• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına eve çıkma korkusu

bir süredir ülkesine dönemeyen erasmus öğrencileri varsa yakında evlerini boşaltır, hem ucuz ev hem ucuz eşya bulabilirsiniz bence. ama maddi olarak zora düşmezsiniz umarım bu süreçte. benim şu an 5-6k gelirle gözüm yiyemiyor annemden ayrı eve çıkmayı, onun yerine birikim yapıp eksiklerimi gidermeyi tercih ettim. yine de iş yerine yakın ev bakayım diye tuzla'ya bakındım bi geçen sahibinden'de, aşırı iyi fiyata çogzel evler var, ilçe uyarsa bir bakın derim.

Ya onlara ben de baktım ama sitelerle ilgili yorumlar çok kötüydü :/

Hayatının hangi dönemime geri dönmek istersin diye sorsalar yalnız yaşadığım dönemlere derim sanırım.
Küçük ve imkanları çok kısıtlı bir yerde yaşadım ama yine de çok güzeldi. Odur budur insanlarla arama mesafe girdi, meğer en güzel kendi kendime vakit geçiriyormuşum dedim😊
İstanbul u bilmiyorum, tavsiye veremem ama yalnız yaşamayı mutlaka tecrübe edin. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak size çok iyi gelecek.

Bir sürü tek yasayan arkadaşım 1+1 ev aldı istanbulda ve rahat rahat yaşıyorlar. Sizin yerinizde olsam ailemin yanında biraz daha dişimi sokar ev alıp öyle çıkardım gerisi çok rahat olur sadece bir öneri

Istanbulda alternatif cok. 1500den cok daha uyguna ev bulursunuz ama isinizin nerde oldugu onemli.
Pendik tuzla kartal tarafindaysa esyali 700e bulursunuz. Ama mesela beykoz vesaire ise bu evlerden gidip gelmek iskence olur.

Genel yasam masraflari da cok cesitli. Kadikoyde 2 tlye de 7tlye de corba icebilirsiniz ikisi de esnaf lokantasi.
Benim yasadigim semtte cilek ancak 22 24 tl bandina indi ama 5 dk mesafedeki semtten 8 tl civarina alabiliyorum.

Yani istanbulda 4000 rahat yetebilir de 10.000 yetmeyebilir de. Cok degisken.

Tek basina yasicaksan eşyalı evlere bakmalisin,residanslarda 1odali butun esyalari içinde guevenlikli evler var,hem çok yüksek katlı ve güvenlikli olduğu için korkmazsinda,2000bile versen faturalar 700 felan tutsa 1300 kalsa rahat gecinirsin tek ihtiyacın bir kac tabak bardak tava ,nevresim,yorgan ve market alisverisi olur ,biz öğrenci iken kaliyoduk harika televizyonu klimasi olanlar felanda oluyor iyice arastirmalisin

19 yaşında iken yalnız yaşamaya başladım. Tabi evi annem tuttu dayadı döşedi 😂😂 ama şöyle diyim kira ne kadar ucuz olursa herşey o kadar kolay olur... 2011 den bahsediyorum😁 maaşım 750 iken oturduğum ev 600 TL idi... Sonradan olayı Çozdum. Kira kesinlikle mühim... İlk başlarda biraz bocaladim tabi ama işe ve yalnız yaşamaya ve fatura kontrolüne alıştıktan sonra inanılmaz bir hafiflik hissi oluyordu...😁

Tek basina yasicaksan eşyalı evlere bakmalisin,residanslarda 1odali butun esyalari içinde guevenlikli evler var,hem çok yüksek katlı ve güvenlikli olduğu için korkmazsinda,2000bile versen faturalar 700 felan tutsa 1300 kalsa rahat gecinirsin tek ihtiyacın bir kac tabak bardak tava ,nevresim,yorgan ve market alisverisi olur ,biz öğrenci iken kaliyoduk harika televizyonu klimasi olanlar felanda oluyor iyice arastirmalisin
1300 ile geçinmek ? Bugün iki kıytırık alışveriş yapsan 300-400 tutuyor. Ki bu arkadaş hiç mi gezip tozmayacak bir sinemaya gitmeyecek😁 rezidans nedir gardaşşş

