• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek bırakmak zorunda kaldım

Handelizm

Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
1.434
2.646
63
30
Selam kızlar. Bayram sebebiyle ailemi memlekete ziyarete gittim, oradan da başka şehire geçtim tatil yapıyorum. 1.5 ay önce dünyalar tatlısı kedimi sahiplendim. Onu getirme şansım yoktu, otomatik mama ve su makinesi aldım ona; 2 adet biri kapalı biri açık olmak üzere tuvaleti var. Yani yiyecek ve tuvalet sorunu yok. Sitemdeki güvendiğim bir güvenlik abi var (4 yıldır aynı sitedeyim) anahtarımı ona verdim, bakıyor 2 günde bir sağ olsun. Buna rağmen gelin görün ki kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. Geleli 4 gün oldu, 2 gün sonra dönücem kısmetse. Kızım evde tek kaldı diye kendime zehir ediyorum tatilimi😭 Anksiyetem tuttu, peşin ödeme yapmış olmasam basıp gidicem o derece. Lütfen beni rahatlatacak şeyler söyleyin🙏🏻 Onu çoooook seviyorum😭 Bırakacak kimsem yoktu maalesef.

Kedinin rahatlığı bu zaten. Çok uzun olmadıkça ve kontrol eden biri olduğu sürece bırakabilirsiniz. Çoğu kedi sahibi böyle yapıyor zaten. Kedi, köpek gibi başkasının evine bırakabildiğiniz bir varlık değil maalesef.

Yukarıdaki üyeye katılıyorum ayrıca, eve kamera koyabilirsiniz.

Kontrol eden biri varsa sorun olmaz. Ama kamera almanızı öneririm. Böyle durumlarda ara ara açıp bakarsınız, içiniz rahat eder.
Aslında inanın alacaktım ama arkadaşlarım ne gerek var abartma falan dediler ben de fazla mı abartıyorum diye düşünüp vazgeçtim ama aşırı pişman oldum😢

Uygun fiyatlı bir kamera alabilirsiniz. O kameralar bazen üç harfli marketlere de geliyor indirimli olarak. Ben evde olmadığım her an açıyorum, eve gelince kapatıyorum. Çoğu hareket sensörlü ve kamera bir hareket algıladığında telefonunuza bildirim geliyor, açıp izleyebiliyorsunuz hareket anını. İçiniz çok rahat eder. Aklınızda bulunsun.

Uygun fiyatlı bir kamera alabilirsiniz. O kameralar bazen üç harfli marketlere de geliyor indirimli olarak. Ben evde olmadığım her an açıyorum, eve gelince kapatıyorum. Çoğu hareket sensörlü ve kamera bir hareket algıladığında telefonunuza bildirim geliyor, açıp izleyebiliyorsunuz hareket anını. İçiniz çok rahat eder. Aklınızda bulunsun.
Yavru köpeğimi evde yalnız bırakıp konsere gittiğimde, konser başlamadan "bakayım napıyor eşek" diye kamerayı açtığımda, sehpaya uzanıp bardak altlığını çalıp kemirmesini an be an izlemem çaresizliği....:D :D

Yavru köpeğimi evde yalnız bırakıp konsere gittiğimde, konser başlamadan "bakayım napıyor eşek" diye kamerayı açtığımda, sehpaya uzanıp bardak altlığını çalıp kemirmesini an be an izlemem çaresizliği....:D :D
Yaaa minnağın canı oyun istemiş demek ki 🫠🫠🫠 ben de kameradan kedime seslendiğimde pıt pıt kameranın yanına geliyor. Eriyorum o gelişe.

ben de sevgilime verdim bayram tatiline cikarken kedimi. giderken işedi kaba korkudan, cok üzüldük ailecek. ama gider gitmez alışmış, koynis koyniş fotoları geldi. hic sallamamis bile. ki on senedir bizimle ve asosyal bir kedi😅😅
yani diyecegim cok takilma, o evinin tadını cikartiyordur. kediler özgürlük severler

Yaaa minnağın canı oyun istemiş demek ki 🫠🫠🫠 ben de kameradan kedime seslendiğimde pıt pıt kameranın yanına geliyor. Eriyorum o gelişe.
Bir sepet oyuncağı var itoğlunun, benim gariban bardak altlığımdan ne istiyor :D
Eve dönene kadar bakmadım tekrar, kimbilir daha neler ziyan oldu diye.

Şaka bir yana yavru köpeğin getirisi bu tabii ki, eşyası kıymetli olana göre değil evde yavru köpek büyütmek. Canı sağolsun onun.

Aslında inanın alacaktım ama arkadaşlarım ne gerek var abartma falan dediler ben de fazla mı abartıyorum diye düşünüp vazgeçtim ama aşırı pişman oldum😢
Küçük bir önerim daha olacak. Eminim ki arkadaşlarınız çok iyi niyetlidir ama evcil dostunuz konusunda sadece evinde hayvan besleyen arkadaşlarınızın tavsiyelerini dikkate alın çünkü hayvan beslemeyenler bu konudaki kaygılarımızı anlayamıyorlar.

Kediler köpekler gibi değiller, kontrol eden biri varsa maması suyu veriliyorsa bir süre yalnız kalabilirler.
Benim de 2 kedim var, evde 5 gün komşu gözetiminde yalnız kalmışlıkları var ama kamera çok işe yarıyor

Ben farklı bir tavsiyede bulunacağım.

Tek yaşıyorsunuz galiba. güvenlik abiniz güvenilirdir ama dönünce kilidinizi değiştirin isterseniz.

Son zamanlarda maalesef haberlerde neler izliyoruz

Bir sepet oyuncağı var itoğlunun, benim gariban bardak altlığımdan ne istiyor :D
Eve dönene kadar bakmadım tekrar, kimbilir daha neler ziyan oldu diye.

Şaka bir yana yavru köpeğin getirisi bu tabii ki, eşyası kıymetli olana göre değil evde yavru köpek büyütmek. Canı sağolsun onun.
Neyse ki ev eşyalarımız, perdelerimiz, tüllerimiz, koltuklarımız evlatlarımızdan kıymetli değil 🤗

Bende kimseye emanet etmeden gidemem :) ama zaten 2 gün kalmıd kontrol edende var sorun olmaz. Bu konuda mahallenin bakıcısı benim kaç kişinin anahtarı var tatile giderler ben her gün sabah akşam giderim 🫠 komşu bebeklerim hepsi 🫠

Ne desem bilemedim. 4 senedir tatile gitmiyorum doğru düzgün sırf kızım depresyona girmesin diye. Hayvan dostu yerler var ama yadırgar, yine panik olur biliyorum. Erkek kardeşime alıştırdım, onunla kalabiliyor artık. Döndüğünde sana küsmüş olabilir, terkedilme korkusu yaşamış olabilir. Bol bol sev, neyi seviyorsa o yiyecekleri ver kendine gelir. Minick kafaları var zaten ağızlarını burunlarını yerim ben onların. Kendine gelir annesi korkma, mama, su var, fazlasıyla ilgilen dediğim gibi yaş mama ver, ödül mamalarından ver.

Back
X