Tek başına alıp başımı gitmek istiyorum

Tek basınıza tatili düşünüyorsanız birlikte gittiğiniz yerde de tek başınıza gezmeyi düşünebilirsiniz. Otelde onu bırakıp hayatım sen dinlen ben biraz gezeyim deyip arabayla gidilip görülecek yerlere gidebilirsiniz. Dinlenmek istiyor olabilir keşke izin sürenizin ilk ve son 2 günümü evde dinlenmeye ayırsanız geri kalan günlerde de gezseniz. Kimisi çok uyumayı sever hatta buna da ihtiyacı vardır herkes 5 saatlik uykuya da dayanamaz. Yanı 5 saat uyuyalım geri kalan zamanda gezelim yüzelim aktivitesini her bünye kaldıramaz.

Eşiniz de sizin gibi hıçkıra hıçkıra ağlasa yeri. Neden bir insana deşarj olması gereken zamanda yapmak istemediklerini yaptırmak için baskı yapıyorsunuz?

Şöyle diyeyim benim erkekte baktığım şeylerden biri de gezmeyi eğlenmeyi sevmesi. Benim için önemli çünkü ben yazın gezmeyi çok çok severim deniz diye ölüp biterim. Kışın da kaynağa giderim mesela. Benimle gezmeyecek bir erkek istemezdim. Çok çok hoşlandığım biri var, güzel anlaşıyoruz ama ona da deniz kenarı tatili noş geliyormuş öyle demişti valla adamdan soğudum😶

Tek basınıza tatili düşünüyorsanız birlikte gittiğiniz yerde de tek başınıza gezmeyi düşünebilirsiniz. Otelde onu bırakıp hayatım sen dinlen ben biraz gezeyim deyip arabayla gidilip görülecek yerlere gidebilirsiniz. Dinlenmek istiyor olabilir keşke izin sürenizin ilk ve son 2 günümü evde dinlenmeye ayırsanız geri kalan günlerde de gezseniz. Kimisi çok uyumayı sever hatta buna da ihtiyacı vardır herkes 5 saatlik uykuya da dayanamaz. Yanı 5 saat uyuyalım geri kalan zamanda gezelim yüzelim aktivitesini her bünye kaldıramaz.
Zaten rahat bir işi var. Haftanın en az 3 günü istediği zaman kalkar evdeyken. Ayrıca soran arkadaşlar için evet ben de çalışıyorum. Akademisyenim.

Eşiniz de sizin gibi hıçkıra hıçkıra ağlasa yeri. Neden bir insana deşarj olması gereken zamanda yapmak istemediklerini yaptırmak için baskı yapıyorsunuz?
Ailesiyle yılda bir hafta tatil yapmak işkence gelmemeli insana. Ayrıca istediği zaman yalnız tatil de yapar kafa dinleyecegi çok alanı vardır normal yaşantımızda ben sorun çıkarmam. Hatta git deşarj ol sıkıntı yok derim. Yani yılda sınırlı sayıda tatil günü olan bir çalışan değil kendisi.

Yahu uyumak için mi tonla para verip tatile gitmiş? Evde uyusaymış hak verenler niye verıyor anlamadım valla.
Ama sizdede hata var. Hep yapıyormus bunu zaten madem imkanınız varmış çocuğu bırakacak bence arkadaslarınızla falan gidin

Ailesiyle yılda bir hafta tatil yapmak işkence gelmemeli insana. Ayrıca istediği zaman yalnız tatil de yapar kafa dinleyecegi çok alanı vardır normal yaşantımızda ben sorun çıkarmam. Hatta git deşarj ol sıkıntı yok derim. Yani yılda sınırlı sayıda tatil günü olan bir çalışan değil kendisi.
Ben yine de yetişkin bir insanı elinden çeke çeke zorla bir şeyi yaptırmayı doğru bulmuorum. Özünde gezmek dolaşmak isteyen birini zorla oturtup kıpırdamayacaksın demekle bir farkı yok yaptığınızın

