- Emoji Skoru
- 8
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi lafiguzaff
-
Nedir yahu bu yeni neslin prensesligi iki cocuk büyüttüm yardim istemedim kimsedenÖyle bi içimden geldi yazmak. Bebeğim 8 aylık oldu çok şükür. Tek başıma büyütmeye çalışıyorum. Eşim de işte olduğu kadar destek atıyor sağolsun yemekleri yapar etrafı toparlar başta zorluğunu anlamamıştı ama şimdi anlayp destek çıkıyor . Ama bana yetmiyor sanki kendi kendime debeleniyornuşm gibi geliyor. Annem 20 dakikalık mesafede köyde yaşıyor. Arada 1-2 gün gelsin istiyoruama işte bahanesi çok . Kayınvalidemle anlaşması zor bi insan zaten çağıramam ki zaten doğumda bir fiyaskomuz oldu 2. sine gerek yok diye çağırmıyorum . Anneme de kırılıyorum arada destek atsın diye zar zor 1 gün kalıp ertesi gün kaçar gibi gidiyor . Doğumdan sonra da anca 1 hafta kaldı. Arkadaşlarıma gidiyorum annesi o kadar güzel ilgileniyor ki torunuyla ya da benim bebeğimle şaşırıp kalıyorum bazen . Köye gittiğimde bile ben ilgileniyorum arada iştr yemek yiyeyim diye elimden alıyorlar o kadar . Komşum var sağolsun o bşke daha çok yardımcı oluyor. Ne bileyim ya bazen tükeniyorum kırılıyorum . Öyle işte.
Evet yardımcı olsa,destek olsa güzel oluyor. İnsan çünkü eşinden sonra en çok annesine güvenir. Şahsen ben öyleydim.Öyle bi içimden geldi yazmak. Bebeğim 8 aylık oldu çok şükür. Tek başıma büyütmeye çalışıyorum. Eşim de işte olduğu kadar destek atıyor sağolsun yemekleri yapar etrafı toparlar başta zorluğunu anlamamıştı ama şimdi anlayp destek çıkıyor . Ama bana yetmiyor sanki kendi kendime debeleniyornuşm gibi geliyor. Annem 20 dakikalık mesafede köyde yaşıyor. Arada 1-2 gün gelsin istiyoruama işte bahanesi çok . Kayınvalidemle anlaşması zor bi insan zaten çağıramam ki zaten doğumda bir fiyaskomuz oldu 2. sine gerek yok diye çağırmıyorum . Anneme de kırılıyorum arada destek atsın diye zar zor 1 gün kalıp ertesi gün kaçar gibi gidiyor . Doğumdan sonra da anca 1 hafta kaldı. Arkadaşlarıma gidiyorum annesi o kadar güzel ilgileniyor ki torunuyla ya da benim bebeğimle şaşırıp kalıyorum bazen . Köye gittiğimde bile ben ilgileniyorum arada iştr yemek yiyeyim diye elimden alıyorlar o kadar . Komşum var sağolsun o bşke daha çok yardımcı oluyor. Ne bileyim ya bazen tükeniyorum kırılıyorum . Öyle işte.
Bakıcı tutamayacak adama çocuk yapmamak lazım ciddenÖyle bi içimden geldi yazmak. Bebeğim 8 aylık oldu çok şükür. Tek başıma büyütmeye çalışıyorum. Eşim de işte olduğu kadar destek atıyor sağolsun yemekleri yapar etrafı toparlar başta zorluğunu anlamamıştı ama şimdi anlayp destek çıkıyor . Ama bana yetmiyor sanki kendi kendime debeleniyornuşm gibi geliyor. Annem 20 dakikalık mesafede köyde yaşıyor. Arada 1-2 gün gelsin istiyoruama işte bahanesi çok . Kayınvalidemle anlaşması zor bi insan zaten çağıramam ki zaten doğumda bir fiyaskomuz oldu 2. sine gerek yok diye çağırmıyorum . Anneme de kırılıyorum arada destek atsın diye zar zor 1 gün kalıp ertesi gün kaçar gibi gidiyor . Doğumdan sonra da anca 1 hafta kaldı. Arkadaşlarıma gidiyorum annesi o kadar güzel ilgileniyor ki torunuyla ya da benim bebeğimle şaşırıp kalıyorum bazen . Köye gittiğimde bile ben ilgileniyorum arada iştr yemek yiyeyim diye elimden alıyorlar o kadar . Komşum var sağolsun o bşke daha çok yardımcı oluyor. Ne bileyim ya bazen tükeniyorum kırılıyorum . Öyle işte.
