Tek başına

Bakan grup sınırlı değil çalışan kadın sayısı geçmişe göre çok daha fazla bunu da ama ödeme yaparak bakıcıyla ama ödeme yapmadan aileden destek alarak gerçekleştiriyorlar azımsanacak bir grup değil. Herkes kendi imkanları doğrultusunda büyütüyor çocuğunu o yüzden bu devirde artık kendim büyütüyorum veya destek alıyorum diye bir durum söz konusu olduğu için bunun belirtilmesine sinir olacak ne var yediremediğiniz düşünün.

Biraz kıskançlık kokuyor bu yorum. Çalışan bir anne olan ablamı ve arkadaşlarımı görmesem size inanırdım.

Ben değilde siz yedirememis görünüyorsunuz.
Beni sal artık. Allah'ım ya! Herkes çocuğunu başkasına büyütürüyormuş ben yeni öğrendim!

Zorunda değiller işte içinden gelmiyorsa ne yapsın dinlenmek istiyor demek ki. Çocuk bakmak çok zor. Hele başkasının çocuğu anne anne der boğar insanı. Anne dememesi için uzun süre bakması gerekiyor, bağ kurması gerekiyor. Anneniz ilgisiz sanırım ona üzülüyorsunuz ama derdiniz çocuğa baktırmak gibi duruyor başka bir şey değil. Bakmak zorunda değil. Bukadar bencilce düşünmeyin.

Cocuklarimizi kendi rizamizla doguruyoruz, basimiza gelecekleri kendi rizamizla kabul ediyoruz ama torunlarimiza kendi rizamizla degil evladimiz istedi diye sahip oluyoruz. Bu durumda kadina sordunuz mu torun ister misin diye? Kadin belki anane olmak istemiyordu, belki yorgun, belki sadece yasindan oturu artik dinlenmek tembellik yapmak istiyordur?

Bence konu sahibine biraz fazla yüklenilmiş. Zaten evde kendi bakiyor çocuğuna anladığım kadarıyla.
Annem çocuğuma baksın ben çalışayım dememiş sonuçta. Buna ben de karşıyım.

Ama insan bazen nefes almak istiyor, en azından yanında sohbet edebileceği bir yetişkin olsun istiyor. Annesi gelse birkaç gün kalsa bu anne de bir kahve içmeye çıksa birkaç saat heralde ölmez anane yorgunluktan.

Kırılmanızı anlıyorum konu sahibi. Ama köyde yaşayan insanın önceliği asla torun torba olmaz malesef kendimden biliyorum. Bu günler geçecek. Hem bebeğiniz büyüdükçe kolaylaşacak hem siz duruma adapte olup kabulleneceksiniz.

Ay çok teşekkür ediyorum anladığınız için . İnsan evde ses bile arıyor destek için. Ki dediğim gibi kendim işimi bıraktım bakacağım diye nasipse okul çağına gelene kadar da kendim bakmayı düşünüyorum. Benim eşimin kurallarını öğrensin benim sevgimle büyüsün diye . Gelsin burada baksın sürekli kalsın kafasında değilim anlatamadım . Köy işlerini biliyorum ki kendisi bize geldiğinde daha fazla dinlenmiş oluyor aslında ki az artık öyle yoğun bi işi yok . 8 aydır asla ayrı kalmadım bebeğimden çocuksuz ne yapılıyordu unuttum bile. Sadece arada nefes alma ihtiyacı çok görülmemeli ki diyorum ben köye gittiğimde de hep benim kucağımda oluyor ya da ben oynuyorum . Aslında isteğim çok basit baktırma niyetim de yok ama işte anlatamadım belki kelimeleri yanlış kullandım .

Ben sizi çok iyi anladım bu mesajdan sonra benim ablam farklı sehirdeydi tek başına bazen yanına kalmaya giderdim yigenim 15 aylik falandı yemeğini altını almasini yine ablam yapardı ama ben parka götürürdüm bazen oynardik evde 3 4 saat yeğenim ona gitmeden benle dururdu ablam aylar sonra ilk defa kuaföre gitti, sakın şekilde kahve içtik beraber kafası dağıldı, yatakta uzanıp uyuyakaldi stressiz kalkmadan yemek pisirrdim ondan mutlusu yoktu harçlık vermeye uğraşırdi bana sizinki de aynı istek ve ihtiyaclar

