Dün sabah ilk iş odamın kapısına ve buzdolabına şişman ve zayıf fotoğraflarımı astım.. Mutfağa ne zaman gitsem resme bakıp geri dönüyorum.. Odama girerken, yeterince spor yapıp yapmadığımı soruyorum kendime.. Çok faydalı oldu.. Tüm eski kıyafetlerim dolabımda.. Onların içine tekrar gireceğim günü düşünüp heyecanlanıyorum.. Bazılarının etiketleri hala üzerinde. Hiç giymemişim bile.. 36-38 beden giyindiğim zamanlardı onlar Şimdi hoş bir anı gibi kalmasını istemiyorum.. Şu andaki kilomu yazmak istemiyorum.. Ben biliyorum bu da bana yeter zaten.. Yeni bir gardrop oluşturmadım kendime, illaki o eski kıyafetlerime giricem tekrar..
Niye kilo aldım o kadar değil mi? Aklınızdan geçen soru bu.. Malesef bazı kötü hastalıklar atlattım.. O zamanlar yaşadıklarımı hatırlamak bile istemiyorum.. Hastalıkla savaşırken diyet vs yasaktı.. Gerçi hala diyet yasak.. Doktor hızlı kilo vermemi istemiyor ama kilo vermem lazım.. Çünkü kilo hastalığın tekrarlamasını hızlandırıyor.. Bir gün anlatırım bunu..
2 gündür yürüyüşe başladım.. 30 dk sabah yada öğlen yürüyorum, 20-30 dakika kadarda akşam yemeğinden sonra.. Sonra mekik çekip, karın/kol/bacak ve sırt kaslarımı çalıştıracak hareketler yapıyorum.. Yaklaşık 30 dk sürüyor.. Daha sonra 10-15 dk meditasyon yapıyor ve sporlarımı sonlandırıyorum.. Spor sonrasında sade ve şekersiz nescafe yada türk kahvesi içiyorum.. Bu yağ yakımına devam etmesini sağlıyor vücudumun..
21 gün boyunca şeker ve şekerli şeylerden uzak duracağım, bugün 2. Gün..
Sadece kahvaltıda 2 dilim çavdar ekmeği yiyorum, onun dışında ekmek yok..
Çok zorlayan bir diyet yapmayacağım.. Önceliğim yağları kasa çevirmek.. Bir taraftan zayıflayıp bir taraftan kas yapmam lazım..
Buraya yazmamın sebebi, bir kaç yıl önce yine burda diyet günlüğü tutmuştum ama farklı bir nick ile.. Ve kısa sürede 30 kilo vermiştim.. Ama o zamanlar sporu bu kadar yoğun yapmıyordum.. Spor önemli! Şunu özellikle belirteyim, eğer diyet yaparken kas kaybederseniz çok ciddi sağlık problemi yaşayabilirsiniz.. Ben yaşadım.. Doktorumun diyete izin vermeme sebebi bu..
Neler yiyorum, hangi saatte ne sporu yaptım vs yazıcam yavaş yavaş.. Ha birde; kilomu yazmayı düşünmüyorum ama bayaa çok Sadeece günlük kaybettiğim kg/g bilgisini yazacağım.. İsteyen ilk sayfadan itibaren toplar ve kaç kilo verdiğime bakar.. Derdim kas kaybetmeden kilo vermek!
Şimdi gidip şu bozulan tartıyı tamir ettireyim, sonra görüşürüz