyor. Emzirilmenin, bebeğe de çeşitli faydaları olduğu, örneğin solunum yolu hastalıkları dahil bir dizi hastalığa karşı bağışıklık sağladığı, çocuklukta obezite riskini azalttığı biliniyor. Ancak anneye de faydaları olduğunu pek çok kadın bilmiyor.

Örneğin İngiltere'de geçenlerde yapılan bir araştırmaya göre, yalnızca dokuz kadından biri, emzirmenin meme kanseri riskini azalttığından haberdar. Yine İngiltere'de annelerin dörtte üçü, bebeklerini emzirmeye başlıyor, ancak bebek altı aylık olduğunda emzirmeye devam edenlerin oranı % 22'ye iniyor.

Dünya Kanser Araştırma Fonu'ndan Doktor Rachel Thompson, annelerin meme kanseri riskini azaltmak için, çocuklarını altı ay boyunca yalnızca emzirerek beslemelerini, ondan sonra da mamaya ek olarak emzirmeye devam etmelerini önerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
kizlar aklima gelmisken yaziyim dedim
dogum yapanlarda yapmayanlarda her 6 ayda bir kadin doktoruna kontrole gitsinler
kanser testi icin özellikle ...

Anne adaylarına tavsiyem:Doğumdan iki ay önce başlamak suretiyle göğüs uçlarınıza krem sürün.Göğüs uçları için üretilen özel kremler var.Mutlaka doğumdan önce kullanın.Göğüs uçlarınız yumuşasın ki emzirmeye başladığınızda çatlaklar oluşmasın.Ben duymuş ama önemsememiştim.Doktorum da hiç uyarmadı.Neredeyse emzirmeye başladığım ilk günden beri göğüs uçlarımda çatlaklar var ve emzirirken inanılmaz acıyorlar.Bebeğinizi emzirmeniz kabusa dönüşsün istemiyorsanız önceden önleminizi alın.

eee her anne farklı tavsiyede bulunuyor. Kimi gögsünüzü karbonatlı suyla temizleyin kimi temizlemeyin diyor..CADIARZU

göğüs ucuna önceden sürülecek kremin adı ne peki kızlar.en çok başarılı bulduğunuz hangisi?benim göğüs ucum hiç yok da o yüzden soyuyorum.

Gülşahım bu konuyu ben çok araştırdım.
Lansinohun üzerine yokmuş bu konuda. 10 gr lık olanlarından yetermiş. Ve 30 lu haftalardan itibaren gögüs ucuna mercimek kadar minnacık minnacık sürmek lazımmış. Doğumdan sonrada kullanılıyor ve silmeden emzirebiliyorsun. Bunu etrafımdaki bütün deneyimli anneler söylüyor ve nettende çok araştırdım.

Gülşahım bu konuyu ben çok araştırdım.
Lansinohun üzerine yokmuş bu konuda. 10 gr lık olanlarından yetermiş. Ve 30 lu haftalardan itibaren gögüs ucuna mercimek kadar minnacık minnacık sürmek lazımmış. Doğumdan sonrada kullanılıyor ve silmeden emzirebiliyorsun. Bunu etrafımdaki bütün deneyimli anneler söylüyor ve nettende çok araştırdım.

eczanelerde mi satılıyorum bitanem bu ilaç..hemen almalı ozaman.Şeniz

Eczanelerde internette biçok yerde bulabilirsin. Benim elimde numuneleri var yarın 30 lu haftalara giriyorum. Yarın başlayacam. Yani adım gibi emin olduğum tavsiye edebileceğim bir krem bu. Füsunda alacaktı bir sor bakalım nerden almış

