- Konu Sahibi uzumbugusu
-
boşanma davası hakkına birşey bilmiyorum ama eşiniz psikoloğa gitti mi? Ya da siz böyle bir teklifte bulundunuz mu ona?
cnm Allah yardımcın olsn. 20 yıllık eşler bile birbirini tanıyamaz oluyor bazen.başımıza neler geleceğini bilemiyoruz. İnşallah senin için en hayırlısı olur. oğlun için en doğru kararı vermişsin
Bu tür hareketleri varsa boşanmakta haklısın kızlarımı elin oğlu hasta ,aşağlaması için yuva kurmuyor kararın doğru
Ona göre onda sorun yok sinirlendirmeseymişim oluyo..tabiki çok söyledim ama gitmedi..
en son sinirlendiği olayda 2 gün boyunca büyük temizlik yaptım ewde dip köşe..
Ewe bazen aç gelir bazen tok belli olmaz anneside yukarda oturuyo ewde yemek olmayınca ordan yyiyo..Neden ewde yemek yapmamışım.ayrıca 4 gündür market alışverişi yapması gerekiyodu ewdede dogru düzgün bişey yoktu..Bi ekmek almış gelmiş elini kolunu sallaya sallaya..
bu adamı yola getirmen için epey uğraşacaksın kesin anneside dolduruşa getiriyordur,ana oğul otursun sen onların kölesi değilsin sakın 2 söz ile eve geri dönme burnundan fitil,fitil getir halen boşanacağını sanmıyorum geri dönersende şartın kaynanadan uzak olman
adlıyeye gıt,bınanın onunde dılekcecıler var..onlara kaba taslak anlat,ıste bosanma davası acmak ıstıyorum,kendıme ve ogluma nafaka ıstıyorum de..ve daha baska mal varlıgı falan varsa tedbır ıste..sen bunları anlat..dılekcecı yazar usulune uygun..sonra o dılekceyle sana adlıyede nereye muracat edecegını soyler...yaklasık 70 80 lıra kadar masraf cıkıyor..2 haftaya kadar da dava gunu bellı olur..durumun ıyıyse av.tut...degılse barodan ucretsız av. ta alabılırsın..
hakkınızda hayırlısı olsun, çocuğunuz için en doğrusu galiba çünkü böyle sinirli adamlar yanlarında çocuklarının olup olmadığını hiç umursamıyorlar ve bağırıp çağırmakta sakınca görmüyorlar, sesinin şiddetini tahmin edebiliyorum.
ailene gittiğinde eşin geri dön vs. şeyler söylemedimi, özür dilemedi mi,
boşanma dilekçesini de savcılığa veriyorsunuz, eğer maddi gücünüz yoksa baroya başvurursanız ücretsiz avukatta veriyorlar
Teşekkür ederim cnm.Mahkeme celbi diyolar sanırım kaç günde ona ulaşır peki?
O gün telefonumu kırdı.Hattımda orda kaldı hiç bişey almadan çıktım.elbisem bile yok..Eşim aramadı hiçş aramasında zaten yine aynı şeyler olacaksa ..
Annesi ve babası aradılar ailemi ben kimseyle konuşmadım..
Bu arada eşimin aile şirketi ve hisseleri vardı..
Geçenlerde hissesini babasının üstüne devrettiğini söyledi bi arkadaşına benim yanımda..Ve gülerek feryal bnden boşanacak ya nafaka vermiyim diye dedi..Şakamıydı ciddimiydi bilmiyorum..şirkette genel müdür pozisyonunda.ama maaş olarak 2 milyar alıyo..fakat asgari ücret alıo olarak görünüyomuş bu durumda ne yapabilirim??
sıgortada asgarı ucret gorunuyorsa yapacagın tek sey olur..onun maas bordrolarından bırını ele gecırmek..ha bu suan ayrı evlerde yasarken pek mumkun degıl..sana vereceklerı maasıyla dogru ora ntılı oldugundan asgarı ucret alıyor gıbı gorunuyorsa mesela...maasının 1/4 unu verıyor hakım nafaka olarak..600 se 150 lıra alıyosun yanı..o yasal yollarda kendını asgarı ucrtlı gosterdıyse sen aksını ısbatlayamazsın...babasının ustune mal olması senın acından kotu ve ayrıca aıle sırketı olmasıda..sen yınede adlıyede tedbır koydur o zaman halıhazırda malı varsa ustunde devredemez ...
Canım ama şöyle bi durum var yurt dışı bağlntılı işleri var.Yani genel olarak yurt dışıyla çalışıolar ve eşim gidiyo bu işleri halledebilmek için.şirketin iyi kazandıgı belli yani.bu durumda anlaşılmazmı asgari ücretten daha fazlasını alacagı?
hakım sırketın ne yaptıgıyla ılgılenmez canım,onundekı kagıtta yazana gore karar verır..benım eskı esımde ozel bır sırkette muh. mud. ıdı 2 mılyar cıvarı maası vardı ve kendını asgarı ucr. gostermıstı..yanı suan kı halının aynısı ıdı benmkıde..
sadece 150 lıra nafaka alabıldım o kadar..
Ya aslnda onun parasınada muhtaç değilim ne hali varsa görsün.Ben çalışıp bakarım ogluma o beni kaybettiğine yansın..
Çok sağol yardımın için..
işte boyle kadınlık gurularına hıc kapılma..ya nıye sen calısıp bakasın.pasa pasa bebeyı yapmayı bılıyosa nafakasınıda verecek..hem sana verecek hem ogluna..mesele mıktar degıl mesele onun canını yakmak..hayatına gırmen bu denlı kolaymıydıkı cıkman kolay olsun..kadınlar boyle bakıyor olaya ne kotu..yanı bıan once kurtulayımda..boyle dusunme..bende muhtac degıldım ama bana evlıyken vermedı 1 lıra nın yuzuden tazmınat nafaka altın acabılecegım tum davaları actım..sonunda nemı oldu..sırketten atıldı..işssiz aylak gezıyor sımdı unvste mezunu..tedbır var adının ustunde sıgortalı bı ıse gırdıgı anda hapıs ceazsı..yetmezmı...bak bana yenı yuvamı kurmusum 9 aylık hamıleyım hamdolsun cektıgım onca seyden sonra rabbım odul nıyetıne verdı esımı ve bebegımı...olan ona oldu..bu kadar kolay degıl kımse kusura bakmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?