Elektrikli Mutfak Aletleri Tefal actıfry fritöz

Tatlım eşim almış bana hediye olarak ilk başta ben biraz olumsuz yaklaşmıştım ama kullandıkça en sevdiğim mutfak aletlerinden biri oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum canım

canım ben geçen sene anneler günü kampanyasında Tefal mağazasından 330 a mı ne aldım.alacaksan Tefal mağazasından al.Neden dersen 1 sene sigortalı kullanıcı hatalarına karşı.yine sen bir sor.ablam bir ürününü almış düşürmüş kulpu kırılmış.ücretsiz değiştirmişler.benim actifry da kulpunun kenarındaki lastik ince yırtıldı.çok titiz kullandım sık kullanmam.2-3 haftada bir kızartma yaparım.2 kez irmik helvası denedim.et yemeğini toplasan 5 kez yapmışımdır.az kullandım.narin kullandım ama lastik yırtıldı.tefale mail attım.garantisi 2 yıldı sanırım ve benimki devam ediyor hala.yetkili servise gidin dediler gittim o lastikle birlikte sapını 20 tl ye değiştirdiler müşteri hatası diye.oysaki alakası yok.anneler gününden önce götürseydim ücretsiz değişecekti.1 yıllık sigortası geçmiş.ihmal ettim götürmeyi.internetten veya başka yerlerden alınca garantisi var ama sigorta yapmıyorlar aklında bulunsun.bir de tefal mağazasından alınca bizim ürünü kendi sistemlerine kayıt etmişler.garanti belgesi vb olmadan gidip arızalanırsa vb tamir ettirebiliyorsun.başka yerlerden alırsan garanti belgeni kaybetmemen lazım.teknik servis söyledi.alacaksan siyah al benimki siyah .beyaz kirlenir hemen.bir de yeni modellerin tavalarının içi farklı ve güzel kenarda bariyer var.benim aldığımda yok.patates kızartırken döndürdüğünde bazen tavanın tepesine takılıyor açıp içine atmak gerekiyor.yeniler daha güzel.elim kolum bu makine iyiki almışım.önceden fırında yapardım yapış yapış yağ olurdu uğraş dur.patatesi 1 cm den kalın doğrar ve yıkadığın gibi sulu sulu atarsan çıtır çıtır olmaz.ben kitaptaki gibi yapıyorum çıtır çıtır.kaşığıyla yağ koymuyorum.bazen çok az koymama rağmen çıtır çıtır.benimki 1 kg luk.4 tavuk budu sığıyor.küçükse 5 tane.biz 3 kişiyiz.kalabalık aileysen 2 kez pişirmek istemiyorsan büyüğünü al.2-3 kişilik aile için 1 kg yeter

artıları
*içindeki tarifler çok güzel(yaptıklarım:irmik helvası-et yemeği-mantarlı et yemeği-kızartmalar) bunları süper yapıyor.ama ölçülere uy.ben mantarı 2 kat fazla attım resmen göl oldu sulandı.makineyi bozmasından korktum suyunu aldım.şükür bişey olmadı.
*parçaları makineye giriyor bu süper
*saatini ayarla git o seni bitince uyarıyor.ince doğrarsam 25 dkda patates kızarıyor biraz kalınsa 30 dk karıştırma derdin yok.çevreyi batırmıyor sadece kapağını.onu da at makineye yıkasın.

eksileri
*kapak kenarındaki contaya yağ sıçradığını benim gibi geç farkedersen temizlemekte geç kalırsan o yağ yapışıyor.kimyasal içerikli deterjan kullanmamakta fayda var.kokusu siniyor lastiğe
*biraz sesli çalışıyor
*sigara böreğini parçaladı.kitabında muska böreği var. sigara böreğim dolgun ve uzun oldu benim malesef parçaladı.

