Tek başıma seyahat

Yaşıt sayılırız, 91'liyim:)
Macera yaşamak yirmilik çıtırlara özel bir şey değil ki :)
Ben 83 yüm Gerçi değin doğru yaşla ilgili değil fakat ben 35 den sonra kam gibi değil de maddi durumum el verdikçe daha konforlu geziler hoşuma gitmeye başladı tur şirketleriyle falan. Anam bu zaman dada konfor demek para demek 😂 Tek sorun bol para bol param olunca hiç durmadan gezmek istiyorum 😂Böylece Everene mesajı gönderdim dönmesini bekliyorum 😂

İyi de ülke ne zaman guvenilirdi? Ben 90lar cocuguyum. Benim zamanımda organ mafyası- çingeneler çocukları kaçırır dururdu. Bir Ümraniye sapığı vardı, ben kucukken serseriler yeni bebeği olan alt komşumuzu döve döve komalık etmişlerdi, adam yoğun bakımda aylarca kalıp vefat etti, aynı mahallemde kahvehane taraması oldu, bir akrabam kendi evinden iki apartman yana giderken bilezigini almak için bıçaklandı, yirmi sene önce halam kadın cinayetine uğradi, yine yirmi sene önce arkadaşımın kuzeni 'ne baktın lan' kavgası ile bıçaklandı öldürüldü.
Daha öncesine gitsek adım başı silahlı insanlarla dolu, "sen şuncusun sen buncusun" diye adam öldürülen zamanlar.
Ne zaman güvenilirdi ki dunya? Yüzde yüz güvenilir,Steril bir dünya mi var? Bir ömür oturup bulunduğun coğrafyaya lanet etmek , hayallerini ertelemek mi çözüm?
Hayatında çadırda bir gece uyumamış insanlar 'cadir guvensiz' demiş, Belki de doğuya hiç gitmemiş insanlar 'dogu güvenilir değil' diyor
Bu kadar ezbere yaşamak zor değil mi ya?
Aslında Doğu oldukça güvenilir. Bugün bile tanrı misafiri olup kollanabilirsin köylerde. İnanmayan varsa yazsın, özelden italyan bir arkadasimin Ağrı'da bir ay kaldığı zaman gelen TV kanalına verdiği röportajın linkini atayım.
Pek çok kadın - erkek arkadaşım Hakkari'nin kanyonlarinda yürüdü, Dersim'in selalelerinde yüzdü. olmayacak bir şey değil , imkansız bir şey hiç değil.
İnsanın başına bir şey gelecekse evden işe giderken de gelir. Ortamda manyak çok. Ama ortamda manyak çok diye hayallerini ertelemek de çok saçma. Çünkü bu dünya dün de bk gibiydi bugün de bk gibi, yarın da bk gibi olmaya devam edecek. Geçmişi romantize etmeye gerek yok,hep kötüydü. Hep de kötü olacak. İlk insandan beri kötüyüz, tarih kötü insanlarla, savaşlarla, felaketlerle dolu. Bunca kötülük arasında bir şekilde hayaliniz varsa gerçekleştirin. Bu kadar köstek olmaya gerek yok .
Kampta size saldıracak manyak şehirde de saldırır. Bkz Ordu'da okul cikisi evine giderken apartman girişinde öldürülen balerin Ceren Özdemir.
Evden de çıkmayalim o zaman, fanusta yasayalim. Hoş yine de Kızkulesi hikayesindeki kız gibi basimiza bir halt geleceği varsa gelir
Evet her zaman vardı bu manyaklar. Ama kabul edelim ki 20 yıl öncesine göre şu an daha kötü bir ortam var. Geçmiş güzellemesi yapmak adetim değildir, tıpkı Anadolu/doğu güzellemesi yapamayacağım gibi. Çünkü yaşadım, yaşıyorum, biliyorum. Bursa, Yalova civarında gidiyorduk kampa. Atlas dergisiyle de yapıyorduk. Kadınların da yalnız gidebileceği gayet güzel kamp alanları var. Türkiye bu konuda cennet. Fanusta yaşayalım demiyorum, böyle bir şey mümkün değil. Ama yalnız bir kadının kafasına göre ortamı bilmeden aaa burası güzelmiş, çadırımı kurayım takılayım demesine müsait bir ülke olduğunu düşünmek bana biraz ütopik geliyor. İlla tecavüz edilir, öldürülür demiyorum. Sözle, bakışla rahatsız edilmesi bile keyfini kaçırabilir. Bizim öyle bir lüksümüz yok maalesef. Ben olsam yine gider yapardım kampımı ama daha temkinli/tedbirli hareket ederdim.

