tedavi olmaktan korkuyorum.

sezaryan olur galiba. herkez bu soruyu soruyor zaten nasıl doğum yapıcaksın bilmiyorum. hazır değilim diyorum 9 ayda hazır hissedersin diyıorlar.

SeZeryan da kolay değil canım , o da bir ameliyat netice de.

İstersen önce bir psikolojik destek al, bir de duyguları aşırı yaşama, mesela genital ağda herkese acılı gelir ama düzenli yaptıran alışmıştır, adet olmamış bir genç kıza , adet sancısı zor gelir ama Bi alıştık biliyoruz o Ağrıyı ve üstünde durmuyoruz. İşe eve devam ediyoruz.

Dikkatini yoğunlaştırma, herkes yapıyor, yapılıyor, olağan birşey vs vs. sakinleştir kendini.

apranaxx psikolojik destek alıyormuşsun zaten ama bir yandan da kendi doktorun kendin ol, sakinleştir kendini ve düşünme, kafan da kurma.

ya zaten ben çocuk istemiyorum ki çocuk istemeyen kadına jınekoljık muayene yapılırsa al böyle olur. nefret ediyorum baskıcı çevreden.

ya zaten ben çocuk istemiyorum ki çocuk istemeyen kadına jınekoljık muayene yapılırsa al böyle olur. nefret ediyorum baskıcı çevreden.

Eğer şu an çocuk istemiyor sanız, bir daha gitmeyin doktora, askıya alın bir süre.

Benim bir tanıdığım da aynı sizin gibi, canı Nasıl tez , Nasıl tatlı anlatamam , aynı siz gibi. Hiç abartısız aynı siz gibi ve eşi de öyle.

Ama rahim filmi de çektirdi. Muayene de oldu , çünkü Bebek istiyor. Kilit nokta bu.

inş bütün takıntılarınız uçar gider. çocuk olunca takıntısız insan bile takıntılı oluyor, herşeyden nem kapıyor. bari çocuktan önce rahatlayın biraz.
ben doğum sancısı çekerken epidural tavsiye etti dr. neyse anestezi uzmanı yapıyordu epidurali . belden yapılıyor. eşimde bakıyor. oda da sancı çekerken yapıldı çünkü. dedi ki dr bakma sen. neden dedi??
geçtiğimiz günlerde ben kadına anestezi yaparken küt diye ses geldi döndüm baktım kocası bayılmış
bazıları maalesef dayanıksız oluyor ama kadınlar kendini mecbur toparlamak zorunda. kendimiz için mecburuz işte.

Kadınlık zor evet. Ama sadece çocuk için düşünmeyin, jinekolojik muayene ve rutin kontrol kadının kendi sağlığı için de mutlak yapılması gereken bir şey.

Bir iki kereden sonra daha rahat hissedersiniz. Dr un tavrı da çok önemli tabi..

Bu arada hatırlatayım, sağlık ocaklarında 30 yaş üstü kadinlara pap-smear testi yapılıyor. Rahim ağzı kanserinin önceden teşhisi için yapılmış güzel bi uygulama. Lütfen ihmal etmeyin ve çevrenizdeki kadınlara duyurun.

Çocuk istemiyorsanız lütfen eşiniz için bile olsa bu işe kalkışmayın. Doğacak çocuğa da yazık. Ya sevemezseniz, ağır gelirse bakımı ne olacak? O zaman hem siz hem eşiniz mutsuz olacak ve mutsuz, sorunlu bir birey yetişecek.

olmadım dün ilkti. eşim illaki bende gelcem dedi. elli kere de dışarda dur gerek yok kötü olursun dedim. meraklı melahat herşeyi merak eder zaten.
Canim jinekolij mudahaleyi tedavine baglama, zaten duzenli iliskisi olan birinin yilda bir kere olmasi gerekiyor bu muayene. O yuzden rahat olmalisin, zaten olman gerekiyor bunu yani.
Oteki hgs testinde dokora uyutulmak istiyorum desen, zaten gormustur kotu oldugunu kendini kastigini belki kabul eder. Allah yardimcin olsun

İşin psikolojik boyutuna tabiki bişey diyemem Allah yardımcınız olsun ama canınız çok mu tatlı acaba? Yani ne biliyim alt tarafı Bi muayene hadi sizin canınız tatlı onu anladık ama eşimize noluyor da bayılıyor güç ve dirayet istiyor ebeveyn olmak tedavisiz olsa bile öyle

Bu kadar korkmayın lütfen. Dünyanın her yerinde, her yaşta, herkes yaptırıyor bu muayeneyi. Bebek düşünmeseniz bile her kadının yılda bir kere yaptırması gerekiyor. Muayeneye engel fiziksel bir hastalığınız yoksa ki varsa zaten yapılmaz, muayenede bir sorun olmaz. Korkmayın. Korkulacak bir durum yok.

