• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına

lafiguzaff

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
1
Öyle bi içimden geldi yazmak. Bebeğim 8 aylık oldu çok şükür. Tek başıma büyütmeye çalışıyorum. Eşim de işte olduğu kadar destek atıyor sağolsun yemekleri yapar etrafı toparlar başta zorluğunu anlamamıştı ama şimdi anlayp destek çıkıyor . Ama bana yetmiyor sanki kendi kendime debeleniyornuşm gibi geliyor. Annem 20 dakikalık mesafede köyde yaşıyor. Arada 1-2 gün gelsin istiyoruama işte bahanesi çok . Kayınvalidemle anlaşması zor bi insan zaten çağıramam ki zaten doğumda bir fiyaskomuz oldu 2. sine gerek yok diye çağırmıyorum . Anneme de kırılıyorum arada destek atsın diye zar zor 1 gün kalıp ertesi gün kaçar gibi gidiyor . Doğumdan sonra da anca 1 hafta kaldı. Arkadaşlarıma gidiyorum annesi o kadar güzel ilgileniyor ki torunuyla ya da benim bebeğimle şaşırıp kalıyorum bazen . Köye gittiğimde bile ben ilgileniyorum arada iştr yemek yiyeyim diye elimden alıyorlar o kadar . Komşum var sağolsun o bşke daha çok yardımcı oluyor. Ne bileyim ya bazen tükeniyorum kırılıyorum . Öyle işte.

Siz tükeniyorsunuz da annenizin tükenmiş olabilecegini neden düşünmüyorsunuz? Bu tarz konulara hep ayni seyi yaziyorum bencilsiniz.

O kadin kaç yasina gelmiş, kendi cocuklarini buyutmuş zaten yipranmistir.
Başkalarinin anneleriyle kendi annenizi kiyaslamak dogru bir sey degil. Illa kiyaslayacaksak ailelerden farkli ulkelerde yasayan kuzenim ve eşi hic aile destegi almadan bakici almadan bebegi kendileri buyuttu kimseye de sizlanmadilar ve sefil olmadilar.
Yemek yapmaya, ev temizligine yardimci geliyordu tabi. Siz de maddi durumu ona göre ayarlasaymissiniz sizin de kocaniz yardimci alsaymis dimi kiyaslarsak milletin kocalariyla kendi kocanizi da kiyaslayabilirsiniz cocuk annenizin degil. Herkesin hayat şartlari da, psikolojisi de ayni değil kiyas yapmayin.

Son düzenleme:
Tırnağın varsa başını kaşı.Gebeliğimde çok zor günler atlattım annem 5 gün durabildi. Onun da kendine göre haklı nedenleri vardı. Eşim destek olmasa bitmiştim hem fiziksel hem ruhsal. Senin eşin de yardım ediyormuş. Her karanlığın bir çıkışı var. Sabret. İlerde desteksiz büyütmenin meyvelerini yersin belki. Kimseye minnet etmedim dersin.

anneler hiç dinlenmesin tabi

Öyle bi içimden geldi yazmak. Bebeğim 8 aylık oldu çok şükür. Tek başıma büyütmeye çalışıyorum. Eşim de işte olduğu kadar destek atıyor sağolsun yemekleri yapar etrafı toparlar başta zorluğunu anlamamıştı ama şimdi anlayp destek çıkıyor . Ama bana yetmiyor sanki kendi kendime debeleniyornuşm gibi geliyor. Annem 20 dakikalık mesafede köyde yaşıyor. Arada 1-2 gün gelsin istiyoruama işte bahanesi çok . Kayınvalidemle anlaşması zor bi insan zaten çağıramam ki zaten doğumda bir fiyaskomuz oldu 2. sine gerek yok diye çağırmıyorum . Anneme de kırılıyorum arada destek atsın diye zar zor 1 gün kalıp ertesi gün kaçar gibi gidiyor . Doğumdan sonra da anca 1 hafta kaldı. Arkadaşlarıma gidiyorum annesi o kadar güzel ilgileniyor ki torunuyla ya da benim bebeğimle şaşırıp kalıyorum bazen . Köye gittiğimde bile ben ilgileniyorum arada iştr yemek yiyeyim diye elimden alıyorlar o kadar . Komşum var sağolsun o bşke daha çok yardımcı oluyor. Ne bileyim ya bazen tükeniyorum kırılıyorum . Öyle işte.
Nedir yahu bu yeni neslin prensesligi iki cocuk büyüttüm yardim istemedim kimseden

Kimsede Ben de senin cocuguna baktim diyemez bana

El kadar sabinin hakkindan gelemiyorsaniz baskalarindan bir seyler beklicek kadar tembelseniz neden dogurdunuz

Ben dogumdan sonra ciddi bir problem yoksa bebegin annesinin bakmadi taraftariyim

Evet yardımcı olsa,destek olsa güzel oluyor. İnsan çünkü eşinden sonra en çok annesine güvenir. Şahsen ben öyleydim.
Ama vardır onunda sebebi,belki artık çocuklarla nasıl baş edeceğini bilmiyordur yorulmuştur.

