Tek başına kültür turlarına katılan var mııı

Selam,

Tek başına tatille ilgili sorum, derdim.

Tüm yakın arkadaşlarım ya nişanlı ya evli ya da sevgilisi var. Mecburen bu sene de tek gidicem, tek başıma eğlenebiliyorum, sıkılmıyorum ama ama ama kendimi tuhaf hissediyorum. Aileme tek gidiyorum diyemeyeceğim için yalan söylüyorum, iş arkadaşlarıma tek gittim desem bi garipseyecekler bi yıkık gibi bakacaklar diye yalan söylüyorum. (hiç arkadaşın yok mu vs diye laf edecekler ve kendimi kötü hissedeceğim hiç gerek yok.) siz kötü hissediyor musunuz??

İkinci sorum tek başına yürüyüş, kültür turlarına katıldınız mı? Nasıl geçiyor tek başına, sıkıcı oluyor mu, eğlenebiliyor musunuz :/
Ben evlenmeden önce tek başıma kültür turlarına katıldım. Yurt içi ve yurt dışı. Emin olun sizin gibi tek gelenler oluyor ve ortak bir konuda kaynaşıyorsunuz. Yani grup olarak hareket edildiği için sıkılmıyorsunuz. Bence fırsat bulursanız gidin

Neredeyse 2 senede bir kendi kendine tatil yapmış biri olarak söylüyorum muhteşem bir şey. Bir de benim erkek arkadaşım falan da var ama ona rağmen tek başınalık bana çok iyi hissettiriyor. Arınmış, tazelenmiş hissediyorum kendimi. Çok uzun olursa belki sıkıcı olabilir ama ben genelde 3 gün gidip inanılmaz keyifli bir tatil geçiriyorum kendi kendime.

Çokk teşekkür ederim 💜

Baya cesarerlendim mesajlarla. Aslında kendimi yıkık gibi görmüyorum, ama kafamdan da atamıyorum belki içten içe herkesim sevgilisi, yakın arkadaşı var ve ben tekim diye içerliyorumdur :KK70: bakış açımı değiştireceğim.
Benim konum:))
Ben her yere tek giderim. Hatta eğer uçağım iptal olmasaydı bugün Makedonya'da tek başıma geziyor olacaktım (ağlayan surat)
Önümüzdeki hafta için üç gunluk bir kamp ayarladım, yanımda sevdigim bir arkadaşıma teklif götürdüm, kötü bir dönemden geçiyor havası degissin diye. Hala endiseliyim,nasıl olacak iki kişi diye. Hatta bizim gittigimizi duyan iki ayrı kisi bana katılmak istediklerini söyledi, ikisine de 'yok ya,biz iki kişi olacagiz,hem fazla çadır da yok' falan diye ayak yaptım,engel oldum :) bir candir,iki belki ama üç dört, asla 🤪🤪
yalnız gezmek gerçekten haaaaaaaarika bir şey. Yaninda birisi varsa o yol sadece seyehat oluyor. Ama yalnizsan atildigin sey macera oluyor. Sorunlarını kendin cozuyorsun,dış dünyadakilerle daha kolay sohbet kurup yardım isteyebiliyorsun, ve hatta tabii ki daha kolay tatil aşkı yaşayabiliyorsunn:))

Bu çok ilginç geldi. Neden yıkık gibi baksınlar ki? Ben uzaktan yıkık gibi mi gözüküyorum mesela 😂😂🤪
Herkes benim tek gezdiğimi bilir, ama bir kişiden bile böyle bir frekans almadım. Tam tersine beni sirtcantamla yolda gören herkes, tek başıma özlem tekin gibi gezdiğimi gören arkadaşlarım yikiktan ziyade cesur,özgür,tek başına mutlu gibi bakıyorlar bence. Çoğu kişi 'ah benim de ihtiyacım var buna' diyorlar.
Bence siz kendinizi tüm çevresi evli - nisanliyken kendisi tek kalmış, tatile gidecek arkadas bulamadığı için anca tura katılmış bir yıkık olarak görüyorsunuz ve bu yüzden insanlar da böyle düşünüyor saniyorsunuz. Kendi bakış açınızı değiştirirseniz, çevreniz aynı kalsa bile size artık öyle bakmadiklarini dusuneceginize eminim En Büyük KK

