TEk çocuk büyütmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yok cozume ulasamadigi gibi eski konularina girip 2 sene once yapilmis yorumlara cevap atip 2 sene once kaldigi yerden devam ediyor.
Okumayin Evet sizde elinizi yormayin o zaman Cok rahatsizsaniz sikayet edip banlatin Yada siteden attirin Ama istedigim mesaji yazabilirim degilmi?

Okumayin Evet sizde elinizi yormayin o zaman Cok rahatsizsaniz sikayet edip banlatin Yada siteden attirin Ama istedigim mesaji yazabilirim degilmi?
2 sene once acilmis bir kac konuyu, konu sahibi tarafindan hortlatip yeni gibi insanlarin onune surmesinin bir yaptirimi olmali bence zaten.
Mune Mune Kazen Kazen

tamda icinde bulundugumuz durumda su yorumunuzdan 1.5 sene sonra bu mesaja eklenecek cook sey var.
biz çalismak zorundayiz diyeyim siz anlayin yazmak istediklerimi

Birilerinin anlıyor olması çok güzel . Sosyal devlet çok başka bir şey . Eşim avukat kendi bürosu , ama bu koronadan her yer kapalı , iş yapılamıyor , ödemelerimiz var . Ev kredimizi faizsiz olarak Temmuz ayına ötelediler . 15 bin Euro kendi işi olup şu anda mağdur olanlara ödenek verdiler .
Avrupadakiler -en azından kendi yaşadığım ülke için konuşayım - daha akıllı olduğu için ‘izolasyon’a uyuyorlar değil , uymaları için imkan veriyorlar .
Kira ödeyemeyenleri evden atmıyorlar , dediğim gibi ödenekler veriliyor vs vs.
Türkiye’de ise şu anda durumu siz çok daha iyi biliyorsunuz .
Sapla samanı ayırmak gerek .
Allah hepinizin (-mizin) yardımcısı olsun. 🙏🏻😢

Birilerinin anlıyor olması çok güzel . Sosyal devlet çok başka bir şey . Eşim avukat kendi bürosu , ama bu koronadan her yer kapalı , iş yapılamıyor , ödemelerimiz var . Ev kredimizi faizsiz olarak Temmuz ayına ötelediler . 15 bin Euro kendi işi olup şu anda mağdur olanlara ödenek verdiler .
Avrupadakiler -en azından kendi yaşadığım ülke için konuşayım - daha akıllı olduğu için ‘izolasyon’a uyuyorlar değil , uymaları için imkan veriyorlar .
ailemin akrabalarimin %80 i yurt disinda babamda bu gruba dahildi.
ogrencilik hayatimiz bitene kadar isvicreden abime ve bana turkiyede olmamiza ragmen burs verdiler (cocuk parasindan bahsetmiyorum)
ilk okul lise uni ayirt etmediler.
halada babamin emekli maasi anneme yatar.
senede bir yazi yollarlar anneme yasiyorsaniz bu kagidi muhtarlik tarafindan imzalatip gondermemiz icin o ayki maasida yatirir kagidin altina not duserler ebeveyniniz yasamiyorsa maasi cekmeyin bize vefatini bildirin diye.
bir yerde 450 frank alacagi kalmis babamin bizim haberimiz yoktu babam vefat ettikten 7 sene sonra o parayi bize ilettiler hic bir basvurumuz hatta haberimiz olmamasina ragmen zamaninda yapilan yanlis bir hesaplamadan cikmis bu para insan boyle sistematik ve adil isleyen bir duzenin karsisinda hayret ediyor gercekten.

2 sene once acilmis bir kac konuyu, konu sahibi tarafindan hortlatip yeni gibi insanlarin onune surmesinin bir yaptirimi olmali bence zaten.
Mune Mune Kazen Kazen
O zaman yaptirimi uygulayin.. Ben yazilan bir Mesaja cevap veriyorum özelden cevap yazamadigim Icin ve iki Yildir anca kendime gelebildigimden , ve cevap yazdigim kisiden yorum bekliyorum..

ailemin akrabalarimin %80 i yurt disinda babamda bu gruba dahildi.
ogrencilik hayatimiz bitene kadar isvicreden abime ve bana turkiyede olmamiza ragmen burs verdiler (cocuk parasindan bahsetmiyorum)
ilk okul lise uni ayirt etmediler.
halada babamin emekli maasi anneme yatar.
senede bir yazi yollarlar anneme yasiyorsaniz bu kagidi muhtarlik tarafindan imzalatip gondermemiz icin o ayki maasida yatirir kagidin altina not duserler ebeveyniniz yasamiyorsa maasi cekmeyin bize vefatini bildirin diye.
bir yerde 450 frank alacagi kalmis babamin bizim haberimiz yoktu babam vefat ettikten 7 sene sonra o parayi bize ilettiler hic bir basvurumuz hatta haberimiz olmamasina ragmen zamaninda yapilan yanlis bir hesaplamadan cikmis bu para insan boyle sistematik ve adil isleyen bir duzenin karsisinda hayret ediyor gercekten.
O nasil oldu türkiyede yasamaniza ragmen nasil isvicreden Burs alabildiniz?

