Öncelikle bebeğiniz analı babalı büyüsün inşAllah.
Size diğer arkadaşlar gibi pembemsi bir yorum getiremeyeceğim malesef.
Demişsiniz ki;'evde bunalıyorum'..
Pardon arkadaşım ama,kendi huyunuzu bile bile neden bir bebek sahibi olmaya karar verdiniz,yada kaza ile oldu diyelim..Kaza ile olsa bile,bir kadına annelik iç güdüsü bir anda tetikler bazı şeyleri..
Bende çocuğumu tek başıma büyütüyorum,benim yaşımda 26..
Hepimiz an gelir,gün gelir bunalırız evde,fakat bir annenin sorumluluğu daha ağır basar.
'Bu bebek benim,bana ihtiyacı var' iç güdüsü ile bebeğinize şevkle bakmanız gerekir diye düşünüyorum.
Çocuk bakıcısına güvenerek çocuk büyütülmez,önce siz bakacak güce sahip olmalısınız,gerisi teferruat.
Annelik illa ki bir bebeği görür görmez tavan yapmak değil bana göre,iç güdülerinize hak veriyorum..
Fakat bebek bakımı çok farklı birşey,insan bir kediye bile annelik iç güdüsüyle nasıl davranıyor..
Lütfen kendinize gelin bir an önce..
Sizin sorumluluğunuz çok büyük artık..
Bakın benimde ilk çocuğum..annem 15-20 gün lohusayken yanımdaydı..
İnanır mısınız,bebeğimin altını bile anneme aldırmıyordum..
İlla kendim alacağım,annem bile olsa içime sinmiyordu işte..
Yani sorumluluklarımızın farkına varmak lazım..
Bende lohusalık dönemini çok ağır atlattım kendimce,fakat lohusalık dönemi 8 ay sürmemeli arkadaşım.
Bebeğinizin güçlü bir anneye ihtiyacı var,anneliğinin farkına varmamış,güçsüz bir kadına değil.
Çocuğunuza sarılın,bütün gece göğüsünüzde uyutun,ona bambaşka duygularla sarılın uyandığınızda.
Onun güçlü bir anneye sahip olduğunu hissettirin.
Dağlar kadar büyük olan anne yüreğine sahip olduğunu hissetsin.
Lütfen ona sarılın sımsıcak..ve kendinize deyin ki;
'ben çocuğumu yalnız ve misler gibi büyüteceğim,dünyada ikimiz bile kalmış olsak ben çocuğuma yeterim'
Cevabınız ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle.Sizinde çocuğunuz varmış aynısını sizin içinde temenni ederim.
Evet yapı olarak evde durabilecek bir yapıda değilim.Önceki yorumlarda da bahsettim.Bebek sahibi olmak evden hiç çıkmamak anlamına gelmez bence.Ben demiyorum ki bebek doğduğu gün gezelim tozalım.Ya da bebek hastayken dışarı çıkalım eğlenelim.Kusursuz insan yoktur,insanları huylarına,karakterine göre bebek sahibi olur yada olamaz diye sınıflandıramayız düşüncesindeyim ben.Örneğin sizin kötü huyunuz da sinirli olmanızdır belki,örnek veriyorum,ben size gelip diyor muyum neden bebek sahibi oldunuz diye..Başka bir arkadaşın kötü huyu inatçılığıdır,diyor muyuz ona neden bebek sahibi oldunuz diye..
Bebeğim kazayla olmadı gayet isteyerek ve planlı bir şekilde doğurdum..
Sanırım yanlış anladınız,bebeğimi sevmiyorum büyütmek istemiyorum gibi bir şey yazmadım ben.Sizin yorumunuzdan sonra döndüm tekrar okudum yazmamışım..
Canım ben çocuk bakıcısına güvenmedim kesinlikle.Bebeğin 1. ihtiyacı olan kişi annedir..Benim zaten bakacak gücüm fazlasıyla var..
Kesinlikle haklısınız,bebek bakımı çok özel ve farklı bir şey.İçimde merhamet duygusunu bolca bulundurduğuma inanıyorum.Bütün canlılara merhatmet ederim..Annelik iç güdülerime de güveniyorum demek oluyor bu.
İnanın ki sorumluklarımın gayet bilincindeyim..8 aydır lohusalık dönemim sürmüyor zaten,kendi çıkarımınız bu ..
Yeterince güçlü bir anne ve kadın olduğuma inanıyorum.Bu beniim düşüncem değil yalnızca,etrafımdakiler de bu konuda beni takdir etmiştir.
'Anneliğinin farkına varmamış' inanır mısınız bunu okuyunca bi an duraksadım.Sanırım farkına varmadan yazdınız.Bu gerçekten ağır bir söz..Buna cevap bile vermeyeceğim..Başka birisinin size bunu dediğini düşünün ve empati yapın lütfen..
Bebeğim zaten anne güvenine sahip olduğunun farkında.Bebeğimle ilişkim o kadar güzel ki..İsterseniz size ınstagram hesabımı vereyim özelden,görün gözlerimizdeki mutluluk ve ışıltıyı..
Belki yorumları okumamışınızdır,bir kez daha söylüyorum
Bebeğimle ilişkimde hiç bir sorunum yok..Olsaydı emin olun ki buraya yazı yazıyor olmak yerine çoktan bir pedagoğun yanında olurdum.
Sadece pratik olamamaktan dolayı açtım bu konuyu..Konuyu açtığımda çok duygusal bir andaydım..Ondan dolayı biraz daha dramatik yansıtmış olabilirim durumu..
Tekrar tekrar teşekkür ediyorum