Şu an çalıştığım yerde 3500 alıyorum, ama bu virüs olayı olmadan önce iş teklifi almıştım süreç sonunda hala teklif geçerli olur mu bilmiyorum ama aşağı yukarı 4000-4500 gibi maaştan bahsetmişlerdi.
1000-1500 dolaylarında bir ev bulursanız iyi olur .. tabi sahibinden olursa ekstra iyi. Emlakçı komisyonudur vs olmaz en azından. Gerçi depozitoyu abartan aç gözlü ev sahipleri de cikiyor

1300 ile geçinmek ? Bugün iki kıytırık alışveriş yapsan 300-400 tutuyor. Ki bu arkadaş hiç mi gezip tozmayacak bir sinemaya gitmeyecek😁 rezidans nedir gardaşşş
Biz senelerdir gitmiyoruz biseyde kaybetmedik biz insana deger veriyoruz gezip tozunca vir dostla ictigin cayin zevkini vermez,he zengin yasayim o beni mutlu eder diyenlerdense bilemem bu benim görüşüm size komik gelmeside ilginç.
Siz heraldw arkadaslarinizi eve toplayip gguzel vakit gecirmek yada sokaklarda marketden aldiginiz bir icecekle butun gunu gecirmek yada evde sinema gunleri yapmak gibi aktiveteler yapmiyosunuz,parasi oldugunda illaki sinemyada gider cafeyede bu hayat tarzı bir sey yazarken kırıcı olmayın

Hanımlar selamlar,

Süreç normale dönünce aksilik çıkmazsa eve çıkacağım. Annemle konuştum pek ciddiye almadı gibi geldi ama bir şekilde ikisini de ikna etmeyi planlıyorum. Hanımlar şimdi merak ettiğim şu, işe de bağlı ama muhtemelen İstanbul'da yaşayacağım yine. Tek başıma yetebilir miyim? Muhtemeln anadolu yakasında yaşarım yine, kiralar nasıl? Arkadaşlarım tek başıma geçinemeyeceğimi söylüyor, ev arkadaşı hiç düşünmediğim için ev arkadaşı istemiyorum.
Geçinemeyip, yapamayıp tekrar aile evine dönme şansım olmayacağı için her detayını düşünüp karar vermek istiyorum, bocalamak istemiyorum. Eve çıkarken ilk etapta alınması gerekenler neler :)))) bana kalsa sadece yatak,nevresim bile yeterli asjndfhfn

Şu an çalıştığım yerde 3500 TL maaşım, ama virüs olayından önce iş teklifi almıştım aşağı yukarı 4000-4500 TL gibi bir maaştan bahsetmişlerdi, tabi süreç bitince hala geçerli olur mu teklif bilmiyorum
madem tek yaşayacaksın ikinci el eşya al

Biz senelerdir gitmiyoruz biseyde kaybetmedik biz insana deger veriyoruz gezip tozunca vir dostla ictigin cayin zevkini vermez,he zengin yasayim o beni mutlu eder diyenlerdense bilemem bu benim görüşüm size komik gelmeside ilginç.
Siz heraldw arkadaslarinizi eve toplayip gguzel vakit gecirmek yada sokaklarda marketden aldiginiz bir icecekle butun gunu gecirmek yada evde sinema gunleri yapmak gibi aktiveteler yapmiyosunuz,parasi oldugunda illaki sinemyada gider cafeyede bu hayat tarzı bir sey yazarken kırıcı olmayın

Biz arkadaslarimizi eve cagirir cok da egleniriz. Ama bi misafir cagirmak bize 400 den asagiya patlamiyor. Tatlisi kuruyemisi yemegi cayi icecekler meyveler mezeler ne biliym. 3 kisi biziz. En basiti 6 kisi de misafir gelse, etin kilosu 70 80 civari, sirf yetecek ete 100den fazla gidiyor. Hatta 150ye yakin diyim. Hadi hindi yapalim bunu biraz kiralım. En az 50 kuruyemise gidiyor. Kolanin litresi 5 tl olmus 😂 20 icecege gitse ki alkollu bir sey alsak rahat 200 gidiyor... tatli hazir alsan da kendin yapsan da pahali sütün litresi olmus 6 tl, bir kutu krema 8-10 arasi. Bi cheesecake 50 tlye cikiyor.

Herkesin yaşamı ve tarzi farkli. 1 saatlik oturmaya gelen misafirime belki sadece cayla hazir gofret kek vs bisey ikram edebilirim. Sali aksami gelene belki pilav tavuk sote cay elma portakal hadi bitti gitti yapabilirim. ama cuma aksami gelen misafire bu sekilde olmaz.

