Tek bir soru..

Rabbimiz birşey nasip ediyorsa bir hayir etmiyirsa bin hayir vardir deyip teselli ediyorum kendimi ve hayatta sahip olduğumuz yada olamadiğimiz herşey bizim imtihanimiz bunun bilince olursan rahatca kabullenirsin bu durumu ve buda seni rahatsiz etmez onunla yaşamayi öğrenirsin ama bence tevekkül noktsainda eksiklik var ....bazi şeyleri iyi araştirip öğrenmeni takintilardan daha .önemli şeyler olduğunu görmen lazim bu hayatta

Guzel yazmissin canim ama 22 yasinda bir gencten ne kadar tevekkul beklemek mumkun ve dogru yani kac yasinda kadinlar bazen cocuk gibi davraniyor.

Konu sahibi Allah yardimcin olsun.
Bu problemin belki sana hayatin geciciligini veya bazi seylerin kiymetini anlaticak veya cok farki seyler katicak hayatin bazen birilerinden bir seyler aldigini baska seyler verdigini dusunuyorum umarim o gruba girersin..

Hep şöyle denir.İçinde bulunduğun sıkıntıyla baş edebilmek için kendinden daha zor durumdaki insanları düşünmek gerekir.İyi kötü,aşağı yukarı birçok kişi benzer şeyler yaşıyor.Bizlerde bedensel ve sağlıkla ilgili bu tarz durumlara aday olarak yaşıyoruz aslında.Kimse yarın ne olacağını bilemiyor.Allah korusun bugünümüze şükürler olsun diyelim.Haklısın birşeyleri yaşarken zor.Allah hastanıza şifa versin,sizlere de bakan kişiler olarak gayret kuvvet versin inşallah.
Şimdi ben onu şu şekilde dusnüyorum , kendinden daha kötülerin degil de. Biraz daha hayatına geriden objektif bakmak lazım , ona bakarsan yukarıda var daha az sıkıntı çekebilen değil mi

Guzel yazmissin canim ama 22 yasinda bir gencten ne kadar tevekkul beklemek mumkun ve dogru yani kac yasinda kadinlar bazen cocuk gibi davraniyor.

Bu problemin belki sana hayatin geciciligini veya bazi seylerin kiymeyini anlaticak veya cok farki seyler katicak hayatin bazen birilerinden bir seyler aldigini baska seyler verdigini dusunuyorum umarim o gruba girersin..
Teşekkür ederim canim sorduğuna göre araştirip öğrenmeye çaliştipini düşündüm açikçasi .v bende hayatimdan kesitleri göz önünde bulundururak nacizane tavsiyede bulundum kardeşimize umarim anlamiştir

Kardeşimin bir gözü aniden görmedi. MS şüphesi vardı ama sonuçlar temizdi. Yine de kortizon tedavisi aldı bir süre ve iki yıl bir şekilde geçti. O göz yüzde 40 görüyor. Böyle olunca nişanlısı ayrıldı. Geçen ay diğer gözü daha beter şekilde kapandı. Yine aynı olaydan kaynaklandığını düşündük. Dünyamız yıkıldı. Tüm sonuçlar temizdi. Nedeni yok çaresi yok derken bel sıvısı yüksekliğinden kaynaklandığını beynin yalancı tümör algıladığını öğrendik. Ya beyne şant takılacak ya da ilaç tedavisi ile düzelecek dendi. İlaç ile göz biraz açıldı. Şimdi diyoruz ki varsın diğer göz yüzde 40 görsün. Diğer göze ne olduğu hala tam bilinmiyor.
Hayatının kıymetini bilmelisin. Seninle mezara gelecek şeylerle yaşamaya öğrenmelisin.

Allah şifa versin. Umarım kibasın nedeni bulunur. Benim başıma geldiğinde psikolojim bozulmuştu. İnsanlara hastalığın adını anlatıp sebebi bilinmiyor demek açıklamaya çalışmak çok zor.
Neleri dert ediyorum demiştim. O zamandan itibaren kimseyi sallamamaya çalışıyorum.
İstanbuldaysanız çapa nöroloji, haseki göze götürün kardeşinizi.