Anneniz köyde yaşıyorsa zaten yeterince yoruluyordur. Köyde yaşamak kolay iş mi bağı, bahçesi, tozu, toprağı. Hayvanlar varsa zaten bir yere gidemez. Anneniz bahane bulmuyor yani yorgun, tükenmiş. Kadın yıllardır bunalmıştır.

Bebeğimi kendi büyütüyorum diyenlere sinir oluyorum sanki diğer kadınların çocuklarını başkaları büyütüyor. Destek alan kadınlar var onlarda sadece bir kaç saat alıyor ve genelde çalıştıkları için alıyor. Kimse başkasının çocuğunu büyütmüyor. Ayrıca şu yaşını başını alan anneleri de salın artık. Kendi çocuklarını büyütmüş, yeteri kadar yıpranmış ve çocuğunun sağlık sorunları var.

Bakıcı tutamayacak adama çocuk yapmamak lazım cidden

Bu perişanlığı normalleştirmememiz lazım.

Bebeğimi kendi büyütüyorum diyenlere sinir oluyorum sanki diğer kadınların çocuklarını başkaları büyütüyor. Destek alan kadınlar var onlarda sadece bir kaç saat alıyor ve genelde çalıştıkları için alıyor. Kimse başkasının çocuğunu büyütmüyor. Ayrıca şu yaşını başını alan anneleri de salın artık. Kendi çocuklarını büyütmüş, yeteri kadar yıpranmış ve çocuğunun sağlık sorunları var.
Yoo çalışanlar sadece bir kaç saat destek almıyor, çalışmayıp da aile büyükleri tarafından torunlarıyla baya baya ilgilenip anne babayı baya kolaylayanlar var. Yani kendim büyütüyorum diyenlere neden sinir oluyorsunuz ki. Evet bi gerçekten tek başına kalanlar var birde severek torunlarıyla vakit geçirip anneye çarşıda şöyle bir gezme imkanı sunanlar var. Bence ikincisine sahip olanlar çok şanslı ama yoksa da kimseyi suçlayamayız neden cocuğumu alıp bakmıyorsun diye.

Ben hep diyorum, bir kadın "kendi cocuguma ben bakarım kimseden yardım beklemem" diyebiliyorsa öyle çocuk dünyaya getirsin. Sonuçta kimse "dogur, söz ben bakacam" demiyor. Anlıyorum destek bekliyorsunuz belki tukendiniz ama gerçekten de kimse sizin çocuğunuza bakmak, ille de size destek olmak zorunda değil.

Anneanneyse-babanneyse mecbur bakacak gibi bir algı var. Hayır efendim, hiç de mecbur değiller. Evet sevsinler, içlerinden gelse yardım etsinler ama yok yapmadı gelmedi bakmadı demek gerçekten yanlış. Ben babanne anneanne olsam, kızım - gelinim benden bu şekil bir beklendi içinde olursa ona karşı da düşüncem şu olur; "bana güvenerek mi dogurdu" net.

Yoo çalışanlar sadece bir kaç saat destek almıyor, çalışmayıp da aile büyükleri tarafından torunlarıyla baya baya ilgilenip anne babayı baya kolaylayanlar var. Yani kendim büyütüyorum diyenlere neden sinir oluyorsunuz ki. Evet bi gerçekten tek başına kalanlar var birde severek torunlarıyla vakit geçirip anneye çarşıda şöyle bir gezme imkanı sunanlar var. Bence ikincisine sahip olanlar çok şanslı ama yoksa da kimseyi suçlayamayız neden cocuğumu alıp bakmıyorsun diye.

Destek alanlar çok çok sınırlı, herkesin sahip olduğu bir durum değil. Çocuğu başkaları için doğurmadığına göre kimse de bakmak zorunda değil.

Kıyaslama yapacaksan benle yap ikizlerim var 5 aylık kimseden destek almadan kendim büyütüyorum elhamdülillah evet yoruluyorum ama günün birinde kimse bizim yardımlarımızla büyüttün diyemicek kimseye minnet borcum olmayacak .