Tura gelirsek... Ben açıkçası çok uzun zamandır turlara katılmıyorum, çünkü kendim organize etmeyi seviyorum. Tatil organize ederken, nereden hangi arabaya binmek lazım falan araştırırken tatile gitmiş gibi mutlu oluyorum. Bir de benim tatil anlayışımda 'bu taş şöyle böyle bir taştır,şu yüzden önemlidir' falan dinlemek hoşuma gitmiyor, nereye gidersem gideyim oranın yerel insanı gibi takılıp sıradan şeyler yapınca asıl mutlulugu yakaliyorum:)
En son katıldığım tur 5 sene önce,bu yirmi günlüğüne Avrupa'ya götüren otobüs turlariydi. Onda da rehber vs yoktu. İner inmez bir harita alır, turdaki insanlardan ayrılıp kendim haritamla gezerdim, genelde yolda biriyle tanışır,otobüsüme döndüğümde el sallayacak biriyle donerdim 🤪
Ama yine de tura katılmanızı destekliyorum:) zaten sizden başka tek olanlar da vardır,merak etmeyin. Öğrenciyken bir gezginler kulübümüz vardı, o zamanlar da ben hep turlara katilirdim. Tur sevmiyorum dedim ama tur ile kesinlikle daha kaliteli geçiyor zaman. Mesela ben iki ayrı zamanda Kapadokya'ya gittim. Birine ogrenciyken turla gitmiştim,birine sonradan sevgilimle gittim. İlkinde derinkuyu ve kaymaklı yeraltı mağarasına götürmüştü tur bizi, ikincisinde şehirden uzak- nasıl gidilir bilmediğimizden gitmedik. İlkinde meşhur yeraltı şarap mahzenine gidip tadım yapıp satın almıştık,ikincisinde uğramadık bile, ilkinde meşhur açıkhava müzesini saatlerce gezdik,ikincisinde yabancı arkadaşa 250 lira Giriş ücreti isteyince sinirlenip başka yere gittik🤪,ilkinde dönüşte ıhlara vadisinde tarihteki ilk kiliselerin el ile çizilmiş duvar resimlerini rehber eşliğinde dinleyerek gezdik, akarsuda alabalık yedik, ikincisinde Kayseri'ye otostop çekip havaalanindan döndük.
Birini biriyle kıyaslayamam,hepsi çok kıymetliydi ama tur ile gidilen daha bir 'kapadokya'ydi :)
Sen de katıl turuna, eğlen, bol bol fotoğraf at.
Eminim ki çok güzel gececek. Belki turda arkadaş edinirsin (benim bahsettiğim avrupa turunda aynı otobusten 2 arkadaş evlendi, bir de tür organizatörü katılımcı arkadaşla evlendi,3 çift:) bildiğin wedding Tour oldu🤪ayrıca ben derin arkadasliklar kurmadım ama sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla turdaki yalnız olup beraber gezen arkadaşlar sonradan da kendi iclerinde çokça gezi düzenlediler, biz de like artık :p
Yani böyle imkanlar da çok:) sen yine de telefonuna bol bol sevdiğin şarkıları indir, netflixine sevecegin dizileri indir. Yolculukta yalnızlıktan sıkılırsan izler,dinlersin...
Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.
İnsallah tatil dönüşü konuya 'harika geçti,iyi ki de tek gitmisim, herkese tavsiye ederim' diyebileceğin harika bir tatil geçirirsin

Çokk teşekkür ederim 💜

Baya cesarerlendim mesajlarla. Aslında kendimi yıkık gibi görmüyorum, ama kafamdan da atamıyorum belki içten içe herkesim sevgilisi, yakın arkadaşı var ve ben tekim diye içerliyorumdur :D bakış açımı değiştireceğim.

Yazdıklarımız için çok teşekkür ederim, haziran sonu gibi gideceğim bir şey çıkmazsa o zaman direkt güncelledrim :D

Bende tek başıma otel tatili düşünüyorum değişik bir tecrübe olacak ama napıyım dediğiniz gibi tüm arkadaş çevrem yA evli yA bilmem ne . Kültür tatilinde turlara katılmayı düşündünüz mü?

Bende tek başıma otel tatili düşünüyorum değişik bir tecrübe olacak ama napıyım dediğiniz gibi tüm arkadaş çevrem yA evli yA bilmem ne . Kültür tatilinde turlara katılmayı düşündünüz mü?

Ha evet turlara katılmayı istiyorum ben de

Çokk teşekkür ederim 💜

Baya cesarerlendim mesajlarla. Aslında kendimi yıkık gibi görmüyorum, ama kafamdan da atamıyorum belki içten içe herkesim sevgilisi, yakın arkadaşı var ve ben tekim diye içerliyorumdur :KK70: bakış açımı değiştireceğim.