Evet her zaman vardı bu manyaklar. Ama kabul edelim ki 20 yıl öncesine göre şu an daha kötü bir ortam var. Geçmiş güzellemesi yapmak adetim değildir, tıpkı Anadolu/doğu güzellemesi yapamayacağım gibi. Çünkü yaşadım, yaşıyorum, biliyorum. Bursa, Yalova civarında gidiyorduk kampa. Atlas dergisiyle de yapıyorduk. Kadınların da yalnız gidebileceği gayet güzel kamp alanları var. Türkiye bu konuda cennet. Fanusta yaşayalım demiyorum, böyle bir şey mümkün değil. Ama yalnız bir kadının kafasına göre ortamı bilmeden aaa burası güzelmiş, çadırımı kurayım takılayım demesine müsait bir ülke olduğunu düşünmek bana biraz ütopik geliyor. İlla tecavüz edilir, öldürülür demiyorum. Sözle, bakışla rahatsız edilmesi bile keyfini kaçırabilir. Bizim öyle bir lüksümüz yok maalesef. Ben olsam yine gider yapardım kampımı ama daha temkinli/tedbirli hareket ederdim.
Dediklerine katılıyorum, tedbiri elden bırakmasın
Banka kartında yüklüce bir para olsun ki zor durumda hemen alternatif uretebilsin. Ben ücretsiz alanlarda kamp yapmayı severim ama gittigim yer bana güvenli gelmezse diye alternatif kampingleri de öğrenirim.
Bazen bazı şeyler ters tepebilir. O zaman için mutlaka bir B planı olustuturum. Konu sahibi de böyle ilerlemeli. 'yol nereye götürürse'den ziyade akıllı bir gezgin gibi hareket etmeli. Zaten Marmara'nın kıyısı, Çanakkale,ege, Akdeniz zorlanacağı yerler değil. Güneydoğu'ya gelesiye bayagi bir deneyim kazanmış olur.

Airbnb uygulamasından hem yerleşim yerine uzak hem de yürüyüş yapılabilecek bir konumda bulunan bir yer kiralayıp inzivaya çekilebilirsiniz, bahsettiğiniz şey içsel yolculuktan ziyade macera için yapılan bir eylem gibi gözüküyor.

ay onda da geçen evsahibi birini öldürdü
Ne var ya Türkiye'de, bence baştan başa kamp yapılacak harika yerlerle çevri bir ülke. Enn alakasız şehirde (mesela Ankara şereflikochisarda) bile harika kampingler var

ya orası öyle
ülke çok güzel de
de işte

Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?
Kendi yolculuguna cıkmak harika bisey. Bunu yurt dısında yapıp cesitli apartlarda kaldım. İstanbuldan ankaraya bir ask acısıyla tasınmaua karar vermistim. Ve döndüğümde bu kararın gereksiz olduğunu anladım.
Lakin siz biraz ütopik birisiniz anladıgım kadarıyla. Türkiye’de tek kadın olarak cadırlarda kalarak böyşe bi yolculugu basınuza is gelmeden tamamlayamazsınız!.
Mersinden istanbula arabayla dönerken, pozantı da p levhası görünce benzinci de var sanıp tır parkına girdim yanlıslıkla, 3 ay önce! Ki bu arada söförlügüm gercekten cok iyidir. Tek söför olarak 1000 km den fazla yol yaptımm! Tırcıların arasında bir araba ters yönden gelip önümü kesti. R ye alıp geri geri kaçtım dapdar yolda. Acıkcası bu neden oldu? Beni arabadan mı indirecekti? Tecavüz mü edecekti? Yoksa korku verip mutlu mu oldu hala zerre kadar fikrim yok. Kaldı ki biber gazı demissiniz? Hayatınızda hic biber gzı sıktığınız mı? Sıktıgınızda sizi de etkiliyor, rüzgarın gelis yönünü bile hesap etmeniz lazım… yanlıs anlamayın ama arabamda torpidomda art 398 var . Rağmen bir daha asla ama asla otobanda kalabalık olmauan ni park istasyonunda durmam.
Ülke afgan suriyeli doluyken varın siz düsünün basınıza gelebilecekleri. ve hemcinsiniz olarak sakın diyorum

Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?
Uçuk fikir değil ama çok iyi araştırma yapmak lazım.
Öyle gelişi güzel heryerde güvenli olamassınız.
Bu sadece Türkiye değil dünyada böyle.
Çok iyi araştırma yapın gitmeden.
Sürekli powerbank olsun/ yedek telefonunuz olsun/ birine konumu açık tutun sürekli/ 7/24 konuşun demiyorum ama en azından her gece bi cümlede olsa birine yazın.

birde mesela ben yengeçle deseki tamamen sallıyorum şırnakta çok güzel yerler var gidelim çadır kurar kalırız giderim. ama siz desenizki bodrumda harika yerler var çadır kura kura gezeriz gelmem.
bu heves kırmak değil tecrübeye güvenmek.
Yeni okuyorum mesajları. Alakayı çözemedim? Kamp benim ilk tecrübem değil yıllardir neredeyse her iki haftada bir yaptigim bir olay. Çoğu yerde de kamp attim. Sadece Türkiye turu olarak istedim bu sefer. Sizin gibi birini ben de cagirmazdim zaten sorun yok o yüzden🤠

Kendi yolculuguna cıkmak harika bisey. Bunu yurt dısında yapıp cesitli apartlarda kaldım. İstanbuldan ankaraya bir ask acısıyla tasınmaua karar vermistim. Ve döndüğümde bu kararın gereksiz olduğunu anladım.
Lakin siz biraz ütopik birisiniz anladıgım kadarıyla. Türkiye’de tek kadın olarak cadırlarda kalarak böyşe bi yolculugu basınuza is gelmeden tamamlayamazsınız!.
Mersinden istanbula arabayla dönerken, pozantı da p levhası görünce benzinci de var sanıp tır parkına girdim yanlıslıkla, 3 ay önce! Ki bu arada söförlügüm gercekten cok iyidir. Tek söför olarak 1000 km den fazla yol yaptımm! Tırcıların arasında bir araba ters yönden gelip önümü kesti. R ye alıp geri geri kaçtım dapdar yolda. Acıkcası bu neden oldu? Beni arabadan mı indirecekti? Tecavüz mü edecekti? Yoksa korku verip mutlu mu oldu hala zerre kadar fikrim yok. Kaldı ki biber gazı demissiniz? Hayatınızda hic biber gzı sıktığınız mı? Sıktıgınızda sizi de etkiliyor, rüzgarın gelis yönünü bile hesap etmeniz lazım… yanlıs anlamayın ama arabamda torpidomda art 398 var . Rağmen bir daha asla ama asla otobanda kalabalık olmauan ni park istasyonunda durmam.
Ülke afgan suriyeli doluyken varın siz düsünün basınıza gelebilecekleri. ve hemcinsiniz olarak sakın diyorum
Hayatta hep kötü örnekler yok, bizi arabasına alan tirci çok babacan bir adamdı. Şehir içine giremediği için bizi bir tır parkına bıraktı,orada biz ikram çayı çorbayı içerken bize bir araç ayarladı, tembihledi 'gidecekleri yere kadar birak' diye :)
Abi de bu (zaten sosyal medya fenomeni,izin de almıştım paylaşmak için)
IMG_20230727_144941.webp

Açıkçası dünyada kötü insanlar kadar iyi insanlar da var. Ben çok fazla otostop kullandım, bir o kadar blablacar kullanıyorum. couchsurfing ile bilmediğim ülkelerde yabancı insanların evinde kalıyorum, neredeyse her ay gönüllü turist gezdiriyorum. Gerçekten bir gün olsun kötü bir şey denk gelmedim.
Türkiye'de 45 şehir gezdim, bir gün tavuguma kist demediler, tam tersi her zaman bir şeyler ikram etmek isteyen , yardımcı olmaya gayret eden insanlarla tanıştım.

