Tek çocuk hiç çocuk

Her kadının kesinlik tatması gereken bir duygu olduğunu düşünüyorum Rabbim isteyenlerin kucağını boş bırakmasın. Bu arada sorumluluklarında en büyüğü tabi... Dört yaşında bir tarafdan ömrümü yiyen bi tarafdanda canıma can katan bir oğlum var . Haksızlığın en büyüğü kardeşsiz bırakılan çocuk bence....bu arada 36 yaşındayım hamiliği ve bebek kokusunu çokkkk özledim imşaallah bu aylarda hamile kalmayı umuyorum...

Tek çocuğum var Ama benim ikinciyi yapasim geldi daha doğrusu ilki nasil oldu anlamadim bilerek ikinciyi yapmak istiyorum. İkinciyi yapinca da üçüncüyü yapma düşüncem olur mu diye kendimden korkmaya başladım

Henüz daha cocugum yokken böyle düsünüyordum. Bir cocugum dogsun kisa zaman sonra tekrar cocuk yapmayi denerim aralari az olsun arkadas olsun beraber büyüsünler diye. Ama dogumumdan beri birdaha düsünemiyorum bana su an tek cocukla zor geliyor bunalimlara giriyorum bazen. Yani kendimi 3 kücük cocukla asla hayal edemiyorum su an kesin pencereden atlardim. Böyle bir 7-8 sene sonra tekrar deniyebilirim ozaman cocugum olursa kendimi nasil hissedersem ona göre kisa zaman sonra tekrar istiyorum ki en azindan onlar beraber büyüsün ben kalabalik aile seviyorum. Ve 4 cocuk düsünüyorum artik Allah nekadar verirse

Allah gönlüne göre versin insallah olur

28 yasindayim oglum 3 yasini doldurdu ama birde bana sorun nasil gecti cocugum 7 aylikken annemin evine geldik babasiyla ayrildik cok zor ananesi hep kol kanat gerdi kucak acti falan ama hic hazir degilmisim cok sabir isi acayip bir sabir gerektiriyor yasadigim gunler kabus dan farksiz di heke ilk zamanlar cocuk buyutmek yetistirmek guzel ahlak terbiye verebilmek kotu dis cevreye ragmen,cok zor akil isi degil boylesi bir dunyaya cocuk vermek.ama onun bir gunahi yok yinede onu sevip kabulleniyorum desem de basaramiyorum hayatima ambargo gibi.ideallerim ertelendi ustelik anne baba ayri olupta cocuk buyutmek cok daha zor otorite boslugu oluyor ister istemez mutlu gormek icin onu her dedigini yapmaya basliyosun bakalim kres e felan baslayinca nasil olacak ark ile uyumu vs oglum cok akilli ve zeki ama bi sure sonra bunaliyorum ne acidir ki.zaman cabucak gecsin bir an once buyusun istiyorum cocuk sevmek guzel ama bir omur boyu sorumluluk devamli bana gore olmadigini yssayarak tecrube ettim malesef.cok gec oldu ama simdi alisip ona sefkatimi vermem gerekiyor ilerde tercihini kendi yapacaktir zaten.

Öncelik yavrunu Allah bağışlasın acısınoda göstermesin... Evet zor bir sınavdan geçmişsin ve geçiyorsun ama o çocuğun senden başka kimsesi yok ve tek dünyası sensin emin ol.....yaşadıklarından ötürü belki hissedemiyorsun ama o sana ait dünyadaki tek şey.... Oğlummmm diyemeyen nice anneler var şükretmelisin... Rabbim bundan sonra yüzünüzü güldürsün

Tesekkur ederim dualarin icin bilmukabil..ama inan oyle degil iste tamam ogluma cok duskunum o da bana ama babasi aramaya basliyor son zamanlarda.sesini duyayim diyor konusuyolar babasi ile arasina girmek istemem biz onla ne yasadiysak yasadik ama oglu ile farkli bi iletisimi olmali.tamam ama simdi yavas yavss akli herseye eriyor oyunlar oynarken diyo anne babam aramis al sen ben babam ucumuz suraya gidecez diyor sonra apisip kaliyorum sonra da kendi akilsiz kafama kiziyorum babasi ile kendime.ona bu tarifsiz cevabi olmayan sorulari sordurmaya ne hakkimiz vardi diye.anlayacaginiz cok asiri depresifim on yildir.psikiyatr kapisi cok asindirdim ama bi turlu yuzum gulmedi okulumu 4yila tamamliyorum cok farkli ideallerim vardi ne umdum ne buldum klasik beterin beteri var cumleleri beni avutmuyor artik labirentdeyim sanki...