Çokk teşekkür ederim 💜

Baya cesarerlendim mesajlarla. Aslında kendimi yıkık gibi görmüyorum, ama kafamdan da atamıyorum belki içten içe herkesim sevgilisi, yakın arkadaşı var ve ben tekim diye içerliyorumdur :D bakış açımı değiştireceğim.

Yazdıklarımız için çok teşekkür ederim, haziran sonu gibi gideceğim bir şey çıkmazsa o zaman direkt güncelledrim :D

Oleeey tabii ki gidin karar vermenize çok sevindim! Ben evlenmeden önce 3 günlük yaz tatili için tek başıma kampa gittim bir gece sonra harika bir grupla tanıştım. çakmak istediler sonra çakmakla yaktıkları tüple yapılan çayı ikram ettiler vs sonra tanışıyorsun zaten. Ben duş sırası beklerken arkadaş edinen insanım gerçi ajdjdks. Arkadaş edinmeseniz bile harika bir deneyim insan kendini güçlü daha özgür hisseder. Benim bunu sürekli yapan 2-3 arkadaşım var yıkıklık ne demek aksine bana güçlü ve harika bir algı yaratıyorlar!

Selam,

Tüm yakın arkadaşlarım ya nişanlı ya evli ya da sevgilisi var. Mecburen bu sene de tek gidicem, tek başıma eğlenebiliyorum, sıkılmıyorum ama ama ama kendimi tuhaf hissediyorum. Aileme tek gidiyorum diyemeyeceğim için yalan söylüyorum, iş arkadaşlarıma tek gittim desem bi garipseyecekler bi yıkık gibi bakacaklar diye yalan söylüyorum. (hiç arkadaşın yok mu vs diye laf edecekler ve kendimi kötü hissedeceğim hiç gerek yok.) siz kötü hissediyor musunuz??

İkinci sorum tek başına yürüyüş, kültür turlarına katıldınız mı? Nasıl geçiyor tek başına, sıkıcı oluyor mu, eğlenebiliyor musunuz :/
Orda zaten arkadaş edinirsin bende severim tek tatil yapmayı ve her gittiğim yerde mutlaka arkadaşım oluyo görüşmeye devam ediyoruz daha sonrasında

ben 5 yıldızlı bir otele gidip ( antalya ) 1 hafta tatil yapmıştım bekarken

halaa tadı damagımda kaldı o tatilin , hayatımda hiç o kadar seri kitap okumamıştım meselaa ,

kültür turlarında illa bir arkadaş bulursunuz bence gidin

bekarken yurtdışına çıkmadıgım için çok ama çok pişmanım

Tek başıma gezmeyi, yürümeyi, kafeye gitmeyi ben de çok severim ama tur olayında kötü hisseder miyim herkes birbiriyle oturup konulurken bilemedim sjdmdjdnjd
Biz arkadaşımla gitmiştik, orda bi evli çift vardı ve bi de bekar erkek tek gelmiş. Beş kişi takıldık turda, sonra da görüşmeye devam edildi. Orda ortam olur bence 🙃

Selam,

Tek başıma kültür turuna gittim, çok eğlenceli oldu, bir sürü insanla tanıştım, aynı aracın içinde gidip, birlikte yolculuk yapınca ister istemez tanışıyorsunuz, kaynaşıyorsunuz insanlarla, dert etmeyin böyle şeyleri gidin bence

Yani yani Avrupa'da çok sayıda solo kadın gezgin var kimse yıkık olarak görmüyor🙈 Aksine topluluk sayfaları var herkes gittikleri ülkeler hakkında bilgi paylaşıyor, özellikle güvenlik konusunda. Ben Türkiyeye dek geldim çok kez, insanlar özellikle Güneydoğuyu sormuş. Amerikalı Avrupalı gezgin kadınlar etnik doku, kültür vb konularda çok çok isabetli yorumlar yapmışlar şaşırdım😲 Bizim ülkeyi ben o kadar tanımıyorum😂 Havaalanı, otogar, dolmuşlar, şehirler, uzak durulacak mahalleler hakkında çeşit çeşit bilgi vardı. Diyeceğim o ki yabancı kadınlara ooo kalkıp nerden gelmiş deniyor, yerli kadınlara yıkık denmesin😂

Solo kadın yurtdışı tavsiye ederim. Özellikle Avrupa ve Japonya. Ben iş için Japonyaya gittim tek olarak şahaneydi. Harika bir deneyimdi ❣️ Ayrıca yazarım belki😁 Avrupa zaten kim kime dum Duma kimse solo kadın turiste acaip bakmıyor. Umarım virüs bir an önce biter gider.

Back
X