tek başına yaşayabilmek....tek başına para kazanmak..

yurtta kalmayı hala istiyoran başvuru yapabilirsin devlet yurtlarına her ene başvurabiliyorsun.bence dene derim.devlet yurtlarının fişyatı çok iyi.ayrıca hem çalışsan dahi elinde epey para kalır böylece..öğrenim kredisi almıyorsan ona başvur sonuçta mezun olduktan sonra ödüyorsun.şu anda senin en çok paraya ihtiyaç duyduğun dönem.Allah yardımcın olsun meslektaşım hemde aynı branşız...gerçekten zor bir durum.geçmiş konularını bilmiyorum ama ailenin destek olması daha iyi olurdu diye düşünüyorum .bu seneyi atlat seneye hem derslerin kolaylaşacak hemde vaktin bol olacak 4.sınıf güzeldi..

hem vakti geçti ara sınıfların basvurusu erkendi hem de kontratım var 1 yıllık..şimdiki aklım olsa fareli mareli demez kalırdım orda...

Allah yardımcın olsun yaşıtmışız işin biraz zor ama gençsin evvelallah yaparsın inşallah . Allah güç kuvvet versin . Burger King tarzı yerler de part time çalışan alıyor adını sanını bildiğin bir yer olsa güvenilir olur en azndn

bi izmire gidiyim inşallah...allah karşıma daha doğrusu herkesin karsısına iyi insanlar çıkarsın....bu devirde insan ailesine bile bel bağlamamalı...bu hayatta öğrendiğim tek sey bu..

hem vakti geçti ara sınıfların basvurusu erkendi hem de kontratım var 1 yıllık..şimdiki aklım olsa fareli mareli demez kalırdım orda...

500tl büyük para canım kira için ve öğrencisin mutlaka ev arkadaşı bul en azından 1 yıllığına 2 de olabilir...böylece zaten çalışcaksın okul ve çalışma olunca aynı evdede çok vakit geçirmeyeceksiniz anlaşırsınız diye düşünüyorum..

500tl büyük para canım kira için ve öğrencisin mutlaka ev arkadaşı bul en azından 1 yıllığına 2 de olabilir...böylece zaten çalışcaksın okul ve çalışma olunca aynı evdede çok vakit geçirmeyeceksiniz anlaşırsınız diye düşünüyorum..

500 liranın büyük para olduğunu inan yeni yeni anlıyorum.ilk sınıfta 2 tane arkadasla çıktım eve...çekmediğim rezilllik kalmadı zor kurtuldum..şimdi mücadele edebildiğim kadar edicem..bulursam iki işte bile çalışırımm...allah kimseyi kimseye mutac etmesin...

tavsiyem ege uni. tıp fakultesine arada uğra orda ilanlar oluyor ya da medikoda da oluyor kafelerde de oluyor
uni bünyesinde olunca sorun olmuyor
bir de dershanelere stajyer öğrt diye de başvurabilirsin hem deneyim kazanırsın erkenden hem de ek gelirin olur
kipa falan yakın oraya ya da forumdaki iş yerlerine part-time olarak başvurabilirsin mesela...
aklıma bunlar geldi şimdilik
umarım hakkında hyırlısı olur

tavsiyem ege uni. tıp fakultesine arada uğra orda ilanlar oluyor ya da medikoda da oluyor kafelerde de oluyor
uni bünyesinde olunca sorun olmuyor
bir de dershanelere stajyer öğrt diye de başvurabilirsin hem deneyim kazanırsın erkenden hem de ek gelirin olur
kipa falan yakın oraya ya da forumdaki iş yerlerine part-time olarak başvurabilirsin mesela...
aklıma bunlar geldi şimdilik
umarım hakkında hyırlısı olur

tesekkür ederiim ilgilendiğiniz için:)

Fast food zinciri ya da satış danışmanlığı gibi zorunlu sigorta gerektiren bir işte çalışmaya başladığın an bursunu kaybedersin kurumsal bir firmadan alıyorsan biliyorsun değil mi? Kira ve faturalar dışında kendine ayırman gereken en en az bir 100 olmalı ulaşım ve beslenme için ki daha tonla masrafın olur. Nasıl geçinmeyi planlıyorsun böyle bir durumda part-time işte çalışıp 500tllik bir evde tek başına yaşarken.

Madem ailene resti çektin yeni bir yaşam kuracaksın lükslerinden vazgeçmen lazım, ve yalnız başına bir ev tutmuş olmak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir öğrenci için fazla lüks. Mutlaka ev arkadaşı bul kendine kiraya faturalara ve mutfak masrafına destek olacak biri olmadan ayakta duramazsın.

Fast food zinciri ya da satış danışmanlığı gibi zorunlu sigorta gerektiren bir işte çalışmaya başladığın an bursunu kaybedersin kurumsal bir firmadan alıyorsan biliyorsun değil mi? Kira ve faturalar dışında kendine ayırman gereken en en az bir 100 olmalı ulaşım ve beslenme için ki daha tonla masrafın olur. Nasıl geçinmeyi planlıyorsun böyle bir durumda part-time işte çalışıp 500tllik bir evde tek başına yaşarken.