siz haksızsınız adam haklı demiyoruz, her insan farklı işte. Önceden gezer tozardı sizinle şimdi mi böyle oldu. Farklılıklara rağmen sevdim, evlendim, çocuk yaptım diyorsanız artık kabullenmiş olmanız gerekirdi. Çocuğunuz eveveynlerini bir arada kavga ederken göreceğine ayrı ayrı mutlu görse daha mı iyi olur. Ayrı zamanlara ayarlayın tatillerinizi sizinle gezip keşfetsin, babasıyla deniz kenarında uyusun, kumdan kale yapsın. En azından 1 sene deneyin, nasıl sonuçlandığına göre karar verirsiniz.Üzülüyorsunuz ama hıçkırarak ağlayarak çözemiyorsunuz problemi

bence de gidin tek başınıza üç-dört gün gezin dinlenin
hatta beraber gittiğiniz tatillerde bile yapın bunu alın çocuğunuzu çıkın gezin.
yalnız gezmek istediğinizde de otellerde bakıcı hizmeti oluyor ondan yararlanın, eşiniz de uyusun ammmmaaaann hiç de sevmem uyuşuk insan.
valla bu sene imkanım olsa ben de çok isterdim
ama seneye yazın oğlumla beraber yapıcam :KK36:

Sizi gayet haklı buldum. Kimisi bu da dert mi demiş ama herkesin derdi kendine göre önemli işte.

İnsan o kadar masraf yapıp gerekirse tüm kış çalışıp kazandığını yazın en güzel şekilde harcamak istiyor. Tüm gün yatıp uyuyacaksa o kadar masrafa değmez zaten ,evde de tüm gün yatıp uyuyabilir. Evet eşine saygı duyman lazım ama onun da sana saygı duyması lazım. Mesela 7 günlük bir tatilse 3 yada 4 günü yatıp uyuyup otelde geçiriyorsa tatilinin yarısını da gidilen yerin gezilecek yerlerini gezerek çocuğuyla eşiyle güzel vakit geçirerek harcayabilir. İnsan o kadar km yol gidip para harcayıp birde hayalindeki gibi güzel vakit geçiremeyince üzülür de bunalıp ağlar da. Arkadaşlarla da yapılan tatil tabiki ayrı güzel oluyor ama insanın eşiyle çocuğuyla yaptığı tatildeki mutluluğu farklıdır diye düşünüyorum.Eşim de tatilde gezer ama benim kadar gezmeyi dolaşmayı sevmez.Ben yürümeyi, gittiğimiz yerin heryerini keşfetmek isterken o biraz dolaşsak tamam yeter bu kadar demeye başlar. Tamam desem arabadan indirmeden dolaştıracak gibi bazen, dalga geçtiğim de oldu arabadan bakalım inmeyelim hiç diye. Benim belki tek artım söylene söylene biraz orta yolu bulabilmemiz oldu.Çünkü tatil için bütçe ayırmak, o kadar yol gitmek gerçekten kolay değil. Senede bir kere gidiliyor genelde, onu da iki kişinin de gönlü olacak şekilde geçirilmeli.Konuştuğunuzda çözüm bulamıyorsanız çocuğunuzu annenize bırakıp kendiniz gidin belki tek gitmeye başladığınızı görünce kendisini biraz değiştirmeye çabalar. Bu arada cunda gayet güzeldir, kafa dinlemek için uygun bir yer.

Sen haklısın.Tatile tonla para döküp uyumakta,ne bileyim,evde kalsaymis madem 🙄 Keşke çocuğu babasına bırakıp gezseymişsin,neden çocuğa sen bakmak zorundasın ki,çocuk ikinizin çocuğu sonuçta.
Bence kafa dengi arkadaşın varsa çok güzel olur.Yalniz da gidersin ama sıkılabilirsin belki.