Allah şifa versin. Umarım kibasın nedeni bulunur. Benim başıma geldiğinde psikolojim bozulmuştu. İnsanlara hastalığın adını anlatıp sebebi bilinmiyor demek açıklamaya çalışmak çok zor.
Neleri dert ediyorum demiştim. O zamandan itibaren kimseyi sallamamaya çalışıyorum.
İstanbuldaysanız çapa nöroloji, haseki göze götürün kardeşinizi.
Teşekkürler çok mutlu oldum yazınıza. Şu an acil olarak kibasın düşürülmesine odaklanıldı ve olumlu gidiyor. Uçağa binmesi yasakmış kibas yüksek olduğu için. Rahatlama sağlanınca tavsiyenize uyacağız.
Kardeşim küçüklüğünden beri başım ağrıyor derdi okula gitmemek iş yapmamak için...Belki gerçekten ağrıyordu bilemiyorum şu an. Son dönemlerdeki ağrısını da hep kaytarmaya çalışıyor olarak algıladık. En çok buna üzüldüm kendi adıma.
Size de çok geçmiş olsun.

Rabbimiz birşey nasip ediyorsa bir hayir etmiyirsa bin hayir vardir deyip teselli ediyorum kendimi ve hayatta sahip olduğumuz yada olamadiğimiz herşey bizim imtihanimiz bunun bilince olursan rahatca kabullenirsin bu durumu ve buda seni rahatsiz etmez onunla yaşamayi öğrenirsin ama bence tevekkül noktsainda eksiklik var ....bazi şeyleri iyi araştirip öğrenmeni takintilardan daha .önemli şeyler olduğunu görmen lazim bu hayatta
gorunce merak ettim senin durumun nasil neler yaptin devam mi hala

Merhaba. Benim de ailemle ilgili degistiremeyecegim hep bizimle olacak bir sorunum var. Yillarca neden ben dedim. Yaptigim birseylerin bedeli mi diye dusundum. 10 yilim hafif depresif aglamali gecti. 26 yas civarinda bir aydinlanma geldi. Kabullendim. Sorgulamayi biraktim. Neden ben demedim. Guclu iyi yanlarima odaklandim. Zevk alabilecegim neseli hissettigim seylere yoneldim. Hep melankolik seyler dinler dram filmlerinde aglardim. Yalniz kalirdim yalnizliktan hoslandigimi sanirdim. Hepsini degistirdim. Sorun hala var hep de olacak ama daha iyi basedebiliyorum. Umarim kendinizi iyi hissedecek yolu siz de bulabilirsiniz

Kardeşimin bir gözü aniden görmedi. MS şüphesi vardı ama sonuçlar temizdi. Yine de kortizon tedavisi aldı bir süre ve iki yıl bir şekilde geçti. O göz yüzde 40 görüyor. Böyle olunca nişanlısı ayrıldı. Geçen ay diğer gözü daha beter şekilde kapandı. Yine aynı olaydan kaynaklandığını düşündük. Dünyamız yıkıldı. Tüm sonuçlar temizdi. Nedeni yok çaresi yok derken bel sıvısı yüksekliğinden kaynaklandığını beynin yalancı tümör algıladığını öğrendik. Ya beyne şant takılacak ya da ilaç tedavisi ile düzelecek dendi. İlaç ile göz biraz açıldı. Şimdi diyoruz ki varsın diğer göz yüzde 40 görsün. Diğer göze ne olduğu hala tam bilinmiyor.
Hayatının kıymetini bilmelisin. Seninle mezara gelecek şeylerle yaşamaya öğrenmelisin.

Çok çok geçmiş olsun.Rabbim şifasını versin inşallah Kardeşinizin.

Babamı sevmiyorum. Hatta neden o adam benim babam oldu diyorum. O kadar iyi baba varken neden bu adam bana düştü diyorum ama neyi değiştirebilirim ? Hiçbir şeyi. Hayatımı ve psikolojimi mahveden bir adam benim için. Ötesi Yok. Kurtulmak mümkün mü. Hayır. Böyle yaşamak istemiyorsam bile ne yapacağım ki. Kabullenmek gerek bazen Sanırım
Benzer dertlerimiz var bizim de... 6 evlilik yapmış psikolojisi bozuk bir adamın tek cocuguyum... tabii annem de son olmadı ama kimse de göz göre göre aldatmasına onun kadar susmadı tam 30 sene!

