Milyonlarca yıldır tilyarlarca hastalıkla uğraştım kan almalar,parça almalar,sağlıklı bir bebeğimin olabileceğini bilsem sol böbreğimi verir ne biliyim parçalanarak çoğalabilirdim.başıma gelicekleri bilmediğimden. çok aman aman acımadı ama benim kan korkum var yıllardır aşamadığım normal zamanda olsaydı bu kadar etkilenmezdim herhalde. ya siz nasıl dayanıyorsunuz bende sizi anlayamıyorum mesala.
Ben seni anlıyorum. Jinekoloğa gitmedim hiç ama bende de enjeksiyon korkusu var. İğneyi görünce kaskatı kesiliyorum.allah sabır versin. benim acı eşiğim düşük herhalde. ben dayanamıyorum ya
Ay ne güzel, sizi çok seviyor demek, maşallah.eşim ben ağladığım üzüldüğüm için bayıldı. normalde de film izlerken ağlayabilen bir insan. bayıltarak ultroason bakılmaz diye biliyorum.
Ne kadar abartmışsınız ikiniz de.
Aktif cinsel yaşamı olan her kadının en az yılda bir jinekolojik muayeneden geçmesi gerek. Sadece bebek yapmak içşn doktora gidilmez.
Jinekolojik muayene can acıtmaz.
Bir muayene olmakla bu hale geldiyseniz hamilelik ve doğum sürecinde ne yapacaksınız?
Ne saçma sapan tavırlar bunlar, koca insanlarsınız.
Allah daha büyük bir dert vermesin.
valla ben geçemem. her sene gidip bir tanesi yetti.
yaşımız genç başımıza daha önce bu tarz şeyler gelmedi.
doktor rahimde kist var dedi. alışık olmadığımız durumlar
siz metanetli davranırsınız ama bazısı davranamaz. davranabilsem zaten davranırdım.
kan vermek ultrasona girmek benim için zor şeyler.
Ay ne güzel, sizi çok seviyor demek, maşallah.
Ya ne büyük konuşmak, ne kimseyi kızdırmak istemiyorum, amma ille de çocuk muhabbetini anlamıyorum ben. Ben eşimi böyle çook sevsem, asıl vücuduna almak zorunda kalacağı hormonlar beni endişe ettirirdi sanırım.
Neyse, ben evli değilim, yaşımda epey var. Yanlış anlaşılıp, kırılmanızı istemem. İnşallah tedaviye bile gerek kalmadan hamile kalırsınız.
Bunu duymak iyi oldu.Ay can acıtan bir durum yok. Tamamen abartı.
Hsg benim de yaptırabileceğim bir şey değildi. Çok şükür gerek de kalmadı.
Ama vajinal ultrason o kadar kötü bir şey değil ki.
Ki ben 2 yıl vajinismus yaşamış bir insanım ve vajinal ultrasonda zorlanmadım.
Neden öyle oldu acaba
allah sabır versin. benim acı eşiğim düşük herhalde. ben dayanamıyorum ya
Kanıyor mı ultrasonda?kandan dolayı sanırsam. birde doktor 15 dk inceledi normal mi acaba yani o kadar bakması
vajinal ultrasonun acısına dayanamıyorsanız nasıl doğum yapacaksınız?
kandan dolayı sanırsam. birde doktor 15 dk inceledi normal mi acaba yani o kadar bakması
Çok abartmışsınız insan tabi ki korkuyor ama ağlayıp sızlayacak bir durum yok bu sonuçta sizin sağlığınız için olan bir durum.Her ay mecburen doktor kontrol ediyor sorunun ne olduğunu bilebilmek adına.Sizin canınız pek tatlı demek ki :)Arkadaşlar eşim aşırı derecede çocuk istiyordu ama ben olumlu düşünmüyor tedaviyi erteliyordum sürekli. Sonunda bende eşimde tedavi olmaya karar verdik. Tedavi olup bekleyelim dedik.
Dün randevum vardı ama resmen berbattı. Çok kötüydü psikolojim alt üst oldu sadece ultrasonla bakması yetti vazgeçmem için. Öylesine titredim ki gözlerimi kapadım hem ağlıyorum hem bitmesi için dua ediyorum. Bitti, bu kadar aç gözünü dedi bir baktım eşim tam karşımda mosmor olmuş. Sonra gri oldu sonra beyaz oldu sonra bayıldı. Ben kendimi bıraktım ona iyi olduğumu ikna etmek için uğraştım. Yatırdı doktor ayaklarını dikti falan ben diğer tarafta bayıldım bayılcam bayılamıyorum. İçimden inşallah doktor bizi kovmaz diyorum. Ya aklıma geldikçe ürperiyorum. Rezil olduğumuza mı üzüleyim canımın acıdığına mı anlamadım.
Doktor hsg isteyebilirim dedi ama nette bayağı araştırdım ben o testi yaptırırsam sedyede can veririm. Dün geceden beri ağlıyorum ben ağlıyorum eşimde ağlıyor. Sen zaten en başından beri istemiyorsun böyle hevesli istekli değilsin. Sanki zorla oluyormuş gibi hissediyorum. Canımı yakıyorlar diyorum. Dirayetli ol güçlü ol. Sen ol o zaman neden bayıldın doktorda diyorum. Seni öyle görünce içim kötü oldu sen güçlü olsan bende olurum diyor.
Ya ALLAH kimseyi evlatla sınamasın çok zor cidden. Şimdi bir daha ki ay yine çağırdı. Yine aynı işlemi yapıcak ama ben istemiyorum çok kötüyüm ya hep ağlamak istemiyorum. İşteyim birde üstüne insan görmek istemiyorum resmen. Nolur dua edin normal yolla kalayım tedavi süresinde ben aklımı kaçırırım yoksa.
bir olamadim şöyle hic canim tatli degildir nedense..bir tanidigim vardi oda oyleydi.doktor oraya gecmesini soylediginde yarim saat beklemis.yapamam diye.cok anlamsiz gelirdi bana niye bu kadar korkuyor diye..demekki olabiliyormus..o sirada butün algiyi oraya yonlendirmeseniz.bakmasaniz doktora anlamazsiniz bile ne zaman bittigini.evet o koltuk bile rahatsiz ediyor insani elini ayagini nereye koyacagini sasiriyor insan.ama saglik soz konusu oldugunda yapacak bisey yok..esinizin yaninizda olmasida bana hic dogru gelmedi..insallh en kisa zamada bu durumu atlatir, bebeginizi kucaginiza alirsiniz..
Kan derken ultrasonda kan olmaz ki.
Evet ultrason incelemeye göre uzun sürebilir.
Rahmi, yumurtalıkları detaylı incelemiştir.
bence siz önce psikoloğa gidin. bakın bunu çok ciddi söylüyorum. zira jinekolojik muayene hep gerekli. bir normal doğumum var ama o çatal beni benden alıyor, üstelik vajinusmus geçmişimde var. fakat sizin tepkileriniz normal değil. hele eşiniz daha ilginç. onu da geçtim benim bulunduğum ilde doktorlar bu tür muayenelere eşi asla almıyorlar.
sizin ki baştan sona kötü olmuş. inş sağlıklı hayırlı evlatlarınız olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?