TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

Benim esim tek cocuk.
Her tek cocuk ayni olacak diye birsey yok ama tek cocuk olarak buyudugunu hep belli eder.
Benim kardeslerim var, evde oyuncak kavgasi yemek kavgasi kiyafet kavgasiyla kimi zamanda birbirimize destek olarak buyuduk.
Evliligimde esimle tartistigimda bu onun icin dunyanin sonu gibi oluyor, cok ciddiye aliyor cozemiyor kafasinda.
Benim icinse cok siradan bisey,omrum bunun gibi minik tatli aci itisip kakismayla gecti zira, oyle boyle ogrendik birbirimizi kirsak da barisip affetmeyi, bi tabaktan yemeyi, el kadar jelibonu bilmem kaca bolup paylasmayi.
Esim bu anlamda cok tikanik acikcasi.
Hersey onunmus ve kimseyle istisare etmemis evde.
Mesela cocukla cocuk olmayi bilmez, onun evde oyun arkadasi olmadigi icin oldugunu dusunuyorum.
Hep once ben der vs..
yani bu liste uzar gider.
ilerde sirdas olursun dusman olursun orasini Allah bilir ama evde kendi boyutlarinda birinin olmasi guzel sey.

Bir kızım var dört yaşında. Görüldüğü üzere ikinciye hamileyim. Bu kararın tek sebebi var: kızım. Ailelerden uzakta yaşıyoruz, ben de çalışıyorum. Çocuğumu sosyalleştirmek için elimden geleni yapıyorum. Çünkü burada kimsemiz yok. Arkadaşlarımla görüşmeye, misafirliğe gitmeye, eve misafirleri çocuklu aileleri çağırmaya gayret ediyorum. Ama elbette bunlar her zaman olamıyor. Bazen konuşmaya, kitap okumaya bile dermanım olmuyor. O yüzden çocuğuma evde cıvıldaşacak bir can olsun istedim. Yine uykusuzlukları, yorgunlukları, eşimin anlayışsızlıklarını, eve kapanmak zorunda kalmaları ve daha fazlasını yaşayacağım. Ama pişman olmaktansa gayretli olmak iyidir. Allah büyük, ya sabır ya selamet, bu günler de geçecek deyip teskin etmeye çalışacağım kendimi...

Sizin karariniz tabiki ama soylenenleride yabana atmayin. Hayirli kardes omur boyu insana bir destek bir yoldas olur. Bazen esten bile once gelir. Omurluk arkadastir kardes.

Bosandim bir oğlum var ALLAH bagislarsa ama ikinci çocuğu evlensem bile yeniden asla düşünmüyorum canım. Dünya bu kadar kötü bir yere donusmusken,ikinci çocuk adeta cesaret zinciri gibi geliyor bana ve ben bu kadar cesaretli degilim

25 yaşındayım Yen’i Yen’i
Çocuğu geçtim, baba adayı bile yok

İlişkiye hazır olmam için en az 1 senem var
En az

Biriyle tanışsam, 1 sene flört, 1 sene evlilik,
Haydi diyelim çocuk olmadı,
2 sene tedavi asgari

Yarın tanışsam bile, 35 öncesi doğurmam galiba

Çok panik haldesiniz

Hiç kendinizi düşünmüyorsunuz

Yeteri kadar kocaya karı
Çocuğa anne
Eve hizmetçi olabileneme endişesiniz var

Not tek tek çocuğum, annem 40 yaşında sahip oldu bana

2yasinda Bir kızım var 32yasimdayim

12yillik evliyim evliligimin büyük bir kısmı tüp Bebek tedavisi ile geçti normal yollardan bı hamilelik yaşadım beş sene önce

37haftalikken karnimda kalbi durdu melek oldu kızım

İki yıl sonra normal olmayınca yine tüp Bebek denedik tuttu çok şükür

Bir yılı geçiyor istediğimiz hâlde olmuyor bebeğimiz

Kızım tek kalsın istemiyorum ama tekrardan aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tüp Bebek çok stresli bir süreç hormon tedavisi fln

İleride ya keşke dersem diyede düşünmüyor değilim

Allah herşeyin hayırlısını versin kalabalık bir ailenin cocuguyum hiç bir kardeşim in faydası yok bana olsa ne olur olmasa ne olur yani böyle düşünmeyin millet baskısıyla hic gerek yok .Çocuk yapmak sizin kararınız buna kimse karışamaz benim bir çocuğum var ve 2.disunmuyorum kimse de bana karışamaz bu konuda çocuk bakmak büyütmek çok mu kolay bu zamanda
Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?

Tek kardes büyüyen bikaç arkadaşım var hepsi abartmıyorum maksimum iki yaş arayla üç çocuk yaptılar ya,bi tanesi sürünsem de bakıcam diyor. Benim de kızım beş yaşında totom hiç yemiyor ama mecbur yapıcam ya kardeşlik bence de çok güzel bişe,umarım gebelik bulantılarımda üç saatlik bölük pörçük uykularla işyerine gittiğimde de böyle kardeşlik çok güzel yeaaa diyebilirim :halay::halay::halay:

Kardesim yok, tekim. 24 yildir kardeş aramadim. Bu yuzden karalar baglamadim. Gayet mutluyum halimden hatta cocukken kardeş ister misin diye sorduklarinda "hayyyiiir" diye tepiniyordum. :D kardesim olmadigi icin mutsuz olmadim hic.

omur boyu sayisiz arkadasi olur insanin. hayayin bi noktasinda durur sonra onlar yenileri eklenir yola onlarla drvam edilir. vs... ama kardes o yolda hep seninle...

