Tek başıma seyahat

Berlin Hanim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2023
245
576
18
Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?

Bence guzel olabilir ama Turkiyede yasiyoruz :/ yani biz kadinlar icin cok guvenli olmayabilir. Siz de bunun farkindasinizdir zaten ama bana kalirsa yapmayin derim cok riskli
Tesekkurler biber gazimi alip yola koyulacaktim ama ben de ufaktan bir tirsmiyorum degil

Geldiğiniz ülkede belirlenmiş kamp alanında değil de istediğiniz yerde kamp kurabiliyor musunuz? Kamp ateşi falan yakabiliyor musunuz her istediğiniz yerde? Orada kural kanun var, burada yok mu?

Tek başınıza Edirne'den Kars'a kadar dayanabileceğinizi sanmıyorum. Ortaçağ gibi oldu artık. Youtuber tayfanın peşine takılın kalabalık olur tedirginlik yaşamazsınız diyeceğim ama öyle de kendinizle vakit geçiremezsiniz. Üstelik yurtdışından geldiğinizi söylemeniz bile bela olabilir. İlle de gitmek istiyorum derseniz kıyı şeridini kullanın. Tek başına kadın olarak fazla rahatsız edilmezsiniz gibi geliyor bana.

Yorum icin tesekkurler fakat sadece kullanici ismim Berlin, doğma büyüme Türkiye'liyim ateş yakmiyorum ben ve evet yerleşim yerlerinden uzakta uygun bir alan bulup elbette çadır kurabiliriz kanuna aykırı bir durum yok. Teşekkür ederim tavsiyeler icin

Siz caniniza susamisiniz herhalde tr de tek başınıza çadır kurup kalacaksınız öylemi başka bir ülkeden mi geldiniz buraya,yada hiç mi etrafinizda neler oluyor bilmiyorsunuz,TV vs izlemiyorsunuz.

Ben tek başıma tatile cikcam tura,değil çadırda kalmak otelde bile tek başıma kalmaya korkarım anca çok bilindik iyi bir otellerde kalırsam anca olur bu iş.insanlar yabancı ülkelerden geliyor dünya turu diye hiç bir ülkede olmuyor ama burda öldürülüyorlar hiç mi duymadiniz.

Keşke başka bir ülkede yaşıyor olsaydınız, size güvenle ve sevinçle destek olsaydık. Gerçekten çok isterdim, çünkü bir kadın için doğayla içiçe olmak kadar zenginleştirici bir içsel seyahat yok.

Ama maalesef ülkemiz kaçak göçmen işgali altında, sapığı iti hırsızı uğursuzu hepsi heryerde.
Kızım veya kardeşim olsaydınız sizi vazgeçirmek için her yolu denerdim inanın. Yapmayın...

Öncelikle insan hayatında böyle bir macera yaşamalı mı eve imkanı ve cesareti varsa neden olmasın?

Kamp fikri ile ilgili şunu söyleyebilirim her yerde kafamıza estiği gibi çadır kurmak çok mantıklı değil. Çocukluğumdan beri çadır kampı yapan birisi olarak aldığım eğitimlerde de ilk bunu söylerler; güvenli alanları bulmak, korunaklı olması ilk şart.
O yüzden campingler daha mantıklı.

(Bir süre sonra bir gezi planımız var eşimle ki kamp yapmayı çok severiz. Gideceğimiz bölgeyle ilgili arkadaşımla konuşurken o bölgede kamp yapmayın bizim köyümüz oraya çok yakın ve ayılar çok fazla, geçtiğimiz yıllarda yakın tanıdıkları ayı saldırısına uğramış ölmüş hatta.)

Çok uygun fiyatlı konaklamalar oluyor, öğretmenevleri veya internetten baktığınızda yorumları içinize sinen uygun fiyatlı oteller. Bazı şehirlerde de bu şekilde tercih etmeniz sizin güvenliğiniz açısından iyi olur.

O kadar güvenli bir ülkede değiliz malesef. Kamp alanlarında da köşeye kenara çekilip bunu yapabilirsiniz aslında bence bunu. Deneyin öbüe türlü Allah korusun başınıza herşey gelebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…