Ben zaten annem baksın ilgilensin demiyorum o kadar yanlış yere çekilmiş ki konu. Ben kendim bakıyorum zaten kimse için çocuk doğurmadım sadece arada tükeniyorum köye gittiğim zaman bile arada alıp gezdirsinler istiyorum alıp sürekli baksınlar demiyorum zaten öyle baktırmaya da niyetim yok .

Evet yardımcı olsa,destek olsa güzel oluyor. İnsan çünkü eşinden sonra en çok annesine güvenir. Şahsen ben öyleydim.
Ama vardır onunda sebebi,belki artık çocuklarla nasıl baş edeceğini bilmiyordur yorulmuştur.
Ay teşekkür ediyorum biri doğru anlamış. Niyetim komple bırakmak değil zaten gittiğimde bile sadece biraz kucağımdan almaları bu kadar basit bişey istiyorum aslında

Ay teşekkür ediyorum biri doğru anlamış. Niyetim komple bırakmak değil zaten gittiğimde bile sadece biraz kucağımdan almaları bu kadar basit bişey istiyorum aslında
Bize geldiğinde bile dinleniyor aslında bizde öyle çocuğu kucağına atıp kaçmıyorum da bunu anlatmaya çalışıyorum ama herkes farklı noktaya çekmiş . Her hafta çağırmıyorum gel diye en son 2 buçuk ay önce geldi o da temizlik yaptığım için çağırmıştım o kadar . Darlamıyorum yani sürekli gel git çocuk bak diye

Destek alanlar çok çok sınırlı, herkesin sahip olduğu bir durum değil. Çocuğu başkaları için doğurmadığına göre kimse de bakmak zorunda değil.
Ben belirtilen detaya tek başıma büyütüyorum kısmına sinir olmanızdan bahsediyorum. Sinir olacak ne var yani günümüzde gayette destek alarak çocuk büyütmek yaygın çok çok sınırlı değil o yüzden bunun belirtilmesi çok normal. Ama aile desteği ama bakıcı desteği ama yemek desteği bir şekilde birinin ucundan tutulup(ücretli/ücretsiz) anneye destek sağlanıyor cok var çevremde. Konu sahibi destek alamayan kesimdenmiş keza ben de öyle bunun içinde kimseyi suçlayamayız.

Evet diğer kadınların cocugunu başkası büyütüyor
Aksam altıya kadar çalışıyor geliyor kadının annesi bakiyorsa yemekte hazırlamış oluyor yemeğini annesinde yiyor. Yok cocuk bakicidaysa/kresteyse cocuk altıda cocugu kreşten aliyor eve geliyor yemek hazırlıyor yemek yiyorlar burdan bı saat gidiyor. Saat yedi/yedi buçuk oluyor
Bi saatte cocuk bakıyor iste😬🤣Sekız bucukta bebesini yatırıyor. Cocugunun büyümesine nerede eşlik ediyor, haftasonu mu?
Yani Sımdı evet 'destek alan kadınların çocuklarını başkaları buyutuyor'
Kendım bakıyorum diyenler kendi bakıyor kendi büyütüyor 🤗acı gerçekler mı diyeyim yoksa zaten işinize gelen gerçekler mı bilemem, siz beğenin secin

Bizimkileri biz büyütüyoruz sizinkileri her akşam toplam iki saatliğine siz, yani daha çok siz bakıcı gibisiniz😬bıraktığınız yerlerde cocugun ailesi.

Ben belirtilen detaya tek başıma büyütüyorum kısmına sinir olmanızdan bahsediyorum. Sinir olacak ne var yani günümüzde gayette destek alarak çocuk büyütmek yaygın çok çok sınırlı değil o yüzden bunun belirtilmesi çok normal. Ama aile desteği ama bakıcı desteği ama yemek desteği bir şekilde birinin ucundan tutulup(ücretli/ücretsiz) anneye destek sağlanıyor cok var çevremde. Konu sahibi destek alamayan kesimdenmiş keza ben de öyle bunun içinde kimseyi suçlayamayız.

Gayette bakıyorlar diyince bakan sınırlı grup çoğalmıyor. Bir kaç iyi örnekle bu durum açıklanamaz.
Tek başına bakıyorum diyenlere sinir oluyorum bunu yaptığım yorumlarda nedeni açıkladım ha anlamdıysan size tekrar açıklama yapamam. Beni bunun için alıntılayıp durmayın.

Back
X