İştahsız çocuğa bi kardeş lazım diyorum ben
Öncelikli bakabileceğini kadar çocuk en doğrusu.Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
3 çocuk isteyip sonra da hiç istememek arasinda ucurum var. Özel bir sebebi yoksa niye böyle hissettiniz?Öncelikli bakabileceğini kadar çocuk en doğrusu.
Duygusal iç güdusel hormonlar olarak bakınca kadın doğurmak isteyebiliyor. Koca zaten yapıyor onlara fark etmiyorben bu bilgiler ışığında 24-28 yaşları arasında 3 tane doğurmak istiyordum. Şimdi 36 yaşındayım hiç çocuk istemiyorum. Zaten olmuyorda allah gönlüme göre verdi yani...
Öncelik evliliğim sikintiliydi onu düzeltmek istedim. Düzeldi. Zaman aldı. Çocuk sayım da azaldı 2 ye düştü.3 çocuk isteyip sonra da hiç istememek arasinda ucurum var. Özel bir sebebi yoksa niye böyle hissettiniz?
Arap kulturu bence o, bize empoze edilmis komun yasantisi resmen.insan bakabileceği kadar çocuk doğurmalı.
yoksa bizim Türk kültürü çok çocuğa hep düşkündür.
ama bakabilir miyiz diyen yok.
bunu da iki güne bir açılan boşanıyorum ama hamileyim konularından anlayabiliriz bence.
Amin inşallah, oyun oynuyorlar ama kısıtlı oluyor :) ama koşturmaları küçüğün abiyi takliti , abiyle oyunlarımızı takliti çok güzel oluyor. Büyükler sayesinde küçükler daha rahat hızlı büyüyor aslında, zorlukları kadar güzellikleri de çok :) beraber Lego yapıyorlar mesela yap boz vs ,top oynuyorlar aynı cinsiyet olunca oyun zevkleri de ortak oluyor.
Kardeş candır, şu dönemde negatif düşünmeye gerek yok iyi düşünün iyi olsun:)
Bu yorumları okuyunca iyice canım sıkılıyor yaa ben kızıma (5yasinda)bir kardeş istiyorum eşim rahatımız bozulmasın yok diyor oooooof
Bende kendi kardeşlerimle olan iyi paylaşımlarimdan dolayı kardeş olsun istiyorum annemizi kaybettik ve birbirimize inanılmaz destek olduk iyiki varmışlar yoksa dayanamazdim dedim hep işte hep yaşadıklarımıza göre duygularımız şekilleniyor.sizin dediklerinizde doğru keza eşimde kardeşten yana sorun yaşıyor onun îçin Allah hakkımızda ne hayırlısiysa onu nasip etsinTek çocuk 10 çocuğa bedel en iyi 2dir , ama şartlarım zor oluca tek çocukla kaldım tamam öyle yada böyle yalnız kalacağız ama bazence kendi kardeşlerimin vefasızlığını görünce gerek yok diyorum kızımı teselli ediyorum veya 5 kardeş olup birbiriyle iyi geçinemeyeneleri görünce kızıma sen çok şanlısın diyorum
Bende kendi kardeşlerimle olan iyi paylaşımlarimdan dolayı kardeş olsun istiyorum annemizi kaybettik ve birbirimize inanılmaz destek olduk iyiki varmışlar yoksa dayanamazdim dedim hep işte hep yaşadıklarımıza göre duygularımız şekilleniyor.sizin dediklerinizde doğru keza eşimde kardeşten yana sorun yaşıyor onun îçin Allah hakkımızda ne hayırlısiysa onu nasip etsin
7.yi doguracak misin ?Eşim daha fazla daha fazla cocuk istiyor canım. Ben istemiyorum artık. En zoru 3 yaş civarı diye düşünüyorum. Benimkilerde öyle oldu. Bi de ilk iki yas zor oluyor biraz. Malum alt değiştirme emzirme vs. Kıskanma çocuk sayısıyla ters orantılı. Ne kadar çok kardeş o kadar az kıskançlık. Hiç bir çocuğum yeni doğan bebeği kıskanmadı diyim. Bana hala kardeşimiz olsun diyorlar. Tek istemeyen benim sanırım. Geç yazabildim kusura bakma. Sınavdan çıktım final haftası. Cuma gunu trafik sonra oğlumu okuldan aldım. Ancak yazabiliyorum.
Erkek arkadasım annesi ve babasını yıllar önce kaybetmiş.hayatındaki tek tutunacak dalı ablası oldu.saygısızlık yapmak istemeyerek kardes fikrini bir daha bu gözle düşünün derim.cocuk bakımı cok zor ama en büyğk destek hatta bazen tek destek kardeslerden geliyorTek çocuk 10 çocuğa bedel en iyi 2dir , ama şartlarım zor oluca tek çocukla kaldım tamam öyle yada böyle yalnız kalacağız ama bazence kendi kardeşlerimin vefasızlığını görünce gerek yok diyorum kızımı teselli ediyorum veya 5 kardeş olup birbiriyle iyi geçinemeyeneleri görünce kızıma sen çok şanlısın diyorum
Çalışan anneler için hele ki kariyer yapmak isteyen anneler için 2. Çocuk genelde çok istenen fakat bir türlü gerçekleştirilmeyen bir durumdur.Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?