Bir haftadır kendimizce önlemlerimizi alarak tatildeyiz. Eşim ve 6 yaşındaki çocuğumla. Bugün dönüyoruz. Ama ben stresten hiç deşarj olamadım. Eşimin tatil anlayışı uyumak yatmak. Benimkisi ise gezip görmek tadını çıkarmak. Hele de süre kısıtlı olunca gündüzleri uyumak bana aptallık geliyor. Bundan dolayı bi kaç gün bayağı bi gergin geçti sinirim tavan. Gönül git bu adamı boşa diyor 😡 dönüşte 1 hafta oğlumla evden çıkmayıp her ihtimale karşı kendimizi karantinaya alacağız. Sonrasında çocuğumu annemlere bırakıp 3 gün veya 4 gün tek başına bi yerlere gidesim var çok fena. Hiç tek başına böyle bisey yapmadım. Arabam var. Annemler çocuk konusunda tam destek sıkıntı olmaz onlardan yana. Ama bu adama ne deyip giderim bilmiyorum zaten şu anda keyifsiz konuşuyorum onunla zehir etti tatili uykusu batasıca. Her tatilde yapar bunu aglamadıgim tatil olmamıştır hic. Onunla tatilden nefret eder oldum uyuşuk adam. O yüzden gerçekten artık resti çekesim var. Hayata uyumak icin gelmiş sadece. Cunda adası nasıldır? Tek başına gitsem uygun olur mu? Abes mi olur? Gercekten resti çekip gitmek biraz kafa dinlemek istiyorum. Olmaz mı 😔

gayet de git gez. yatacaksa evde kalaymış tatile gidip karpuz gibi yatmak da ne bileyim.

Benim eşim de cok uyumayi sever maalesef .Sizi cok iyi anliyorum.Bir seyler icin hep ben dürtüklerim :) Bir kere de kendisi demez.Ben gidelim,yapalim deyince iştirak eder ama.Plajda sezlongta bile uyur ,o 40 derecenin altinda :)) Ben olmasam yanında ,uyandirmasam asla uyanmaz.iş dışinda tek yaptığı aktivite uyumak :)) Önceleri ,ilk yillarda cok bocaladim,değiştiremedim.Kabullendim artik napayim,degistiremiyorsunuz Yalniz tatile ben de oglumla bi kere kucukken gitmiştim, Side ye.Pek tavsiye etmem,ben keyif alamadim.Tatilde birileri yanimda olmali ya ,ne bileyim :)

virusten bagimsiz sunu soyleyecegim, herkesin tatil anlayisi bir degil; keske sizin tatil anlayisiniz esinizle uyussaydi ama zorunda degilsiniz. Benimde annemle babamin tatil anlayisi bir degildir annem arada kendi arkadaslariyla gunubirlik bile olsa bir yerlere kacar o ona iyi gelir. Bunda acayip bir sey yok, yorulmussunuz tatil ihtiyaciniz var, bence ihtiyaciniz varsa gidin. Cunda guzeldir ama simdi virusten dolayi nasildir bilemem. Birde kucuk bir tavsiye bir dahaki sefere esiniz uyursa uyusun siz oglunuzla cikin gezin ne olacak.

Kızlar bunu gerçekten her sene yapıyor. Dün hıçkıra hıçkıra ağladım artık. Önce 5 gece 5 yıldızlı otelde kaldık. Otel tatilini sevmiyorum der hep. Son 2 gündür de kaş'da villadayiz. Doğal olarak ben kaputaş, saklıkent vs.. gezmek görmek istiyorum. Dün saklıkent kanyonuna gittik yemin ederim arabada uyudu dışarı adim atmadı. Oğlumla tek başına ağlaya ağlaya kanyona girdik zor oldu çocukla. Kalbim sızladı resmen üzüntüden. Senin yüzünden geldim ben keyif almıyorum ilgimi çekmiyor dedi. Çocuk için yapabilirsin dedim oralı bile olmadı. Insanın kalbi acır mı acıyormuş gerçekten. Adamın istediği bi tatil şekli olsa ona da kabulüm ama yok. Saklıkente gittik ya biz nerdeyiz bi google dan resimlerine bak gerçekten doğa harikası bi yerdeyiz diyorum umdu değil. Hep biseyler yapalım oraya gidelim buraya gidelim diyormuşum ee ne diyim neden tatile geldik ki madem. Çok doluyum.
Bence ayrılın belli ki hayata bakışınız çok farklı

Back
X