Hayır benimle ilgili değil. aile ile ilgili diyelim sağlık problemi
Sağlık problemi en yakın oglumda yaşadım 1 yıl önce. Sapa sağlam çocuk hastanelik oldu aniden. Hayatımda ilk defa duyduğum bir hastalık. Aslında çok varmış ama ben bilmiyordum. Kör olma.felç kalma. Ölüm riski vardı. Ve kafa içindeki sıvı için şant takılacak dediler. Yerle bir oldum . Dünyam başıma yıkıldı. Sonra dedimki. Ya felç olsaydı. Ya kör olsaydı yada Allah korusun kaybetseydim oğlumu. Evet hayatı boyunca bunu kafasında taşıyacak ama daha beterinden korudu Rabbim bizi dedim
Başka anneler de bana destek oldu. Kendi acılarını göstererek bak bizim böyle şansımız yok diyen oldu. Allaha tam teslimiyet neymiş öğrenmiş oldum bir gecede .Ve şükrettim. Normalde düşüncesi bile beni yaşlandırabilecek şeye şükrettim. Ve ne oldu biliyormusun. Sabah acil ameliyat olması gereken durumu ciddilesen oğlum iyileşme gösterdi 1 gecede. Ve o ameliyat olmadı. Hiç isyan etmedim. Ben bile şaşırdım kendime. Şimdi o 1 aylık hastane maratonundan geriye bir tutam beyaz saç kaldı bana yadigar. O beyazlara her bakışım o günleri hatırlamama vesile. Bittimi hayır .Bunu bir kere atlatan kişi risk altında demektir. İçimde hep bir korku olacak. Ama bunada şükür. Inancını kaybetme. Dünyada çaresi olmayan tek şey ölüm. Başka herşeyin çaresi var. Diğer herkesten farklisin da onu mu kafana takıyorsun bilmem ama dunya güzeli gördüm hiç bir erkeğin eş diye sevmediği sadece vücut kıvrımlarına şehvetle baktığı. Ve insanların hiçte kadın gibi bakıp davranmadığı kişiler de gördüm sevdiğinin prensesler gibi hissettirdiği.
Zenginler gördüm etrafı eş dost akraba dolu insanların sürekli obun yanında olmak istediği ama parası yok olunca etrafında kimse kalmayan. Çok fakirler de gördüm etrafı gerçek dostlarla dolu olan. Bunlardan herhangi birimi bilmiyorum derdin. Ama hayata tutunmanin mutlaka bir yolu var. Mutluluğun mutlaka bir yolu var. Ama ayşe saçlarını savurarak rüzgara karşı yürürken mutlu. Fatma tüm gün uyuyarak. Biri kalabalıklar içinde eğlenerek mutlu biri tek başına kitap okuyarak. Ayşe fatma gibi olmaya çalışmadığı sürece mutlu. Kendi mutluluk formülünü de sen bulacaksın. Kimseye benzemeyecek sana özel olacak.

Behçet testi yapıldımı kardeşinize. Özellikle genetik de bakıyorlar ya o şekilde

Gizem değil çünkü buraya bir sürü konu açtım kendime ilgili de saklamam yazarım. Ama evet nadir ve büyük bizdeki de. Bir de burada yazılanlar silinmiyor ilerde kendime kızarım neden yazdın şikayet eder gibi diye. O yüzden yazmak istemiyorum. Zaten bunun çözümü çaresi yok. Ben baş etmeyi öğrenmek istiyorum sadece
Hastalığı ve omur boyu bununla yaşanacağını kabullenmek.
Hasta olan kişiye yardım ve hizmet etmek.
Duasını rızasını almak..

Sedef hastasıyım. Geçmiyor. Geçmeyecek..
Napim elim kolum var da üstünde yara çıkıyor buna şükür diyorum ya üzerinde yara çıkacak kadar da kolum olmasaydı diyorum. Belki polyannacılık ama elimde değil. Çok üzüldüm çok ağladım yine geçmedi. Bende saldım, unutuyorum çoğu zaman sedefim olduğunu. :D

Kimsenin hayatı dört dörtlük değil maalesef. İlla ki noksanlıklar oluyor insanların hayatında. Bunları da birlik olunca illa ki aşarsınız. Bedensel düzelmeyecek bir şey ise o kişiyi öyle kabul edeceksiniz. Yapacak bir şey yok.

