Bebek Beslenmesi TECRÜBESİZ ANNE ADAYINDAN SORULAR!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Benyazmazsamsenyazmazsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
395
142
53
Anneler yeni doğmuş bi bebeğin aylık masrafi ne kadar?en cok nelere para ödüyorsunuz? 4 ay sonra bebisim olacak butcemizi ona göre hazirlamak istiyoruz yardimci olursaniz sevinirim

Son düzenleme:
Bebegin sadece anne sütü ile beslenip beslenmemesi, günde kaç kez altını doldurdugu, sağlık sorunu olup olmadığı ile alakalı aylik masrafı. Anne sütü ile beslenirse en çok beze harcanıyor. Tabii sadece temel ihtiyaçlarını düşünerek söylüyorum bunları. Giyim oyuncak bebek araç gereçleri bunlar da sizin keyfinize bagli. Bebeginizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum...

Bebegin sadece anne sütü ile beslenip beslenmemesi, günde kaç kez altını doldurdugu, sağlık sorunu olup olmadığı ile alakalı aylik masrafı. Anne sütü ile beslenirse en çok beze harcanıyor. Tabii sadece temel ihtiyaçlarını düşünerek söylüyorum bunları. Giyim oyuncak bebek araç gereçleri bunlar da sizin keyfinize bagli. Bebeginizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum...
Güzel dileklerin için teşekkür ederim.tanıdık bi aile aylik 250 lira ayirmak gerekiyor dedi gözümü korkuttu benim her ay onlarin masrafi buymuş

ilk aylar cokta masraf olmuyo aslında kucuk numara bezler daha ucuz. emerse sadece ayda 40-50 tl bez masrafı olur. he bide serum fızyolojık var ıcınde 20 tane var 25 tl. burnuna sureklı sıkmak gerekıyor . bunun dısında ekstra dr masrafı fılan olursa onlar. suan 11 aylk bızımkı 1 kolı aylık bez 75 tl 1 kutu mama ve ıslak mendıl aylık 150-200 tl arası masrafı var. bunun meyvesı sebzesi oyucagı gıyımı eti tavuğu balığı. yanı buyudukce masraf artıyor. canları sagolsun napalım

ilk aylar cokta masraf olmuyo aslında kucuk numara bezler daha ucuz. emerse sadece ayda 40-50 tl bez masrafı olur. he bide serum fızyolojık var ıcınde 20 tane var 25 tl. burnuna sureklı sıkmak gerekıyor . bunun dısında ekstra dr masrafı fılan olursa onlar. suan 11 aylk bızımkı 1 kolı aylık bez 75 tl 1 kutu mama ve ıslak mendıl aylık 150-200 tl arası masrafı var. bunun meyvesı sebzesi oyucagı gıyımı eti tavuğu balığı. yanı buyudukce masraf artıyor. canları sagolsun napalım
Allah bağışlasın anne babasıyla büyümeyi nasip etsin bebisinize :) detaylı anlattigin icin teşekkür ederim. Ilk dogdugunda pek kiyafet masrafida olmuyor degil mi 4 ay var doğuma hiç birsey almadim bilinçsizce alisveris yapmak istemiyorum temmuzda dogacak kismetse bende pek masraf olacağını dusunmemistim kiyafet ve bez dışında

Allah bağışlasın anne babasıyla büyümeyi nasip etsin bebisinize :) detaylı anlattigin icin teşekkür ederim. Ilk dogdugunda pek kiyafet masrafida olmuyor degil mi 4 ay var doğuma hiç birsey almadim bilinçsizce alisveris yapmak istemiyorum temmuzda dogacak kismetse bende pek masraf olacağını dusunmemistim kiyafet ve bez dışında
tavsiyem buyuk al herşeyi. bi sürü para verip aldıgım 3 tulumu sadece ılk hafta gıydı. kuculdu. ılk gunler cok cabuk buyuyor bebeler. kıyafet bez en kolayı aslında hediyede gelir sende 3-6 ay kıyafetler al bıkac parca. masraf olmuyor değil ama mesela gogsun yara oluyo lanolın krem 35 tl sılmeden emzırebılıyosun. gogus kalkanı almıstım 1-2 hafta kullandım goguslerım ıyılesene kdr 50 tl. bu ve bunun gbı ekstra seyler cıkıyor. kıyafetı hiç takma giydiği haram derler ya.

Baya masraf olacak arkadaşım benimde bebeğim geliyor doğum öncesi hazırlıklar ayrı telaş şöyle diyeyim Panço da çalıştım biliyorsunuzdur bebek ve çocuk giyim mağazası. Her yerde bebek kiyafetleri farklıdır mesela kimi 0-3,3-6,6-9,9-12 şeklinde üretilir kimi 0-6, 6-12 ,12-18 şeklinde bunlari bil öncelikle alışverişini buna göre yap arkadaşım. 0-3 ya da 0-6 al birkac parca ama 3-6 ve 6-12 daha fazla al çünkü çok çabuk buyuyorlar ilk anneligim benim de ama çalıştığım ortamdan ve daha önce bakmış olduğumdan biliyorum bir şeyler...bunun daha beşiği var,biberonu var, emzigi var, bu çocuğa küvet lazım yıkanması için fileli var da var bir de bunlar dogum öncesi hazır bulundurman gerekenler ilk önce alman gereken sey ise bebeginin hastane çıkışı... dogum sonrası bez derdi denildigi gibi sorun değil bebek ufak olduğu için ve emzirirsen ne ala... devlet sütünü karşılıyor minigin 5 yaşına kadar veriliyor ek mama kullanmaya başladığında ve bebek büyümeye başladığında biraz daha zor olacak sadece... saglikla kucağına alırsın umarım canım

Arkadaşlar serum fizyolojiğin serum şeklinde satılanı var. Ben oğlumda 1 tane serum şeklinde olandan almıştım. Birde şırınga aldım. 1 kereye mahsus damlatmada kullanmak için damlalık tarzı aldım. Çünkü açılınca belli bir gün sayısı vardı. Onu hatırlamıyorum 3 yada 5 di sanki. Sonra o damlalığım içini boşaltıp sırınga ile içine geri dolum yapıyordum. Bu daha ekonomik olmuştu.

Back
X