- 13 Ekim 2018
- 3.615
- 4.664
- 83
- Konu Sahibi pembepepe08
-
Ev sahibi kirayı çok düşürdü biz tadilat yaptıracağımız için.Yani bir sene kısıtlaması yok oturabildiğimiz kadar oturacağızO evde ne kadar kalacağınıza, ev sahibinin fiyata ne zaman ve ne kadar zam yapacağına bağlı
benden kaynaklı olmayan ve bana ait olmayan eve tadilat yaptırmazdım açıkçası.Merhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdi bir eve taşınacağız ancak iki şık arasında kaldım
İlk evin kirası aynı kalitede diğer evlere göre çok düşük ( yarısından daha az nerdeyse)fakat içerisi baya bir tadilat istiyor.
Diğer evin kirası biraz yüksek (aidat falan eklenince) fakat hiç masraf yok mobilyanı al otur.
Siz olsanız hangisine taşınırdınız ?
Yani oradan taşınma gibi durumunuz yoksa evin de sonra çıkabilecek tadilat sorunları yoksa seçebilirsiniz. Ama tadilat yapıp 1 sene sonra iş gereği filan çıkacaksanız paranız boşa giderEv sahibi kirayı çok düşürdü biz tadilat yaptıracağımız için.Yani bir sene kısıtlaması yok oturabildiğimiz kadar oturacağız
HaklısınızYani oradan taşınma gibi durumunuz yoksa evin de sonra çıkabilecek tadilat sorunları yoksa seçebilirsiniz. Ama tadilat yapıp 1 sene sonra iş gereği filan çıkacaksanız paranız boşa gider
ne kadar süreli bir indirim, her şey yazılı olacak mı anlaşmada? birde evde ne kadar süre oturacaksınız. kira düşük diyorsunuz ama toplu para çıkacak elinizden tadilat için. evin planı hangisinde daha güzel?Ev sahibi kirada baya bir indirim yaptı tadilat yapacağımız için
Ev sahibi sorun çıkarmayacaktır indirim konusun böyle devam edecek onu konuştuk.Evde de oturabildiğimiz kadar oturacağız.İkinci ev daha güzel plan olarakne kadar süreli bir indirim, her şey yazılı olacak mı anlaşmada? birde evde ne kadar süre oturacaksınız. kira düşük diyorsunuz ama toplu para çıkacak elinizden tadilat için. evin planı hangisinde daha güzel?
Yeni evi seçerdim, tadilat sevmemMerhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
İlk evin kirası aynı kalitede diğer evlere göre çok düşük ( yarısından daha az nerdeyse)fakat içerisi baya bir tadilat istiyor.
Diğer evin kirası biraz yüksek (aidat falan eklenince) fakat hiç masraf yok mobilyanı al otur.
Siz olsanız hangisine taşınırdınız
250 bin tadilat mı?Ama ev bizim değil ve yaklaşık 250 bin civarında masraf çıkıyor
en önemli detayı ilk mesajda belirtmeliydiniz bence. peşinat yapılır o para ev almak için. başkasının evinde ne kadar süreyle oturacaksanız oturun o para verilmez. diğer evle arasında 1000 lira fark olsa 2 yılda çıkıyor o fark. ve birden o kadar para yatırım yapmayacaksanız bu devirde harcamak hiç mantıklı değil.Ama ev bizim değil ve yaklaşık 250 bin civarında masraf çıkıyor
2. Oyum bu!!!Merhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Piyasanın altında olmasının nedeni bu sanırım, ama mantık çerçevesinde her türlü zarar edeceğiniz bir alışveriş olur sizin içinBir mutfağı en baştan yaptırmamız gerekiyor kullanılmayacak bir halde
İmkansızın da imkansızı. 1+1 ev alınır o para ile. 500 bin liralık bir evin peşinatı olur. Yani bu miktar söz konusu ise arada kalmanız bile akıl dışı. Hiç gerek yok. 5-10 bin lira bile olsa yaptırılmaz elalemin evi. Öyle konuşmalara, sözlere de güven olmaz başta herkes iyi konuşur.Ama ev bizim değil ve yaklaşık 250 bin civarında masraf çıkıyor
Forumdakilerin çoğu sayenizde 1+1 yatırımlık ev alacak.İmkansızın da imkansızı. 1+1 ev alınır o para ile. 500 bin liralık bir evin peşinatı olur. Yani bu miktar söz konusu ise arada kalmanız bile akıl dışı. Hiç gerek yok. 5-10 bin lira bile olsa yaptırılmaz elalemin evi. Öyle konuşmalara, sözlere de güven olmaz başta herkes iyi konuşur.
öyle valla :) herkes evlense barklansa arabalansa keşke :)Forumdakilerin çoğu sayenizde 1+1 yatırımlık ev alacak.
Şaka bı yana haklısınız yani.
O paraya ev alınır.
Büyük şehirde değilse 3+1 bile alabilir yerine göre.
O kadar tadilat parası kabus gibi.
Kendi evime yaptırmam ben.
Hem öyle kolay mı tadilat yaptırmak?
Bir dolap yaptırana kadar anlatana kadar göbeğimiz çatladı da yine de istediğimi yaptiramadim.
İllallah ettik ustalardan.
Çamaşır odasına çamaşır dolabı, raf vs yaptırmayı düşünüyoruz ama parasından çok nasıl anlatacağız istediğimizi diye düşünüyoruz o kadar yani.
Hem başkasının evine niye tadilat yaptırayım.
Ne malum öbür seneye çık demeyeceği.
Garantisi yok ki.
Kendi yapsın tadilatını madem ondan sonra kiraya versin.
Bir de rezillik çekeceğim o kadar tadilata kafa yoracagim hiç akıl kârı değil sıfır mis gibi ev dururken.
Varsın kirası çok olsun.
Zaten öbürunde de kirayı peşin verecek gibi olacaksınız yani.
Aslında oturma süreniz önemli eğer 5 yoldan fazla oturacaksanız tadilatı tercih eder yaptırır otururdum ama süre belli değil bşr kaç yıla çıkacaksanız uğraşmaya değmezMerhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?