- Konu Sahibi esmerbomba_88
Başlıktan da anlıyacağınız üzere araç kullanmak istiyorum. Ama eşim araba kullanmayı ilkokula başlamadan ayağını altına takoz bağlıyarak meraktan öğremiş.çok iyi bir sürücüdür.ama bu konuda çok da ukala.bir iki kere bana öğreteyi denedi kullandım gayet de iyi idim.ana yolda değil ama trafiğin olduğu yolda ikinci denememde sürdüm.ama eşim o kadar kasdı ki beni şimdi arabaya yalnız bin sür deseniz kendime güvenim var ama korkuyorum. bana sadece düz yolda gitmeyi ve aynalara bakmayı öğretti.geri geri nasıl olur,silecekmiş,sinyallermiş nasıl çalışır bilmiyorum. Ehliyete ancak seneye mayıs ayında başvurabilirim.çok borcum var o zamana kadar.araştırdım yaklaşık 900-1000 tl falan tutuyormuş(350-400 kurs -500 emniyete galiba)Ama ehileyet başvurana kadar mahallede trafiğin olmadığı çok müsait yerler var burda.birde boşta bekleyen bir citroen berlingo.
neyse hatunlar sizden istediğim arabanın çalışma mantığını bilen varsa anlatması;
1-yani benim düz vites bir arabada frene illa debriyajla mı basmam lazım?eşim öyle yapsan daha iyi olur tabiki beraber basmadan da olur falan dedi.ben de alışkanlık kaldı galiba ayağım sürekli debriyajda bekletiyorum.oysaki bir vites değişirken bir de frene basarken kullnıyoruz değil mi?
2-geri geri nasıl gidilir? vitesde R harfini gördüm bunla oluyor tabi ki ama mesela düz yolda gidiyorum frene basıp durdum sonra geri geri gidip parketmem gerekiyor nasıl yapıyorum?frene basılıyken debriyaja basıp R ye alıp mı gaza basıyoum?
bunları bilen bana anlatmaya yetecek kadar sabrı olan arkadaşlardan Allah şimdiden razı olsun.beni eşimin biraz da beni bastırıp sen bu işi yaamassın tavırlarından, kurtarmış olursunuz.
neyse hatunlar sizden istediğim arabanın çalışma mantığını bilen varsa anlatması;
1-yani benim düz vites bir arabada frene illa debriyajla mı basmam lazım?eşim öyle yapsan daha iyi olur tabiki beraber basmadan da olur falan dedi.ben de alışkanlık kaldı galiba ayağım sürekli debriyajda bekletiyorum.oysaki bir vites değişirken bir de frene basarken kullnıyoruz değil mi?
2-geri geri nasıl gidilir? vitesde R harfini gördüm bunla oluyor tabi ki ama mesela düz yolda gidiyorum frene basıp durdum sonra geri geri gidip parketmem gerekiyor nasıl yapıyorum?frene basılıyken debriyaja basıp R ye alıp mı gaza basıyoum?
bunları bilen bana anlatmaya yetecek kadar sabrı olan arkadaşlardan Allah şimdiden razı olsun.beni eşimin biraz da beni bastırıp sen bu işi yaamassın tavırlarından, kurtarmış olursunuz.