lansinoh kullandım bende, eczanelerde bulabilirsin
en küçük boyunu almıştm, aylarca kullandım, bitiremedim
bebeğimin poposu içinde bepanthen merhem kullanıyorum, hiç pişik olmadı daha
ilk niveayla başlamıştım, 1 hafta içinde kızarmaya başlamıştı poposu, üstelik çok zor sürülüyordu
bez konusundada yenidoğan hiç kullanmadım, bulamamıştım, iyiki de öyle olmuş
bebeğim iri doğdu, 2 numarayla başladık onu bile 1 ay kullandık
stok yapacaksanız, farklı nolardan 2-3 paket alın en fazla
canbebenin alt açma bezi var, kullan-at şeklinde, mutlaka alın ilk zamanlar hep kaka yapıyorlar, battaniyeler batıyor, süslü alt açma hiç almadım, bana göre çok gereksiz
emzik biberor 1 tane olsa yeter, benim kızım hiç emmedi, alsam boşa gidecekmiş
ihtiyaç olursa sonra alırsınız
sütün yetmiyor, çocuk doymuyor diyen mutlaka olur, sakın dinlemeyin, insanın morali çok bozuluyor, olan sütüm gidiyordu bu yüzden
süslü püslü kıyafetler hele ki elbiseler acayip kullanışsız ilk aylar için, ben almayın derim, giydiremiyorsunuz çünkü
aklıma geldikçe yazarım
bayılrım zaten bu konuda konuşmaya

Aslında bu topik soru cevap şeklinde olsa daha iyi olmazmı. Böyle sanki karışık gibi olmuş. Hamile hanımlar, siz sorun biz cevaplayalım. Her daim yardıma hazırım iki kuzucuk annesi olarak.

canım lansinoh 56 gr ve fiyatları 45 ytl den başlıyor, 60 a kadar satılan yerler var..

Arkadaslar 10 gr olanları yetıyormus. Her tecrubelı anne aynı seyı soyledı bana. Zaten mınnacık ve gogus ucuna suruyorsun sadece. 16 mılyon cıvarı dıye bılıyorum

Arkadaslar sakın lansınoh un buyuk boy kremlerınden almayın.. buna hıc gerek yok 56 ytl bısey fazla gelıyor zaten.. kucuk boyları gayet yeterlı..zaten cok etkılı bır krem.. bıtmeden tedavı edıyor gogsunuzu.. benım dogum yaptıgım hastane lansınohun kucuk boy kremlerınden verdıler ucretsız ıkı kutu.. bende oncesınde 1 tane kendım almıstım.. 1 kutusunu kullandım sımdı 2 kutu duruyor.. ama benım gogus uclarım bırden kotu olmustu kanıyordu cok acı verıyordu her emzırmede surdum ve gunde ıkı uc kere goguslerı havalandırdım :)) cabucak gectı.. sıddetle tavsıye ederım lansınohu ama buyuk boyu gereksız.. kucugunden alın olmadı yetmezse bır kucuk daha alırsınız.. kucuk boyun fıyatı 19 ytl.. bu arada melek canım sen de hala medical park taysan dogumu orda dusunuyorsan sana da vereceklerdır lansınohh ama yınede sen bır tane kucuk al onceden kendıne ne olur ne olmaz yada hastaneden vermezlerse alırsın sen bılırsın :)...

Son düzenleme:
göğüs ucuna önceden sürülecek kremin adı ne peki kızlar.en çok başarılı bulduğunuz hangisi?benim göğüs ucum hiç yok da o yüzden soyuyorum.

Gögüs uçları emzirdikçe çıkıyo hayatım, benim de mercimek kadar göğüs ucum vardı, bebek emdikçe uçlandırıyo tasalanma, istersen yapay göğüs ucu satın alabilirsin eczanelerde var ama bebek onu kullanamıor, en azından benim bebeğim onu kullanamadı, ağzına çok büüyk ve sert gelmişti.

Yan yatma yastıklarının ticari olduğu kesin. Ben almadım diye üzülmüştüm ama bebeğim doğunca hiç gerek olmadığını onun küçük yastığının da aynı işe yaradığını gördüm.

Ağız silmek için hazırladığımız küçük tülbentlere her şeyden çok ihtiyacım oldu. Bir günde 7-8 tane kirletiiğimizi biliyorum.

Bebeğimin üzerine örtmek için pamuk yorgan yapmıştı annem ama bebeğin yorgan örtmediğini gördüm. Daha çok örme battaniye, penye battaniye, polar battaniye kullandım. Yorgan çok kalın geldi.

Eğer kullanacaksanız elliklerden de bolca alın çünkü hep yüzüne gözüne sürdüğü için hijyenik olmak zorunda. Her gün değişiyor.