Benim cocugum yok ama çevremdeki herkesin 2-3 tane var..
Sadece halamın tek çocugu var ( olmadı)
Ondada tek bildigim kuzenimin tek cocuk oldugu icin surekli aglamasi benim neden kardesim yok demeleri. Ve aşiri mızmız şımarık paylaşım nedir bilmez.. Halamda uzuluyor ama yapacak birsey yok.
2 çocuk iyidir gozlemlerim sonucu soyluyorum

Evet tek çocuk çok kolay.benim üç tane. Büyüğüm sekiz yaşında ikizlerim 2,5...
Geçen gün eşimin ailemin yaşadığı şehirde işi vardı ( 1,5 saatlik mesafede ailem) Giderken ikizleride yolladım ( ailem özlemiş, istediler). Sabahtan gittiler , İnan kendimi o kadar özgür hissettim ki... Her zaman savaş alanı gibi olan evim pırıl pırıldı, büyüğümü okula bıraktıktan sonra çarşıda gezdim doya doya, bi yerde yemek yedim rahatça, eve geldim film izledim, kahvemi rahatça içtim... Ne bileyim özgür bi gündü... Büyük kızımı okuldan aldım , beraber ders yaptık , oyun oynadık biraz, onunlada ilgilendim... Ama akşam oldu biz bücürleri özlemeye başladık, kızım sıkıldım kardeşlerim ne zaman gelecek demeye başladı. O arada eşimde aradı " iki gün sonra yine işim var burda, annen baban da çocuklar kalsın diyor, ne diyorsun" diye. Kızım bunu duyunca ağladı " ben kardeşlerimsiz ne yaparım, onlar olmadan yaşayamam , gelsinler bi daha hiç dövmeyecem onları" sonra geldide çocuklar rahatladı . Tabii beş dk. Sonra gene birbirlerini yemeye başladılar...
Özetle evet illa ki daha zor olur iki çocukla ( üç çocuktan kolaydır da) , ama büyük çocuğunuz açısından bakınca iyikide yapmışım dersiniz...

Ha şunumda belirteyim, bu çocuğuna ve annenin sabrınada bağlı. Çocuk kolaysa annede pamuk gibiyse, büyütülecek bir şey değil. Ben birazda küçükler ikiz olduğu için zorlandım, senin tek muhtemelen , benim kadar yıpranmasın diye düşünüyorum.
Rabbim kolaylıklar versin ve de olmayan ve isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin....

bir arkadaşımn 3 çocuğu var ilki için hayatım %50 değişti diğer ikisi bunun üzerine %10 ar daha değişti yani 1 yada 3 farketmedi der hep ilkinde zaten cocuk düzenin oluyor evde der

Askolsun C CeYz ben tek cocugum hic miyim simdi ben oglum da tek kalacak muhtemelen cunku tahammulum yok cocugaAllah herkese gonlundekini versin

Bilmiyorum. Eğer ilk çocuktan sonra sorsan 2.olursa akıl hastanesine giderdim. Artık büyük konuşmuyorum. Nasip....
Cok tatlisin ya seviyorum ben seni Allahin izniyle bence yeterli 6 tane, bi is yapilacaksa 3'erliye ayirmak eglenceli olur. Hem sen de dinlen artik vucudun yipranmasin daha fazla. Bu gelen kiz mi erkek mi

88lisiniz ve 6 çocuk var doğru mu anladım. Maşallah.
Kızım çok zor Bi Bebek değil gene de 2.düşünmüyorum cesaretim yok valla

Valla 88 li arkadaşım bi yandan imreniyorum sana ama bi yandan da düşünüyorum da 6 çocuk için eşim en az 10 bin tl maaş almalı ki o bile nasıl yeter bilemiyorum.

Aman cevreye bakma kac cocuga bakabilceksen o kadar yaparsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…