Ben daha önce tek başıma tatile çıkılır mı diye konu açmıştım ve ilk kez tek tatil yaptım çok da keyifliydi şimdi hedefi büyüttüm ve tek başıma İngiltere ye gitmek istiyorum vizeye başvurucam kamu personeli olduğum için alırım diye düşünüyorum ama tek başıma bilmediğim ülkede nasıl yaparım daha önce bunu deneyimlemiş olanlar bana yazabilir mi lütfen
Gittigim butun ulkelere tek basima gittim. Ingilizceniz varsa gayet rahat halledersiniz.
Londra'ya gidecekseniz onceden internette farkli gezi programlarini, nerelere gidilir ne yapilir yazilarini okuyup ilginizi cekenleri not edin. Haritada konumlarına bakin. Yakin olanlari kendi icinde gruplayip gunluk gezi rotalari çıkarın kendinize. Ornegin Buckingham, Westminster ve Big Ben yakindir, ayni gun birkac saatte gezersiniz. Ulasimlarina bakin. Gezeceginiz yerlerin (muze, saray vs) sitelerinden ziyaret saatlerine ve kapali olduklari gunlere bakin. Bu noktada giris ücretlerini de not ederseniz hem butcenizi ayarlarsiniz, hem tahmininizden yüksek bir butce cikarsa eleme yapabilirsiniz.
Bazi muzeler ve saraylar icin online bilet almak daha mantikli oluyor. Hem daha ucuz olabiliyorlar, hem ucuz olmasalar bile sira beklemeden giris yapabiliyorsunuz.
Toplu tasima kullanacaksaniz tek seferlik biletlerden ziyade birkac gunluk veya birkac seferlik sehir kartlari var. Bunlari inceleyin.
Hop on/hop off otobüsler vardir. Sehir icindeki turistik yerler arasinda sefer yaparlar. Bir duraktan biner, gormek istediginiz diger durakta inersiniz. Bunlara bakarsiniz.
Farkli yemekler istiyorsaniz sehirde nereler onerilir, fiyatlari nelerdir, tripadvisor gibi sitelerden bunlari kontrol edebilirsiniz.
Eger her yere kendiniz gitmek istemiyorsaniz getyourguide gibi sitelerden gunluk yerel turlar alabilirsiniz. Bunlar sizi bulusma noktasindan alir, programdaki yerlere goturur. Ozellikle uzak veya gunubirlik sehirdisi yerler icin pratik olur. Ayrica tur almasaniz bile tur programlarini inceleyerek kendinize bir plan hazirlayabilirsiniz. Ayni gunde nereleri gezdiriyorlar vs konusunda fikir verir.
Tek kalacaginiz icin oteli merkezi ve güvenli bir bölgede secmeniz iyi olur.
Ingiltere havasi genelde bozuk oluyor. O yuzden gitmek istediginiz tarihleri buna gore belirleyin.
Kredi kartinizin yurtdisi kullanimina acik olduguna emin olun.
Telefonunuz icin kullandığınız operatore gore uygun yurtdisi paketi alin, mumkun olduğunca otelin ve gittiginiz restoranlarin, kafelerin wifilarini kullanin yoksa ciddi bir telefon faturasi odersiniz donuste