Tecrübeli annelerin önerileri

huysuzwomen

Hɑyɑttɑ insɑnı 3 şey yıkɑr.... Su, sɑbun, şɑmpuɑn.
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
238
106
18
3aylık kızım var maşallah gün içerisinde beni rahatsız etmiyor ama saat gece 2 olmadanda uyumuyor 12de uyutsam gece 2olmadan kalkıyo saat 2,3ü bulana kadar uyumuyor hıysuzlanıyor nasıl erken uykuya alıştırıcam ya

3aylık kızım var maşallah gün içerisinde beni rahatsız etmiyor ama saat gece 2 olmadanda uyumuyor 12de uyutsam gece 2olmadan kalkıyo saat 2,3ü bulana kadar uyumuyor hıysuzlanıyor nasıl erken uykuya alıştırıcam ya
Uyandiginda isik acik oluyormu veya konusuyormusun onunla.

Anne değilim ama yengemler bebeğe uyutmadan önce elektrik süpürgesinin sesini dinletiyordu :-)
Anne karnında ki sese en çok o benziyormuş ...

Sallıyorum sallıyorum ama yok yaygarayı basıyor ışıklar kapalı oluyor bir türlü erken dalmıyor uykuya gece 2 olursa uykuya dalıyor tamamen

Hergün saat 7 gibi yatırın 3. Gününde alışacaktır. Uyku saati geçtiği için uyuyamıyor.

7de yatıyor kalkıyor 9da yine uyutuyorum 11 12de uyutuyorum uyuyor kalkıyor ama saat 2 yi bekliyor

3 ay uyku düzeni için çok erken. Henüz dünyaya alışma evresinde. Uyku saatini bilmemesi uykusunu alıp uyanması çok normal.
Uyku düzeni en erken 4 aydan sonra verilebilir. O da bebek ne kadar izin verirse.
Uyuduğu oda loş olmalı. Karnının tok olduğundan emin ol. Belki bunları yapıyorsundur o zaman bebeğini böyle kabul et. Az uyuyan bir bebek olabilir.

İlk 20 gün saat 3ü bekledi.
Sonra bir ay falan 2yi.
Sonra kendi kendine 1e, 12ye ve en son 11buçuğa çekti.
Uyutmayıp uyutmayıp 10da yatırsam da yarım saatte uyanıp kendi saatini bekliyor.
11de uyutmayı denedim kaç defa, çok uykusu olsa da uyumuyor yine saatini bekliyor.

Düzenini kendi oluşturuyor benimki, belki ben kararlı olamıyorum bilmiyorum.

yavaş yavalş erkene alın

bir de mesela gündüz kaç saat aralıklarla uyuyor ona bakın

7 de kalkıyor 9 da yatıyor 11 de kalkıyor 1 de yatıyor vs vs gibi

sonra akşam babası kaçta geliyor

yani onun esasen uyuması gereken bir zamanda geliyor ve ister istemez uyuması gecikiyorsa uyku saatlerini ona göre ayarlayın

yani babası gelince uyansın ve iki saat sonra uyku aşamasına yaklaşırken aktiviteler azalsın

ben şükür gece 10 da yatan bir bebeğe sahip olduğum için çok sıkıntı yaşamadım

3,5 aydan sonra ben eve 7 de gelirdim 10 a kadar oturur sonra uyurduk

yavaş yavaş alışacak düzenini oturtacak

gece oynamayın eğlemeye çalışmayın

altını vs değiştirmeyin

İlk 20 gün saat 3ü bekledi.
Sonra bir ay falan 2yi.
Sonra kendi kendine 1e, 12ye ve en son 11buçuğa çekti.
Uyutmayıp uyutmayıp 10da yatırsam da yarım saatte uyanıp kendi saatini bekliyor.
11de uyutmayı denedim kaç defa, çok uykusu olsa da uyumuyor yine saatini bekliyor.

Düzenini kendi oluşturuyor benimki, belki ben kararlı olamıyorum bilmiyorum.

onun kendi kurduğu düzene değil uykuya ihtiyacı var. büyüme hormonları bebek ve çocuklarda gece 22:00-04:00 arası salgılanıyor benim bildiğim. benim oğlum doğduğu günden itibaren gece ile gündüzü ayırsın diye gündüz hep aydınlıkta en ışıklı odada ve gürültüde uyuttum gece de hep aynı saatte ve zifir karanlıkta uyuttum.
şimdi 2 yaşında gece 9buçuk dedi mi sütünü içer uyur.

çocuk kendi düzenini kurar diyenlere aldırış etme sonra sen kendi kurallarını oluşturamazsın.
gündüz 7-8 gibi uyandır. aradaki uykular hariç akşam en son 5-6da uyanmış olsun 9-9buçuk gibi tekrar uykuya geçir ve bi uyku ritüeli oluştur. her uykudan önce banyo ve ardından aynı müziği dinletmek gibi. en fazla 1 hafta sıkıntı çekersin sonra bebişin de bu düzene alışır.

onun kendi kurduğu düzene değil uykuya ihtiyacı var. büyüme hormonları bebek ve çocuklarda gece 22:00-04:00 arası salgılanıyor benim bildiğim. benim oğlum doğduğu günden itibaren gece ile gündüzü ayırsın diye gündüz hep aydınlıkta en ışıklı odada ve gürültüde uyuttum gece de hep aynı saatte ve zifir karanlıkta uyuttum.
şimdi 2 yaşında gece 9buçuk dedi mi sütünü içer uyur.

çocuk kendi düzenini kurar diyenlere aldırış etme sonra sen kendi kurallarını oluşturamazsın.
gündüz 7-8 gibi uyandır. aradaki uykular hariç akşam en son 5-6da uyanmış olsun 9-9buçuk gibi tekrar uykuya geçir ve bi uyku ritüeli oluştur. her uykudan önce banyo ve ardından aynı müziği dinletmek gibi. en fazla 1 hafta sıkıntı çekersin sonra bebişin de bu düzene alışır.

Çocuk kendi düzenini kurar mı demişim?
Benimki kendi düzenini kuruyor demişim ve yazımda bundan memnun olduğuma veya kendi haline bıraktığıma dair bir şey yok.

Çocuk kendi düzenini kurar mı demişim?
Benimki kendi düzenini kuruyor demişim ve yazımda bundan memnun olduğuma veya kendi haline bıraktığıma dair bir şey yok.

uykusuzluk seni de etkilemiş sanırım yazdıklarımı tam okumamışsın.
çocuk kendi düzenini kurar diyenlere aldırış etme dedim. sen öyle diyorsun demedim.
memnun olmadığın ve tavsiye istediğin için de tavsiye verdim. kendi bilgi ve deneyimlerimi aktardım faydası olur diye. yorumumdan memnun kalmadıysan yorum yapmazsın. veya teşekkür eder geçersin.
yardım etmek için çaba sarf etmemize gerek yok o zaman.

Back
X