Arkadaşın biri demiş sadece dondurulmuş ürünlerde iyi sonuç alınıyor..Bende katılıyorum fritöze kendi doğradığım patatesler öyle çıkmıyor pişmemiş ve dağılmış çıkıyor diğer kızartma ürünlerini denemedim..Sadece patates kızartmak için alınacaksa bu parayı vermeye değmez..

canım benimki hiç dağılmıyor kaç seferdir kızartıyorum.çıtır çıtır resmen .kitabında yazıyor doğrama şekilleri.ben fast foodlardakinden biraz daha kalın doğruyorum sonra yıkıyorum nişastası yapışmasın diye.sebze kurutucusunda kurutup atıyorum.hiç de dağılmadı.ama 1 keresinde patatesin cinsinden kaynaklıydı sanırım içi hamur gibiydi.geçen seneden beri kullanıyorum 1 kez olumsuz sonuç aldım.hatta en büyük keyfimiz kahvaltıda.çok güzel kestane-tavuk ve irmik helc-vası yapıyor.ben çekirdek bile kavurdum yıkayıp.ama dk sını fazla yaptım yaktım.3-4 dk yetermiş

arkadaşlar bu ürüne ben de çok baktım anladığım kadarıyla önce fırın mantığıyla pişirip sonra o yağı kullanarak kızartıyor bu sebeple çok elektrik harcıyor ve uzun sürede pişiyor. bunun yerine esse'de kızartma tepsisi var, delikli bir tepsi fırında kızartma yapmanızı sağlıyor sebzeleri yağlayıp koyuyorsunuz ki bu bir kaşıktan da az yapar sanırım, evde olmasına rağmen hiç kullanmadık sonucunu bilmiyorum...
başka bir fritöz ya da kızartma tenceresi kullanacaksanız şunu tavsiye etmek isterim dondurulmuş ürün daha az yağ çeker bu yüzden daha iyi kızartıyor. kendi doğradığınız patatesleri dondurun öyle kızartın ve yağ iyice kızmış olsun, kızmamış yağda yapılan her türlü şey yağ çeker, yumurta bile yapıyorsanız dikkat edin yağ kızmadıysa yumurta hemen kabarmaz.. ve tabii ki mutlaka kızartmaları çıkarınca altına kağıt havlu sermeyi unutmayın :56:

arkadaslar bendede bu urun olmasina ragmen ben sadece patates icin kullaniyorum. meger neler yapiliyormus?? helva sigara boregi demissiniz..zahmet olmazsa tarifleri yazabilirmisiniz buraya???

et yemeğini veya kavurmasını nasıl yapıyorsunuz. kitabında belirtildiği kadar kısa sürede pşişiyor mu,ben deneyemedim.
siz de nasıl oluyor?

Slm arkdslar ben actifry alali 2ay oldu aldigima alacagima bin pisman oldum bana gore tarif kitabinda kayda deger bise yok hic kullanmadim daha inanin alan olsa saticam borekler donmadan kizatilmiyor ptatesi 30 dk da kizartiyor icli kofteyi dondurmadan kizartamiyosunuz ben en cok oglum icin istedim bu makineyi fakat bin pisman oldum yagda kizarmis patatesin tadi asla yok borek yapicam icli kofte yapicam yarim saat donmalarini beklicem urunu degistirmek yagli firitöz almak icin tefale gittim ustunden 10 gun gectigi icin asla degisim yapamam dendi ve magdur edildim hic kullanmadigim 450 lira verdigim bu urunun dolabin ustunde sus durmasi yiyipp bitirio beni

Slm arkdslar ben actifry alali 2ay oldu aldigima alacagima bin pisman oldum bana gore tarif kitabinda kayda deger bise yok hic kullanmadim daha inanin alan olsa saticam borekler donmadan kizatilmiyor ptatesi 30 dk da kizartiyor icli kofteyi dondurmadan kizartamiyosunuz ben en cok oglum icin istedim bu makineyi fakat bin pisman oldum yagda kizarmis patatesin tadi asla yok borek yapicam icli kofte yapicam yarim saat donmalarini beklicem urunu degistirmek yagli firitöz almak icin tefale gittim ustunden 10 gun gectigi icin asla degisim yapamam dendi ve magdur edildim hic kullanmadigim 450 lira verdigim bu urunun dolabin ustunde sus durmasi yiyipp bitirio beni