Amin.İnşallah hep orda kalırsınız hiç dönmezsiniz

Türkiye'ye dönme...yaşadığın ülkenin bütün imkanlarını kızın için kullan :KK66:

Çevre edinmeye çalış, dil bilmiyorsanız dil öğren vs..işin yoksa iş aramaya başla en azından emeğinin karşılığını alırsın burada hayat asgari ücretin ekseninde dönüyor (yaklaşık 200dolar civarına çalışmaktansa insan gibi bir ücrete çalış en azından)
kızın için sağlam bir eğitim dönemi başlar 1,5yaşından sonra zaten..kısaca sakın dönme..

Burada hiç biri bulunmuyor zira :KK43: ne eğitim ne iş ne sağlıklı bir çevre...biz resmen çukurdayız madem çıkıp kurtulmuşsun geriye sakın dönme..
Sadece tatil için gel memleketin keyfini sür git :KK66:
Konu sahibine verdiğiniz dönme tavsiyesine saygılayım,fakat son paragraftaki ülkemizi küçük düşürmeye yönelik sözlerinize tamamen karşıyım...hep söylerim,beğenmiyorsanız başka bir ülkeye gidebilirsiniz...devletimiz her koşulda çalışıyor ,tuvalette ki sifon bozulsa ülke şartları diyen bir zihniyete sahip olduğunuzu görüyorum..

Konu sahibine verdiğiniz dönme tavsiyesine saygılayım,fakat son paragraftaki ülkemizi küçük düşürmeye yönelik sözlerinize tamamen karşıyım...hep söylerim,beğenmiyorsanız başka bir ülkeye gidebilirsiniz...devletimiz her koşulda çalışıyor ,tuvalette ki sifon bozulsa ülke şartları diyen bir zihniyete sahip olduğunuzu görüyorum..
Beğenmiyorsan gidebilirsin diye bir şey yok beğenmiyoruz evet ve eleştiriyoruz yeri gelince. Beğendiğimiz noktaları da var. Kendim için konusayım. Ama Avrupada yaşama imkanım olsa Türkiye'ye ancak yaşlanınca dönerim. Beğenmiyorsan git demekle de olmuyor pasaportlarımızın bir değeri yok 1 haftalık tatil vizesi için bile 50 evrak hazırlıyoruz da geri döneceğimizden emin olunca ancak veriyorlar vizeyi. Ha tabi bu arada bi iki seneye yerleşmek için de yollar arıyoruz boş durmuyoruz. İmkanı olan herkes gider bence hatta siz de dahil.

Beğenmiyorsan gidebilirsin diye bir şey yok beğenmiyoruz evet ve eleştiriyoruz yeri gelince. Beğendiğimiz noktaları da var. Kendim için konusayım. Ama Avrupada yaşama imkanım olsa Türkiye'ye ancak yaşlanınca dönerim. Beğenmiyorsan git demekle de olmuyor pasaportlarımızın bir değeri yok 1 haftalık tatil vizesi için bile 50 evrak hazırlıyoruz da geri döneceğimizden emin olunca ancak veriyorlar vizeyi. Ha tabi bu arada bi iki seneye yerleşmek için de yollar arıyoruz boş durmuyoruz. İmkanı olan herkes gider bence hatta siz de dahil.
en kısa zamanda gidersiniz umarım,arkanızdan ağlayan bir Türkiye yok zaten, ben ülkemi asla terketmeyeceğim...

Sevgili konu sahibi siz gerçekten hep sağa sola savruluyorsunuz çünkü ne eskiyi bırakabiliyorsunuz ne geleceğinizi hedef alamıyoraunuz.bu kararsızlık hem evliliginizi etkiliyor, hem sizi dibe vuruyor. Ben bunu küçükseyip söylemiyorum. Siz karar vermedikce durumunuz değişmez. Kilit nokta sizsiniz.

en kısa zamanda gidersiniz umarım,arkanızdan ağlayan bir Türkiye yok zaten, ben ülkemi asla terketmeyeceğim...
Türkiye hepimizin ülkesi neden böyle sahiplendiniz ve beğenmediğimiz düzeni eleştirmemizi kişiselleştirdiniz anlamadım açıkcası

BC2E8990-DB43-4DAF-A2DF-D97985806922.webp
BC2E8990-DB43-4DAF-A2DF-D97985806922.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X