Ama bence konu sahibinin hayali marketten icecek alip sokaklarda yurumek degil. Cunku apart bakabilirsin dendiğinde "iyi de ben basimi sokacak bir yer aramıyorum ki" dedi. Hakli. Oyle olsa ailesiyle devam ederdi.

Biz de rezidansta yaşamıyoruz ve gerek duymuyoruz. Yemek icmek sinema tiyatro konser daha gerekli bizim icin.

Son düzenleme:
Hanımlar selamlar,

Süreç normale dönünce aksilik çıkmazsa eve çıkacağım. Annemle konuştum pek ciddiye almadı gibi geldi ama bir şekilde ikisini de ikna etmeyi planlıyorum. Hanımlar şimdi merak ettiğim şu, işe de bağlı ama muhtemelen İstanbul'da yaşayacağım yine. Tek başıma yetebilir miyim? Muhtemeln anadolu yakasında yaşarım yine, kiralar nasıl? Arkadaşlarım tek başıma geçinemeyeceğimi söylüyor, ev arkadaşı hiç düşünmediğim için ev arkadaşı istemiyorum.
Geçinemeyip, yapamayıp tekrar aile evine dönme şansım olmayacağı için her detayını düşünüp karar vermek istiyorum, bocalamak istemiyorum. Eve çıkarken ilk etapta alınması gerekenler neler :)))) bana kalsa sadece yatak,nevresim bile yeterli asjndfhfn

Şu an çalıştığım yerde 3500 TL maaşım, ama virüs olayından önce iş teklifi almıştım aşağı yukarı 4000-4500 TL gibi bir maaştan bahsetmişlerdi, tabi süreç bitince hala geçerli olur mu teklif bilmiyorum

Sahane bir fikir. Hicbir eksisi olmayacak inanin.

Ilk basta maddi acidan zorlansaniz bile zamanla daha iyi kosullarda yasamak icin daha bir tutunacaksiniz hayata ve her sey cok daha iyi olacak.

Yolunuz acik olsun. 😊

Biz arkadaslarimizi eve cagirir cok da egleniriz. Ama bi misafir cagirmak bize 400 den asagiya patlamiyor. Tatlisi kuruyemisi yemegi cayi icecekler meyveler mezeler ne biliym. 3 kisi biziz. En basiti 6 kisi de misafir gelse, etin kilosu 70 80 civari, sirf yetecek ete 100den fazla gidiyor. Hatta 150ye yakin diyim. Hadi hindi yapalim bunu biraz kiralım. En az 50 kuruyemise gidiyor. Kolanin litresi 5 tl olmus 😂 20 icecege gitse ki alkollu bir sey alsak rahat 200 gidiyor... tatli hazir alsan da kendin yapsan da pahali sütün litresi olmus 6 tl, bir kutu krema 8-10 arasi. Bi cheesecake 50 tlye cikiyor.

Herkesin yaşamı ve tarzi farkli. 1 saatlik oturmaya gelen misafirime belki sadece cayla hazir gofret kek vs bisey ikram edebilirim. Sali aksami gelene belki pilav tavuk sote cay elma portakal hadi bitti gitti yapabilirim. ama cuma aksami gelen misafire bu sekilde olmaz.

Ama bence konu sahibinin hayali marketten icecek alip sokaklarda yurumek degil. Cunku apart bakabilirsin dendiğinde "iyi de ben basimi sokacak bir yer aramıyorum ki" dedi. Hakli. Oyle olsa ailesiyle devam ederdi.

Biz de rezidansta yaşamıyoruz ve gerek duymuyoruz. Yemek icmek sinema tiyatro konser daha gerekli bizim icin.
Dedigim gibi hayat tarzi dencek olursa çok şey var ama gerek yok ,bende rezidanslarda yasamadim sadece guvenlikli ve eşyaları oluyo diye oneride bulundum.
İyi günler