Benimde bi tane prensesim var,kardeş için baya çalışmalar sarf ettiko_O.ama herdefasinda boşa gidiyor:işsiz:

Beeeeeen. Allaha buyuk konusmayayim ama zerre istegim yok 2.cocuga. tovbe diyip duruyuorum. Gercekten hamilelik dogum bebek.buyutmek bakmak v.s cok zorlu bir surec. Yani kimse ustune alinmasin sözüm meclisten disari arkadaslar ama cocugum dogduktan sonra esimde bende 2. Cocugu yapanlar hangi kafayla yapıyor diyip duruyoruz
Daha dun kayinvalidem 2. Olmazsa olmaaaaz dedi. Tahtalara vurdum. Gercekten tek cocuk yeter. Kizimiz.buyuyp illada kardes istiyorum diye aglamazsa basimizin etini yemezse asla ama asla yapmayi dusunmuyorum. Sizde bence en rahat olacağınız yastasiniz 35 yasindagenc bir annesiniz zaten
O.duyguyu tatmissiniz . Tekrar boyle bir maceraya atilmazdim sahsen. Sahsi dusuncelerim bunlar benim...

benim tek çocuğum var. bir süre evlenmeyi düşünmüyorum belki ömrümün sonuna kadar düşünmüyorum.
bu durumda çocuğum tek kalacak ama sınıfın yarısı tek cocuk. bizde gecen düşündük dünyanın 3 te biri tek çocuksa artık bu çocuklarda birbirlerinin zor günlerinde yanlarında olsunlar.

Bizim sınıfta da 2 -3 çocuk tek ....hepsinin kucağında 2.
özeniyor yavrum ....geçen arkadaşım a doktor demiş ki ....çocuğunuz istiyor diye çocuk yapılmaz....

Benim bir tane kedim var. İkinci kediyi istiyorum ama alamıyorum.
Düşünün ben ikinci kediyi bile alamıyorum ki hele ikinci çocuk ?
Sorumluluk yahu. Benim sürekli endişeli ve kaygılı karakter yapım asla ikinci bir sorumluluğu kaldıramazdı.
İkinci çocuğa yetişebileceğime inanmıyorum.
Bu dünyaya bir tanesi bile çokken ikincisi ı ıh.
Tek olsun çok çok yeteyim.
Geç kaldığında sadece biri geç kalsın, hastalandığında sadece biri hastalansın.
Ben tek bir tanesine yoğunlaşayım .
Ha tabi istemez miyim ? 4 tane isterim bana kalırsa. Ama maalesef ne maddi ne manevi ...
Ha maddi olarak yetebiliyorsam ikinciyi yaparım. Gerçekten yetebiliyorsam ama.
Mesela öldüğümde her birine bir ev bırakabileceksem ...

Tek cocuk oldugum icin tek cocuk taraftariyim :)
Bence cok über zengin değilsek kardeş yapmak 1.e haksizlik...
Sırf yalnız kalmasin diye kardes yapmak da komik...ne biliyosun hayırlı iliskileri olacağını...millet konuşur bakma sen

Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?
tek çocuğum çok mutluyum, su an yasım 33 2 yaşına basmak üzere olan bir kızım var asla 2. yi düşünmüyorum.. eşimde benimde aynı fikirde ..önemli olan çocuk doğurmak değil ona güzel bir gelecek sunmak ama aynı zamanda gereken sorumlulukları da öğretmek bence hem kardeşi olsun diye değil bizim canımız bebek sevmek istiyor diye 2.3. yapıyoruz kimse bunu inkar etmesin..

Son düzenleme:
Siz istemeseniz bile çocuklar özellikle de okula başladıktan sonra kardeş istiyorlar
Kardeşi olan çocukları görüyorlar
Kardeş candır kandır
hayatımda hiç istemedim ve tek çocuğum.. onu kardeş duygusunun eksikliğini yaşayan çocuklar istiyor. ben tekim ama bir sürü kuzenım var, aıle baglarım çok güçlü asla ve asla istemedim , eksikliğide hiç duymadım.

Son düzenleme:
Annem babam erken öldü. Bir kardesim bir ben kaldik. Bazen diyorum keske bir kardesim daha olsaydi veya abim ablam. Anne baba gidince tek aileniz o oluyor çunku. Eger onda olmasaydi tamamen yalniz kalmistim. Benim gorusum kardes olmasindan yana. Ama tabiki siz istemiyorsaniz ve cocugunuz kardes diye tutturmuyorsa siz bilirsiniz. Bu isler kimsenin tecrubeleri dogrultusunda verilecek kararlar degil.

Back
X