TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

Benim oğlumda 23 yaşında ve tek bazen üzülüyorum kimsesi yok diye bazende kardeş kavgalarını görünce diyorum iyiki tek

Oğlunuz çok mu mutsuz ? Yanı vay benim niye kardeşim olmamış diye yokluğunu hayatının merkezine koymuş daima mutsuz mu oluyor yani nasıl?yoksa gayet normal neşeli yeri gelince eğlenceli bi tip mi

Kardeş güzel şeydir tabi ama yaşları yakın olsa daha iyi olabilirdi belki. Ilerde pişmanlık duymayacaksanız boşverin çevreyi bazen mantık iyidir

bu toplum baskisi insani bitiren birsey. hep aklinizda bi dusunce... ilerde pisman olurmuyum. aslında onlar burnunu sokmasa,baski altina almasa belki dusunursunuz bile. ama o itici baski yokmu. yapsan olmuyor yapmasan için icini yiyor,yediriyorlar yani. isleri bu

Ben de istemiyorum 2. çocuğu. Kızım 6 yaşında kardeş istiyor. O istiyor ama ben istemiyorum, çocuğu büyütecek olan benim o yüzden benim istediklerim önemli diye düşünüyorum. Çocuğun sırf okul masrafıyla dünya turu yapılıyor. Anne olmak iyi güzelde bende bir defa geliyorum dünyaya. Yaşlandığımda,dönüp geçmişe baktığımda sadece çocukları için çırpınmış, kendi hayallerini hep ertelemiş bir kadın görmek istemiyorum. Mutlu yaşamış, mutlu ‘bir’ çocuk yetiştirmiş olmak daha cazip benim için

benim de çocuğum tek Allah uzun ömür versin hepimizin evladına öncelikle , bende ikinciyi hiç düşünemiyorum çocuk ciddi bir sorumluluk iyi bir aile yapısı maddiyat sağlam kafa :-) birçok şey lazım ben kendimde ikinciyi dusunucek güç bulamıyorum kaldıki tek çocukla bile hiç biseye yetişemiyorum resmen bazen oturup ağlıyorum 3cocuklu 2cocuklu annelere hayranım Allah güçlerini arttırsın nasıl yapıyorlar nasıl yetişiyor lar .
etraftan banada diyorlar tek çocuk sıkılır günah vs ama banada günah ayol :-P çocuk beni çok yıprattı oyuzden şuan düşünemiyorum ama tabiki rabbim nasip ederse korunduğum halde başım gözüm üstüme
sende çevreyi takma hayat senin hayatın çocuğu verecek olanda Mevla yani nasipse sen düşünmesende olur o merak etme :-)

benim de çocuğum tek Allah uzun ömür versin hepimizin evladına öncelikle , bende ikinciyi hiç düşünemiyorum çocuk ciddi bir sorumluluk iyi bir aile yapısı maddiyat sağlam kafa :-) birçok şey lazım ben kendimde ikinciyi dusunucek güç bulamıyorum kaldıki tek çocukla bile hiç biseye yetişemiyorum resmen bazen oturup ağlıyorum 3cocuklu 2cocuklu annelere hayranım Allah güçlerini arttırsın nasıl yapıyorlar nasıl yetişiyor lar .
etraftan banada diyorlar tek çocuk sıkılır günah vs ama banada günah ayol :p çocuk beni çok yıprattı oyuzden şuan düşünemiyorum ama tabiki rabbim nasip ederse korunduğum halde başım gözüm üstüme
sende çevreyi takma hayat senin hayatın çocuğu verecek olanda Mevla yani nasipse sen düşünmesende olur o merak etme :-)
ben mi yazdim diye dusundum :)) benimde kizim tek. ama o ladar yiprandimkii. hic birseye yetişemiyorum.

