- 13 Ocak 2017
- 238
- 106
- 18
- Konu Sahibi huysuzwomen
-
Uyandiginda isik acik oluyormu veya konusuyormusun onunla.3aylık kızım var maşallah gün içerisinde beni rahatsız etmiyor ama saat gece 2 olmadanda uyumuyor 12de uyutsam gece 2olmadan kalkıyo saat 2,3ü bulana kadar uyumuyor hıysuzlanıyor nasıl erken uykuya alıştırıcam ya
Hergün saat 7 gibi yatırın 3. Gününde alışacaktır. Uyku saati geçtiği için uyuyamıyor.3aylık kızım var maşallah gün içerisinde beni rahatsız etmiyor ama saat gece 2 olmadanda uyumuyor 12de uyutsam gece 2olmadan kalkıyo saat 2,3ü bulana kadar uyumuyor hıysuzlanıyor nasıl erken uykuya alıştırıcam ya
3aylık kızım var maşallah gün içerisinde beni rahatsız etmiyor ama saat gece 2 olmadanda uyumuyor 12de uyutsam gece 2olmadan kalkıyo saat 2,3ü bulana kadar uyumuyor hıysuzlanıyor nasıl erken uykuya alıştırıcam ya
İlk 20 gün saat 3ü bekledi.
Sonra bir ay falan 2yi.
Sonra kendi kendine 1e, 12ye ve en son 11buçuğa çekti.
Uyutmayıp uyutmayıp 10da yatırsam da yarım saatte uyanıp kendi saatini bekliyor.
11de uyutmayı denedim kaç defa, çok uykusu olsa da uyumuyor yine saatini bekliyor.
Düzenini kendi oluşturuyor benimki, belki ben kararlı olamıyorum bilmiyorum.
onun kendi kurduğu düzene değil uykuya ihtiyacı var. büyüme hormonları bebek ve çocuklarda gece 22:00-04:00 arası salgılanıyor benim bildiğim. benim oğlum doğduğu günden itibaren gece ile gündüzü ayırsın diye gündüz hep aydınlıkta en ışıklı odada ve gürültüde uyuttum gece de hep aynı saatte ve zifir karanlıkta uyuttum.
şimdi 2 yaşında gece 9buçuk dedi mi sütünü içer uyur.
çocuk kendi düzenini kurar diyenlere aldırış etme sonra sen kendi kurallarını oluşturamazsın.
gündüz 7-8 gibi uyandır. aradaki uykular hariç akşam en son 5-6da uyanmış olsun 9-9buçuk gibi tekrar uykuya geçir ve bi uyku ritüeli oluştur. her uykudan önce banyo ve ardından aynı müziği dinletmek gibi. en fazla 1 hafta sıkıntı çekersin sonra bebişin de bu düzene alışır.
Çocuk kendi düzenini kurar mı demişim?
Benimki kendi düzenini kuruyor demişim ve yazımda bundan memnun olduğuma veya kendi haline bıraktığıma dair bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?