TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

Kim birisi ilerde evlenecek zaten demiş eşi çocukları olacak insan yeri geliyor eşine anlatamadigini kardeşine anlatıyor bir kızım var Allah nasip ederse ikinciyi erkek istiyorum ve kızımın bı kız kardeşi olsun çok istiyorum benim idealim 3 tane ben ölünce birbirlerine destek olsunlar istiyorum bence yetiştirme de önemli

Benimde tek oğlum var..Aslında iki çocuk sahibi olmak istiyordum ya kader işte.Boşanınca herşeyden soğudum.Tekrar evlenmeyide pek düşünmüyorum çünkü üvey kardeşleri çocuklar maalesef benimseyemiyor öz kardeşi gibi.

Çevredekilerin çocuk beklentilerine acayip gıcığım. Sanki kendileri bakacak, ikinci çocuğa. Kızım 5 yaşında benim yaşım 38. Şu saatten sonra ikinci çocuğu zaten gözüm yemez, kızım da zor bir bebekti çünkü. Kızıma annem baktı belki birkaç yıla hiç tanımadığım bilmediğim bir yerde yaşamaya başlayacağım-ona da gözüm yemiyor ama eş polis olunca ..- bir bebek daha olsa onu kime emanet edip işe gideyim? Kızıma üzülmüyor değilim, çok seviyor bebekleri çok istiyor bir kardeşi olsun, oyuncak bebekleri gezdiriyor yanında (Allah onu güzel insanlarla karşılaştırsın) bu benim kardeşim diye ama ister bencillik deyin ister yetememe duygusu ikinciyi istemiyorum, menopoza da ne kaldı zaten :işsiz: Rahmetli anneannem benim yaşımda anneanne imiş zira. Gördüğüm eşim de istemiyor zaten. Hiç açmıyor konusunu. O yüzden biz bu defteri kapattık. Allah isteyene versin.

Bende cocukken bazen tek cocuk olmayı hayal ederdim :D 2 tane erkek kardeşim var bu arada. Canımı veririm onlar için arkadaş gibiyiz. Benimde bir tane cocugum var suan 9 aylık ve 2. hiç düşğnmüyorum. Gerek maddi olarak gerek bu kadar gencken 1cocugun daha sorumlulugunu almak hiç istemiyorum hayatımı yasaaamak istiyorum. Biraz rahatıma düşkünümdürç:süslü:

Ben biraz genis aile olmasi taraftariyim
Dusunsene, yillar gecmis 2 cocuk var nerden baksan 2de torun :) bayram kahvaltisi herkes mutlu. Ayne guzel olurdu. Benim bile oglum 22aylik olmasina ragmen cevrede daha 2.cocuk olmuyormu diyenler var :D hee teyze diyip geciyorum. Eger istemiyorsan yapma ama bence kardes gerekli ya :)

Biz 3 kardeşiz, keşke tek kardeş olsaydık diyordum. Birisinden nefret ediyorum, birisinin zararı da yok faydası da

Ben tek çocuğum. Hayat öyle çok da toz pembe olmadığı için son derdim bir kardeşim olsaydı hayatım nasıl olurdu diye düşünmek. İnsan kardeşi olmadan da mutlu olur tabi ki.

Bir oglum var. Etrafin ve esimin baskisindan biktim. Yine de 2. Cocugu istemiyorum.

Her kardeş iyi değil ki. Benim kız kardeşim var, çok da seviyorum ama mesela babam erkek kardeşiyle hiç anlaşamaz. Çok çıkarcı, bencil, para için sülalesini bile satabilecek bir amcam var gerçekten. Babam diye söylemiyorum ama babamla amcamı yan yana görseniz aynı ana babanın çocukları olduğuna inanamazsınız. Ailecek görüşmüyoruz. Her kardeş ilişkisi iyi olacak diye bir kural yok. Kardeşi olsun iyi anlaşır diye düşünerek değil, 2. bir çocuğu istiyor ve maddi manevi kendinizi ona yetebilecek güçte hissediyorsanız doğurun.

O zaman tek çocuk olarak yazıyım buraya.Tek çocuk olmanın tokadını anneannem vefat ettiğinde vefat ettiğimde 'Annem ve babam vefat ettiğinde ben bu dunyada tek başıma ne yapacağım.' diye düşünmüştüm.Hiçbir zaman kardeş eksikliği hissetmedim.Bütün kuzenlerim benden yaşça büyük ve hepsi ile ayrı şehirlerdeyiz.Kısacası hayat boyu yalnız olduğunu biliyorsun.Bu devirde tabiki cocuk büyütmek bakmak çok zor ama evlendiğimde çocuğumun benimle aynı korkuyu yaşamasını istemem.Allah izin verirse birbirlerine destek olan cocuklar yetişirmek isterim.Ama bunun harici mutlu olmak için kardeşe ihtiyaç yok tabi.Kardeş gibi arkadaşlar kafi.

benim tek çocuğum var. bir süre evlenmeyi düşünmüyorum belki ömrümün sonuna kadar düşünmüyorum.
bu durumda çocuğum tek kalacak ama sınıfın yarısı tek cocuk. bizde gecen düşündük dünyanın 3 te biri tek çocuksa artık bu çocuklarda birbirlerinin zor günlerinde yanlarında olsunlar.

Tek çocuğum hicbir zaman kardeş eksikliği yaşamadım oğlum 21 aylık ve tek çocuk tek çocuk olarak kalacak şu anki kesin ve net fikrim bu bu devirde 2.cocik çok büyük cesaret işi sadece maddi değil manevi olarak çocuk büyütmek çok yipratic8 bir süreç bir daha kaldıramam sanirim

Karar sizin tabiiki ama bence kardeş önemli. Bazen ailemin yetemedigi dertlerimde en büyük desteğim, sırdaşım, yoldaşım

Ben de istemiyorum 2. çocuğu. Kızım 6 yaşında kardeş istiyor. O istiyor ama ben istemiyorum, çocuğu büyütecek olan benim o yüzden benim istediklerim önemli diye düşünüyorum. Çocuğun sırf okul masrafıyla dünya turu yapılıyor. Anne olmak iyi güzelde bende bir defa geliyorum dünyaya. Yaşlandığımda,dönüp geçmişe baktığımda sadece çocukları için çırpınmış, kendi hayallerini hep ertelemiş bir kadın görmek istemiyorum. Mutlu yaşamış, mutlu ‘bir’ çocuk yetiştirmiş olmak daha cazip benim için
Ne güzel söylediniz bravo sadece çocukları için çırpınmış hayalleri ertelenmiş bir kadın olmamak işte anahtar cümle bu

kardeşlerden yana çok şanslı biri olarak kardeş taraftarıyım ne azından bir tane.. ama tabi bu maddi duruma ve insanın tahammülüne bakar.. bence kardeş önemli, ya anlaşamazlarsa diye düşünme taraftarı değilim..

Back
X