Kolay gelsin kızlar
Benm şöyle bi sorunum var ben 3aylık evliyim. Eşime ne dersem her şeyimi yanlış anlıyor sanki bazı seyleri bilerek yapmışım gibi davranıyor. Şüpheci yaklaşıyor. Mesela eşimn tarafı annemlere oturmaya geldi eniştesi o an bişy anlatmış ben duymadım dün aksam konusu oldu aaa öylemi dedim eee anlattı sende şaşırdın ya dedi ne bu şimdi dedi .. ben duysam neden böyle yapayım demekki baska seye öle dedim herhlde dedim. Sürekli güzellkle bşyini söyluyorum bi hatasını hemen savunmaya geçiyor kabul etmiyor.
Etmesin evet 34yasındayö eşimde 41 . Böyle değildik nasl olduk anlamadm . İlk başlarda evlenmeden önce iyiydik hemde baya iiSanırım 34 yaşındasınız.Bende 30 lu yaşlarda evlenmeyi planlıyorum.İnsanın o yaşta kendini ve karşısındakini daha iyi anlayacağını düşünüyordum.Konunuz beni ümitsizliğe sevk etti resmen
Kv görümcemsiz çıkamaz dışarı hemen kızıma da söyledin mi diyor zaten 1 kere çağırdım toplu çıkmş oldu ..bu yaşına kadar kim sahip çıkmış parasına kendi sahip çıkabilir
peki o parayı nereden bulmuş ben de merak ettim
annesi ya da kardeşi harçlık mı vermiş
bir de işte kv ile görümce ile bu kadar içli dışlı olmayın
kv ile bir yere gidince görümceyi de çağırmayın
bu konu için değil bunlar bundan sonrası için tavsiye
altlı üstlü de otursalar da siz evinize ayrı ayrı davet edin ve bunu vurgulayın
Bnu deneyeceğim teşekkür ederimBir insana sürekli hatasını söylemek o kişinin savunma almasına sebep olur. Siz kocanızı mı eleştiriyorsunuz yoksa kocanızın hareketini mi? İkisi arasında fark var.
iletişim hatası yapıyorsunuzdur belki de... Sandviç tekniği deneyin. Bir sorun varsa önce olumlu bi şey söyleyin sonra da olumsuz bir şeyi söyleyin. "Şunu şunu yapmanı çok seviyorum ama bunu böyle yapman hoşuma gitmiyor" tarzında eleştirebilirsiniz.
Çünkü bunu tepkili soruyor şüpheci soruyor direk tepkli tepkli anlayabiliyorsunuz yani ve bunu sürekli yapıyor ben sadece 1kere sordum o da en doğal hakkım defalarca yapsam tamam derim bende""şimdi bu olayda şüphe nerede
sonuçta adam o gün anlatı, sen de duydun ya demiş, siz hatırlamıyorsanız belki ben içeri gitmişimdir çay vs getirmeye der kapatırsınız konuyu ya da Allah Allah nasıl olmuştu sen de bir anlatsana der tekrar konuşmaları hatırlatmasını istersiniz belki o an önemsemediniz duydunuz da şimdi değişik geldi
hemen gard alıp neden bana inanmıyor, neden ille de böyle diyor olmaz ki
eşiniz de aynı şeyi sizin için düşünüyor, neden bildiği halde bilmemiş gibi yapıyor, neden hatırladığım şeyi yok saydırmaya çalışıyor vs ""
asıl konuya ilişkin yukarıdaki yorumuma dair fikrinizi de öğrenmek isterim
zira olayın temeli bu konu sahibi
Hanfendi eşim kendi istemiyo verme bana diyor zaten evden işe işten eve gelen bi adam pek çıkmas dışarı çıksa sorun olmaz tabi her zaman diyorum git diye ben senden isterim diyo çünkü kendisi asla cebinde para buluduramıyırbu nasıl bir evlilik
9 yaşındaki oğlum okuldan bir şeyler alıp geldiğinde soruyorum arada sendeki para ile bunları almak nasıl mümkün oldu diye
kocaman adama sadece yol parası mı veriyorsunuz
burada kadınların konusu var eşim bana şu kadar para verdi bir daha vermedi vs diye de herkes adamları topa tutuyor
bence adam benden sakladığın para varmış demek ki gibi bir ima sezmiş
aile bütçesi yapılır, alınan büyük şeyler konuşulur vs de alınan üç beş şeyin hesabı da sorulmaz
Sosyal hayatı pek yok butun arkadaşları önceden evlendiği için kopmuş şimdide genelde birlikte gideriz kendisi çıkmaz pek dışarı cebnde para bulundramıyor kendisi böyle olmasını istedi kfasına silah dayanamadım sonuçtaBen burayı atlamışım. Adam sadece yol parasıyla mı dışarı çıkıyor?
Bu adamın hiç sosyal hayatı yok mu? Öğle yemeğinde arkadaşlarıyla bir şeyler yemek içmek, iş çıkışı bir yerlere takılmak falan yok mu böyle şeyler hayatında?