Hayatta hep kötü örnekler yok, bizi arabasına alan tirci çok babacan bir adamdı. Şehir içine giremediği için bizi bir tır parkına bıraktı,orada biz ikram çayı çorbayı içerken bize bir araç ayarladı, tembihledi 'gidecekleri yere kadar birak' diye :)
Abi de bu (zaten sosyal medya fenomeni,izin de almıştım paylaşmak için)Eki Görüntüle 3278171
Açıkçası dünyada kötü insanlar kadar iyi insanlar da var. Ben çok fazla otostop kullandım, bir o kadar blablacar kullanıyorum. couchsurfing ile bilmediğim ülkelerde yabancı insanların evinde kalıyorum, neredeyse her ay gönüllü turist gezdiriyorum. Gerçekten bir gün olsun kötü bir şey denk gelmedim.
Türkiye'de 45 şehir gezdim, bir gün tavuguma kist demediler, tam tersi her zaman bir şeyler ikram etmek isteyen , yardımcı olmaya gayret eden insanlarla tanıştım.
Yengenç uzun süredir kk'dayım tanımasam da burda göre göre eşim dostum gibisin anksiyete krizlerine savruluyorum her bir yorumunda, Allah kötüye denk getirmesin. Bir tık evham yüklemek isterdim beynine elimde olsa :KK48:

Sevgili konu sahibi gece okudum konuyu, insanların hayallerine destek vermiyormuş durumunda olmayı hiç sevmediğim için yorum yazmayım dedim ama geceden beri neresinden tutsam elimde kalıyor, güvenliğiniz adına çok endişeliyim en azından camping alanlarında ilerleseniz. Bir arkadaşın da dediği gibi millet dünyayı gezip Türkiye'de öldürüldü. Kızmayın bana ama umarım vazgeçersiniz.

çok güzel bir aktivite ama çadır kurmak bana riskli geldi artık dışarılara güven olmuyor

Abi de bu (zaten sosyal medya fenomeni,izin de almıştım paylaşmak için)Eki Görüntüle 3278171
Her gün haberlerdeki 3. Sayfalar sizin simülatör deneyimleriniz değil, gercek hayattan olusuyor. Siz cay corba icin afiyet olsun.
Bir kadının basına gelebilecek en kötü deneyimleri bilip neyi ne icin riske attıgının karşılaştırmasını yapan her aklı basında insan ztn benim söylediğimi cok net sekilde anladı. Sizlik bi husus yok.

Valla ben korkarım bu devirde. Daha çok turlarla geziyorum. Ya da şöyle bir şey var biliyor musunuz 18-30 yaş arası herkes KYK yurtlarında yazın ücretsiz konaklayabiliyor. Sizin yerinizde olsam bu ikisinden birini tercih ederdim.

Abartsaydın.85 milyonluk ülke.30 yaşına geldim adam gibi bir tehlike atlatmadım.iki haber izleyip de coşmak yersiz geliyor.neyse herkesin kendi düşüncesi.millet de maşallah afganistandaki gibi herkes taramalı tüfekle bir köşede bekliyor sanacak.nesi varmiş.herşeyi de yaptım ettim.kimse gık demedi.
Sorun şurada o Afgan sapıklar buraya geldi. Kendi ülkelerini kadınların cehennemi yapıp şimdi de Türk kadınlarının mutluluğuna göz diktiler. 2. Olarak Afganlar 40 50 senedir savaşta olan, şiddetin adam öldürmenin çok normalleştigi ve ailesi dışında kadın görmedikleri bir kültürden geliyor, bu adamlar gitmediği sürece bu ülke kadınlar için güvenilir değil.

Muslum Gurses olm bu adam

Abartsaydın.85 milyonluk ülke.30 yaşına geldim adam gibi bir tehlike atlatmadım.iki haber izleyip de coşmak yersiz geliyor.neyse herkesin kendi düşüncesi.millet de maşallah afganistandaki gibi herkes taramalı tüfekle bir köşede bekliyor sanacak.nesi varmiş.herşeyi de yaptım ettim.kimse gık demedi.
Sen tecavüze bile imreniyorsun ya hani, başına o yüzden gelmiyordur. Hayat böyle, bazen ne kadar istesen de olmaz…

Yine de umudunu yitirme.

Bence kamp alanlarını tercih ederseniz çok güzel bir yolculuk olur,ama önünüze gelen yerde çadırda kalmayı denerseniz ilk şehirden geri dönmek zorunda kalabilirsiniz güvenlikten dolayı

Back
X