Tedavimi olmalıyım :(

bella-donna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
2.785
3.607
Merhaba kızlar,
ben uni son sınıf öğrencisiyim aynı zamanda part time harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum. İşyerimi,patronumu,işimi çok seviyorum severek gidiyorum,saat ücretimde iyi çok şükür. Gel gelelim ben aldığım Haftalığı oldugu gibi alısverişe harcıyorum,inanılmaz derecede çok harcıyorum kendime hakim olamıyorum.vicdanım cok rahatsız,annemle bu konuda çok tartışıyoruz ama engel olamıyorum,dün yine baya bi günah işledim.gerekirse yemiyorum dışarda gidip o parayla bişey alıyorum kendime.psikologa gidilirmi bunun icin,açıkcası böyle bişey icin gitmeye utanırım,normalde cok iradeliyim!

En iyisi işe gitme parasız kalınca harcayacak paranda olmaz,alışverişe gidicek nedeninde...başka ne denir bilemedimki...

Merhaba kızlar,
ben uni son sınıf öğrencisiyim aynı zamanda part time harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum. İşyerimi,patronumu,işimi çok seviyorum severek gidiyorum,saat ücretimde iyi çok şükür. Gel gelelim ben aldığım Haftalığı oldugu gibi alısverişe harcıyorum,inanılmaz derecede çok harcıyorum kendime hakim olamıyorum.vicdanım cok rahatsız,annemle bu konuda çok tartışıyoruz ama engel olamıyorum,dün yine baya bi günah işledim.gerekirse yemiyorum dışarda gidip o parayla bişey alıyorum kendime.psikologa gidilirmi bunun icin,açıkcası böyle bişey icin gitmeye utanırım,normalde cok iradeliyim!

Ben de öyleydim.
Ünv bitince geçiyor.
Dönüp ardıma bakınca
İyi ki de almışım diyorum.
Gençsin yani gez toz giyin harca.

Günaha girdim derken alış-veriş yaptığınız için mi?
İsteseniz almazsınız bence bunda doktora gidecek pek bir şey göremedim.
Örnek vermek gerekirse ben maaşımı çekmiyorum,kartı da yanımda taşımıyorum.
Cüzdanıma sadece 10 ya da 20 tl alıyorum duruma göre.
İsterseniz çözüm üretebilirsiniz :KK66:

Benim kuzenimde cok para harciyo kiyafet makyaj vesayre. Su anda hic bisey almiyo, Para biriktirmek icin. Mesela yokmu ilerde almak istedin bisey. Kuzenim araba almak icin biriktirio, 2 aydir falan hic bisey almadi. Kendine limit koy su zamana kadae bisey almak yasak gibi. Yapamiosan tedavi olabilirsin. Sen yine olan parayi harciosun, olmayani da kredi kartiyla harcayan var

Günaha girdim derken alış-veriş yaptığınız için mi?
İsteseniz almazsınız bence bunda doktora gidecek pek bir şey göremedim.
Örnek vermek gerekirse ben maaşımı çekmiyorum,kartı da yanımda taşımıyorum.
Cüzdanıma sadece 10 ya da 20 tl alıyorum duruma göre.
İsterseniz çözüm üretebilirsiniz :KK66:
Evet günah derken o manada dedim :KK48: ben maaşı elden alıyorum patronum sen öğrencisin sana hemen Lazım olur diye elden veriyor iyi yapmıyor sanırım

Benim kuzenimde cok para harciyo kiyafet makyaj vesayre. Su anda hic bisey almiyo, Para biriktirmek icin. Mesela yokmu ilerde almak istedin bisey. Kuzenim araba almak icin biriktirio, 2 aydir falan hic bisey almadi. Kendine limit koy su zamana kadae bisey almak yasak gibi. Yapamiosan tedavi olabilirsin. Sen yine olan parayi harciosun, olmayani da kredi kartiyla harcayan var
Kredi Kartı hic düşünmedim yoksa donuma kadar alırlar :KK17: yani olanı harcıyorum,kendime çeyizlik falan aldım birsürü ama neyse sanki hemen evlenmiyorum ya bunuda harcayayım diyorum

Merhaba kızlar,
Eğer kendinden kısıp alışveriş yapıyorsan ortada bir sorun olduğu aşikar.
Mesela, sinemaya gitmiyor o parayla bir t-shirt alıyorsan, arkadaşlarınla bir yerlerde zaman geçirmek yerine orda harcayacağın parayı hesaplıyorsan bir doktora görünmende fayda var.

Avm lere çok gitme, gidince insanı dürtüyor resmen mağazalar. Çok mağaza olan yerlere de uğrama işten çık eve git bir müddet unutursun ..annen haklı , çala çaputamı çalışıyorsun yazık yani.ihtiyacın olan kadar al 2. Yi alma aynı şeyin..

Abartarak söyledim onu tabi aç gezmiyorum ama yani Kıyafet almak için biriktiriyorum ufak tefekten arta kalanı

anladim canim.
bence durumun varsa tabiki ye, ic, gez, kiyafet al hayatini simdi yasayacaksin ama eger abarttigini düsünüyorsan yardim alabilirsin.
peki kazandigin paranin bi kismini biyere yatirsan birikim olsa - yani cekemesen - zorunlu gibi yapabilirmisin ki bi dene istersen.

X