Tecrubelilerden yardım ..!

yldzkader

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2020
132
89
13
45
Ben 1 aylık evliyim. Çok gariptir ki evime eşime hemen alıştım sanki yıllardr evli gibi. onu düşünerek hareket ediyorum her derdimi anlatıyorum o da dinler sağolsun sorun yok o ben gibi değil pek yani konuşmayı paylaşmayı pek sevmez erkeklerin temel durumu sanırım . ben zar zor alırım ağzından halbuki anlatsa dertlşse paylaşsa . Eşimle aramızda iletişim problemimiz var benmle paylaşmaz anca ben sorunca anlatr dedim huyu böyle ben soruyorum o anlatıyor sohbet için mecbur ne yapacaksın.. İletişim problemimiz var ama ben genelde sessiz tarafım yapacak bir şey yok. Tartışmalarımzda o genelde sessiz,tepkisiz kalıyo bu da beni çok kırıyo bu yuzden bende ses çıkarmıyorum. sonucta 1 aylığız daha benmsemesi alışması zaman alır sabırlı olmak gerekiyor. Zaten bu aralar yogun işlerinden dolayı bir şey demıyorum sonucta iş anlayışlı olmak gerek. Genel olarak buyuk sorunumz yok çok şükür bu da alışma süreci sanırım. sizden yardım istediğim konu : bu süreci nasıl kolay atlatabiliriz yani benimsemesi alışması kısmını. Nasıl davranmam gerekiyor ? ne yapmam gerekiyor ? Bazı çiftlere bakıyorum adam ve kadın birbirinden habersiz bir şey yapmıyorlar arkadas dost eş sırdaş olmuşlar birbirlerine bende eşimle böyle olmak istiyorum. alışkanlıklar var bekarken olan bu da bazen kırıcı olabiliyor benm için ses etmıyorum ama . Mesela ailecek görustukleri arkadasınn amcası vefat etmiş aramış arkadasını bana çok sonradan söyluyor keşke bana da söyleseydın birlikte arardık dedim. ya unuttum fln dedi bir şey demedim snra ben aradım kızı böle böle aaa senn yeni mi haberin oldu x aradı sağolsun dedi bir şey diyemedim. böyle seylere çok maaruz kalıyorum. Bu zamanı nasıl kolay atlatabilirim..

Bu huydur karakter meselesidir. Evlenmeden önce de bellidir zaten. Sende görmüşsündür ama evleneceğim değişir diye umdun olmadı tabi.

Genel olarak sana tavsiyem değil de izlenimimi söyleyeyim. Erkekler güçlü gördüğü, kararlarıyla güzel işler başaran, pratik zekalı kadınların fikrini de alır danışmadan iş de yapmaz.

Biraz baskın karakter olunca erkeklerin çoğu tabiri caizse ağzının içine bakar. Ama bu baskınlığı ezme fikrini kabul edip adamı bastırma olarak kullanan kadınlarda bayıyor bir süre sonra.

Yanı kısaca bunlar sonradan değişecek şeyler değil. Karakter özellikleridir.

sizinle nişanlıyken sevgiliyken bile konuşmayan, paylaşmayan bir adamla nasıl ve niye evlilik kararı aldıniz? meraktan soruyorum
konusmuyor demedim ki sadece paylaşmıyor dedim onu da o zamanlar hallettik. evlendim çünkü bana karşı ilgisinden yardımseverliğinden (ev işlerinden) kafa uyuşmamızdan vs sıkıntım yok. tek sorunumuz evliliğin ilk ayı ve alışma süreleri benmsemesi bu ben sanırım yanlş ifade ettim kendmi

susmayınca kavga çıkmazmı ben kavga çıkmadan halletmek istiyorum her şeyi ama işe yarasın izleyeceğim yol

Insan hakkini savununca illaha kavga cikacak diye birsey yok.ben mesela sesimi asla yükseltmem. Küfür de kullanmam. Ama insanlara sınırlarını iyice hatirlatirim. Evlendik diye kirma dökme hakkina sahip degiliz.siz sussaniz,esiniz sizi kirdigini sorun olarak görmez ki. Ha sunu da ekleyim: Kavga her evlilikte cikabilir. Önemli olan iletisim sekli. Ben cok sinirli olsam tartismiyorum mesela cünkü kirici konusabiliyorum. Sakinlesir öyle konusurum. Ayni sekilde sizin esiniz de diline sahip cikmak zorunda

Bir konu olacak, bir olay yaşanacak işte o zaman eşin konuşmaya başlayacak. Ev de konuşmuyorsa, dışarı çıkmayı dene. Bir yerlere bir şeyler içmeye gidin belki orada sohbet edersiniz arkadaş gibi.
Valla bizim eşimle konuşacak bir şeyimiz kalmadığında, dışarı çıkarsak yoldan geçenleri çekiştiriyoruz (ve bunu yapmıyorum diyen karı koca varsa inanmam hadisin gitsin ordan)..
Onun dikkatini çeken konular konuşmaya çalış.
Benim eşim normalde çok oturaklı ama ben deli gibi konuşan biri olmama rağmen, bazen o kadar çok konuşuyor ki onun yerine ben yoruluyorum.

evet hatta daha beterdi az çok konustuk şu paylaşımları birazda olsa düzeltti..

Cok garip, sirdas olmadan evlendiniz. Yani öyle bir evlilik istiyorsun da, öyle bir iliskin hiç olmadi ki. Aranizda ask, tutku yok. Öylesine, toplumun önünde sorumluluk yerine getirilsin diye, evlilik kurumun içinde cocuk yapilsin diye bir birliktelik bu.

Benimsedigin iliskiyi, evlenmeden önce baslamaliydin, evlendikten sonra degil. Insanlar degismiyor çünkü.

Daha cok yeni evlisiniz evliligin ilk zamanlari zaten biraz sıkıcıdır akisina birakin darlamayin hemen hersey oturacak cok keyifli guzel bir evliligin olacak diye bisey yok. Ben kendi adima evlendikten 6 ay falan sornasi hersey duzene girmis ve eglenceli olmaya baslamisti herseyi paylasma beraber karat alma birazda karakter meselesidir aslinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…