Ruh gibi yaşayın diyorsunuz yani:) hayata bir kere gelipte sürekli arkadaşı konu komşuyu eve toplayıp oturmayacagiz herhalde. İnsan sosyal bir canlı. Sinemaya gider, alışverişe gider, arkadaşlarıyla yemeğe, eğlenmeye gider. Kendine bu kadın giysi üst baş alacak, makyaj malzemesi, sabunu şampuanı derken 1300 ile yaşamak anca 20 yıl önce mümkün olur. Sizin yaşadığınız çağ ile benimki farklı görünüyor. Çok sıkıcı... Ki hepsini geçtim ise eğer toplu ulaşım ile giden biri ise konu sahibi 1300 yine yetmez. Benim eşim işe giderken her ay sadece 600 küsur lirayı minibuse-metrobise veriyor ki arada aksamlri taksi ile gelmek zorunda kalıyor onu hiç saymıyorum. Yani gerçekten tuhaf dedikleriniz. Hanımefendi muhtemelen hayatını yaşamak istediği için ayrı eve çıkmak istiyor. Kadına da aman meyve suyunu al evde otur, arkadaşlarını eve cagir da çay püskevit ikram et, gezme diyemeyiz. Yani kısaca 1300 hiç bir halta yetmiyor. Ha 1300 kira verir, geri kalanı idareli harcar bak o zaman belki olabilir

Ruh gibi yaşayın diyorsunuz yani:) hayata bir kere gelipte sürekli arkadaşı konu komşuyu eve toplayıp oturmayacagiz herhalde. İnsan sosyal bir canlı. Sinemaya gider, alışverişe gider, arkadaşlarıyla yemeğe, eğlenmeye gider. Kendine bu kadın giysi üst baş alacak, makyaj malzemesi, sabunu şampuanı derken 1300 ile yaşamak anca 20 yıl önce mümkün olur. Sizin yaşadığınız çağ ile benimki farklı görünüyor. Çok sıkıcı... Ki hepsini geçtim ise eğer toplu ulaşım ile giden biri ise konu sahibi 1300 yine yetmez. Benim eşim işe giderken her ay sadece 600 küsur lirayı minibuse-metrobise veriyor ki arada aksamlri taksi ile gelmek zorunda kalıyor onu hiç saymıyorum. Yani gerçekten tuhaf dedikleriniz. Hanımefendi muhtemelen hayatını yaşamak istediği için ayrı eve çıkmak istiyor. Kadına da aman meyve suyunu al evde otur, arkadaşlarını eve cagir da çay püskevit ikram et, gezme diyemeyiz. Yani kısaca 1300 hiç bir halta yetmiyor. Ha 1300 kira verir, geri kalanı idareli harcar bak o zaman belki olabilir
Sasiriyorum ,dediklerinize gercekden .
Ben bisküvi ikram et gezme demedim kendimce oneride bulundum bu niye bu kadar dert oldu anlamiyorum.
Biz parasizlikda gorduk zenginlikde ruh gibide yasamadik ,her gun disarida hunharca paralarida yemedik ,yeri geldi parasiz arkadaslarla aylarca evde kaldik yeri geldi paramiz oldu gezdik ,ben aylarca eriste yedigimizi bilirim ama sizin gibilerin boyle seylerden haberi yok ayrica misafire diger arkadasin dedigi gibi yemekler hazirlamyiz evde ne varsa ondan yapariz guler yuzumuzle misafirimizin gönlünü hoş tutariz ,benim gezdigim kadar kimse gezmemistir burdan boş yorum yapmayin para harcamasını bilene Güzel,eger gider her gun bir cafede havali gozukeyim diye 20 30 tl bir kahveye verir bir yemege gidip 150 den asagi cikmaz degil günü ayı bile gecirmezsin,bu yaziyi yazan arkadas maasini yazmis ,esyasida yok alti ustu esyali guvenlikli ev tut yasarsin dedik ne dokundu millete ,yorumunuzu kendinize saklayın,fakir insanlarlada yok biskuvi yiyolar diyede dalga gecmeyin ,ben evde o dediginiz biskuvlden bile yok diye misafir kabul etmedigimi bilirim.
Hayatta zenginle fakirin dusunca tarzi çok farklı,her ikisinide goreninide cok şükür ben her ikisinide gordum ama kimseyi hor görmedim.