Çok teşekkür ederim basit şeyler ama anne için büyük nimet . Bebeğim sadece bana bağımlı şu an ben de ona ki artık ayrılık kaygısı dönemine girdik sayılır odadan çıksam arkamdan ağlıyor sürekli gözleri ile takip ediyor eşim bir yere kadar ilgilenebiliyor o da . Köye sık götürmeye çalışıyorum büyüklerimize de alışsın diye ama yine benim kucağımda olunca alışmıyor ister istemez sonra bana diyor sen kendine alıştırmışsın diye ne yapabilirim ki başka . Daha 5 gün önce kuaföre gittim doğumdan sonra ilk defa eşim iş çıkışına göre ayarlamaya çalıştım artık ama gelene kadar kucağımda saç kestirdim . Hiç daha markete bile gitmedim yalnız olarak. Çok seviyorum bebeğimi iyi ki doğmuş iyi ki beni eşimi seçmiş anne babası olarak sevgim tarif edilemez ama arada nefes almak istemek her annenin ihtiyacı.

Bu yorumunuz çok kırıcı. Ben de çalışıyorum çocuğumu kreşe gönderiyorum akşamları toplam 3,5 4 saatimiz kalıyo. Bazı günler iş yerinde arkadaşlarımızla dert ediniyoruz hafta içi çocukla çok az zaman geçirebiliyoruz diye. Napalım işi mi bırakalım. O zaman da çocuk için boşanamıyorum diyen kadınlara elin adamına güvenmeyip kendin para kazansan bu durumda olmazdın diyosunuz. Şu durumda babadan zengin olmayan hiçbi kadın çocuk doğurmamalı.

Yaşlıları rahat bırakın yahu. Annenize mi güvendiniz doğururken?

Aslında en güzeli minnet etmemiş olmak .Ne güzel eşiniz yemek yapip yardım ediyormuş.Boylelikle Ilerde ben çocuğunu baktım vs tarzı başa kakan kimse olmaz.Hem onlar da rahat eder.Hastalik vs olağanüstü durumlarda elbette yardım etmek zorundalar.

Ay nolur kendinize dert etmeyin. Ciddiye alıp cevap vermeye bile gerek yok.

Annem çok zor şartlar altında 3 çocuk yetiştirdi bir de aşırı bencil babamla uğraşarak. Çocukluğum hiç güzel geçmedi benim sürekli geçim kaygısı, sinir, sitres…Kayınvalidem kılçıksız kayınpederimle 2 çocuk büyütmüş kolaylıkla bunuda gülerek anlatır ben büyütmedim çocukları hiç anlamadım nasıl büyüdüklerini çünkü kalabalık bir aileye sahip ve genel olarak iyi bir ailesi var çocuklar teyzelerin dayıların üzerinde sevgi ile büyümüşler.

Benim annem kızıma bakamıyor ya da yiğenime çok istiyor içi gidiyor ama kadının içi tükenmiş yok vücut ve zihin aşırı yorgun. Kayınvalidem ise gerekli gamsız gamsız gülerek kızımla ilgilenir çünkü dertsiz çünkü tükenmemiş.

Yani diyeceğim tek tükene siz değilsiniz annenizinde tükenmiş olabileceğinide unutmayın. Köy hele ki köyde yaşam süren bir kadın ise bu.

Bu ne biçim yorum. Sana verilecek çok güzel bir cevabım var ama ban yemek istemiyorum.

Yani haklı olabilirsiniz benim yeğenim de 8 yaşında ona göre hareket ediyorlar şu an okula gidecek erken kalkılacak falan diye oradaki çabayı göremeyince kızıyorum belki de . Ki annem bize gelse iş yaptırmam doğumdan sonra 10 gün boyunca sadece yemek yapmıştır başka hiç bişeye el sürdürtmedim . Gelse ses olsa bana da iyi gelir düşüncesi ya da yarım saat 1 saat soluklansam bana da iyi gelir diye düşünüyorum ki eşimi de çok sever.

Ki yanlış anlaşılmasın gelsin her gün bir saat 2 saat baksın diye değil arada diyorum çünkü yazdığım yanlış anlaşıldı

Müthiş bi kafanız var güle güle kullanın, bu hesaba göre fiks babalar çalıştığına göre hiçbiri bende çocuk büyüttüm baktım demesin, çocuğunuz biraz büyüyüp şöyle yetişkin olduğu zaman falan eşinize döner söylersiniz
Çalışan anne çocuğuyum annem bir yana dünya bir yana diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…