Sağlık problemi en yakın oglumda yaşadım 1 yıl önce. Sapa sağlam çocuk hastanelik oldu aniden. Hayatımda ilk defa duyduğum bir hastalık. Aslında çok varmış ama ben bilmiyordum. Kör olma.felç kalma. Ölüm riski vardı. Ve kafa içindeki sıvı için şant takılacak dediler. Yerle bir oldum . Dünyam başıma yıkıldı. Sonra dedimki. Ya felç olsaydı. Ya kör olsaydı yada Allah korusun kaybetseydim oğlumu. Evet hayatı boyunca bunu kafasında taşıyacak ama daha beterinden korudu Rabbim bizi dedim
Başka anneler de bana destek oldu. Kendi acılarını göstererek bak bizim böyle şansımız yok diyen oldu. Allaha tam teslimiyet neymiş öğrenmiş oldum bir gecede .Ve şükrettim. Normalde düşüncesi bile beni yaşlandırabilecek şeye şükrettim. Ve ne oldu biliyormusun. Sabah acil ameliyat olması gereken durumu ciddilesen oğlum iyileşme gösterdi 1 gecede. Ve o ameliyat olmadı. Hiç isyan etmedim. Ben bile şaşırdım kendime. Şimdi o 1 aylık hastane maratonundan geriye bir tutam beyaz saç kaldı bana yadigar. O beyazlara her bakışım o günleri hatırlamama vesile. Bittimi hayır .Bunu bir kere atlatan kişi risk altında demektir. İçimde hep bir korku olacak. Ama bunada şükür. Inancını kaybetme. Dünyada çaresi olmayan tek şey ölüm. Başka herşeyin çaresi var. Diğer herkesten farklisin da onu mu kafana takıyorsun bilmem ama dunya güzeli gördüm hiç bir erkeğin eş diye sevmediği sadece vücut kıvrımlarına şehvetle baktığı. Ve insanların hiçte kadın gibi bakıp davranmadığı kişiler de gördüm sevdiğinin prensesler gibi hissettirdiği.
Zenginler gördüm etrafı eş dost akraba dolu insanların sürekli obun yanında olmak istediği ama parası yok olunca etrafında kimse kalmayan. Çok fakirler de gördüm etrafı gerçek dostlarla dolu olan. Bunlardan herhangi birimi bilmiyorum derdin. Ama hayata tutunmanin mutlaka bir yolu var. Mutluluğun mutlaka bir yolu var. Ama ayşe saçlarını savurarak rüzgara karşı yürürken mutlu. Fatma tüm gün uyuyarak. Biri kalabalıklar içinde eğlenerek mutlu biri tek başına kitap okuyarak. Ayşe fatma gibi olmaya çalışmadığı sürece mutlu. Kendi mutluluk formülünü de sen bulacaksın. Kimseye benzemeyecek sana özel olacak.

Yorumunuzu o kadar icten yazmissiniz ki etkilendim ve cok begendim.
Fakat sunu da yazmak istedim guzel olup sevilmeyen zengin olup gercek dostu olmayanlarin ne sucu var demek de istedim..

Napim elim kolum var da üstünde yara çıkıyor buna şükür diyorum ya üzerinde yara çıkacak kadar da kolum olmasaydı diyorum. Belki polyannacılık ama elimde değil. Çok üzüldüm çok ağladım yine geçmedi. Bende saldım, unutuyorum çoğu zaman sedefim olduğunu. :KK70:
Ne guzel bir bakis acisi.Mutlu olmak bziim elimizde..Keske ben de sizin gibi olabilseydim

Napim elim kolum var da üstünde yara çıkıyor buna şükür diyorum ya üzerinde yara çıkacak kadar da kolum olmasaydı diyorum. Belki polyannacılık ama elimde değil. Çok üzüldüm çok ağladım yine geçmedi. Bende saldım, unutuyorum çoğu zaman sedefim olduğunu. :KK70:
Aa o bende de var, ben de unutuyorum bazen onu da takıyorum bazen amaaan ya modunda oluyorum :KK70:

Bu problemin belki sana hayatin geciciligini veya bazi seylerin kiymetini anlaticak veya cok farki seyler katicak hayatin bazen birilerinden bir seyler aldigini baska seyler verdigini dusunuyorum umarim o gruba girersin..
Allah razı olsun çok teşekkür ederimm

Back
X