Bebek doğmadan mutlaka pişik kremini ve göğsünüze süreceğiniz kremi edinin. Hastanede bir kızın yara olmuşru ve benden istemişti. O sırada benim bebeğim emmiyordu ve memeler işlevsizdi. Acıydı yani...

Özellikle sezeryanlılar doğumdan hemen sonra sütünüz gelmezsa sakın korkmayın. Bomboş olsun siz yine de emziriin. En azından bebeğiniz nasıl göğsü tutacağını öğrenir. Mama verseniz de önce boş göğsü emzirin sonra mama verin. Benim doğumdan sonraki 2. gün sütüm geldi ama öyle çok korktum ki ilk emmeye başladığında hıçkıra hıçıkıra ağlamıştım o anı hiç unutamıyorum... O gözlerini kapayı memeye yapıştı ben ağlıyorum o sırada kolumu kesseler kızımı bırakmazdım sanırım. Kavuşmuş gibiydik birbirimize. Umarım hepiniz bu duyguyu benden çok daha kısa zamanda yaşarsınız.
Aklıma geldikçe daha yazarım.
sabah sabah ağlattın beni ya öyle güzel anlatmışsın ki hissettiklerin içime oturdu:çok üzgünüm:senağlamasenağlama ben 14 haftalık hamileğim.allah bize de nasip etsin kavuşamayı inşallah:Saruboceq:

Arkadaslar sakın lansınoh un buyuk boy kremlerınden almayın.. buna hıc gerek yok 56 ytl bısey fazla gelıyor zaten.. kucuk boyları gayet yeterlı..zaten cok etkılı bır krem.. bıtmeden tedavı edıyor gogsunuzu.. benım dogum yaptıgım hastane lansınohun kucuk boy kremlerınden verdıler ucretsız ıkı kutu.. bende oncesınde 1 tane kendım almıstım.. 1 kutusunu kullandım sımdı 2 kutu duruyor.. ama benım gogus uclarım bırden kotu olmustu kanıyordu cok acı verıyordu her emzırmede surdum ve gunde ıkı uc kere goguslerı havalandırdım :)) cabucak gectı.. sıddetle tavsıye ederım lansınohu ama buyuk boyu gereksız.. kucugunden alın olmadı yetmezse bır kucuk daha alırsınız.. kucuk boyun fıyatı 19 ytl.. bu arada melek canım sen de hala medical park taysan dogumu orda dusunuyorsan sana da vereceklerdır lansınohh ama yınede sen bır tane kucuk al onceden kendıne ne olur ne olmaz yada hastaneden vermezlerse alırsın sen bılırsın :)...

Sabahtan berı soluyorum kucuk boy yeter dıye:)
canım hastaneden verdiklerini bilmiyordum belki senin zamanında öyle denk gelmiştir. Evet oraya devam ediyorum. Ben yıne de kucuk boy alacam bı tane. Yavas yavas baslamak lazım zaten. Sen normal doğum yaptın gecelik mi kullandın pijama mı?

Sabahtan berı soluyorum kucuk boy yeter dıye:)
canım hastaneden verdiklerini bilmiyordum belki senin zamanında öyle denk gelmiştir. Evet oraya devam ediyorum. Ben yıne de kucuk boy alacam bı tane. Yavas yavas baslamak lazım zaten. Sen normal doğum yaptın gecelik mi kullandın pijama mı?

Bır suru gecelık pijama doldurmusum hastane cantasına...
sadece bır tane gecelık kullandım.. ve yettı gerılerı gerı geldı cıkmadan valızden.. cok da abartmaya gerek yokmus yanı..
bırde bence pijamalı kımseye tavsıye etmem.. normal dogumda olsa helekı sezeryan da olsa ara ara pansuman ve kontrole geldıklerınde o pijamayı gıyıp cıkarmak cok ugrastırır.. ama gecelık olunca hemen cekıyorsun yukarı bıtıyor... kendınızı ugrastırmayın yanı.. sezeryanlılar cok daha zorlanır pijama ile sanıyorum kı ben normal yaptım ama yınede pat pat oturup kalkamıyorsun ılk gun :)

Son düzenleme:
Back
X