En başta bende senin gibi düşünüyordum ama artık oglum bir kardeşi olsun istiyor kardeşleri olanlar hep birbirlerni tutuyor oğlumda hep yanlız kalıyor artık yanına eltimin görümce min çocukları cagirmaktan yalvarmak tan canıma tak etti o yüzden ikinciyi istiyorum hatta beş çocuğum olsun kalabalık bir aile olmak istiyorum bu fikrim değismeden inş hayırlı sağlıklı çocuklarım olur bu arada yaşım 23 oğlumda 4 yaşında olucak

ben mi yazdim diye dusundum :)) benimde kizim tek. ama o ladar yiprandimkii. hic birseye yetişemiyorum.

valla olabilir canım bizim gibi nice kadın vardir buna eminim . Allah yardımcımiz olsun Allah dagina göre kar veriyor gerçi ama gözüm korktu bikere :O Allah uzun ömür versin yavrucaklarimiza şuan kızım 4yasina girmek üzere hic kardeş mevzusu açılmadı acaba oda istermi diye düşünmeye başladım :-P

Yoo oğlum çok mutlu pozitif bir çocuk ayrıca okul hayatında da çok başarılı

Maşallah ...hah işte tek olarak da mutlu olunabiliyor demek ki .....Allah bizlere ömür sağlık versin yavrularımıza da ...ben 3 kişilik bir aile olmak istiyorum ki denedim geçen yıl düştü 2 aylıkken sonra tekrar soğudum Allah böyle istiyor belki içine o 2.çocuk coşkusunu vermiorr

valla olabilir canım bizim gibi nice kadın vardir buna eminim . Allah yardımcımiz olsun Allah dagina göre kar veriyor gerçi ama gözüm korktu bikere :O Allah uzun ömür versin yavrucaklarimiza şuan kızım 4yasina girmek üzere hic kardeş mevzusu açılmadı acaba oda istermi diye düşünmeye başladım :p
ayy sizinki buyukmus. bana 4 yas hayal gibi geliyor. sizin yas kac. benim kizim 14 aylik

En başta bende senin gibi düşünüyordum ama artık oglum bir kardeşi olsun istiyor kardeşleri olanlar hep birbirlerni tutuyor oğlumda hep yanlız kalıyor artık yanına eltimin görümce min çocukları cagirmaktan yalvarmak tan canıma tak etti o yüzden ikinciyi istiyorum hatta beş çocuğum olsun kalabalık bir aile olmak istiyorum bu fikrim değismeden inş hayırlı sağlıklı çocuklarım olur bu arada yaşım 23 oğlumda 4 yaşında olucak
Oy maşallah sen yap zaten 2.yaş 23 super ...Ben 35im ...yemiyor yaaaani benim artık gözüm yemiyor

ya aslında bende tek çocuktum ama hep sıkılırdım oyuncaklar la oynamak bile zevk vermezdi çoğu zaman hani smdi bile keşke bir abim ablam olsaydı yada kardeşim diyorum zmaan Zaman ama anlık oluyo :-)

ayy sizinki buyukmus. bana 4 yas hayal gibi geliyor. sizin yas kac. benim kizim 14 aylik

26canim aynen seninki daha minnak mis bu zamanlari en iyi zamanlar büyüdükçe canavarlasiyor bu minikler ahahahahha :-) hele iki yaş üç yaş sendromları aman Allahım şuan yine benimki sakinleşti şükür tutturmalari saymazsam.

Eskiden üzülürdüm tek diye ama kardeşlerin ilerleyen yıllarda aralarının bozulduğunu görünce pişmanlığım geçiyor. Birde tek olunca eğitimiyle daha iyi ilgilenebildim , ama masdi konularda çok çocuklu bir ailenin evladı gibi davrandık. Hatta etraftan çok tepki almışızdır “ama tek çocuk her istediğini alın maddi gcmüz var" diye

26canim aynen seninki daha minnak mis bu zamanlari en iyi zamanlar büyüdükçe canavarlasiyor bu minikler ahahahahha :-) hele iki yaş üç yaş sendromları aman Allahım şuan yine benimki sakinleşti şükür tutturmalari saymazsam.
ay ciddimi . ben aslında kalabalik aileyi cok seviyorum ama emzirme ve lohusalik cok zordu onun icin istemiyorum

E Everyday0
canım benim lohusalık emzirme hiç sıkıntım olmadı ya şükür ama çocuk bakımıydı , ev işiydi herşeye yetmeye çalışmak derken kendime kalmadım ...
kadın olmak zor zanaat vesselam ;-)

Back
X