Hadi bunları da geçtim bir insan cebinde sadece yol parasıyla nasıl dışarı çıkar? Ters bir şey olsa, başına bir iş gelse ne olacak?
Sosyal hayatı pek yok butun arkadaşları önceden evlendiği için kopmuş şimdide genelde birlikte gideriz kendisi çıkmaz pek dışarı cebnde para bulundramıyor kendisi böyle olmasını istedi kfasına silah dayanamadım sonuçta
Hepsiyle kopmadı genelde evli oldukları için önceden gidemiyordu sıksık kardesi arkadaşları hep birlikte görüşüyorlr çevre bir yani onum askerlik arkadasları war hepsi bu kendisi pek sevmiyr zaten vakti de yok işten dolayı haftasonları fln mesai hep. Bekarken kendi takip ediyormuş çook harcamış bir sürü parası gitmiş şimdi öyle olmasın dedi bana veriyorBenim eşim böyle bir şey istese soğurdum ben muhtemelen. Koca adamsın, paranı yönetmeyi bilmiyorsun, cebinde üç kuruşla gezeceksin, hayatın benden ibaret olacak eş dost arkadaş olmayacak... Adam zaten bu açıdan bakınca oldukça arızalı görünüyor. Normal insanlar evlendi diye arkadaşlarından kopmazlar çünkü.
Neden sesli harfleri yutuyorsunuz?Hepsiyle kopmadı genelde evli oldukları için önceden gidemiyordu sıksık kardesi arkadaşları hep birlikte görüşüyorlr çevre bir yani onum askerlik arkadasları war hepsi bu kendisi pek sevmiyr zaten vakti de yok işten dolayı haftasonları fln mesai hep. Bekarken kendi takip ediyormuş çook harcamış bir sürü parası gitmiş şimdi öyle olmasın dedi bana veriyor
Hepsiyle kopmadı genelde evli oldukları için önceden gidemiyordu sıksık kardesi arkadaşları hep birlikte görüşüyorlr çevre bir yani onum askerlik arkadasları war hepsi bu kendisi pek sevmiyr zaten vakti de yok işten dolayı haftasonları fln mesai hep. Bekarken kendi takip ediyormuş çook harcamış bir sürü parası gitmiş şimdi öyle olmasın dedi bana veriyor
Herkesin hayatı farklı tabi. Benm abimde hutun kazandıgını yengeme verir gayet sağlıklı ilişkileri var dengelmişler yegenlerimde gayet abime saygılılqr yani her yönden.Neden sesli harfleri yutuyorsunuz?
Her evliliğin dinamiği farklıdır, öyle anlaşır yürütürsünüz bir şey diyemeyiz ama bence tuhaf. Parasını yönetemeyen insanın (kadın erkek farketmez) sorumluluk sahibi olmadığını düşünürüm ben. Sorumluluk sahibi olmayan insan da evlilik yürütebilecek kapasitede değildir bence.
Bu arada benim ailemde de paranın sorumluluğu genelde annemdeydi ama sizdeki şekliyle değil. Babam maaşı yatınca üçte birini kendine ayırır üçte ikisini anneme gönderirdi evin idaresini annem sağlardı. Ama benimle birlikte annemden günlük harçlık alan bir babam olsa -eş değil bakın baba- ona bile saygı duyamazdım ben sanıyorum.
Çünkü bunu tepkili soruyor şüpheci soruyor direk tepkli tepkli anlayabiliyorsunuz yani ve bunu sürekli yapıyor ben sadece 1kere sordum o da en doğal hakkım defalarca yapsam tamam derim bende
Herkesin hayatı farklı tabi. Benm abimde hutun kazandıgını yengeme verir gayet sağlıklı ilişkileri var dengelmişler yegenlerimde gayet abime saygılılqr yani her yönden.
Bu arada tlfndan yazıyorum klavye düzeltyr
Sizi tanımıyorm hanfendi neden yaln borcum olsun telefndan yzıyorum ve düzeltme yapıyor . Siz ne düşündnz ben anlamadm açıkçası sorun yok siz bilirsiniz..Otomatik düzeltme öyle düzeltmez yapmayın şimdi. Kelimeyi doğru haline çevirir otomatik düzeltme. Biz de daktilodan yazmıyoruz, çoğumuz telefonla yazıyoruz.
Yeğenleriniz muhtemelen küçüktür henüz. 17-18 yaş sonrası görün bir de. Ben karısından harçlık alan (maddi yönetimi kadının elinde olan değil harçlık alan) bir erkeğin sağlıklı ilişki yürütebileceğine inanmıyorum. Karısının her dediğini yapan, karısının yönlendirmesiyle hareket eden adamdır o. Aksi düşünülemez. Ha böyle adamlardan hoşnut olan kadınlar da var tabi ki. Ama sağlıklı evlilik demiyoruz ona.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?