Madem ailene resti çektin yeni bir yaşam kuracaksın lükslerinden vazgeçmen lazım, ve yalnız başına bir ev tutmuş olmak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir öğrenci için fazla lüks. Mutlaka ev arkadaşı bul kendine kiraya faturalara ve mutfak masrafına destek olacak biri olmadan ayakta duramazsın.

ben bunu hiç düşünememiştim bursun kesileceğini çok teşekkürler ya yoksa ben damdan düşer gbii gider çalışırdım..haklısın ama aileme resti çekmem ev tutmamdan çok sonra oldu artık bi şekilde halletcem ev 1+1 ama inşallah ev arkadası bulabilirm...ilgillendiğin için teşekkür ederim ayrıca:)

bende ünideyken hiç yurtta kalmadım daire kiralamıştık..
400 tl idi bundan 5-6 sene önce kiram ama sadece kira ile bitmiyorki canım..
elektrik,su,doğalgaz,apt.aidatı,internet,mutfak,yol + okul masrafları...yani tüm bunlar birleştiğinde ciddi bir rakam çıkıyor
Allah yardımcın olsun

daha uygun fiyatlı bir eve çıksanız
1+1 için 500 tl çok fazla
eletirik su yakıt parasıda girince içine elinize kalan para size yetmez
bence önce evi taşıyın

Dediğim dershanede sigorta yapmıyorlar o yüzden bursa etkisi olmaz
bide şimdi aklıma geldi İKEA çalışan arkadaşlarım vardı daha iyi kazanabilirsin

evet kızlar bir konuda daha yardımlarınıza ihtiyacım var ...üniversitenin açılmasına 2 hafta kaldı..bu yıl 3. sınıfa geçtim...ama bu gidişim çok farklı olacak eski konularmı hatırlayanlar bilirler...kısacası artık ailemden maddi destek almayacağım..şu an tek gelirim 260 lira olan bursum..ve asıl sorun 500 lira olan ev kiram..şimdiki aklım olsa en kötü yurtta da olsa kalır yine eve çıkmazdım ama o zamnalr arkamda ailem vardı şimdi tek başımayım...benim şu an aylık 400 liraya ihtiyacım var.bursla birleşince 660 eder ben bi şekilde geçiniirm...ama asıl sorun şu ki ben daha önce hiç biyerde çalışmadım..aynı zamanda da korkuyorum çünkü bi arkadaşım bi büfeye işe girdi sahibi uyuştucu satışıyla uğraşuomus zor kurtardı kendini...bu konuda tecrübeleriniz varsa benimle paylaşın lütfen..bu arada okulum izmiirde..nerde kaç saat çalışırsam 400 lira kazanabilirim bi bayaana en uygun iş hangisi vs...şimdiden teşekkür ederim hepinize..

Devlet yurdu için başvuru yapmadın mı?
Ben 4 yıl devlette kaldım, yemeği de içinde aylık 100 lira gbi bir şey ödüyorsun,şu anda da kardeşim kalıyor devlet yurdunda, çok da güzel, yeni bir yurt.
Benim yalnızca kyk bursuyla geçinen arkadaşlarım vardı yurtta kalıp, bence evden cıkıp yurda yerleş.
Ayrıca ablam okurken bir yandan hafta sonları çalışırdı.
Maretlerde ürün tanıtımı yapardı, şu an günlük 50 tl gibi bir şey olabilir.
Hem eğlenceli hem de sorunsuz bir iş, çünkü farklı marketlerde yapıyorsun arkadaşın gibi sorunların olmaz.
Onun dışında ben yine yurtta avon temsilciliği yaptım, ilgilensen onda da para var, kalabalık yurtlarda özellikle.
Ayda 200 tl kazandığım da oluyordu kendi ihtiyaçlarımı avon ürünlerinden karşıladığım halde.
Bir de Ege' de var mı bilmiyorum ama bizim okulda öğrencilere iş olanağı tanınıyordu, asistan öğrencilik, fotokopi, kantin gibi, bunu da bir araştır derim.
Umutsuzluğa kapılma, harçlar da kalktı en azından onda bir karın var :)

daha önce yazan oldumu bilmiyorum ama bornova malüm öğrencilerle kaynıyor ve çoğu öğrenci bornovadaki kafelerde çalışarak geçiniyor , bornovanın içinde ,küçükparkta çalışma imkanı bulabilirsin rahatça diye düşünüyorum. ( büyük iihtimal aklına gelmiştir orlar )

ben bunu hiç düşünememiştim bursun kesileceğini çok teşekkürler ya yoksa ben damdan düşer gbii gider çalışırdım..haklısın ama aileme resti çekmem ev tutmamdan çok sonra oldu artık bi şekilde halletcem ev 1+1 ama inşallah ev arkadası bulabilirm...ilgillendiğin için teşekkür ederim ayrıca:)

Bölümün ne çok zaman ayırman dersleri takip etmen gereken bir bölüm mü? Ben mesela geçen sene esse'de iş bulmuştum haftanın 3günü öğleden sonra gidip gece 11'e kadar, 3 günü sabahtan gidip 6-7'ye kadar duruyordun 1 günde iznin vardı ve 1000tl civarıydı maaşlar çok kasman gereken bir bölümde okumuyorsan bu tarz tam zamanlı bir işte çalışıp arada okula uğrar notlarını alırsın.