Yoo çalışanlar sadece bir kaç saat destek almıyor, çalışmayıp da aile büyükleri tarafından torunlarıyla baya baya ilgilenip anne babayı baya kolaylayanlar var. Yani kendim büyütüyorum diyenlere neden sinir oluyorsunuz ki. Evet bi gerçekten tek başına kalanlar var birde severek torunlarıyla vakit geçirip anneye çarşıda şöyle bir gezme imkanı sunanlar var. Bence ikincisine sahip olanlar çok şanslı ama yoksa da kimseyi suçlayamayız neden cocuğumu alıp bakmıyorsun diye.Bebeğimi kendi büyütüyorum diyenlere sinir oluyorum sanki diğer kadınların çocuklarını başkaları büyütüyor. Destek alan kadınlar var onlarda sadece bir kaç saat alıyor ve genelde çalıştıkları için alıyor. Kimse başkasının çocuğunu büyütmüyor. Ayrıca şu yaşını başını alan anneleri de salın artık. Kendi çocuklarını büyütmüş, yeteri kadar yıpranmış ve çocuğunun sağlık sorunları var.
Yoo çalışanlar sadece bir kaç saat destek almıyor, çalışmayıp da aile büyükleri tarafından torunlarıyla baya baya ilgilenip anne babayı baya kolaylayanlar var. Yani kendim büyütüyorum diyenlere neden sinir oluyorsunuz ki. Evet bi gerçekten tek başına kalanlar var birde severek torunlarıyla vakit geçirip anneye çarşıda şöyle bir gezme imkanı sunanlar var. Bence ikincisine sahip olanlar çok şanslı ama yoksa da kimseyi suçlayamayız neden cocuğumu alıp bakmıyorsun diye.
Ay teşekkür ediyorum biri doğru anlamış. Niyetim komple bırakmak değil zaten gittiğimde bile sadece biraz kucağımdan almaları bu kadar basit bişey istiyorum aslındaEvet yardımcı olsa,destek olsa güzel oluyor. İnsan çünkü eşinden sonra en çok annesine güvenir. Şahsen ben öyleydim.
Ama vardır onunda sebebi,belki artık çocuklarla nasıl baş edeceğini bilmiyordur yorulmuştur.
Bize geldiğinde bile dinleniyor aslında bizde öyle çocuğu kucağına atıp kaçmıyorum da bunu anlatmaya çalışıyorum ama herkes farklı noktaya çekmiş . Her hafta çağırmıyorum gel diye en son 2 buçuk ay önce geldi o da temizlik yaptığım için çağırmıştım o kadar . Darlamıyorum yani sürekli gel git çocuk bak diyeAy teşekkür ediyorum biri doğru anlamış. Niyetim komple bırakmak değil zaten gittiğimde bile sadece biraz kucağımdan almaları bu kadar basit bişey istiyorum aslında
Ben belirtilen detaya tek başıma büyütüyorum kısmına sinir olmanızdan bahsediyorum. Sinir olacak ne var yani günümüzde gayette destek alarak çocuk büyütmek yaygın çok çok sınırlı değil o yüzden bunun belirtilmesi çok normal. Ama aile desteği ama bakıcı desteği ama yemek desteği bir şekilde birinin ucundan tutulup(ücretli/ücretsiz) anneye destek sağlanıyor cok var çevremde. Konu sahibi destek alamayan kesimdenmiş keza ben de öyle bunun içinde kimseyi suçlayamayız.Destek alanlar çok çok sınırlı, herkesin sahip olduğu bir durum değil. Çocuğu başkaları için doğurmadığına göre kimse de bakmak zorunda değil.
Evet diğer kadınların cocugunu başkası büyütüyorBebeğimi kendi büyütüyorum diyenlere sinir oluyorum sanki diğer kadınların çocuklarını başkaları büyütüyor. Destek alan kadınlar var onlarda sadece bir kaç saat alıyor ve genelde çalıştıkları için alıyor. Kimse başkasının çocuğunu büyütmüyor. Ayrıca şu yaşını başını alan anneleri de salın artık. Kendi çocuklarını büyütmüş, yeteri kadar yıpranmış ve çocuğunun sağlık sorunları var.
Ben belirtilen detaya tek başıma büyütüyorum kısmına sinir olmanızdan bahsediyorum. Sinir olacak ne var yani günümüzde gayette destek alarak çocuk büyütmek yaygın çok çok sınırlı değil o yüzden bunun belirtilmesi çok normal. Ama aile desteği ama bakıcı desteği ama yemek desteği bir şekilde birinin ucundan tutulup(ücretli/ücretsiz) anneye destek sağlanıyor cok var çevremde. Konu sahibi destek alamayan kesimdenmiş keza ben de öyle bunun içinde kimseyi suçlayamayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?