Tek bir soru..

Kardeşimin bir gözü aniden görmedi. MS şüphesi vardı ama sonuçlar temizdi. Yine de kortizon tedavisi aldı bir süre ve iki yıl bir şekilde geçti. O göz yüzde 40 görüyor. Böyle olunca nişanlısı ayrıldı. Geçen ay diğer gözü daha beter şekilde kapandı. Yine aynı olaydan kaynaklandığını düşündük. Dünyamız yıkıldı. Tüm sonuçlar temizdi. Nedeni yok çaresi yok derken bel sıvısı yüksekliğinden kaynaklandığını beynin yalancı tümör algıladığını öğrendik. Ya beyne şant takılacak ya da ilaç tedavisi ile düzelecek dendi. İlaç ile göz biraz açıldı. Şimdi diyoruz ki varsın diğer göz yüzde 40 görsün. Diğer göze ne olduğu hala tam bilinmiyor.
Hayatının kıymetini bilmelisin. Seninle mezara gelecek şeylerle yaşamaya öğrenmelisin.
Allah şifa versin canim

Son cümleniz en çok korktuğum şey bedensel olarak çıkıyor çünkü şimdiden. Öyle de yaşayacağım böyle de çok haklısınız
Ve daha 22 yasindasin canim yapma böyle.kafaya takarak bi yere varılmaz.topla kendini evlenirsin cocuklarin olur ya da bunlarin hic biri olmazsa bile 30 lu yaslarinda bile bi yaşlı kadar donuk olur beynin tavsiyelerimizi dinle Allah a sigin dua et.

Ve daha 22 yasindasin canim yapma böyle.kafaya takarak bi yere varılmaz.topla kendini evlenirsin cocuklarin olur ya da bunlarin hic biri olmazsa bile 30 lu yaslarinda bile bi yaşlı kadar donuk olur beynin tavsiyelerimizi dinle Allah a sigin dua et.
Bazen beynimi de toplayamiyorum 2 dakika önce ne yaptığımı unutuyorum. Normal zamanlarda gayet iyi oluyorum yiyorum içiyorum geziyorum vs ama bazı zamanlarda da çöküş yaşıyorum

Biz insanlara verilmiş en özel ve en değişik şeydir kabullenmek, yaşamaya devam etme. Sıkıntın seninle kalacak olsa da onun varlığına alışmak. Alışmak bizlere mahsus gerçekten. Nelere alışmadık ki, nelerin yokluğuna. Bazı acılar kalıyor ama bizler alışıyoruz. Evet sağlık sorunu diğer dertleri solluyor biliyorum.

Sadece ne olursa olsun ve neyle yaşayacak olursan ol güzel şeylerin olduğundan vazgeçme.
sevgilerle

Son düzenleme:
Benim var.Saglik problemi.Er ya da gec baş gosterecek.Kalitsal.Abimde de var.Annemde de.Annemin sulalesinde.Benimki abiminki kadar henuz ilerlemis degil ama abiminki cok daha ilerlemis boyutta ve tedavi goruyor.Ben de er ya da gec baslayacagim.Kendime dikkat etmem lazim.Elimden geldigince ediyorum ozellikle abimin hastaliginin kritik surece girmesinden sonra.Ama psikolojim harap oldu son 8-9 aydir.Oncelikle yapilmasi gereken kabullenmek ve her ne ise problemi yavaslatmak,tedavi icin elinden geleni yapmak.

Bazen beynimi de toplayamiyorum 2 dakika önce ne yaptığımı unutuyorum. Normal zamanlarda gayet iyi oluyorum yiyorum içiyorum geziyorum vs ama bazı zamanlarda da çöküş yaşıyorum
Çok mu ağır bisey canim soylemedigin takdirde pekte yardimci olamiyoruz anca kendini topla diyebiliyoruz her ne ise derdin gerçekten yasama tutunacagin seylere saril kardes olabilir v.s anlatmak istersen kimse seni yargilmaz zaten kimse tanimaz seni neden anlatmiyirsun

Çok mu ağır bisey canim soylemedigin takdirde pekte yardimci olamiyoruz anca kendini topla diyebiliyoruz her ne ise derdin gerçekten yasama tutunacagin seylere saril kardes olabilir v.s anlatmak istersen kimse seni yargilmaz zaten kimse tanimaz seni neden anlatmiyirsun
Size özelden söyleyim en iyisi

Benim var.Saglik problemi.Er ya da gec baş gosterecek.Kalitsal.Abimde de var.Annemde de.Annemin sulalesinde.Benimki abiminki kadar henuz ilerlemis degil ama abiminki cok daha ilerlemis boyutta ve tedavi goruyor.Ben de er ya da gec baslayacagim.Kendime dikkat etmem lazim.Elimden geldigince ediyorum ozellikle abimin hastaliginin kritik surece girmesinden sonra.Ama psikolojim harap oldu son 8-9 aydir.Oncelikle yapilmasi gereken kabullenmek ve her ne ise problemi yavaslatmak,tedavi icin elinden geleni yapmak.
Ah size de çok geçmiş olsun şifa diliyorum. Allah yardımcımız olsun

Babamı sevmiyorum. Hatta neden o adam benim babam oldu diyorum. O kadar iyi baba varken neden bu adam bana düştü diyorum ama neyi değiştirebilirim ? Hiçbir şeyi. Hayatımı ve psikolojimi mahveden bir adam benim için. Ötesi Yok. Kurtulmak mümkün mü. Hayır. Böyle yaşamak istemiyorsam bile ne yapacağım ki. Kabullenmek gerek bazen Sanırım

Doğuştan olduğu için alıştım ama yaş ilerledikce ömür gittikçe sanki daha zor geliyor bazı gerçekler daha da yüze vuruyor

Bu şu an sizde var olan bir sorun mu yoksa genetik bağlamlı, ileride ortaya çıkabilecek bir sorun mu? Aile ile ilgili demişsiniz ya. Eğer genetik bağlamlıysa ve insanların yaklaşımı ileride sizde ya da alt soylarınızda görülme riskiyse ona göre yorumum değişebilir.

arkadaşım emin ol herkeste birsürü sağlık problemleri var .vede yaş ilerledikçe de bunların etkisi ne yazık ki daha da artacak. bazen benim de çok isyan ettiğim şeyler oluyor ama ne yapalım.buna da şükür. ALLAH beterinden korusun da bu dertleri nimetten saymayalım.
tıp ilerliyor her geçen gün kimbilir belki de bugün sorun olarak gördüğün şey 1 2 yıl içinde sıradan bir durum olabilir. bolşans.

Bu şu an sizde var olan bir sorun mu yoksa genetik bağlamlı, ileride ortaya çıkabilecek bir sorun mu? Aile ile ilgili demişsiniz ya. Eğer genetik bağlamlıysa ve insanların yaklaşımı ileride sizde ya da alt soylarınızda görülme riskiyse ona göre yorumum değişebilir.
Aile ilgili problem, genetik değil. Engelli olmak gibi diyelim

Back
X