haklısın. aslında bende pişmanım.ama belirtmiyorum.evde kapladığı yer kadar marifeti yok.sadece patates kızartıyor.bir de donmuş mantıları kızartıyorum.pratik ve lezzetli değil.onun yerine mikrodalga alsam iyiydi.ben de arkadaş kurbanı oldum.
demekki bir şey alırken iyice araştırmak lazım. devir öyle bir devir. iğne bile alacak isek internette araştıralım. ben öyle yapıyorum artık.
bende 2. el sitelerine ilan ver. mutlaka alıcı çıkacaktır.

ben de sadece kızartma yapmak için kullanıyorum. aldıgıma bin pişmanım ama ses cıkaramıyorum.
basta patatesi cubuk cubuk kızartırken hiç tat almıyorduk dediğinz gibi.
ama ben son zamanlarda ya elma dilim yapıyorum yada küp küp dogruyorum böyle çok güzel oluyor
isterseniz bir de böyle deneyin

haklısın. aslında bende pişmanım.ama belirtmiyorum.evde kapladığı yer kadar marifeti yok.sadece patates kızartıyor.bir de donmuş mantıları kızartıyorum.pratik ve lezzetli değil.onun yerine mikrodalga alsam iyiydi.ben de arkadaş kurbanı oldum.
demekki bir şey alırken iyice araştırmak lazım. devir öyle bir devir. iğne bile alacak isek internette araştıralım. ben öyle yapıyorum artık.
bende 2. el sitelerine ilan ver. mutlaka alıcı çıkacaktır.
Ilgine tsk edrm acaba bildigin 2.el site varmi esime belli edem iyorm cok uzgunum 450liraaz parami koca bir tarif kitabi var bir kayda deger tarif yok cok memnun kalanlara sasiyorum ayrica benim actifry 0hic kullanmadim forumda satiyorum alan varmi diye konu acmistim okursaniz mağduriyet imi anlarsiniz

Son düzenleme:
ben de sadece kızartma yapmak için kullanıyorum. aldıgıma bin pişmanım ama ses cıkaramıyorum.
basta patatesi cubuk cubuk kızartırken hiç tat almıyorduk dediğinz gibi.
ama ben son zamanlarda ya elma dilim yapıyorum yada küp küp dogruyorum böyle çok güzel oluyor
isterseniz bir de böyle deneyin

Inanin satailiri.m umuduyla elime almiyorum ayrica bendeki actifry 0 hic kullanmadim forumda satiyorum alan varmidiye bi konu acmistim onu okursanizmagduruyetimi anlarsiniz

Ilgine tsk edrm acaba bildigin 2.el site varmi esime belli edem iyorm cok uzgunum 450liraaz parami koca bir tarif kitabi var bir kayda deger tarif yok cok memnun kalanlara sasiyorum ayrica benim actifry 0hic kullanmadim forumda satiyorum alan varmi diye konu acmistim okursaniz mağduriyet imi anlarsiniz

canım,özellikle bildiğim, tavsiye edeceğim bir site yok.ama yine internetten aratabilirsin 2. el diye. kız kardeşimin eşi bu konuda çok ilgili mesela. inanın evinde kullanmadığı artık işe yaramayan herşeyi,kızının oyuncakları ,kanepe vs. ne varsa internetten satıyor.inşallah sende satarsın.
sağlıcakla kal.

canım,özellikle bildiğim, tavsiye edeceğim bir site yok.ama yine internetten aratabilirsin 2. el diye. kız kardeşimin eşi bu konuda çok ilgili mesela. inanın evinde kullanmadığı artık işe yaramayan herşeyi,kızının oyuncakları ,kanepe vs. ne varsa internetten satıyor.inşallah sende satarsın.
sağlıcakla kal.

Cok sasirdim cok tsk ederim arastiricam

Back
X