Yalnız kyk'dan burs veya kredin, ailenden gelen ssk'dan daha iyi bir sağlık güvencen ve yeşil pasaportun varsa bunlar kesiliyor ben o yüzden girememiştim sonra.

bende ünideyken hiç yurtta kalmadım daire kiralamıştık..
400 tl idi bundan 5-6 sene önce kiram ama sadece kira ile bitmiyorki canım..
elektrik,su,doğalgaz,apt.aidatı,internet,mutfak,yol + okul masrafları...yani tüm bunlar birleştiğinde ciddi bir rakam çıkıyor
Allah yardımcın olsun

aynen öyle ailem gönderirken aylık bi buçuk milyar zor yetiyodu hadi bakalım iş başa düştü şimdi ama yıkılmadım ayaktayım:)yapıcamm...

daha uygun fiyatlı bir eve çıksanız
1+1 için 500 tl çok fazla
eletirik su yakıt parasıda girince içine elinize kalan para size yetmez
bence önce evi taşıyın

diyorum ya evle bir yıllık kontratım var mecbur bu yılı doldurcam seneye artık çıkabilirsem kyk ya tekrar başvurcam ...elime kala para hangi para:):)şu an sadece 260 liram vvar devlet bursu yani ortada kalan bi para yok:))

Bölümün ne çok zaman ayırman dersleri takip etmen gereken bir bölüm mü? Ben mesela geçen sene esse'de iş bulmuştum haftanın 3günü öğleden sonra gidip gece 11'e kadar, 3 günü sabahtan gidip 6-7'ye kadar duruyordun 1 günde iznin vardı ve 1000tl civarıydı maaşlar çok kasman gereken bir bölümde okumuyorsan bu tarz tam zamanlı bir işte çalışıp arada okula uğrar notlarını alırsın.

Yalnız kyk'dan burs veya kredin, ailenden gelen ssk'dan daha iyi bir sağlık güvencen ve yeşil pasaportun varsa bunlar kesiliyor ben o yüzden girememiştim sonra.

sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorumm...bazı hocalar devam zorunluluğu getirmiyo fakat bazıları var kii...tek tek sayıyo...ayrıca bursum da var ailemden sigortamda..neresnden tutsam elimde kalıyo...

daha önce yazan oldumu bilmiyorum ama bornova malüm öğrencilerle kaynıyor ve çoğu öğrenci bornovadaki kafelerde çalışarak geçiniyor , bornovanın içinde ,küçükparkta çalışma imkanı bulabilirsin rahatça diye düşünüyorum. ( büyük iihtimal aklına gelmiştir orlar )

geldi geldi ama oraları en son düşünüyorumm çünkü gece çalışmam icap edecek pek güvenemiorum..şimdi bi dersaneye form doldurdum nette stajyer öğretmenlik için.büyük bi umutla bekliyorumm inşallah olur..

Devlet yurdu için başvuru yapmadın mı?
Ben 4 yıl devlette kaldım, yemeği de içinde aylık 100 lira gbi bir şey ödüyorsun,şu anda da kardeşim kalıyor devlet yurdunda, çok da güzel, yeni bir yurt.
Benim yalnızca kyk bursuyla geçinen arkadaşlarım vardı yurtta kalıp, bence evden cıkıp yurda yerleş.
Ayrıca ablam okurken bir yandan hafta sonları çalışırdı.
Maretlerde ürün tanıtımı yapardı, şu an günlük 50 tl gibi bir şey olabilir.
Hem eğlenceli hem de sorunsuz bir iş, çünkü farklı marketlerde yapıyorsun arkadaşın gibi sorunların olmaz.
Onun dışında ben yine yurtta avon temsilciliği yaptım, ilgilensen onda da para var, kalabalık yurtlarda özellikle.
Ayda 200 tl kazandığım da oluyordu kendi ihtiyaçlarımı avon ürünlerinden karşıladığım halde.
Bir de Ege' de var mı bilmiyorum ama bizim okulda öğrencilere iş olanağı tanınıyordu, asistan öğrencilik, fotokopi, kantin gibi, bunu da bir araştır derim.
Umutsuzluğa kapılma, harçlar da kalktı en azından onda bir karın var :)

ya benim kontratım var bir yıllık o yüzden bu yılı öyle ya da böyle atlatmam lazımm ....izmire giidnce hepsini deniyceem..şimdi netten iş ilanlarına bakıyorum ama yok pek işime yarar bişey bulamadım gidince kapı kapı dolaşcam bakalım illa ki birini açan biri olacak bana...

Back
X