Eğer ki doktorunuza güvenmiyorsanız, canınızı acıttıysa, doktorunuzu değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. İlla o doktora o hastaneye gideceksiniz diye bir kural yok ki. Sıkmayın canınızı lütfen. Ama jinekoloğa çocuk için gidilmez sadece, fobiye dönüştürüp kontrollerinizi aksatmayın.

Ayrıca kesinlikle bir daha da eşinizle girmeyin muayeneye derim. Sizin o halinizi görünce bayılmış. Siz normal bir muayene geçirseydiniz, eşiniz de bayılmazdı. Yine de benim için muayene kısmını eşim görmese daha iyi. Beni hep eşim götürür hastaneye (araba sürmeyi bilmiyorum, ehliyetim yok) ama kadın doğumsa girdiğim bölüm, beni doktorla yalnız bırakır her zaman. O da istemez, ben de. Belki yanıma gelse eşim, ben de gerilebilirim. Bu durumun sizin gerginliğinizi arttırmış olabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca nasıl evlenmiş olmak için evlenilmemeliyse, çocuk yapmış olmak için de bebek sahibi olunmamalı. Hazır olana kadar bekleyin mutlaka. Kim ne derse desin, siz alacaksınız o bebeğin sorumluluğunu. Başkası değil.

tatlı malesef herkes de diyor güçlü ol diye ama olamıyorum.

Abartmanızı ve ağlamanızı çocuk yapmayı hiç istememenize rağmen zorla yapmaya ikna olmanıza veriyorum. Ben öyle hissettim açıkçası....

Jinekolojik muayenede mi bu kadar kötü oldunuz eşinizde siz öyle çataldayken izledi mi ne garip

çatala yatmayı ret ettim eğer yatsaydım zaten ordan kalkamazdım. doktor anladı zaten sedyeye yatırdı üstüme bez örttü eşim bişey görmedi aslında. çünkü doktorum sadece ekrana bakmasına izin verdi.

Abartmanızı ve ağlamanızı çocuk yapmayı hiç istememenize rağmen zorla yapmaya ikna olmanıza veriyorum. Ben öyle hissettim açıkçası....

öyle zaten. ama eşim bebek konusunda hassas tamam baskı uygulamıyor olmazsa olmaz nabayım diyor ama ben anlıyorum gözlerinde çok istiyor. belki doğunca çok sevicem diyorum şuan o konuda karışığım.

sezaryan olur galiba. herkez bu soruyu soruyor zaten nasıl doğum yapıcaksın bilmiyorum. hazır değilim diyorum 9 ayda hazır hissedersin diyıorlar.

Ben de sezeryanla dogum yaptim ve tekrar soyluyorum, rutin vajinal muayeneye dayanamayan birinin dayanmasi imkansiz.
Hamileliğiniz boyunca hic vajinal ultrason gerekmedigini ve cati muayenesi yaptirmadiginizi varsaysak bile dogumda koca ignelere, sonrasindaki vajinal kontrollere, karninizdan bastirmalarina falan nasil dayanacaksiniz?

ben bunlara dayanamam ki

olmadım dün ilkti. eşim illaki bende gelcem dedi. elli kere de dışarda dur gerek yok kötü olursun dedim. meraklı melahat herşeyi merak eder zaten.
Merakliliktan değil o senin yanında olmak istemiştir ben kürtaja giricem kocam bi gitti yok nerde nerde aradim geldi dedim sen nereye gittin bi baktım hüngür hüngür ağlıyo ama görsen izbandut gibi bu adam çok katı ağlamaz dersin o derece ama onlarda hassas aslında Allah seninde benimde isteyen herkesinde gönlünü kucağını boş bırakmasın inşallah dua edicem sana inşallah gerek kalmaz tedaviye

Valla bende dayanamam ya hemen tansiyonun düşüyo bayılıp kaliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…