Sasiriyorum ,dediklerinize gercekden .
Ben bisküvi ikram et gezme demedim kendimce oneride bulundum bu niye bu kadar dert oldu anlamiyorum.
Biz parasizlikda gorduk zenginlikde ruh gibide yasamadik ,her gun disarida hunharca paralarida yemedik ,yeri geldi parasiz arkadaslarla aylarca evde kaldik yeri geldi paramiz oldu gezdik ,ben aylarca eriste yedigimizi bilirim ama sizin gibilerin boyle seylerden haberi yok ayrica misafire diger arkadasin dedigi gibi yemekler hazirlamyiz evde ne varsa ondan yapariz guler yuzumuzle misafirimizin gönlünü hoş tutariz ,benim gezdigim kadar kimse gezmemistir burdan boş yorum yapmayin para harcamasını bilene Güzel,eger gider her gun bir cafede havali gozukeyim diye 20 30 tl bir kahveye verir bir yemege gidip 150 den asagi cikmaz degil günü ayı bile gecirmezsin,bu yaziyi yazan arkadas maasini yazmis ,esyasida yok alti ustu esyali guvenlikli ev tut yasarsin dedik ne dokundu millete ,yorumunuzu kendinize saklayın,fakir insanlarlada yok biskuvi yiyolar diyede dalga gecmeyin ,ben evde o dediginiz biskuvlden bile yok diye misafir kabul etmedigimi bilirim.
Hayatta zenginle fakirin dusunca tarzi çok farklı,her ikisinide goreninide cok şükür ben her ikisinide gordum ama kimseyi hor görmedim.
Burada fakirlikle bilmem neyle dalga geçen kim? Biz de Sabancı'nın torunu değiliz sonuçta. Yani banlanmak istemediğim için gerçekten zor tutuyorum kendimi:) evde oturup sürekli çay püskevit yiyeceğine güvenlikli rezidansta oturmaz normal bir dairede oturur ama sosyal hayatı da olur. Biz de her gün yemeklere cafelere gitmiyoruz zaten. Ne kadar kompleksli bir insansınız... Sizde misafire hazırlık yoktur ama herkes siz değil. Ki misafir var misafir var. Kimi misafire hazırlık gerekmez gelir ne varsa yersiniz ama kimi misafire de hazırlık yaparsın. Evinde yemek daveti verirsin. Özel gün olur kutlama yaparsın. Sizin dediğiniz gibi rezidansta oturup ayda o kalan para ile gecinmesi zaten en başta imkansız. Yıllarca Ümraniye de yaşadim ki İstanbulun lüks olmayan semtlerinden, ona rağmen çokta kolay olmadı. Ki konu sahibinin maaşı görece iyi bir maaş. Daha iyi şartta yaşayabilecekken zengo gibi rezidansta yaşayıp püskevit kemirmesi akıl karı olmaz. Normal bir dairede oturup geri kalan ihtiyaçlari için para arttırması daha mantıklı... Yani maşallah konuya yaptığımız yorumu alıp nereye çektiniz. Biz de her gün havyar ıstakoz yiyip fakirleri eziklemiyoruz. Biz de yaşadık gördük çoğu şeyi. Ki orta halli bir aileyiz. Ama yani sizin dediğiniz hesapta hiç bir mantığa uymuyor.

Herkes ne merakliymis gezmeye tozmaya burdan soyluyorum arkadaslar ben param oldugunda gezerim yerim yediririm ne istersem yaparim param yokkende yapmam bu sizlere dert olmasin,istedigim yerde oturur istedigim gibi yassrim .
Residans da oturmak kisisel tercidur ben olsam istanbulda o tarz bi yeri tercih ederim bayan olarak birdw tek basima yasicaksam bu hicbirinizi ilgilendirmez, boş yorum yapmayin .
Biri cevap verdi diye burdan herkes gaza gelip cevap verip altda kalmamaya calisiyor komik olmayın,biskuvi miskuvi yok karistirmayin,insanlar ne durumlarda yasiyor bilemezseniz gormediginiz icin belkide bilmiyosunuzdur az empati kurun burdan belkide bu yorumlari okuyan yillardir sinemayi birakin disarida cafeye gidecek parasi olmayan insanlarda olabilir,sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin .

Evet hepiniz mukemmelsiniz harikasiniz l sinelara cafelere et yemelere doymadiniz,biz fakirlerde ne yapalim ot gibi yasamaya devam ediyoruz oldumu istediginiz komikmis birgun o komik duruma duserseniz kendi halinizede gulermisiniz acaba ,sanki kadina git coplukde yasa biskuviden baska bisey yeme dedik ,alti ustu guvenlikli esyali ev tut geri kalanla yasarsin dedik ne battı ne dert oldu , ee sonucta yarasi olan gocunurmus belkdie gormediginiz o zengin hayatlara ozenip sinemaya gitmeyi bir halt zannediyosunuzdur😁😁😁 ayyy cok komik ya sinemya gidtmeyi felan yasamak zannedenlerin olmasida ayri bir ironi konusuda neyse hadi baklim kendi kendinize burdan ne derimde uste cikarim diye düşünüp birseyler yazın benden bu kadar bys

Back
X