Sen abi oldun demekde yanlışmış, o hala çocuk çünkü :) ayy çocuk psikolojisi gelişimi hakkinda okuya okuya devreler yandıonu deme yanlış bunu deme yanlış nefes alalım mı diyesim geliyor okurken
Varya hızır gibi yetiştin. Soruyu soran arkadaş için süper bir örnek olduBen üni okuyorum. Bir çocuğum var, biri de yolda. Notkarım içerden okuyan, derslere giren arkadaşlarımdan daha yüksek. Devam da edicem inşallah. Yüksek lisansa kadar yolu var. Demek istediğim içinde hem okuma isteği hem çocuk hasreti varsa ikisini de ertelemeye, vazgeçmeye gerek yok. Bir arada yürüyebilir.
Aman yok sakın bu sözümle yapmaAhabirgün düşünürsem bakacam uslu mu değil mi
Değilse görüşürüz haberin olsun
Hafızam fena değildir nickini kazıdım bi köşeye
Sen hatırlasan yapsan da senle bitmiyor ki canım, her gören sen abi oldun artık diyor sanki soran oldubiliyorum canım ama o psikoloji ile söylememiştik biz, hani sen onun abisisin o senin kardeşin, bir bir aileyiz diyerek, yoksa ekstra sorumluluk yükleyerek değil.
ama yine de unutmamak için sürekli kendimize hatırlatmamız lazım bunları haklısın canım.
Ben üni okuyorum. Bir çocuğum var, biri de yolda. Notkarım içerden okuyan, derslere giren arkadaşlarımdan daha yüksek. Devam da edicem inşallah. Yüksek lisansa kadar yolu var. Demek istediğim içinde hem okuma isteği hem çocuk hasreti varsa ikisini de ertelemeye, vazgeçmeye gerek yok. Bir arada yürüyebilir.
Teşekkür ederimAman yok sakın bu sözümle yapmayorumlarından gördüğüm kadarıyla neşeli pozitif bir annesin üçüncü bile olur sana benimde hafıza iyidir
Korkma canım ya şehir efsanesi bunlar, hamileliğin sakin geçerse tamam o bebek sakin oluyor,birinci hamileliğim daha sakindi, ikinci de çok stresli, ilk oğlum bebekken bir kere bile ağlamadı hem de hiç, hoş şimdi acısını çıkarıyorKorkutma beni,ilki usluydu
Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
E alışma dönemi o aylar, şimdi tecrübelisin, çalışmayan biri olarak kesinlikle haklısın evde durdukca kuruyor delleniyor insanTeşekkür ederim
Sen beni ilk 5 ay evdeyken görseydin , görürdün negatif mi poztif miyimsonra işe döndüm kendime geldim
Çalışmaya alışkın insan için daha zor bence bu işler, hem ilk ekz o kadar uzun süre evdesin hem kolik bi bebek zır zır zır
Şimdi 1,5 yaşında çok şükür iyiyiz
Yok yahu :) "tek çocuğun neresi zor hiç çocuk yokmuş gibi,sen bir de ikinciyi doğur da o zaman görürsün"demekYalniz ben bu sozun anlamini tamamen yanlis anliyormusum. Tek cocuk hic cocuk dediklerinde tek cocuk olacagina hic olmasin tek cocugun derdi buyuk simarik olur falan demek istiyorlar saniyordum. Cehaletimi giderdiniz tesekkurler.
aynı durumda birini görünce atlıyorum böyleVarya hızır gibi yetiştin. Soruyu soran arkadaş için süper bir örnek oldu
az çok farketmez sonuçta bir şansın var. Denemeden bilemezsin ki. Tabi bunun için tam anlamıyla kararlı olman lazım. Sonuçta ne çocuk ha diyince büyüyor, ne de okul bir sınavla bitiyor. Herşey gönlünce olsunPisman olursun. Cok zor diyorlar hep anlattiklarimyurtdisindayim bir de. Sansim cok az is bulma acisindan.
Kutluyorum sizi :)
Sosyal muhendislik calismasi. Rejim sizden 5+ cocuk istiyor da ondan. Once milletin diline pelesenk ediyorlar sona da millet telkinle soylenen inanmaya basliyor. Bu kadar saf olmayalaim. Cocuk yapip yapmayacagini kadinin kendisi belirlemeli.Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
Yok artik yaa sen gercek misin rejim istiyor diye mi doguruyoruz saniyorsun bu kadar olmaz yaSosyal muhendislik calismasi. Rejim sizden 5+ cocuk istiyor da ondan. Once milletin diline pelesenk ediyorlar sona da millet telkinle soylenen inanmaya basliyor. Bu kadar saf olmayalaim. Cocuk yapip yapmayacagini kadinin kendisi belirlemeli.
Zaten görüldüğü üzere kararımı da vermişim 2.ye. :)Sosyal muhendislik calismasi. Rejim sizden 5+ cocuk istiyor da ondan. Once milletin diline pelesenk ediyorlar sona da millet telkinle soylenen inanmaya basliyor. Bu kadar saf olmayalaim. Cocuk yapip yapmayacagini kadinin kendisi belirlemeli.
Sen kac yasindasin cocuklarin kac yasinda2 aydır deneyimleyen bi anne olarak, ilk çocuğun çok zor bi çocuksa rahat adapte oluyorsun.. Çünkü normal olarak 2. O kadar zor gelmiyor, o şöyleydi böyleydi diye avunuyorsun ama kesinlikle ilki idare etmek seni çok zorluyor, bi de ben ilkini sanırım biraz erken yaptığım için şimdi çok daha sakinim, çok daha sabırlıyım ve onu çoooook seviyorum kızımda haksızlık yapmışım sanırım çocuk uyumazdı için için ona sinirlenirdim, şimdi uyumayınca sadece sevmek geliyo içimden demek ki hazır değildim onda
Ben 32, kızım 7,5 oğlum 2 aylık adı da Arda:)Sen kac yasindasin cocuklarin kac yasinda
Yok artik yaa sen gercek misin rejim istiyor diye mi doguruyoruz saniyorsun bu kadar olmaz ya[/QUOTE
Nasil bir suslup, sen gercek misin ne demk? Sanal degiliz herhalde insaniz.
Evet aramizda propaganda yapanlar var. Acip okursaniz bazi konulari anlarsiniz.
Eşim daha fazla daha fazla cocuk istiyor canım. Ben istemiyorum artık. En zoru 3 yaş civarı diye düşünüyorum. Benimkilerde öyle oldu. Bi de ilk iki yas zor oluyor biraz. Malum alt değiştirme emzirme vs. Kıskanma çocuk sayısıyla ters orantılı. Ne kadar çok kardeş o kadar az kıskançlık. Hiç bir çocuğum yeni doğan bebeği kıskanmadı diyim. Bana hala kardeşimiz olsun diyorlar. Tek istemeyen benim sanırım. Geç yazabildim kusura bakma. Sınavdan çıktım final haftası. Cuma gunu trafik sonra oğlumu okuldan aldım. Ancak yazabiliyorum.
Kariyer mi o da ne ah ben onu tamamen unutmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?